PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

Pendaftaran percuma jadi ahli public gold atau cara mula membeli emas minima RM100 atau beli gold bar 1g 24 karat lbma bebas gst. BACA LAGI »

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

Alamat cawangan public gold seluruh malaysia, singapura dan Indonesia untuk urusan jual beli emas Public Gold. BACA LAGI »

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Kelebihan program GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold atau kebaikkan program kumpul emas fizikal modal kecil pertama di Malaysia. BACA LAGI »

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

Kelebihan emas public gold bukti produk emas public gold adalah pelaburan emas fizikal terbaik di Malaysia. KLIK BACA LAGI »

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Program GAP public gold, pelaburan emas terbaik patuh syariah dan modal terendah hanya RM138 cara mudah membeli gold bar 1 gram untuk mengumpul jongkong emas fizikal dan tukar kepada gold bar 20g dan sebagainya..klik BACA LAGI »

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

Senarai produk emas dan perak Public Gold untuk memilih produk pelaburan terbaik dari jenis gold bar, emas dinar atau silver bar termurah tanpa cukai gst...KLIK SEGERA BACA LAGI »

 

TESTIMONI PENGALAMAN MELABUR EMAS FIZIKAL PUBLIC GOLD

pelaburan emas public gold

Testimoni dan pengalaman melabur emas fizikal public gold daripada pelabur emas public gold berpengalaman disenaraikan dibawah sebagai ilmu,motivasi,bukti kehebatan dan kesahihan pelaburan emas public gold yang di asaskan semenjak 2008.

1. Mahaguru Syukor Hashim.. (JutawanEmas.com founder)

“I am very happy with Public Gold because they provide us with an opportunity to invest in precious metals. When other investment failed, the best investment is precious metal especially gold and silver. By investing in gold and silver, we are not only enjoying the price appreciation of gold and silver but we can also protect our wealth. Public Gold also offer competitive prices for their product compared to gold shop. Apart from that Public Gold also provides IT facilities that enable customer to order online 24 hours.
Their service is marvelous and customer is guaranteed to book their purchase according to international price of gold and silver market. I wish Public Gold best of luck 🙂 “

2. Mohd Fazli Ismail-Pokli (Public Gold Official Speaker)

“Terima kasih kepada pihak Public Gold kerana memberi peluang saya terlibat dalam pelaburan emas. Pada mulanya saya hanya tahu emas adalah sebagai perhiasan wanita. Ekoran selalu mengikut isteri ke kedai emas membeli barang kemas dan melihat harga emas sentiasa melambung naik mendorong saya menceburi pelaburan emas fizikal ini. Pada mulanya saya simpan sedikit demi sedikit.tapi sekarang NILAI simpanan emas saya semakin meningkat. Matlamat saya adalah untuk menjana pendapatan pasif melalui kenaikan harga emas setiap tahun. Jom kita sama-sama menyimpan emas untuk pelaburan masa hadapan. Pengalaman membeli emas PG tahun lepas bulan May 2009 cuma RM105/g. Tapi hari ini harga meningkat kepada RM134/g… pulangan 27% dalam masa setahun. WOW!”

3. Amir Firdaus(Pharmacist)

1 dinar RM497 (September 2009)”… Kalau la saya tahu emas ni akan naik harga sampai macam harga sekarang ni…sure dah beli dan simpan dari dulu lagi. Saya percaya mesti semua orang akan ada perkataan “kalau la saya…” Jadi, apa tunggu lagi… jom kita simpan emas Public Gold. Saya yakin dengan emas keluaran Public Gold. Alhamdulillah, saya bermula dengan hanya sekadar hobi menyimpan emas, akhirnya kini saya dah pun memilih untuk jadi Dealer Public Gold yang sah! Emas sebagai aset. Anda x rugi simpan aset!! percaya la…”

4. Mazrina Moh Mokhtar (Homeopathic Doctor)

“Well, gold investment is absolutely a fantastic investment and one of the safest ways. Public Gold has indeed given us the opportunity to invest in gold and silver. Most importantly, Public Gold offers us a simple and convenient way to create our own success in gold investment. Joining Public Gold as an agent in August last year had really made a big difference. The only regret I had was the fact that I joined Public Gold a bit too late. So, come and join us in Public Gold, don’t wait if you can do it right away. Smile as the price keeps increasing. Good Luck!”

