CARA BELI EMAS PUBLIC GOLD

emas dan perak public gold

Cara beli emas public gold iaitu cara mudah membeli emas dinar jongkong emas dan perak secara online untuk mula melabur emas dan perak fizikal public gold.

Public gold adalah syarikat emas fizikal pertama Malaysia yang mengeluarkan emas fizikal. Emas fizikal adalah emas yang boleh dipegang, disimpan dan digadaikan dan terdiri daripada jongkong emas atau gold bar, syiling dinar, emas d-series, jongkong perak, syiling dirham perak dan barangan kemas perhiasan emas.

Jongkong emas atau gold bar adalah emas 999.9 iaitu emas 24K atau logam Au yang mengandungi kandungan 99.99% kandungan emas, syiling dinar pula adalah emas 22K 916 atau 917, emas 916 atau 917 adalah sama nilainya bermaksub kandungan emasnya 91.6% kandungan logam emas Aurum (emas 917 kerana dibundar dari emas 916 juga kerana kandungan sebenar emas 91.67 menjadi 91.7 atau 917). Barangan kemas berbentuk biasa atau dikenali emas gajah dikeluarkan public gold dengan jenama i-series iaitu emas 916. Barangan kemas pula atau public jewellery adalah pelbagai jenis emas perhiasan menarik dengan pelbagai bentuk. Emas public gold bersijil dan dijamin ketulinannya yang boleh digadai atau dijual dimana sahaja. Public gold juga menyediakan jongkong perak atau silver dan syiling dirham perak untuk pelaburan perak.

Emas dan perak fizikal public gold terdiri daripada :
1. Jongkong emas atau gold bar 24K emas 999.9% terdiri dari gold bar 10g,gold bar 20g,gold bar 50g,gold bar 100g,gold bar 250g dan syiling emas atau gold coin 50g.
2. Syiling dinar emas 916 iaitu 22K terdiri daripada emas 1 dinar,emas 2 dinar,emas 5 dinar dan emas 10 dinar.
3. Jongkong emas Bungamas 50g yang bercirikan kesenian melayu
4. Gold bar Tai Fook Series 10g, 20g, 50g dan 100g yang bercirikan kesenian Cina.
5.Barangan kemas i-series 22K emas 916 terdiri loket emas 5g dan 10g, gelang tangan 10g,rantai leher 20g,50g dan 100g.
6. Barangan kemas perhiasan diri D-series barangan kemas  emas 916 pelbagai bentuk. Klik BELI BARANG KEMAS WANITA
7. Jongkong perak terdiri daripada 100g, 250g, 500g dan 1kg
8. Syiling perak 10 dirham.

gold bar dan emas dinar 24k lbma public gold dikecualikan gst

gold bar dan emas dinar 24k lbma public gold dikecualikan gst

Public Gold melangkah maju kedepan bermula 25 Disember 2014 dengan mengeluarkan jongkong emas 24k emas 999.9 diiktiraf LBMA dan Emas Dinar baru berketulinan 24K emas 999.9 (dulu emas dinar 22K emas 916) untuk di kecualikan dari cukai GST yang akan dilaksanakan kerajaan Malaysia pada 1 April 2015.

Pelaburan emas fizikal adalah melibatkan pembelian emas fizikal seperti gold bar, syiling dinar atau barang kemas, beli dan simpan emas dalam jangkamasa tertentu dan menjualnya apabila harga emas naik untuk mendapat keuntungan. Emas yang sesuai untuk pelaburan emas adalah gold bar atau syiling dinar kerana spreadnya rendah.Spread iaitu peratus perbezaan harga jual dengan harga beli bagi syarikat pelaburan emas pertama di Malaysia iaitu Public gold adalah rendah iaitu 4% hingga 6%. Lihat CARA PILIH EMAS TERBAIK UNTUK KEUNTUNGAN MAKSIMA untuk perbandingan peratus spread emas atau susut harga emas. Pelaburan emas public gold melibatkan dua kategori iaitu :

1. Beli emas dalam jumlah yang sedikit sama ada melalui dealer emas public gold atau daftar percuma seterusnya beli emas dengan menjadi pelanggan public gold.

