CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA DAN SINGAPURA

cawangan public gold malaysia

Senarai alamat 18 cawangan public gold seluruh Malaysia dan Singapura untuk pembayaran, penghantaran dan pengambilan produk emas yang di jual beli online

Public gold ialah syarikat pelaburan emas terbesar malaysia mempunyai 18 cawangan seluruh Malaysia dan singapura untuk memudahkan pelanggan membuat bayaran serta mengambil stok emas yang dibeli secara online, menghantar produk emas yang dijual secara online atau pembelian serta pengeluaran jongkong emas fizikal dalam Program GAP (Gold Accumulation Program). Pembelian dan penjualan emas public gold boleh dilakukan secara online melalui kunci harga emas atau lock harga emas beli atau jual secara online 24 jam sehari akan memudahkan pelabur emas membeli atau menjual emas di rumah pada harga emas tinggi untuk memaksimunkan keuntungan dalam pelaburan emas fizikal.

Kenapa perlu cawangan yang banyak dalam sesuatu pelaburan emas fizikal?

Pelaburan emas public gold melibatkan pembelian serta penjualan emas fizikal terdiri daripada pelbagai gold bar 24k LBMA bebas gst, pelbagai syiling dinar emas, pelbagai produk jongkong perak serta barang kemas yang perlu disimpan sendiri oleh pelabur emas. Jadi pembelian emas serta penjualan emas fizikal memerlukan cawangan yang banyak untuk proses penyimpanan emas yang dijual beli, keselamatan emas serta stok emas supaya pembeli terus memperolehi emas yang dibeli. Syarikat emas public gold adalah syarikat emas pelaburan terbesar Malaysia yang mengeluarkan banyak jenis produk emas dari gold bar 0.5g 24k LBMA tanpa cukai gst hingga gold bar 250g 24k lbma bebas gst. Gold bar yang besar memerlukan modal pelaburan tinggi serta tempat penyimpanan yang selamat dimana tidak sesuai urusan jual beli ini dilakukan oleh dealer ditempat terbuka.

Kebiasaanya, membeli emas pelaburan adalah mudah dimana ramai dealer atau pengedar emas yang mempromosikan emas untuk di jual, masalahnya ialah kesulitan semasa menjual balik emas pelaburan kepada dealer atau masalah cawangan yang sedikit atau jauh. Peringatan penting dalam pelaburan emas iaitu menjual emas kepada syarikat emas yang berlainan, harga jual emas akan dipotong lebih kurang 15% dari harga jualan emas semasa. Kesilapan utama dalam pelaburan emas ialah jika membeli pelbagai jongkong emas dari jenama emas berlainan, menyimpan barang kemas, membeli serta menyimpan koleksi gold bar yang kecil seperti gold bar 1 gram dan membeli emas dari syarikat emas yang kecil atau sedikit cawangan.

Kesemua cawangan public gold  berpintu gril berloceng dan di awasi kamera litar cctv oleh pengawal keselamatan. Apabila mengunjungi cawangan public gold, tekan loceng atau berada di gril dan pengawal keselamatan akan membuka gril untuk membenarkan pelanggan memasuki premis cawangan public gold.

Kebaikan pelaburan emas yang mempunyai banyak cawangan :

  1. Syarikat pelaburan emas yang mempunyai banyak cawangan semestinya menunjukkan kekukuhan sesuatu syarikat seperti syarikat pelaburan emas Public Gold.
  2. Kemudahan jual beli emas
  3. Stok emas yang sentiasa ada di cawangan
  4. Keselamatan proses jual beli emas kepada pelanggan yang dilakukan di cawangan.
  5. Kemudahan perjumpaan atau seminar emas diadakan di cawangan public gold.

JENIS PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD :

  1. Beli emas atau perak public gold dengan daftar percuma online seterusnya beli emas online atau offline seperti pelbagai cara dibawah otomatik menjadi pelanggan atau ahli public gold tanpa yuran hangus. Beli emas terus dapat kod pg ahli public gold untuk kemudahan melabur emas dan perak secara online. Klik DAFTAR PERCUMA DAN BELI EMAS PUBLIC GOLD untuk daftar percuma menjadi ahli public gold.
  2. Beli emas sekaligus RM30,000 keatas dapat menjadi dealer public gold. Ini adalah keistimewaan public gold iaitu boleh menjadi pengedar emas atau dealer emas tanpa dikenakan yuran hangus, hanya perlu beli emas RM30,000 ke atas sahaja. Lihat KELEBIHAN MENJADI DEALER ATAU PENGEDAR EMAS PUBLIC GOLD.
  3. Beli emas modal rendah minimum RM100 atau membeli jongkong emas 1 gram 24K dan kumpul gram emas yang di beli untuk mengeluarkan gold bar atau emas dinar 24k berdasarkan jumlah gram emas yang telah dikumpul dalam program gap ( gold accumulation program ) public gold. Cara membeli emas program tidak boleh daftar online, kena beli emas secara manual terus terdaftar jadi ahli public gold tanpa yuran. Klik cara beli emas program gap Klik CARA MEMBELI EMAS 1 GRAM PROGRAM GAP PUBLIC GOLD untuk panduan pembelian emas dan maklumat tentang program GAP pertama di Asia dan terus jadi ahli public gold.