5. Ahmad Azman (Maintenance Supervisor)

“Sungguh mudah untuk berurusan dengan Public Gold kerana kita boleh monitor harga secara online, dan berurusan dengan dealer/agen yang berada di setiap daerah di Malaysia. Dan Public Gold menawarkan harga yang terendah jika dibandingkan dengan kedai emas yang lain.”

6. Zahirin Bin Mustafa

“Produk hebat Public Gold tiada tandingan. Urusan jual beli yang cukup puas hati. Selain simpan emas, dapat juga menghidupkan sunnah agama Islam”.

7. Abdul Sapawi – Pawie (Lecturer@MARA)

Di ucapkan syabas dan tahniah kepada syarikat Public Fine Gold International Sdn Bhd dimana ia adalah satu-satunya syarikat tempatan yang menyediakan urusan jual beli emas online pertama di Malaysia. Produk emas Public Gold dijamin ketulenannya dan ternyata mudah didapati samada secara online melalui website ataupun offline melalui dealer-dealer di seluruh Malaysia.
Bagi yang ingin menjadikan emas sebagai aset dan perniagaan, emas Public Gold adalah yang terbaik untuk anda. Ingat Emas, Ingat Public Gold!

8. Zalekha Gold Trading (Certified Financial Planner)

“Pada tahun 2009, adik saya telah menunjukkan jongkong emas yang dibelinya dari syarikat X. Saya sememangnya ketika itu mencari-cari syarikat yang menjual jongkong emas kerana saya ingin memperkenalkan emas sebagai salah satu pelaburan kepada para pelangan saya. Sebagai seorang penasihat kewangan peribadi, saya tahu emas adalah salah satu pelaburan yang penting dalam portfolio seseorang. Dipendekkan cerita saya, saya tidak jadi menjalin hubungan perniagaan dengan syarikat X itu, kerana model perniagaannya mencurigakan.
Pada suatu ketika, saya terjumpa dengan laman web ‘jutawanemas.com’. Dari situ saya mendapat maklumat tentang syarikat Public Gold, dan pada April 2009, saya mendaftar sebagai pengedar. Untuk tempahan emas saya yang pertama, saya telah mengambilnya sendiri di pejabat Public Gold di Bukit Jambul, Pulau Pinang. Saya sebenarnya ingin memastikan pejabat tersebut betul-betul wujud dan bukan setakat alamat sahaja. Selepas saya kembali ke Kuala Lumpur, saya membawa sekeping emas 20g ke kedai emas untuk mengesahkan berat dan ketumpatan emas. Ternyata emas Public Gold tulin dan tepat timbangannya seperti di sijil. Jurukedai emas itu mengatakan kepingan emas itu cantik, dan bertanya dari mana saya dapat? Saya memberitahunya saya beli di Pulau Pinang :].”

9. Noorzilawati Binti Menong @ Abdullah(Business Owner)

“My ‘career’ with Public Gold started in January 2010, after being studying about gold investment for months. I opted for Public Gold because it is the first Malaysian company that sells certified gold bars. Besides, the availability of stocks is very good and the online system it offers is very convenient, especially to dealers. The public acceptance of the Public Gold bullions is excellent, people like it when they can monitor the price movement for themselves and found it very transparent. Alhamdulillah, I became a Master Dealer in less than 3 months! I think when Che Det displays the Public Gold banner in his so-well-known blog, what else people want to look for confidence? Personally, I think Public Gold is the right place for you to be a Gold Investor and it is yet a better choice if you want to build your career in Gold Investment. Let’s become a dealer like us!!”

