Tag Archives: perniagaan emas

KONVOI BERMOTORSIKAL KE FORUM PERNIAGAAN EMAS

Konvoi bermotorsikal ke forum perniagaan emas

Konvoi bermotorsikal ke forum perniagaan emas

Konvoi bermotorsikal ke Forum perniagaan emas untuk mesyuarat emas, berita terkini serta maklumat terbaru pelaburan dan perniagaan emas Public Gold

Forum Master Dealer, MD Forum Public Gold ke 13 telah diadakan pada tarikh 13 mei 2017 di hq Public Gold di Penang yang mengumpulkan master dealer Public Gold seluruh Malaysia. Aku hadiri forum itu dengan menaiki motosikal bersama group Goldwing Biker Kelantan yang juga kebetulan mahu berkonvoi ke Penang.

konvoi goldwing kelantan

konvoi goldwing kelantan

Pada hari jumaat 12 mei 2017 kami bermotosikal kuasa tinggi untuk ke Pulau Pinang bersama Wingers Kelantan yang terdiri daripada 17 buah motosikal Honda GoldWing.

Kelantan wingers

Kelantan wingers

Selepas makan di Jeli, kami singgah sembahyang jumaat di Kulim dan makan petang di Restoran Nasi Kandar Jamal Mohamed di Butterworth.

konvoi goldwing

konvoi goldwing

Kami menaiki feri ke Pulau Pinang kerana restoran tersebut berdekatan dengan feri dan menginap di Hotel G-Inn kerana hotel lain penuh.

menaiki feri Pulau Pinang

menaiki feri Pulau Pinang

Motorku paling kecil namun yang penting pada pendapatku “Kita berkawan dengan manusia, bukan berkawan dengan besi”.

Konvoi bermotorsikal

Konvoi bermotorsikal

Malamnya kami berkereta untuk makan malam di Sup Hamed, lepas tu makan lagi Pasembor dan jalan-jalan bandar Georgetown dan lepak di Padang Kota. Kami juga ke Batu Feringgi, namun kerana tengah malam, pasar di Batu Feringgi sudah tutup. Dalam perjalanan balik, Hj awie Goldwing Jaffar Rawas yang sudah biasa dengan jalan penang memandu lagu walau jalan balik dari batu Feringgi bengkang bengkok menyebabkan kita tak dapat terlelap mata dan singgah minum tea tarik mamak sebelum sampai ke hotel lebih kurang pukul 2 pagi.

master dealer public gold

master dealer public gold

Pagi sabtu, aku meninggalkan kumpulan Kelantan Wingers untuk menghadiri Master Dealer Forum Public Gold di Bayan Lepas Pulau Pinang. Objektif mesyuarat Master Dealer Forum adalah menubuhkan komunikasi dua hala antara Public Gold dan master dealer, mendapatkan cadangan membina dari master dealer untuk berkembang bersama Public Gold dan memberi informasi serta maklumat terkini tentang Public Gold.

star master dealer public gold

star master dealer public gold

Apabila memasuki Ibu Pejabat Public Gold, aku tergaman kerana gambarku tergantung di dinding pejabat sebagai Star Master Dealer. Dalam hatiku berkata “Kat rumah sendiri pun aku tak sempat letak gambarku di dinding, tapi di hq Public Gold gambarku tersedia tergantung, terima kasih Public gold”

BERITA TERKINI DAN MAKLUMAT TERBARU FORUM MASTER DEALER PUBLIC GOLD 2017 :

forum perniagaan emas public gold

forum perniagaan emas public gold

1.Jongkong emas atau gold bar terbaru Public Gold 1 gram 24K lbma rayatelah di edar dan mula di jual di semua cawangan dengan tempahan yang “terlajak laris” kerana bentuknya yang cantik dan sudah hampir dengan raya

2. Gold bar 1g 24 Karat lbma terbaru akan dikeluarkan iaitu “Batik Kraton” yang bermaksub batik kerajaan ratu sultan yang bercirikan batik diraja Indonesia.

gold bar batik kraton 1gm LBMA

gold bar batik kraton 1gm LBMA

3. Gold bar 1g 24K lbma khas yang di pertuan agong akan dikeluarkandalam masa terdekat.

4. Gold bar 1g 24K LBMA merdeka “MY60” adalah jongkong emas limited editiondengan design terbaik sebagai kenangan rakyat malaysia yang hanya tinggal beberapa kilo emas. Dapatkan segera atau keluarkan dari akaun gap.

5. Program Sales Incentive Leadership Seminar pada tahun 2018 akan di adakan di Iceland dengan kos perbelanjaan yang paling mahal dimana kos tiket tambang pergi balik sahaja bernilai lebih kurang RM22k tidak termasuk makan minum dan penginapan. Rebut peluang memenuhi impian dengan percutian percuma tajaan penuh Public Gold dengan mendapatkan sales persendirian atau sales kumpulan minima RM3 juta dalam tempoh setahun.

6. Cawangan baru Public Gold ke 20 akan dibuka di Brunei dalam tempoh 2 bulan dimana hanya menunggu siap renovation bangunan.

7. Public Gold akan membuka lagi cawangan baru kedua di Singapura dan cawangan baru kedua Indonesiadi Medan, Surabaya atau Bandung.

