PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

Pendaftaran percuma jadi ahli public gold atau cara mula membeli emas minima RM100 atau beli gold bar 1g 24 karat lbma bebas gst. BACA LAGI »

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

Alamat cawangan public gold seluruh malaysia, singapura dan Indonesia untuk urusan jual beli emas Public Gold. BACA LAGI »

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Kelebihan program GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold atau kebaikkan program kumpul emas fizikal modal kecil pertama di Malaysia. BACA LAGI »

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

Kelebihan emas public gold bukti produk emas public gold adalah pelaburan emas fizikal terbaik di Malaysia. KLIK BACA LAGI »

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Program GAP public gold, pelaburan emas terbaik patuh syariah dan modal terendah hanya RM138 cara mudah membeli gold bar 1 gram untuk mengumpul jongkong emas fizikal dan tukar kepada gold bar 20g dan sebagainya..klik BACA LAGI »

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

Senarai produk emas dan perak Public Gold untuk memilih produk pelaburan terbaik dari jenis gold bar, emas dinar atau silver bar termurah tanpa cukai gst...KLIK SEGERA BACA LAGI »

 

CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD

 

cara menjadi pengedar emas public gold

cara menjadi pengedar emas public gold

Cara menjadi dealer atau pengedar emas public gold untuk berniaga emas dan perak fizikal seperti jongkong emas, emas dinar, jongkong perak dan emas perhiasan.

PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD atau Public Gold adalah syarikat pelaburan emas pertama malaysia yang menjual dan membeli emas fizikal secara online atau SMS 24 jam sehari.Harga emas fizikal public gold berubah setiap 20 minit mengikut harga emas dunia. Harga emas fizikal public gold terdiri daripada jongkong emas atau gold bar emas 999.9%, syiling dinar emas 916, i-series emas 916,D-series barangan kemas  emas 916 dan jongkong perak atau silver bar atau syiling dirham. Anda boleh membeli gold bar, syiling dinar, emas i-series, barangan kemas d-series, silver atau bercampur-campur asalkan berjumlah RM30,000 untuk menjadi New Dealer public gold.

kelayakan menjadi pengedar emas public gold

kelayakan menjadi pengedar emas public gold

Tips pelaburan emas public gold untuk membeli jenis emas yang mempunyai spread yang rendah dan mendapat pulangan yang tinggi dalam masa yang cepat Lihat JENIS PRODUK EMAS TERBAIK UNTUK MELABUR.

LANGKAH-LANGKAH UNTUK MENJADI DEALER PUBLIC GOLD

1.Lima cara menjadi dealer emas atau pengedar emas public gold, pilih satu :

CARA PERTAMA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD : DAFTAR DAN LOCK HARGA BELI ONLINE SENDIRI

Daftar percuma dan terus kunci harga beli emas RM30,000 pada website Public Gold.

1. Klik DISINI DAFTAR PERCUMA

mula daftar jadi pelanggan public gold

mula daftar jadi pelanggan public gold

Klik login dan klik register sebagai pelanggan public gold seperti rajah di atas untuk mendaftar secara online.

cara daftar ahli public gold

cara daftar ahli public gold

2. Tuliskan maklumat diri dengan betul seperti nama penuh, ic, emel, no telefon dan cawangan terdekat, di ruangan introducer, PG tulis 001425 dan klik CHECK INTRODUCER klik OK pada valid introducer akan keluar nama MOHD ZAIDI JUNUS Taipkan password pilihan anda, centang pada I AM HUMAN dan klik SUBMIT.

cara mula beli emas

cara mula beli emas

3. Langkah mula beli emas online selepas daftar, Klik LOGIN dan tuliskan USERNAME dengan menulis NOMBOR IC anda serta PASSWORD pilihan anda semasa daftar dan klik LOGIN.

cara booking harga emas public gold

cara booking harga emas public gold

4. Cara lock harga emas di website public gold. Selepas login, tatar mouse ke ORDER dan klik PLACED ORDER dan klik I AGREE untuk mula beli emas online minima RM30,000 untuk menjadi pengedar emas public gold.

cara daftar dealer emas public gold

cara daftar dealer emas public gold

5. Tiga langkah membeli emas online. langkah 1, pilih cawangan pg terdekat dan tuliskan NOMBOR BILANGAN di ruangan emas yang dikehendaki. Anda boleh membeli apa saja produk emas public gold sama ada gold bar 24k lbma, emas dinar 24k lbma, jongkong perak dan sebagainya asalkan jumlah belian emas MELEBIHI RM30K untuk menjadi dealer public gold dan klik NEXT.