10. Md Hanisham Bin Rahmat (Executive, Private Sector)

Terima kasih kepada Public Gold Fine International telah membuka ruang kepada rakyat Malaysia untuk melibatkan diri dengan pelaburan emas dan perak . Selain menyimpan sebagai pelaburan untuk masa hadapan, juga memberi peluang kepada sesiapa yang ingin menjadi peniaga emas. Dengan pengurusan yang baik, sistem jual-beli 24 jam, stok yang sentiasa ada dan mudah dapat, Public Gold adalah pilihan yang tepat. Di samping itu kehebatan & keunikan emas itu sendiri, serta nilai emas yang semakin naik, sudah pasti ianya memberi pulangan yang terbaik. Jangan lepaskan peluang untuk jadikan emas sebagai salah satu portfolio anda mulai sekarang. Jom Simpan Emas!

11. Mahmud Shukri Bin Muhamad

Saya telah melabur dalam Unit Dana Bersama (Mutual Unit Trust) sejak tahun 2006. Daripada tahun ke tahun, dividen yang dibayar tidak membawa pulangan yang memuaskan malahan ada satu dana yang membawa kerugian. Jadi saya terfikir, “adakah pelaburan yang membawa jaminan keuntungan kepada pelaburnya tanpa ia merugikan atau jatuh merudum?”. Saya telah membuat kaji-selidik di internet berkenaan pelaburan yang memberi jaminan keuntungan kepada pelaburnya sehinggalah saya menemui satu laman sesawang berkenaan EMAS yang dikendalikan oleh En Syukor (Mahaguru Emas). Selepas itu saya telah menghadiri ceramah Public Gold yang disampaikan oleh En Syukor. Ia membuka minda dan menambah ilmu tentang EMAS dan tanpa berlengah saya terus mendaftar dengan Public Gold sebagai Dealer walaupun pada ketika itu harga EMAS mencecah US$1000.00 per auns.
Tidak dinafikan EMAS mempunyai aura tersendiri untuk dimiliki oleh sesiapa sahaja terutama kaum wanita. Public Gold menyediakan peluang kepada saya untuk memiliki EMAS dan PERAK. Peluang keEMASan ini dapat saya kongsi bersama dengan saudara-mara dan sahabat-handai. Sekarang saya yakin, EMAS dan PERAK adalah jawapan kepada persoalan saya selama ini….EMAS dan PERAK……sebagai aset kekayaan.

12. Mohd Faeez B. Mazlan

Setinggi-tinggi perhargaan kepada Public Fine Gold international Sdn Bhd yang telah member peluang kepada saya melibatkan diri secara tidak langsung dalam menceburi bidang pelaburan emas di Malaysia. Bermula dengan pelaburan secara kecil-kecilan, kini saya mampu meraih pendapatan lumayan yang diluar jangkaan. Oleh itu, saya berharap setiap orang menjadikan emas sebagai sandaran diri ataupun dalam bidang perniagaan bermula dari sekarang. Kesannya, kita dapat melahirkan warga emas pada masa akan datang…..Jom melabur dalam pelaburan emas.

13. Mhd Nasser Bin Long

Dengan Public Gold, saya dapat berniaga emas dengan pelbagai kaedah/cara untuk mendapat keuntungan yang berganda. Risiko untuk rugi pula hampir tiada. Alhamdulilah, dengan harga emas yang semakin meningkat, membolehkan saya menceburi/mengembangkan perniagaan ini dalam bidang yang tidak terkini oleh saya sebelum ini.

14. Ahmad Azman (Maintenance Supervisor)

“Sungguh mudah untuk berurusan dengan Public Gold kerana kita boleh monitor harga secara online, dan berurusan dengan dealer yang berada di setiap daerah di Malaysia. Dan Public Gold menawarkan harga yang terendah jika dibandingkan dengan kedai emas yang lain”

15. Mohd Hasfarizan Bin Md Hashim (Pengasas GENG916.com)

Saya amat bersyukur dan gembira ditemukan dengan emas, melalui bacaan dan seminar yang dianjurkan secara pecuma oleh pihak Public Gold, perjalanan saya dari penyimpan,pelabur dan sekarang peniaga emas (Master Dealer) amat bermakna. Dengan peluang perniagaan yang diberikan oleh pihak public gold saya dapat menjana cashflow melalui milikan asset emas dan komisyen jualan produk Public Gold, dari tiada simpanan, sekarang dah ada simpanan. Dengan kejayaan ini saya tubuhkan GENG916 agar dapat berkongsi ilmu emas dengan rakyat Malaysia secara percuma melalui Syarikat Public Fine Gold International Sdn.Bhd . Mari sertai kami, jadikan emas sebagai asset pelaburan, perniagaan dan sandaran urusniaga jual beli barang keperluan.GENG916 RAKAN EMAS ANDA

