CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD

emas public goldCARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD

PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD atau Public Gold adalah syarikat pelaburan emas pertama malaysia yang menjual dan membeli emas fizikal secara online atau SMS 24 jam sehari.Harga emas fizikal public gold berubah setiap 20 minit mengikut harga emas dunia. Harga emas fizikal public gold terdiri daripada jongkong emas atau gold bar emas 999.9%, syiling dinar emas 916, i-series emas 916,D-series barangan kemas  emas 916 dan jongkong perak atau silver bar atau syiling dirham. Anda boleh membeli gold bar, syiling dinar, emas i-series, barangan kemas d-series,silver atau bercampur-campur asalkan berjumlah RM30,000 untuk menjadi New Dealer public gold.

kelayakan menjadi pengedar emas public goldCARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD

kelayakan menjadi pengedar emas public gold

Tips pelaburan emas public gold untuk membeli jenis emas yang mempunyai spread yang rendah dan mendapat pulangan yang tinggi dalam masa yang cepat Lihat JENIS PRODUK EMAS TERBAIK UNTUK MELABUR.

LANGKAH-LANGKAH UNTUK MENJADI DEALER PUBLIC GOLD

1.Lima cara menjadi dealer emas atau pengedar emas public gold, pilih satu :

CARA PERTAMA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD : DAFTAR DAN LOCK HARGA BELI ONLINE SENDIRI

Daftar percuma dan terus kunci harga beli emas RM30,000 pada website Public Gold. klik DISINI DAFTAR PERCUMA

Klik login dan register sebagai pelanggan public gold seperti rajah dibawah :

daftar dealer emas percumaCARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD

daftar dealer emas percuma

Apabila sudah daftar dan telah mempunyai username dan password, maka anda boleh lock harga beli emas di website public gold.Pilih produk emas yang anda kehendaki dan jumlah belian emas mesti berjumlah RM30,000 keatas untuk menjadi New Dealer Public Gold atau pengedar emas sah public gold.

jadi dealer emasCARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD

jadi dealer emas

Harga emas juga boleh disemak menggunakan SMS iaitu dengan menaip “PG GOLDPRICE” untuk menyemak harga jongkong emas 999.9 atau menaip  “PG DINARPRICE” untuk  menyemak harga syiling dinar 916 atau menaip “PG SILVER PRICE” untuk menyemak harga silver/perak atau menaip “PG JEWELPRICE” untuk menyemak harga barang kemas jewellery , hantar ke 36828. Untuk menjadi New Dealer Public Gold anda mestilah membeli emas berjumlah RM20,000 keatas dalam satu resit atau sekaligus.

CARA KEDUA MUDAH MENJADI DEALER PUBLIC GOLD : DAFTAR DAN KUNCI HARGA BELI OLEH DEALER

Hubungi / SMS saya, Zaidi 019-9185593 dengan menyertakan nama penuh, i.c, nombor h/p, email, alamat, no.akaun Maybank atau Public Bank (untuk syarikat public gold memasukkan komisen kepada anda) dan CAWANGAN PUBLIC GOLD terdekat anda (untuk anda bayar dan ambil stok emas anda tersebut) untuk  tolong “lock harga” emas pada harga rendah dimana pun anda berada.Apabila harga emas rendah dan anda bersetuju dengan harga tersebut saya akan kunci harga beli emas untuk anda Sediakan duit RM20,000 keatas dalam masa 3 hari selepas saya “lock harga” untuk anda.

CARA KETIGA MENJADI DEALER ATAU PENGEDAR EMAS : WALK IN ATAU TERUS KE CAWANGAN PUBLIC GOLD

Walk in atau terus ke cawangan Public Gold terdekat anda dan beritahu kakitangan Public Gold anda ingin menjadi dealer Public Gold. Pihak Public Gold akan kunci harga untuk anda menjadi new dealer Public Gold. Beritahu dan Tuliskan Introducer : MOHD ZAIDI BIN JUNUS ,No kod Introducer PG001425. Anda tak perlu bawa wang kerana pihak public gold akan lock harga beli emas dahulu dan anda dikehendaki bayar selewat-lewatnya 3 hari.

CARA KE EMPAT MENJADI PENGEDAR EMAS PUBLIC GOLD : HUBUNGI CAWANGAN PUBLIC GOLD BERDEKATAN

Hubungi atau telefon ke cawangan public gold terdekat anda, proses order melalui panggilan telefon pun mudah dan selamat kerana anda mengetahui harga semasa emas yang dikunci dan dapat bertanya maklumat. Anda hanya perlu menelefon pejabat Public Gold yang berhampiran dengan anda dan beritahu mereka yang anda ingin order produk Public Gold dan mahu menjadi dealer public gold. Staff public gold akan memaklumkan harga semasa produk tersebut. Jika anda bersetuju maka anda boleh lock harga tersebut melalui telefon dengan menyertakan nama penuh anda, ic, emel, nombor hp dan nama introducer iaitu MOHD ZAIDI BIN JUNUS, dan kod pg introducer PG001425.