Pembelian emas public gold atau penjualan emas boleh dilakukan secara online ataupun offline. Pembelian emas secara offline ialah dengan mengunjungi cawangan public gold berdekatan dan memaklumkan staff public gold bertugas NAMA INTRODUCER MOHD ZAIDI JUNUS DAN KOD PG INTRODUCER PG001425 semasa membeli emas atau membeli emas untuk menjadi dealer atau membeli emas program gap public gold.

Waktu perniagaan di semua cawangan public gold dari 9.00 pagi hingga 6.00 petang ( isnin hingga jumaat ) dan pukul 9.00 pagi hingga 1.00 tengahari ( sabtu).

SENARAI CAWANGAN PUBLIC GOLD SETIAP NEGERI DALAM MALAYSIA DAN SINGAPURA :

public gold marketing sdn bhd

public gold marketing sdn bhd

Public Gold Global Business Center (HQ)
Public Gold Marketing Sdn Bhd
Plot 21, Technoplex, Medan Bayan Lepas, 
Taman Perindustrian Bayan Lepas Phase IV, 
11900 Bayan Lepas, Penang, Malaysia. 
Tel : +604-6439999 Fax: +604-6450916

CAWANGAN PUBLIC GOLD SELANGOR DAN KUALA LUMPUR :

1. Kajang,Selangor
No.19B & 19C, Jalan M/J1, Taman Majlis Jaya, Sungai Chua, 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
Tel : 03-87349916 (Mr. Joe) Fax : 03-87346916 H/P : 012-3408916
2. Ampang KL
98A & 98B, Lorong Mamanda 2, Ampang Point Batu 41/2, Jalan Ampang, 68000 Ampang.
Tel : 03-42579916 (Mr. Shawn) Fax : 03-42573916 H/P :012-6938916
3. Petaling Jaya,Selangor
42A, Jalan PJS 8/6 (Third Floor) Mentari Business Park, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya, Selangor
Tel : 03-56348999 (Ms. Katrina) Fax : 03-56341916 H/P: 012-7082916

CAWANGAN PUBLIC GOLD KEDAH

1. Alor Setar,Kedah
No.1577, 1st&2nd Floor, Jalan Kota, AlorSetar, 05000 Kedah.
Tel : 04-7344916 (Mr William) Fax : 04-7349916 H/P: 012-4890916
2. Sungai Petani,Kedah
No.86B, 1st Floor, Jalan Pengkalan Taman PekanBaru, 08000 Sungai Petani, Kedah.
Tel : 04-4232999 (Ms. Joo Nee) Fax : 04-4228916 H/P : 012-4836916

CAWANGAN PUBLIC GOLD PULAU PINANG

1. Bukit Jambul,Penang
12E, 1st Floor, Jalan Rumbia, Bukit Jambul, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang.
Tel :  04-6449999 (Ms. Denise) Fax : 04-6455916 H/P : 012-5282916
2. Bishop,Penang
No.84, Lebuh Bishop, 10200 Penang
Tel: 04-2619999 (Ms. Ally) Fax : 04-2612916  H/P: 012-4298916

CAWANGAN PUBLIC GOLD PERAK

Ipoh, Perak
No.45, 45A&45B, Jalan Yang Kalsom, 30250 Ipoh, Perak.
Tel : 05-2428999 (Ms. Su Wen) Fasx : 05-2428916 H/P : 012-4398916

CAWANGAN PUBLIC GOLD NEGERI SEMBILAN

Senawang,negeri sembilan
152-1&152-2, Block M, Taipan Senawang, Jalan Taman Komersil Senawang 1, Taman Komersil Senawang, 70450 Seremban, Negeri Sembilan.
Tel : 06-6782916 (Mr. Bannett) Fax :  06-6781916 H/P : 012-3495916

CAWANGAN PUBLIC GOLD MELAKA

Batu Berendam, Melaka
No.9-A, 9-B, Jalan Melaka Baru 22, Taman Melaka Baru, Batu Berendam, 75350 Melaka.
Tel: 06-3175499 (Mr. Xion) Fax : 06-3175216 H/P : 012-3876916

CAWANGAN PUBLIC GOLD JOHOR

Taman Perling, Johor Bahru
No.45A&B, Jalan Persisiran Perling, Taman Perling, 81200 Johor Bahru, Johor.
Tel : 07-2358999 (Mr. Roman) Fax : 07-2369916 H/P : 012-4308916