16. Mohd Faizan Bin Dasuki (Pelaburjutawan.com founder)

Public Gold telah membuka peluang kepada saya untuk meningkatkan aset pelaburan saya dalam portfolio pelaburan yang memberikan pulangan tertinggi dengan kadar risiko yang amat rendah bahkan hampir tiada!Saya melihat peluang ini sebagai satu peluang keemasan kerana bukan sahaja saya boleh membuat pelaburan di dalam komoditi emas fizikal, bahkan saya dapat melindungi nilai aset saya dan bergelar Ahli Perniagaan emas.
Produk Public Gold pula sentiasa ada dan saya boleh membeli pada bila-bila masa secara on-line dengan kadar harga semasa dunia.
Hanya dalam tempoh kurang sebulan sahaja, belian terkumpul saya telah melebihi RM 260,000 dan saya tidak perlu membayar kos overhead, sewa kedai, gaji pekerja dan berbagai-bagai lagi kos yang perlu dibayar oleh peniaga konvensional, ini memberikan lebih keuntungan kepada saya.
Ayuh kita sama-sama mengambil peluang keemasan ini dan mulakan portfolio pelaburan dan karier perniagaan emas bersama Public Gold.
Sertai saya dan ketahui bagaimana saya meletakkan sasaran belian mencecah 1 juta ringgit dalam tempoh beberapa bulan lagi.

17. Amir Zahirudin

Sebelum ini saya telah terlibat dalam pelbagai jenis pelaburan termasuklah pelaburan matawang asing. Namun setelah diperkenalkan kepada Public Gold, saya rasakan pelaburan emas fizikal adalah pelaburan yang terbaik dan lebih stabil. Saya berasa sangat teruja untuk berkongsi dengan orang ramai tentang kaedah pelaburan dan penyimpanan emas. Ia bukan sahaja boleh menjamin masa depan, malah boleh menyelamatkan kecairan aset dan pendapatan kita. Terima kasih Public Gold yang telah banyak membantu dan mengubah kehidupan kami sekeluarga!

18. Ir. Mohd Sofian (Jurutera Professional)

Pelaburan dalam EMAS adalah satu pilihan yang tepat bagi sesiapa yang mementingkan pulangan dari setiap apa yang dilaburkan, siapa tak nak jika kadar kenaikan 35% setahun melabur dalam emas…..
Di dalam Public Gold barangannya adalah yang disahkan oleh Malaysian Books Of Record dan ‘Ar-rahnu’ dan juga perkhidmatan 24-jamnya yang sungguh membantu terutama apabila urusan pembelian dibuat pada tengah malam dan pada harga yang saya kehendaki.

19. Sabri Ahmad (EmasKini.Com founder)

Alhamdulillah , sudah setahun saya melibatkan diri dengan pelaburan emas bersama Public Gold sebagai Master Dealer.Dalam waktu setahun juga , saya tidak pernah mengenal apa itu kerugian dan apa yang saya perolehi selama ini adalah keuntungan.Terima kasih Public Gold kerana membuka peluang keemasan ini kepada saya.Public Gold menjadi keutamaan saya kerana harga emas paling murah di Malaysia , urusniaga yang cepat , mudah , telus dan selamat.Kini saya sudah mengalami satu proses kehidupan yang lebih baik dari segi kewangan/disiplin/amanah dan rendah diri hasil aura emas.