2. Beli emas sekaligus RM30,000 keatas dapat menjadi dealer public gold. Ini adalah keistimewaan public gold iaitu boleh menjadi pengedar emas atau dealer emas tanpa dikenakan yuran,hanya perlu beli emas RM30,000 ke atas. Lihat KELEBIHAN MENJADI DEALER ATAU PENGEDAR EMAS PUBLIC GOLD.

3. Beli emas modal rendah minimum RM100 atau membeli jongkong emas 1 gram 24K dan kumpul gram emas yang di beli untuk mengeluarkan gold bar atau emas dinar 24k berdasarkan jumlah gram eemas yang telah dikumpul dalam program gap ( gold accumulation program ) public gold. Klik CARA MEMBELI EMAS 1 GRAM PROGRAM GAP PUBLIC GOLD untuk maklumat lebih jelas.

Sebelum membeli emas atau perak anda harus tahu harga emas semasa dan sejarah harga emas. Harga emas semasa yang berubah setiap 20 minit anda boleh lihat pada sisi website ini dan sejarah harga emas anda boleh rujuk dibahagian bawah website ini. Melihat harga emas semasa pada website public gold, sila klik HARGA EMAS PUBLIC GOLD

Mahu membeli emas public gold adalah cara beli emas public gold paling mudah dan terjamin selamat.Emas fizikal public gold seperti emas gold bar,syiling dinar emas,silver atau barang kemas mudah dibeli melalui website atau SMS 24 jam sehari apabila anda menjadi pelanggan public gold.Mulakan pelaburan emas fizikal dengan membeli satu dinar emas.Emas yang sesuai untuk pelaburan emas adalah gold bar atau syiling dinar kerana spreadnya rendah.Spread iaitu peratus perbezaan harga jual dengan harga beli bagi syarikat pelaburan emas pertama di Malaysia iaitu Public gold adalah rendah iaitu 4% hingga 6% sahaja.

MAHU MEMBELI EMAS PUBLIC GOLD DIMANA PUN ANDA BERADA DI MALAYSIA.

Klik dulu CAWANGAN PUBLIC GOLD untuk memilih 18 cawangan dan alamat public gold terdekat anda untuk bayar dan ambil emas anda.

CARA MUDAH BELI EMAS :

LANGKAH PERTAMA : PILIH SALAH SATU DARI 5 CARA MUDAH BELI EMAS.

CARA MUDAH BELI EMAS DAN PERAK PERTAMA.

Daftar percuma pada website public gold dan mula beli emas atau perak.Semasa mendaftar pada website public gold, pastikan menulis kod introducer PG001425 dan nama introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS. Klik DAFTAR PERCUMA DAN BELI EMAS  dengan mengikuti langkah seperti rajah dibawah.

cara beli emas public gold

cara beli emas public gold

Cara ini membolehkan anda mendaftar jadi pelanggan public gold dengan membeli emas iaitu kunci harga beli emas sekurang-kurangnya 1 dinar emas atau 1 dirham perak secara online melalui website public gold.

Selepas daftar percuma anda boleh jadi dealer public gold atau pengedar emas dengan membeli emas melebihi RM30,000 keatas. Lihat CARA JADI DEALER PUBLIC GOLD. Apabila anda telah daftar percuma,kunci harga beli emas dan menjadi customer public gold atau dealer public gold anda dapat membeli emas atau menjual emas public gold melalui website public gold atau melalui pesanan ringkas SMS online 24 jam sehari.Klik DISINI MULA DAFTAR SEKARANG.

Walaupun anda menjadi pelanggan public gold, anda juga berpeluang menjadi pengedar emas jika jumlah belian anda melebihi RM50k dalam masa setahun.

CARA MUDAH BELI EMAS ATAU SILVER KEDUA.