CAWANGAN PUBLIC GOLD KELANTAN

Kota Bharu, Kelantan
Tingkat 1, Lot 257, Jalan Kebun Sultan, 15000 Kota Bharu, Kelantan.
Tel : 09-7462999 (Ms. Rachel) Fax : 09-7478916 H/P : 017-4859916

CAWANGAN PUBLIC GOLD TERENGGANU

KT,Terengganu
16A, 1st&2nd Floor, Jalan Sultan Ismail, 20200 Kuala Terengganu.
Tel : 09-6263999 (Ms. Susan) Fax : 09-6266916  H/P : 017-6756916

CAWANGAN PUBLIC GOLD PAHANG

Kuantan, Pahang
A-6624 1st&2nd Floor, Jalan Beserah, 25250 Kuantan, Pahang.
Tel : 09-5678916 (Mr. Terry) Fax : 09-5679916  H/P : 017-6528916

CAWANGAN PUBLIC GOLD SARAWAK

Kuching, sarawak
Lot 456 & 457, 3rd Floor, Al-Idrus Commercial Centre, Jalan Satok, 93400 Kuching, Sarawak.
Tel : 082-259916 (Ms. Carmen) Fax : 082-253916 H/P : 017-6788916

CAWANGAN PUBLIC GOLD SABAH

Kota Kinabalu, Sabah
Lot No. 19, Block B-10, Corner Lot, 1st, 2nd Floor, Lorong Plaza Permai 1, Along Jalan Sulaman, Kota Kinabalu, Sabah
Tel : 088-447916 H/p: 016-4107916 (Ms Magdalene) Fax : 088-485835

CAWANGAN PUBLIC GOLD SINGAPURA

Singapore

Blk 824 Tampines Street 81, #01-20 Singapore 520824

Tel : +65 6763 3999  Fax : +65 6745 9916 

Pelaburan emas public gold melantik dealer sebagai pembimbing dan penasihat dalam pelaburan emas. Maklumat lanjut, bimbingan serta tunjuk ajar hubungi whatsapp 019-9185593 Mohd Zaidi Junus, Master dealer public gold berpengalaman.

Pelbagai perkhidmatan serta servis yang di sediakan untuk kemudahan pelaburan emas fizikal public gold untuk semua golongan pendapatan dan semua tempat di dalam atau diluar negara Malaysia. Klik SENARAI PERKHIDMATAN YANG DI TAWARKAN PUBLIC GOLD untuk memilih perkhidmatan terbaik yang sesuai dengan kehendak pelabur dalam pelaburan emas public gold

JANGAN TUNGGU BELILAH EMAS, SUDAH BELI EMAS HANYA TUNGGU…

LANGKAH PERTAMA MELABUR EMAS DENGAN DAFTAR PERCUMA JADI AHLI PUBLIC GOLD untuk memulakan pelaburan emas fizikal public gold. 

24 Responses to CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA DAN SINGAPURA

  1. social media says:

    Hi there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
    Your blog provided us valuable information to work on.
    You have done a outstanding job!

  2. zaidiemas says:

    ok social media..thanks

  3. Areniss Airis says:

    macam mana saya nak beli dinar emas area putrajaya…

  4. zaidiemas says:

    airis..daftar pada website..klik daftar pada web ni otomatik link ke web public gold,then daftar dan lock harga beli emas..pilih cawangan pg terdekat untk bayar dan ambil emas dinar tu..samaada caw pg kelang,kajang (paling dekat),sunway atau ampang..senang je..

  5. Good post. I learn something totally new and challenging on websites I
    stumbleupon every day. It’s always interesting to read through content from other writers and use something from other sites.

  6. mobile tv says:

    Thanks for sharing your thoughts on cawangan public gold.
    Regards

  7. anaz farhan says:

    Sy nak beli gold bar 1g

  8. om says:

    Klu beli melalui cawangan, knp perlu nak masukkan nama introducer ? Sb komisen ka ?

    • ya..masukkan nama introducer agar introducer adalah dealer yang boleh memberi bimbangan atau ingin bertanya apa2 soalan dan sebagainya…harga emas adalah tetap walau siapa beli..

  9. DN says:

    Mc aktif dlm public gold x?kalo mahu membeli gold bar pg blh post x?

  10. biel says:

    salam..nak tahu laa kedai public gold ni ad kat area banting or nilai tak? kalau ad boleh bagi tahu lokasi

  11. razali says:

    Kalau nak beli terus ke cawangan boleh ke tanpa daftar dulu

    • ya boleh lie…itu tindakan terbaik beli emas di cawangan public gold kerana boleh lihat, pegang, uji ketulenan dan bertanya maklumat, beritahu staff public gold masa beli emas, “NAMA INTRODUCER MOHD ZAIDI BIN JUNUS DAN KOD PG INTRODUCER PG001425”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACA ARTIKEL TERBARU PELABURAN EMAS PUBLIC GOLDclose