Selepas itu, anda buka emel anda untuk mendapatkan sales order yang mengandungi no kod public gold anda. Anda boleh hubungi nombor telefon cawangan public gold terdekat anda sekarang :

Cawangan public gold Kedah di Alor Setar : 04-7344916, cawangan public gold Kedah di Sungai Petani : 04-4232999, cawangan public gold Penang di Relau : 04-6449999, cawangan public gold Penang di Bishop : 04-2619999, cawangan public gold Perak di Ipoh : 05-2428999, cawangan public gold Selangor di Petaling Jaya : 03-56348999, cawangan public gold Selangor di Kajang : 03-87349916, cawangan public gold Kuala Lumpur di Ampang : 03-42579916, cawangan public gold Selangor di Klang, 03-33412999, cawangan public gold Negeri Sembilan di Seremban : 06-6782916, cawangan public gold Melaka : 06-3175499, cawangan public gold Johor di Johor Bahru : 07-2358999, cawangan public gold Kelantan di Kota Bahru : 09-7462999,cawangan public gold Terengganu di Kuala Terengganu : 09-6263999, cawangan public gold Pahang di Kuantan : 09-5678916, cawangan public gold Sabah di Kota Kinabalu : 088-447 916, cawangan public gold Sarawak di Kuching : 082-259916.

CARA KELIMA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD : APLIKASI IPHONE ANDROID

Cara mudah membeli emas menjual emas secara online atau menjadi pengedar emas dengan menggunakan telefon iphone melalui aplikasi android percuma public gold. Klik CARA MUDAH MEMBELI MENJUAL EMAS GUNA APLIKASI ANDROID IPHONE PERCUMA PUBLIC GOLD

2. Apabila saya “lock Harga” beli emas bernilai RM30,000 keatas dengan  menyertakan maklumat anda untuk daftarkan sebagai new dealer public gold, otomatik anda sudahpun menjadi New Dealer Public Gold dan akan mendapat komisen 1% dari belian emas dan 0.5% dari jualan emas.

sales order pembelian emas public gold 245x300CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD3. Lihat emel anda apabila saya telah lock harga emas dan terdapat placed order dari public gold, Pihak Public Gold akan menghubungi anda pada waktu pejabat untuk pengesahan pembelian emas tersebut dan anda  buka email anda sekali lagi untuk mendapat Sales Order (S.O) pembelian emas yang dihantar oleh pihak Public Gold dan tercatat senarai jumlah belian emas, nombor pg kod anda dan nombor akaun Maybank dan Public Bank bagi Public Gold Marketing Sdn Bhd. Nombor akaun Maybank dan Public Bank bagi Public Gold Marketing Sdn Bhd adalah Maybank berhad iaitu 5071-3410-4563 dan Public Bank berhad 3167-52-0833.Lihat contoh Sales order (s.o) di atas.

4.  Bank in jumlah belian emas yang tertulis pada Sales Order (S.O) anda kedalam Akaun Public Gold Marketing Sdn Bhd dan simpan slip bank baik-baik.Slip bank in atau pemindahan wang atau deposit tunai ini adalah pembuktian anda telah memasukkan wang tersebut untuk anda mengambil stok emas tersebut. Pihak public gold memberikan masa selewat-lewatnya 3 hari untuk anda bayar ,bank in atau transfer ke akaun Public Gold Marketing Sdn Bhd. Anda boleh bank in wang atau pindah wang atau deposit tunai bercampur-campur asalkan berjumlah seperti jumlah belian emas anda. Jangan bimbang untuk bank in wang atau pindah wang ke akaun PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD kerana anda pasti akan dapat emas yang anda beli.rujukan klik MENGENAI PUBLIC GOLD KELULUSAN BNM PENGIKTIRAFAN ANUGERAH SYARIKAT EMAS FIZIKAL MALAYSIA.

5.  Ambil stok emas anda di cawangan Public Gold berdekatan anda dengan menunjukkan slip bank yang telah anda bank in atau masukkan ke dalam bank. Isi borang New Dealer dengan menyertakan satu salinan i.c dan buku bank atau penyata maybank atau public bank anda. Pada borang New Dealer public gold, tuliskan pada ruangan nama introducer, Nama Introducer : MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan no. Pendaftaran introducer : PG001425. Public gold menyediakan alat pemeriksa ketulenan di setiap cawangan public gold.Anda boleh memeriksa atau check ketulinan emas yang telah dibeli secara percuma disini.Jika anda tiada masa atau tidak sempat mengambil emas anda dalam masa 3 hari, sila emelkan slip bank in bayaran ke payment@publicgold.com.my dengan menulis nombor s.o (PM-100????) dan Nombor kod pg anda.