Kunjungi ke cawangan public gold berdekatan anda seluruh negeri. Kini public gold mempunyai 18 cawangan seluruh negeri dalam Malaysia. Cara ini adalah cara terbaik untuk melihat emas atau menguji emas dan terus membeli emas public gold. J ika anda terus ke cawangan Public Gold untuk membeli emas atau jadi dealer,katakan dan tulis borang nama introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan no.kod introducer PG001425. Klik untuk Lihat CAWANGAN PUBLIC GOLD TERDEKAT ANDA
Harga emas adalah tetap,jika anda TIDAK beritahu atau tulis nama INTRODUCER,komisen TIDAK akan diperolehi kepada sesiapa..TAPI jika beritahu saya sebagai introducer, wang saguhati akan diberikan kepada anda iaitu komisen dealer akan diperolehi kepada saya dan anda. Selepas anda membeli emas dan menyatakan nama saya sebagai introducer, sila hantar pesanan ringkas sms jumlah belian emas dan nombor akaun maybank anda kepada saya, Zaidiemas, 019-9185593 untuk saya beri saguhati kepada anda.

CARA MUDAH BELI EMAS ATAU SILVER KETIGA.

MAHU MEMBELI EMAS PUBLIC GOLD dan seterusnya menjadi PELANGGAN PUBLIC GOLD, beli emas sekurang-kurangnya satu dinar EMAS iaitu dengan cara saya lock harga beli emas anda tersebut dan daftarkan nama anda sebagai pelanggan public gold dimana pun anda berada kerana public gold mempunyai cawangan seluruh negeri dalam Malaysia dengan menghubungi / SMS kepada saya, Zaidi 019-9185593 NAMA PENUH ANDA, NOMBOR KAD PENGENALAN, ALAMAT, NOMBOR HANDPHONE, EMEL , JENIS EMAS YANG MAHU DIBELI dan CAWANGAN PUBLIC GOLD TERDEKAT ANDA untuk ambil stok emas anda tersebut. Apabila anda sudah menjadi pelanggan atau customer public gold dan mempunyai kod pg, anda akan dapat mengunci atau lock harga beli emas atau lock jual emas di internet atau SMS.

CARA MUDAH BELI EMAS  KEEMPAT

Hubungi atau telefon ke cawangan public gold terdekat anda, proses order melalui panggilan telefon pun mudah dan selamat kerana anda mengetahui harga semasa emas yang dikunci dan dapat bertanya maklumat. Anda hanya perlu menelefon pejabat Public Gold yang berhampiran dengan anda dan beritahu mereka yang anda ingin order produk Public Gold. Staff public gold akan memaklumkan harga semasa produk tersebut. Jika anda bersetuju maka anda boleh lock harga tersebut melalui telefon dengan menyertakan nama penuh anda, ic, emel, nombor hp dan introducer iaitu MOHD ZAIDI BIN JUNUS,PG001425.

Selepas itu, anda buka emel anda untuk mendapatkan sales order yang mengandungi nombor kod public gold anda. Anda boleh hubungi nombor telefon cawangan public gold terdekat anda sekarang :

Cawangan public gold Kedah di Alor Setar : 04-7344916, cawangan public gold Kedah di Sungai Petani : 04-4232999, cawangan public gold Penang di Relau : 04-6449999, cawangan public gold Penang di Bishop : 04-2619999, cawangan public gold Perak di Ipoh : 05-2428999, cawangan public gold Selangor di Petaling Jaya : 03-56348999, cawangan public gold Selangor di Kajang : 03-87349916, cawangan public gold Kuala Lumpur di Ampang : 03-42579916, cawangan public gold Selangor di Klang, 03-33412999, cawangan public gold Negeri Sembilan di Seremban : 06-6782916, cawangan public gold Melaka : 06-3175499, cawangan public gold Johor di Johor Bahru : 07-2358999, cawangan public gold Kelantan di Kota Bahru : 09-7462999,cawangan public gold Terengganu di Kuala Terengganu : 09-6263999, cawangan public gold Pahang di Kuantan : 09-5678916, cawangan public gold Sabah di Kota Kinabalu : 088-447 916, cawangan public gold Sarawak di Kuching : 082-259916

CARA MUDAH BELI EMAS  KELIMA

Cara mudah membeli emas menjual emas secara online dengan menggunakan telefon iphone melalui aplikasi android percuma public gold. Klik CARA MUDAH MEMBELI MENJUAL EMAS GUNA APLIKASI ANDROID IPHONE PERCUMA PUBLIC GOLD

LANGKAH KE DUA : TUNGGU PANGGILAN PENGESAHAN PEMBELIAN DARI STAFF PUBLIC GOLD

Semak email anda apabila saya telah kunci harga beli emas untuk anda dan akan dapat email pertama iaitu placed order iaitu perletakkan order melalui website.