cara jadi dealer public gold

cara jadi dealer public gold

6. Langkah membeli emas dan menjadi dealer public gold kedua, Isi maklumat pembeli klik MYSELF, pilihan bayaran klik FULL PAYMENT untuk bayar penuh atau EPP untuk bayar ansuran 4 bulan, pilihan bank untuk pembayaran dan tulis REMARKS ON ORDER berikut BELI EMAS DAN DAFTAR DEALER PUBLIC GOLD, NAMA INTRODUCER MOHD ZAIDI JUNUS, KOD INTRODUCER PG001425 klik NEXT.

cara mudah jadi pengedar emas

cara mudah jadi pengedar emas

7. Langkah akhir menjadi pengedar emas, pengesahan pembelian emas dan semakan akhir pembelian emas, pastikan jumlah belian emas RM30K ke atas untuk menjadi pengedar emas public gold. Harga yang terpapar adalah harga bersih pembelian emas termasuk gold premium yang perlu bayar. Akhir sekali klik SUBMIT ORDER.

8. Tunggu panggilan pengesahan dari public gold, buka emel lihat sales order dan kod pg anda. Bayar selewatnya 3 hari di cawangan pg terdekat, terus dapat emas yang di beli. Aktifkan kog PG anda untuk lock harga beli atau jual emas online.

Tahniah, anda telah bergelar pengedar emas public gold. Sila whatsapp/sms kepada saya 019-9185593, Mohd Zaidi Junus, Master Dealer Public Gold, Kod pg introducer PG001425 untuk mendapat bimbingan seterusnya berserta wang saguhati sebanyak 1% dari jumlah belian emas anda.

Harga emas juga boleh disemak menggunakan SMS iaitu dengan menaip “PG GOLDPRICE” untuk menyemak harga jongkong emas 999.9 atau menaip  “PG DINARPRICE” untuk  menyemak harga syiling dinar 916 atau menaip “PG SILVER PRICE” untuk menyemak harga silver/perak atau menaip “PG JEWELPRICE” untuk menyemak harga barang kemas jewellery , hantar ke 36828. Untuk menjadi New Dealer Public Gold anda mestilah membeli emas berjumlah RM20,000 keatas dalam satu resit atau sekaligus.

CARA KEDUA MUDAH MENJADI DEALER PUBLIC GOLD : DAFTAR DAN KUNCI HARGA BELI OLEH DEALER

Hubungi / SMS saya, Zaidi 019-9185593 dengan menyertakan nama penuh, i.c, nombor h/p, email, alamat, no.akaun Maybank atau Public Bank (untuk syarikat public gold memasukkan komisen kepada anda) dan CAWANGAN PUBLIC GOLD terdekat anda (untuk anda bayar dan ambil stok emas anda tersebut) untuk  tolong “lock harga” emas pada harga rendah dimana pun anda berada.Apabila harga emas rendah dan anda bersetuju dengan harga tersebut saya akan kunci harga beli emas untuk anda Sediakan duit RM20,000 keatas dalam masa 3 hari selepas saya “lock harga” untuk anda.

CARA KETIGA MENJADI DEALER ATAU PENGEDAR EMAS : WALK IN ATAU TERUS KE CAWANGAN PUBLIC GOLD

Walk in atau terus ke cawangan Public Gold terdekat anda dan beritahu kakitangan Public Gold anda ingin menjadi dealer Public Gold. Pihak Public Gold akan kunci harga untuk anda menjadi new dealer Public Gold. Beritahu dan Tuliskan Introducer : MOHD ZAIDI BIN JUNUS ,No kod Introducer PG001425. Anda tak perlu bawa wang kerana pihak public gold akan lock harga beli emas dahulu dan anda dikehendaki bayar selewat-lewatnya 3 hari.

CARA KE EMPAT MENJADI PENGEDAR EMAS PUBLIC GOLD : HUBUNGI CAWANGAN PUBLIC GOLD BERDEKATAN

Hubungi atau telefon ke cawangan public gold terdekat anda, proses order melalui panggilan telefon pun mudah dan selamat kerana anda mengetahui harga semasa emas yang dikunci dan dapat bertanya maklumat. Anda hanya perlu menelefon pejabat Public Gold yang berhampiran dengan anda dan beritahu mereka yang anda ingin order produk Public Gold dan mahu menjadi dealer public gold. Staff public gold akan memaklumkan harga semasa produk tersebut. Jika anda bersetuju maka anda boleh lock harga tersebut melalui telefon dengan menyertakan nama penuh anda, ic, emel, nombor hp dan nama introducer iaitu MOHD ZAIDI BIN JUNUS, dan kod pg introducer PG001425.

