PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

Pendaftaran percuma jadi ahli public gold atau cara mula membeli emas minima RM100 atau beli gold bar 1g 24 karat lbma bebas gst. BACA LAGI »

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

Alamat cawangan public gold seluruh malaysia, singapura dan Indonesia untuk urusan jual beli emas Public Gold. BACA LAGI »

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Kelebihan program GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold atau kebaikkan program kumpul emas fizikal modal kecil pertama di Malaysia. BACA LAGI »

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

Kelebihan emas public gold bukti produk emas public gold adalah pelaburan emas fizikal terbaik di Malaysia. KLIK BACA LAGI »

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Program GAP public gold, pelaburan emas terbaik patuh syariah dan modal terendah hanya RM138 cara mudah membeli gold bar 1 gram untuk mengumpul jongkong emas fizikal dan tukar kepada gold bar 20g dan sebagainya..klik BACA LAGI »

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

Senarai produk emas dan perak Public Gold untuk memilih produk pelaburan terbaik dari jenis gold bar, emas dinar atau silver bar termurah tanpa cukai gst...KLIK SEGERA BACA LAGI »

 

MASA SESUAI BELI EMAS

masa sesuai beli emas

masa sesuai beli emas

Masa sesuai beli emas adalah pada masa harga emas rendah iaitu emas  murah cara mendapat faedah lumayan dan keuntungan segera cepat dan berterusan

Pada masa harga emas rendah kini adalah peluang terbaik untuk beli emas kerana harga emas masih lagi murah dan peluang terbaik pagi pelabur emas yang mempunyai emas berharga mahal untuk memurahkan harga emas dengan membeli lagi pada harga emas rendah melalui konsep pemurataan harga.

Saya juga sebagai pelabur emas membeli emas pada harga tinggi sebelum ini dan pada harga rendah sekarang saya mengambil peluang membeli lagi emas dan mendapat keuntungan yang cepat.

beli emas ansuran epp

beli emas ansuran mudah epp

Cara terbaik beli emas jika tidak cukup wang adalah dengan kaedah belian ansuran mudah atau EPP yang diperkenalkan oleh public gold. Contoh,saya dapat beli emas termurah atau emas paling murah bagi emas 10 dinar pada 16 April 2013 pada harga RM5952, kini jika saya jual saya telah mendapat keuntungan hanya masa 2 minggu. Bandingkan harga emas ini dengan harga emas semasa dengan merujuk harga emas PG BUY semasa. Klik DISINI untuk melihat harga emas PG BUY public gold. Harga emas pg buy adalah harga yang dibeli oleh public gold. Bila harga emas naik sedikit lagi saya akan jualkan syiling emas 10 dinar ini. Lihat harga  emas pg buy syiling 10 dinar pada 1 mei 2013, iaitu berharga RM6110. Harga emas 10 dinar yang saya beli pada 16 april ialah RM5922 dan admin fee atau yuran pengurusan epp adalah 0.5% iaitu RM30 menjadikan harga emas saya adalah RM5952. Dah dapat untung sikit…

emas murah

emas murah

Persoalan anda? Macam mana nak jual kerana emas ini dibeli dengan ansuran,iaitu selepas habis bayar 4 bulan baru dapat emas 10 dinar tu ?

Sebenarnya ada 2 kaedah, pertama saya sudah ada ditangan emas 10 dinar, jadi saya tukarkan iaitu jual emas 10 dinar ditangan mengantikan emas 10 dinar murah belian ansuran epp ni. Kaedah kedua, saya jelaskan emas 10 dinar murah EPP ini dan saya terus dapat emas 10 dinar epp ini dan terus jualkan.

Kenapa saya jualkan emas walaupun keuntungan yang sedikit?

Sebagai pengedar emas atau dealer public gold, kita mesti menggunakan semua teknik pelaburan emas fizikal untuk mendapatkan keuntungan. Selain dari menyimpan emas sebagai pelaburan jangka panjang, berniaga emas, mempromosikan emas public gold, pengedar emas juga boleh menggunakan TEKNIK FORMULA ONE DALAM STRATEGI MELABUR EMAS UNTUNG BERGANDA  iaitu beli emas pada harga rendah dan terus menjual emas bila dapat sedikit keuntungan.Ini bertujuan supaya akaun bank sentiasa masuk wang dari hasil komisen membeli emas dan komisen menjual emas serta keuntungan dari kenaikkan harga emas. Teknik pelaburan emas public gold cara ini hanya sesuai untuk pengedar emas atau dealer public gold. Pelaburan emas fizikal terbaik adalah dengan menjadi dealer atau pengedar emas public gold.Klik CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD

Berita emas terkini pada 30 April 2013 bertajuk ‘masa sesuai beli emas harga rendah” yang mengesyorkan membeli emas sekarang iaitu masa ssuai membeli emas pada harga rendah keluaran Harian Metro.Walaupun harga emas sudah naik sedikit,harga emas masih diperingkat rendah, lihat graf sejarah harga emas di atas. Biasanya harga emas akan mulai naik apabila pasaran emas mulai cergas.

Masa sesuai beli emas harga rendah

Kuala Lumpur: Sekarang adalah masa sesuai untuk semua pihak membeli emas dengan harga yang masih rendah selepas kejatuhan terbesarnya pada 15 April lalu.

Pengerusi Eksekutif Kumpulan Public Gold Datuk Louis Ng berkata, sekarang dengan harga merudum, ia menjadikan emas lebih mampu milik untuk semua terutama pembeli baru yang mahu menyimpan emas untuk perlindungan harta.
Pada 15 April lalu, harga emas susut AS$140 kepada AS$1,395 satu auns, satu kejatuhan terbesar sejak 1993 dan mengejutkan ramai pelabur veteran. Sejak itu, harga emas memulih sedikit dan kelmarin, ia ditutup pada kadar harga AS$1,408 satu auns, susut AS$16.50.

“Permintaan untuk emas meningkat kukuh sejak 2000 dengan kebanyakan daripadanya berikutan negara membangun menggunakan kekayaan baru mereka untuk memenuhkan rizab mereka dengan emas.
“Pada masa sekarang, dinasihatkan rakyat Malaysia membeli emas sebagai simpanan masa depan sebelum harga meningkat semula,” katanya dalam kenyataan, di sini.

Klik link di bawah untuk melihat artkel harian metro 30 April 2013.

http://www.hmetro.com.my/articles/Masasesuaibeliemashargarendah/Article

Harga emas kini adalah masih rendah, jadi masa kini adalah masa sesuai untuk membeli emas murah. Bertindak sekarang sebelum harga emas naik sebagai simpanan untuk masa depan dan pelindung harta sebelum harga emas meningkat semula. Tiada sesiapa dapat meramal harga emas, beli dulu emas murah sekarang sebagai benchmark atau tapak harga emas dan jika harga emas turun lagi, tambah beli lagi untuk merendahkan lagi harga emas dengan teknik pemuratan harga. Lihat CARA BELI EMAS PUBLIC GOLD untuk mendapat panduan membeli emas public gold.

Selamat membeli emas murah dan selamat bercuti sempena hari pekerja 1 mei

BACA ARTIKEL TERBARU PELABURAN EMAS PUBLIC GOLDclose