Pihak public gold akan menghubungi anda untuk pengesahan pembelian tersebut dan seterusnya anda dapat emel kedua dari public gold yang  tercatat senarai jumlah belian emas, nombor kod pg anda,nombor akaun Maybank dan Public Bank bagi Public Gold Marketing Sdn Bhd seperti rajah di bawah.

sales order customer public gold

LANGKAH KE TIGA : BUAT BAYARAN SELEWAT-LEWATNYA TIGA HARI

Pergi ke cawangan public gold yang terdekat anda dan bayar tunai belian emas tersebut jika jumlah belian emas kurang daripada RM3000. Bila sudah bayar anda akan memperolehi emas fizikal anda.

sales order beli emas

Jika jumlah belian emas melebihi RM3000 atau anda menjadi dealer seperti rajah di atas,anda dikehendaki Bank  in atau transfer atau deposit tunai jumlah belian emas kedalam Akaun Public Gold Marketing Sdn Bhd dan simpan slip bank baik-baik. Ini adalah kerana cawangan public gold hanya menerima duit tunai maksimun RM3000 sahaja. Bawa slip bank in atau deposit tunai dan ic anda ke cawangan public gold berdekatan untuk mengambil stok emas anda.

Jika anda kesibukkan atau ingin mengambil emas anda selepas 3 hari, mestilah menghantar resit bayaran bank in (tuliskan no sales order dan no pg kod anda pada resit bank in tersebut) ke emel atau fax ke public gold. Hantar resit bank in yang tertulis no sales order dan no pg kod kod anda ke alamat emel public gold iaitu payment@publicgold.com.my atau fax ke04-6464916 sebagai pemberitahuan bukti anda telah membuat bayaran.

LANGKAH KE EMPAT : ISI BORANG PELANGGAN ATAU DEALER SEMASA AMBIL EMAS DI CAWANGAN PUBLIC GOLD

Isi borang pelanggan atau dealer di cawangan public gold.Pada borang customer atau dealer tuliskan pada ruangan nama introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan no. kod introducer PG001425. Jika anda menjadi dealer atau pengedar emas public gold, anda perlu menberi buku akaun atau surat pengesahan akaun maybank atau public bank. Akaun maybank atau public bank ini adalah untuk syarikat public gold memasukkan komisen belian emas atau jualan emas anda pada 20 hb setiap bulan kepada dealer public gold.

Public gold menyediakan alat pemeriksa ketulinan di setiap cawangan public gold. Anda boleh memeriksa atau check ketulinan emas yang telah dibeli secara percuma disini sebelum anda mengambil emas anda.

LANGKAH KE LIMA : AKTIFKAN AKAUN PELANGGAN ATAU DEALER

Akhir sekali anda perlu aktifkan akaun pelanggan atau dealer pada website public gold untuk membolehkan anda membeli emas atau menjual emas secara online melalui website atau telefon anda. Klik CARA AKTIFKAN AKAUN PELANGGAN ATAU DEALER.

CARTA ALIR BELI EMAS :
1. Tiga cara beli emas atau kunci harga beli emas
2. Pihak public gold hubungi untuk pengesahan pembelian pada waktu pejabat kesokkannya
3. Semak emel untuk dapatkan sales order4. Buat bayaran. Jika jumlah belian emas kurang dari RM3,000 terus ke cawangan public gold untuk bayar dan dapatkan emas anda. Jika belian emas anda melebihi RM3,000 perlu bank in ke nombor akaun maybank 5071-3410-4563 atau public bank 3167-52-0833 bagi PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD, bawa resit bank in dan kad pengenalan ke cawangan public gold dan mendapatkan emas anda.
5. Kunjungi cawangan public gold terdekat dengan bawa tunai atau resit bank in dan kad pengenalan ke cawangan public gold untuk dapatkan emas anda.
6. Isi borang pelanggan atau dealer public gold.
7. Aktifkan akaun pelanggan atau dealer.