Selepas itu, anda buka emel anda untuk mendapatkan sales order yang mengandungi no kod public gold anda. Anda boleh hubungi nombor telefon cawangan public gold terdekat anda sekarang :

Cawangan public gold Kedah di Alor Setar : 04-7344916, cawangan public gold Kedah di Sungai Petani : 04-4232999, cawangan public gold Penang di Relau : 04-6449999, cawangan public gold Penang di Bishop : 04-2619999, cawangan public gold Perak di Ipoh : 05-2428999, cawangan public gold Selangor di Petaling Jaya : 03-56348999, cawangan public gold Selangor di Kajang : 03-87349916, cawangan public gold Kuala Lumpur di Ampang : 03-42579916, cawangan public gold Selangor di Klang, 03-33412999, cawangan public gold Negeri Sembilan di Seremban : 06-6782916, cawangan public gold Melaka : 06-3175499, cawangan public gold Johor di Johor Bahru : 07-2358999, cawangan public gold Kelantan di Kota Bahru : 09-7462999,cawangan public gold Terengganu di Kuala Terengganu : 09-6263999, cawangan public gold Pahang di Kuantan : 09-5678916, cawangan public gold Sabah di Kota Kinabalu : 088-447 916, cawangan public gold Sarawak di Kuching : 082-259916.

CARA KELIMA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD : APLIKASI IPHONE ANDROID

Cara mudah membeli emas menjual emas secara online atau menjadi pengedar emas dengan menggunakan telefon iphone melalui aplikasi android percuma public gold. Klik CARA MUDAH MEMBELI MENJUAL EMAS GUNA APLIKASI ANDROID IPHONE PERCUMA PUBLIC GOLD

2. Apabila saya “lock Harga” beli emas bernilai RM30,000 keatas dengan  menyertakan maklumat anda untuk daftarkan sebagai new dealer public gold, otomatik anda sudahpun menjadi New Dealer Public Gold dan akan mendapat komisen 1% dari belian emas dan 0.5% dari jualan emas.

sales order pembelian emas public gold3. Lihat emel anda apabila saya telah lock harga emas dan terdapat placed order dari public gold, Pihak Public Gold akan menghubungi anda pada waktu pejabat untuk pengesahan pembelian emas tersebut dan anda  buka email anda sekali lagi untuk mendapat Sales Order (S.O) pembelian emas yang dihantar oleh pihak Public Gold dan tercatat senarai jumlah belian emas, nombor pg kod anda dan nombor akaun Maybank dan Public Bank bagi Public Gold Marketing Sdn Bhd. Nombor akaun Maybank dan Public Bank bagi Public Gold Marketing Sdn Bhd adalah Maybank berhad iaitu 5071-3410-4563 dan Public Bank berhad 3167-52-0833.Lihat contoh Sales order (s.o) di atas.

4.  Bank in jumlah belian emas yang tertulis pada Sales Order (S.O) anda kedalam Akaun Public Gold Marketing Sdn Bhd dan simpan slip bank baik-baik.Slip bank in atau pemindahan wang atau deposit tunai ini adalah pembuktian anda telah memasukkan wang tersebut untuk anda mengambil stok emas tersebut. Pihak public gold memberikan masa selewat-lewatnya 3 hari untuk anda bayar ,bank in atau transfer ke akaun Public Gold Marketing Sdn Bhd. Anda boleh bank in wang atau pindah wang atau deposit tunai bercampur-campur asalkan berjumlah seperti jumlah belian emas anda. Jangan bimbang untuk bank in wang atau pindah wang ke akaun PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD kerana anda pasti akan dapat emas yang anda beli.rujukan klik MENGENAI PUBLIC GOLD KELULUSAN BNM PENGIKTIRAFAN ANUGERAH SYARIKAT EMAS FIZIKAL MALAYSIA.

5.  Ambil stok emas anda di cawangan Public Gold berdekatan anda dengan menunjukkan slip bank yang telah anda bank in atau masukkan ke dalam bank. Isi borang New Dealer dengan menyertakan satu salinan i.c dan buku bank atau penyata maybank atau public bank anda. Pada borang New Dealer public gold, tuliskan pada ruangan nama introducer, Nama Introducer : MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan no. Pendaftaran introducer : PG001425. Public gold menyediakan alat pemeriksa ketulenan di setiap cawangan public gold.Anda boleh memeriksa atau check ketulinan emas yang telah dibeli secara percuma disini.Jika anda tiada masa atau tidak sempat mengambil emas anda dalam masa 3 hari, sila emelkan slip bank in bayaran ke payment@publicgold.com.my dengan menulis nombor s.o (PM-100????) dan Nombor kod pg anda.