20. Wan Muhammad (Darul Busyra Enterprise)

Emas logam yang bernilai, ia lain dari wang kertas yang sentiasa susutnilai. Kerakusan manusia mencetak wang kertas menyebabkan logam emas sentiasa meningkat harga. Ia tidak sekali-kali menggugat aset penyimpannya walau sehebat mana serangan penyangak mata wang dunia. “Tidak tinggal di sisi manusia akhir zaman melainkan dinar emas dan dirham perak sahaja yang bermanfaat dan berharga.”Al Hadis. Oleh itu tukarkan wang kertas anda kepada emas fizikal. PUBLIC GOLD ada menawarkannya, samaada dinar emas atau jongkong dengan harga yang murah dan spread rendah.
Seawal okt 2008 pada harga RM80/gram emas 999.9 saya melabur dalam emas Public Gold sehingga sekarang harganya dah mencecah RM 158/gram. Bayangkan betapa banyak untungnya……

Mari sama-sama sertai pelaburan emas public gold malaysia yang menguntungkan untuk masa depan yang cerah kerana pelaburan emas dan perak public gold akan terus berkembang hingga kini telah mempunyai arrahnu public gold untuk memudahkan pajak jongkong emas dan jongkong perak serta barang kemas juga akan disenaraikan dalam pasaran saham.

Sila klik DAFTAR PERCUMA DAN MULA BELI EMAS JADI PELANGGAN ATAU DEALER caranya, klik login, register pada web public gold untuk daftar percuma dan klik login,placed order,pilih jenis emas dan tulis bilangan emas dikehendaki pada website public gold online 24 jam untuk mula beli emas jadi customer public gold atau beli emas RM20,000 keatas untuk jadi pengedar emas public gold. Beli emas atau kunci harga beli emas sekarang,bayaran selewatnya 3 hari, bila sudah bayar terus dapat ambil emas yang dibeli di CAWANGAN PUBLIC GOLD berdekatan anda.

Untuk melihat testimoni dari admin www.pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com mengenai pelaburan emas public gold sila KLIK DISINI

4 Responses to TESTIMONI PENGALAMAN MELABUR EMAS FIZIKAL PUBLIC GOLD

  1. Luqman Nulhakim berkata:

    SANGAT TERUJA BARU NAK MENCUBA.

  2. zaidiemas berkata:

    luqman..jika nak start adalah terbaik masa sekarang kerana harga emas murah kerana krisis ekonomi wang uro eropah..

  3. Dr Ghazali berkata:

    Salam perkenalan,

    Firstly, tulisan tuan dlm website sgt baik dan detail. Belum sempat khatam lagi article yg ada.

    Sy sebenarnya dah ada gold bar 50gm , beli kat Poh Kong @ RM200/gram ( discount RM3.00) @ Oktober 2011. Memang genuine investor, bukannya peniaga. Tak tahu nak exit bila…

    Baca byk website – baru tau nasihat sifu Shukri spy tak beli dari kedai emas.

    Anyway, minat nak involve serious dlm pelaburan emas ni. Cuma nak tanya, once dah jadi dealer, bila nak jual balik, mcm mana nak cari buyer. Kita tak tahu kenalan yg betul2 jual beli emas ini. Adakah , Public Gold akan terima jualan bar kita?

    Saya di Bdr Putra Permai, Equine
    Sri Kembangan SGR

  4. zaidiemas berkata:

    jawapan persoalan doc,
    bagus dan tahniah doc jadi pelabur emas..oct 2011 harga masih tinggi tu kan..doc melaburlah dalam pelaburan emas pg..memang puas hati..tak payah cari buyer utk jual..syarat..jadi dealer public gold dgn beli emas pg rm20k keatas..beli emas dapat komisen 1% dan jual emas dapat juga 0.5%..jual beli emas ni boleh kunci harga 24 jam guna website atau sms..pukul 2 pagi,tengok harga emas naik,buka web pg atau handphone sms utk jual emas (senua cawangan pg ada handphone utk terima sms),esok hantar emas yg kita lock jual tu ke caw pg terdekat kita(juga dapat jual on the spot di mana2 caw pg seluruh malaysia),lusa masuk wang ke akaun kita..senang…utk jadi dealer baca website ini..thanks..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

BACA ARTIKEL TERBARU PELABURAN EMAS PUBLIC GOLDclose
Inline
Inline