Anda juga boleh terus ke cawangan Public Gold untuk mendapat maklumat atau membeli emas atau menjadi dealer public gold. Katakan pada pihak public gold dan tulis borang nama introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan no.kod introducer PG001425. Apabila anda telah meletakkan nama saya sebagai introducer, hantar atau SMS nombor akaun maybank anda untuk saya masukkan saguhati kepada anda dan tips pelaburan emas public gold.Sertai rangkaian www.pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com untuk mendapat pelbagai faedah.
Harga emas adalah tetap,jika anda TIDAK beritahu atau tulis nama INTRODUCER, komisen TIDAK akan diperolehi kepada sesiapa.TAPI jika beritahu saya sebagai introducer,komisen akan diperolehi bersama dan bersama-sama bertukar fikiran,tips,pengalaman,panduan dalam pelaburan emas. Sekian, terima kasih.

Banyak kelebihan dan keistimewaan atau keuntungan menjadi dealer public gold, Lihat KELEBIHAN MENJADI DEALER PUBLIC GOLD

Selepas anda sudah menjadi dealer dan mempunyai nombor kod public gold, pg??????. Langkah seterusnya adalah aktifkan akaun anda supaya dapat membeli emas dan silver atau menjual emas perak secara online melalui website,sms atau aplikasi android. Klik CARA AKTIFKAN AKAUN PELANGGAN ATAU DEALER PUBLIC GOLD

Untuk maklumat lanjut hubungi / SMS Master Dealer Zaidi 019-9185593

SAGUHATI  AKAN DI BERI KEPADA NEW DEALER PUBLIC GOLD

KLIK DISINI UNTUK  JADI PELANGGAN/DEALER PUBLIC GOLD IAITU DAFTAR,REGISTER DAN KUNCI HARGA BELI EMAS,PLACED ORDER PADA WEBSITE PUBLIC GOLD BAGI MEMBOLEHKAN JUAL BELI EMAS PUBLIC GOLD ONLINE  24 JAM UNTUK MEMULAI PELABURAN EMAS FIZIKAL

ADD SAYA DALAM FACEBOOK ZAIDI GUEMAS KELANTAN

Percuma juga diberi atau diajar teknik pelaburan emas,pengalaman atau ramalan kenaikan atau penurunan harga emas

Keuntungan Menjadi Dealer Pelaburan Emas Public Gold : Untung Berniaga Emas, Untung Komisen Emas, Untung Kenaikan Emas, Untung Kecemasan, Untung Usia Emas…

“  Peluang keemasan adalah berharga seperti emas, rebut peluang keemasan dengan pelaburan emas dan menjadi dealer emas”

8 Responses to CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD

  1. nazri says:

    saya berminat menjadi dealer public gold. saya dah sms tuan tadi tapi tak dapat. boleh tuan sms saya?
    012-5712470. Thanks

  2. faridah says:

    Untuk jadi dealer, selain menyediakan 20K++, kita perlu ada cash yang banyak juga? Macam mana kalau ada orang nak jual emas public gold pada kita. Adakah kita perlu bayar cash pada mereka dengan duit kita sendiri?

    Sekian, tk.

  3. zaidiemas says:

    faridah..dealer adalah pengedar/peniaga emas..bagi pngedar public gold tak ada cash pun tak apa..ada cash lagi baik..jika tak ada cash kita jadikan pmbeli emas tu planggan kita..so kita tak payah guna cash kan..diorang yang beli atau jual emas terus dengan public gold..jika kita ada cash dan kawan2 ramai kita boleh jual emas secara terus dan beli emas secara terus dengan planggan/kawan2 kita..

  4. Isabel Marant Sneakers says:

    Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks, However I
    am encountering difficulties with your RSS. I don’t understand the reason why I cannot
    join it. Is there anyone else getting the same RSS problems?
    Anybody who knows the solution can you kindly respond?
    Thanks!!

  5. android hack says:

    Loss Control- Loss Control is a risk management technique where an organization seeks
    to limit its loss of physical goods and injury to participants.
    cusps    cusso    cutch    cuter    cutes    cutey    cutie    cutin. marchers marchesa marchese
    marchesi marching margaric margarin margents.

    Here iis my site; android hack

  6. yusni bte maon says:

    Orang Sarawak boleh join
    Ke?

  7. boleh yusni…cawangan public gold di kuching..semua neger ada cawangan public gold

TINGGALKAN PESANAN, PERTANYAAN ATAU KOMEN...