Anda juga boleh terus ke cawangan Public Gold untuk mendapat maklumat atau membeli emas atau menjadi dealer public gold. Katakan pada pihak public gold dan tulis borang nama introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan no.kod introducer PG001425. Apabila anda telah meletakkan nama saya sebagai introducer, hantar atau SMS nombor akaun maybank anda untuk saya masukkan saguhati kepada anda dan tips pelaburan emas public gold.Sertai rangkaian www.pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com untuk mendapat pelbagai faedah.
Harga emas adalah tetap,jika anda TIDAK beritahu atau tulis nama INTRODUCER, komisen TIDAK akan diperolehi kepada sesiapa.TAPI jika beritahu saya sebagai introducer,komisen akan diperolehi bersama dan bersama-sama bertukar fikiran,tips,pengalaman,panduan dalam pelaburan emas. Sekian, terima kasih.

Banyak kelebihan dan keistimewaan atau keuntungan menjadi dealer public gold, Lihat KELEBIHAN MENJADI DEALER PUBLIC GOLD

Selepas anda sudah menjadi dealer dan mempunyai nombor kod public gold, pg??????. Langkah seterusnya adalah aktifkan akaun anda supaya dapat membeli emas dan silver atau menjual emas perak secara online melalui website,sms atau aplikasi android. Klik CARA AKTIFKAN AKAUN PELANGGAN ATAU DEALER PUBLIC GOLD

Untuk maklumat lanjut hubungi / SMS Master Dealer Zaidi 019-9185593

SAGUHATI  AKAN DI BERI KEPADA NEW DEALER PUBLIC GOLD

KLIK DISINI UNTUK  JADI PELANGGAN/DEALER PUBLIC GOLD IAITU DAFTAR,REGISTER DAN KUNCI HARGA BELI EMAS,PLACED ORDER PADA WEBSITE PUBLIC GOLD BAGI MEMBOLEHKAN JUAL BELI EMAS PUBLIC GOLD ONLINE  24 JAM UNTUK MEMULAI PELABURAN EMAS FIZIKAL

ADD SAYA DALAM FACEBOOK ZAIDI GUEMAS KELANTAN

Percuma juga diberi atau diajar teknik pelaburan emas,pengalaman atau ramalan kenaikan atau penurunan harga emas

Keuntungan Menjadi Dealer Pelaburan Emas Public Gold : Untung Berniaga Emas, Untung Komisen Emas, Untung Kenaikan Emas, Untung Kecemasan, Untung Usia Emas…

“  Peluang keemasan adalah berharga seperti emas, rebut peluang keemasan dengan pelaburan emas dan menjadi dealer emas”

19 Responses to CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD

  1. Aqilah berkata:

    salam.. saya dah log in kat page public gild.. tpi saya tak isi ruang introduce… so mcm mna saya nak setting supaya dpat letak introducer ye?

    • waalaikummussalam aqilah, untuk letak nama introducer (rugi tak letak introducer) :
      1. Masa nak beli emas, whatsapp saya 019-9185593 untuk saya letak nama introducer
      2. Masa nak beli emas, terus ke cawangan pg terdekat, beli emas secara biasa di cawangan
      3. Beli emas gap dulu…
      Dengan cara di atas boleh batalkan pendaftaran online kita, dan bila beli emas seperti di atas boleh terus jadi ahli…sekian, terima kasih

  2. Wan Fatien Hamaamah Wan Alaudden berkata:

    Saya ada modal sebanyak RM150000 pd hujung bulan 5 nanti… Apakah status saya apabila membeli emas PG dgn modal sebanyak ini. Adakah saya boleh melakukan trading emas fizikal untuk menambahkan simpanan emas saya.

    • Assalamualaikum Wan Fatien,
      Dengan membeli emas sebanyak RM150,000 akan terus dapat menjadi priority dealer Public Gold melalui promosi atau rekomen. Dengan modal besar Wan Fatien boleh membuat trading dengan membeli gold bar yang besar yang mempunyai margin spread yang rendah, tambahan lagi apabila telah bergelar dealer akan menambah keuntungan kerana dealer akan mendapat komisen setiap kali membeli dan menjual emas sambil menjana pendapatan aktif dan pasif dengan berniaga atau promosikan emas Public Gold.
      Sekian, terima kasih. Maklumat lanjut whatsapp 019-9185593

Tinggalkan Balasan kepada Aqilah Batal balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
BACA ARTIKEL TERBARU PELABURAN EMAS PUBLIC GOLDclose