Harga emas public gold adalah tetap,jika anda TIDAK beritahu atau tulis nama introducer, komisen TIDAK akan diperolehi kepada sesiapa…TAPI jika beritahu saya sebagai introducer, saguhati akan diberikan kepada anda iaitu komisen dealer akan diperolehi kepada saya dan anda.Selepas anda membeli emas dan menyatakan nama saya sebagai introducer, sila hantar pesanan ringkas sms jumlah belian emas dan nombor akaun maybank anda kepada saya, Zaidi, 019-9185593 untuk saya memberi saguhati.

Selamat memulai pelaburan emas dan perak public gold dan kita sama-sama mengubah kehidupan, kaya dan berjaya bersama public gold.

Sekian,terima kasih.

Kaedah terbaru membeli emas modal terendah adalah dengan membeli jongkong emas 1 gram dalam Program pengumpulan emas ( Gold Accumulation Program ) iaitu membeli gold bar 1 gram dengan harga lebih kurang RM100 dan mengumpul jongkong emas dalam gandaan 1 gram dan pilihan keluarkan gold bar 1 gram atau boleh kumpul untuk dapatkan gold bar 100g dan sebagainya. Klik CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM DALAM PROGRAM GAP PUBLIC GOLD.

Jika anda ingin menjadi peniaga emas atau pelabur emas fizikal public gold untuk mengandakan keuntungan dalam pelaburan emas klik DISINI

Mahu untung cepat lagi dan mengandakan lagi keuntungan klik lihat STRATEGI UNTUNG CEPAT TERUS JADI PRIORITY DEALAER PUBLIC GOLD.

KLIK UNTUK  JADI PELANGGAN/DEALER PUBLIC GOLD IAITU DAFTAR,REGISTER DAN KUNCI HARGA BELI EMAS,PLACED ORDER BAGI MEMBOLEHKAN JUAL BELI EMAS PUBLIC GOLD ONLINE  24 JAM UNTUK MEMULAI PELABURAN EMAS FIZIKAL

14 Responses to CARA BELI EMAS PUBLIC GOLD

 1. NORLIDA BT ABD GHANI says:

  Salam.. berapakan jumlah paling manimum yang boleh dilaburkan di dalam Public Gold????

 2. zaidiemas says:

  linda,jumlah minimun untuk melabur dalam public gold ialah beli 1 dinar dalam harga RM720 (harga berubah setiap 20 minit) lihat harga emas di http://www.publicgold.com.my

 3. abd aziz bin ishak says:

  Saya nak beli satu dinar

 4. Josh says:

  Hello there! I simply wish to give you a huge thumbs up for the excellent info
  you have right here on this post. I am coming back to your website for more soon.

 5. rbcs-us.com says:

  very useful post! I’m responding on upper comment : “Who wants some upgrade? Be prepared to get new programs for your Mac”?.

  My weblog; rbcs-us.com

 6. very useful post! I’m responding on upper comment : “Who wants another upgrade? Be ready to get new programs for your PC”?.

  my page :: http://www.rbcs-us.com

 7. MOhd Adam says:

  Assalamualaikum… td sy cuba register pulic gold.. sy baru ingin bejinak2… tp sy xdpt register dia ckp ic sy da pnh register.. tp sy xpnh register lg under public gold n mana2 yg berkaitan emas… apa yg plu sy buat sekarang.. apa lesannya pd sy if org lain mggunakan IC sy untuk urusan ini… Tolong sy…

 8. zul says:

  Saya dari sarawak..kalau nk beli emas ni blh pos pergi sarawak x?
  Dan emas ni boleh dijual d mana2 kedai atau di jual kpd bank sahaja

 9. fieda says:

  Klu nak beli emas cth gelang tangan mcm ner?…harga nyer lbh rendah ke dr pasaran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>