PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

Pendaftaran percuma jadi ahli public gold atau cara mula membeli emas minima RM100 atau beli gold bar 1g 24 karat lbma bebas gst. BACA LAGI »

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

Alamat cawangan public gold seluruh malaysia, singapura dan Indonesia untuk urusan jual beli emas Public Gold. BACA LAGI »

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Kelebihan program GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold atau kebaikkan program kumpul emas fizikal modal kecil pertama di Malaysia. BACA LAGI »

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

Kelebihan emas public gold bukti produk emas public gold adalah pelaburan emas fizikal terbaik di Malaysia. KLIK BACA LAGI »

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Program GAP public gold, pelaburan emas terbaik patuh syariah dan modal terendah hanya RM138 cara mudah membeli gold bar 1 gram untuk mengumpul jongkong emas fizikal dan tukar kepada gold bar 20g dan sebagainya..klik BACA LAGI »

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

Senarai produk emas dan perak Public Gold untuk memilih produk pelaburan terbaik dari jenis gold bar, emas dinar atau silver bar termurah tanpa cukai gst...KLIK SEGERA BACA LAGI »

 

HARGA EMAS TERKINI DAN ALASAN BELI EMAS SEKARANG

harga emas terkini

harga emas terkini

Harga emas terkini adalah harga emas rendah iaitu waktu sesuai beli emas sekarang dan pelbagai alasan kukuh harga emas akan meningkat naik 2014.

Harga emas dijangka akan meningkat tahun ini 2014 sehingga 25% iaitu membawa kepada harga emas mencecah $1600 us/oz dan harga emas semasa adalah masa paling sesuai kerana harga emas semasa adalah termurah untuk membeli emas dari bberapa alasan seperti dasar ekonomi mudah, bekalan emas berkurangan,permintaan belian emas dan analisis teknikal harga emas berdasarkan artikel bertajuk 1600 Reasons To Buy Gold Now atau 1600 alasan untuk beli emas sekarang pada 14 Januari 2014 oleh Peter Krauth. Beliau menulis dalam artikel tersebut menyatakan sebab-sebab untuk beli emas sekarang kerana dijangkakan harga emas akan meningkat selepas ini.

Antara sebab harga emas akan naik dan kenapa beli emas sekarang ialah :

1. Ekonomi Mudah Jaminan Emas Meningkat : Ini adalah kerana perlonggaran kuantitatif seperti percetakan wang yang longgar dan dasar-dasar kadar faedah yang sangat rendah yang dikenakan oleh bank-bank pusat  terutamanya di Amerika Syarikat, Jepun, Eropah dan China.

2. Penutupan Operasi Perlombongan : Kejatuhan harga emas telah membuat banyak lombong tidak mendapat keuntungan dan menutup operasi perlombongan emas. Tekanan pengurusan dan kos menyebabkan syarikat-syarikat perlombongan tidak beroperasi dengan baik dan tidak mengembirakan pemegang saham. Munggur Hambro, yang menguruskan $ 8000000000 Dana Perlombongan Dunia BlackRock Inc, berkata bekalan emas boleh jatuh “agak pesat” disebabkan pengeluar menyekat pengeluaran di lombong kos yang lebih tinggi.

3. Pencarian lombong emas berkurang : harga emas yang lebih rendah bermakna, keuntungan yang lebih rendah. Jadi, pelombong memotong perbelanjaan yang memberi kesan kepada pembangunan pengembangan lombong emas, projek-projek baru, dan penerokaan lombong baru.

4. Asia membeli emas fizikal: Asia sukakan emas dan trend ini berterusan. Dalam tempoh sembilan bulan pertama tahun 2013, India dan China bersama-sama telah membeli 1,500 tan metrik (1,653 tan pendek) emas dengan mudah menyaingi pembelian Barat. Apabila India, Cina dan Bank Pusat digabungkan, jumlah pembelian mereka seperti hampir keseluruhan tahunan pengeluaran emas dunia. Hingga kini Negara Asia seperti China dan India terus membeli emas yang boleh menyebabkan harga emas meningkat.

5. Harga Emas jatuh kebawah yang sama  dua kali : Satu bahagian penting dalam analisis teknikal melibatkan analisis tindakan harga. Harga emas jatuh rendah pada paras yang sama sebanyak dua kali iaitu pada bulan Jun 2013 dan pada bulan Disember 2013. Lihat carta di atas. Ini meningkatkan peluang bahawa tahap $ 1,180 adalah harga emas paling rendah dan harga emas dalam proses pengukuhan.

Semua faktor-faktor ini menunjukkan harga emas kearah yang lebih tinggi di masa hadapan.

Akhir sekali, Peter Krauth meramalkan kenaikkan harga emas pada tahun ini 2014 adalah sehingga 25% membawa kepada harga emas dalam lingkungan $ 1,600.Sumber: http://moneymorning.com/2014/01/14/1600-reasons-buy-gold-now/

Kenapa membeli emas sekarang? Berdasarkan harga emas semasa yang terendah dan alasan harga emas akan meningkat, sekaranglah waktu paling sesuai untuk mula beli emas ataupun menambah koleksi simpanan emas dan perak.

Harga emas semasa public gold adalah mengikut harga emas dunia yang berubah setiap 20 minit 24 jam sehari dan kini adalah paras harga terendah iaitu waktu sesuai membeli emas atau memulai pelaburan jongkong emas dan perak. Klik PANDUAN LENGKAP MELABUR EMAS FIZIKAL untuk belajar dan mendapat panduan,ilmu,teknik serta  informasi mengenai emas fizikal.

BACA ARTIKEL TERBARU PELABURAN EMAS PUBLIC GOLDclose