PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

Pendaftaran percuma jadi ahli public gold atau cara mula membeli emas minima RM100 atau beli gold bar 1g 24 karat lbma bebas gst. BACA LAGI »

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

Alamat cawangan public gold seluruh malaysia, singapura dan Indonesia untuk urusan jual beli emas Public Gold. BACA LAGI »

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Kelebihan program GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold atau kebaikkan program kumpul emas fizikal modal kecil pertama di Malaysia. BACA LAGI »

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

Kelebihan emas public gold bukti produk emas public gold adalah pelaburan emas fizikal terbaik di Malaysia. KLIK BACA LAGI »

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Program GAP public gold, pelaburan emas terbaik patuh syariah dan modal terendah hanya RM138 cara mudah membeli gold bar 1 gram untuk mengumpul jongkong emas fizikal dan tukar kepada gold bar 20g dan sebagainya..klik BACA LAGI »

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

Senarai produk emas dan perak Public Gold untuk memilih produk pelaburan terbaik dari jenis gold bar, emas dinar atau silver bar termurah tanpa cukai gst...KLIK SEGERA BACA LAGI »

 

NAK TAHU HARGA EMAS ? DIMANA NAK BELI EMAS GOLD BAR DINAR ? APAKAH JENIS EMAS PALING MURAH ? CARA MULA MELABUR EMAS? BILA MASA HARGA EMAS RENDAH ?

pelbagai jenis emas pelaburan public gold

Semua sudah tahu pelaburan emas adalah pelaburan terbaik, paling menguntungkan, paling selamat dan kalis inflasi. Jadi persoalan ini sering ditanya dimana nak beli emas atau gold bar atau syling dinar ? cara nak memulai pelaburan emas ? dan bila masa harga emas rendah untuk membeli emas?

Bagi yang berminat menceburi bidang pelaburan emas, saya akan memberi panduan dan menjawab semua pertanyaan tersebut :

1) Macam mana nak tahu harga emas ?

Jawapannya : layari http://www.publicgold.com.my atau klik. Harga emas public gold adalah mengikut harga emas dunia dan berubah setiap 20 minit 24 jam.  Harga emas akan static / tidak berubah bermula pagi sabtu hingga ahad.

Harga emas juga boleh disemak atau dilihat menggunakan SMS 24 jam, caranya :

Taipkan public gold dan hantar ke 32828 untuk melihat harga gold bar 999.9

Taipkan public dinar dan hantar ke 32828 untuk melihat harga syiling dinar 916

 

Panduan : Untuk menganalisis harga emas, melihat carta atau graf harga emas dunia, ramalan harga emas. Layari http://www.kitco.com atau klk

 

2) Dimana mahu beli Emas gold bar atau syling dinar termurah ?
Jawapannya : beli emas dengan dealer public gold, iaitu saya zaidi, 019-9185593 ( MOHD ZAIDI BIN JUNUS PG001425 ).

Public Gold adalah syarikat pelaburan emas fizikal pertama di Malaysia yang memberi perkhidmatan jual beli emas secara online 24 jam sehari mengikut harga emas antarabangsa dan mempunyai cawangan seluruh Malaysia.

Caranya :

a) Hubungi atau sms kepada saya dengan menyertakan nama penuh, kad pengenalan,hand phone, email dan alamat anda.Saya akan kunci atau lock harga beli emas yang anda kehendaki,

b) Keesokkanya pihak public gold akan menghubungi anda dan menghantar sales order ke alamat email anda.

c) Seterusnya anda bayar dan mengambil emas tersebut di cawangan public gold berdekatan anda. Bayar duit, terus dapat emas tulin.Sekarang adalah zaman online / internet jadi dimana pun anda berada jika menggunakan kemudahan ini ianya adalah senang.

Panduan : Jika anda mempunyai modal yang lebih, lebih baik menjadi dealer public gold, iaitu dengan membeli emas RM20,000 keatas sekaligus.Apa yang anda perlu lakukan ialah hubungi atau SMS kepada saya walaupun dimana anda berada kerana Public Gold mempunyai cawangan seluruh negeri.

3) Apakah emas yang paling murah dan sesuai untuk pelaburan emas?

Jawapannya : Emas paling sesuai untuk pelaburan emas adalah jongkong emas atau syiling dinar. Jongkong emas atau gold bar adalah emas 999.9 (99.9% kandungan emas) jadi lebih mahal berbanding syiling dinar emas 916 (91.6% kandungan emas). Jadi bergantung kepada kewangan atau modal anda.

Jenis gold bar yang ditawarkan oleh public gold ialah 10 gram, 20 gram, 50 gram, 100 gram dan 250 gram. Syling dinar pula terdiri daripada 1 Dinar (4.25 gram), 5 Dinar (21.25 gram) dan 10 Dinar (42.5 gram)

Panduan : Jongkong emas atau gold bar dan syiling dinar sesuai untuk pelaburan emas kerana spread atau beza harga jual dan beli yang rendah.

4) Bila masa harga emas paling rendah?

Jawapannya : Harga emas paling rendah apabila berlaku peristiwa dunia yang memberi kesan kepada ekonomi dunia. Contohnya sekarang peristiwa digreek, Italy dan perancis menyebabkan matawang euro rendah, jadi harga emas juga telah turun harga.Peristiwa lain yang mungkin akan menyebabkan penurunan harga emas adalah perayaan cina, perayaan lain atau peperangan.

Panduan : Berdasarkan sejarah lepas, perayaan cina banyak mmpengaruhi harga emas iaitu akan menyebabkan harga emas rendah, jadi masa ini amat sesuai untuk mmbeli emas . Walaubagaimanapun, masa yang sesuai untuk membeli emas adalah MASA SEKARANG…kerana harga emas sentiasa naik.

Marilah kita sama-sama menceburi pelaburan emas fizikal kerana pelaburan emas fizikal adalah paling selamat dan paling menguntungkan dalam jangkamasa sederhana atau panjang. Pelaburan emas Public Gold juga memberi peluang anda menjadi peniaga emas iaitu menjadi dealer Public Gold dengan hanya bermodalkan RM20,000. Adakah anda dapat membuka perniagaan emas dengan modal RM20,000 ?

Rebut peluang kemasan sekarang. Jangan tunggu, terus beli emas, sudah beli emas hanya tunggu…

Untuk maklumat tentang pelaburan emas, jangan segan hubungi atau SMS saya, Zaidi 019-9185593 Saya akan memberi panduan percuma berdasarkan pengetahuan atau pengalaman sendiri

BACA ARTIKEL TERBARU PELABURAN EMAS PUBLIC GOLDclose
Inline
Inline