8. Public Gold kini menggunakan e-formiaitu ahli atau dealer Public Gold perlu mengisi dan memasukkan sendiri akaun bank dan sebagainya setelah menjadi ahli atau dealer Public Gold ke dalam website Public Gold.

9. Kursus keusahawan emas, JLT iaitu Jutawanemas Leadership Training akan di adakan sebulan sekali. Sila rujuk tarikh kursus di cawangan public gold berdekatan.

10. Business Development department telah mengemaskini mengenai 25 income yang berupa insentif, komisen, pendapatan tambahan dan sebagainya yang akan dinikmati oleh dealar Public Gold dengan pertambahan insentif yang akan dinikmati oleh dealer melalui pg mall dan aurora.

11. Pg mall public Gold telah berkembang pesat dengan pertambahan merchant setelah urusniaga jual beli barangan serta perkhidmatan boleh dilakukan dalam ringgit malaysia atau Gold Cash. Pg mall adalah satu-satunya platform jual beli produk tempatan malaysia atas talian secara percuma. PG MALL adalah Marketplace Online pertama di dunia dan paling sibuk menggunakan evolusi sistem pembayaran emas atau Gold Payment System (GPS) yang menghubungkan pelanggan dengan peniaga (merchants) untuk pelbagai kualiti dan perkhidmatan pada harga yang kompetitif dalam persekitaran yang boleh dipercayai dan selamat untuk kedua-dua peniaga dan pembelijuga kini boleh berurusniaga dalam Ringgit Malaysia.

12. Update dari cawangan Public Gold Indonesia dimana pertambahan pesat ahli dan dealer Public Gold di Indonesia dan sambutan menggalakkan terhadap emas Aurora Italia. Pembelian emas Public Gold di Indonesia juga boleh menggunakan penghantaran pos percuma kerana kos penghantaran pos barang berinsuran di Indonenesia adalah terlalu murah.

13. Public Gold adalah SATU-SATUNYA syarikat emas di Malaysia yang di iktiraf sebagai urusniaga emas patuh syariah. Sebelum ini urusniaga emas Public Gold yang di akui dan di iktiraf patuh syariah adalah untuk urusniaga pembelian biasa dan pembelian ansuran epp.

14. Perkembangan urusniaga emas GAP, Gold Accumulation Program mendapat pengiktirafan patuh syariah kinimenunggu kelulusan terakhir dan apabila telah di luluskan, emas GAP di kenali SYARIAH GAP.

15. Perniagaan emas Public Gold adalah perniagaan sendiri menjana pendapatan pasif yang boleh diwarisitelah di kukuhkan apabila terdapat seorang dealer Public Gold yang telah meninggal dunia akan di warisi komisen kepada warisnya. Namun hanya dapat mewarisi pendapatan atau komisen sahaja, gelaran dealar tidak dapat di warisi. Public Gold adalah satu-satunya syarikat di dunia yang memberi peluang perniagaan sendiri yang boleh di warisi apabila menjadi dealer atau pengedar emas Public Gold. Rebut peluang menjadi dealer Public Gold untuk menjana pendapatan pasif dengan membina perniagaan sendiri yang boleh diwarisi klik PROMOSI MENJADI DEALER PUBLIC GOLD BULAN MEI DENGAN HANYA MEMBELI EMAS AURORA ITALIA.

forum pelaburan emas public gold

forum pelaburan emas public gold

Mesyuarat Master Dealer Public Gold tamat lebih kurang pukul 2 petang, iaitu MD Forum paling lama, tanpa henti rehat dengan pelbagai perbincangan dan penambahbaikan dalam pelaburan emas Public Gold. Kami di hidang dengan nasi 7 benua dengan pelbagai lauk, tapi yang paling menarik minatku adalah buah durian hingga aku makan 2 biji durian kunyit. Harapkan beli sendiri durian kunyit, rasa sayang kepada wang kerana harganya RM60 sekilo. Masa balik dari Kuala Lumpur bulan lepas, aku singgah di Raub bertanyakan harga durian, harga durian kunyit RM60 sekilo dan durian D24 berharga RM28 sekilo. Kerana nak makan aku beli sebiji durian D24 sekilo lebih berharga RM40, setelah di kopek hanya ada 4 ulas durian, iaitu RM10 seulas. Tauke durian kata “Kini barang semua mahaq loo”.

cikgu zaidi emas

cikgu zaidi emas

Kini, harga barangan semua naik menyebabkan kos hidup meningkat dimana kejatuhan nilai wang menyebabkan penyimpanan wang di bank adalah suatu kerugian setelah di tolak dividen atau bonus bank dengan kejatuhan nilai wang kini hingga 15% setahun. Jumlah wang simpanan di bank adalah sama, contohnya simpan di bank RM100 tetapi nilai wang atau kuasa beli berkurang dimana Rm100 tahun lepas kini hanya dapat membeli barang yang bernilai seperti RM80 sahaja.

Bertindak menukar simpanan wang kepada simpanan emas dengan membeli emas pelaburan seperti gold bar atau emas dinar yang sentiasa meningkat nilainya. TUKAR sebahagian simpanan wang kepada simpanan emas fizikal untuk perlindungan kejatuhan wang, penjana harta, dana kecemasan dan pengelak kebocoran wang dengan mula BELI EMAS HANYA RM100 atau beli 1g emas dengan whatsapp 019-9185593, Mohd Zaidi Junus (PG001425) Star Master Dealer Public Gold atau klik LANGKAH PERTAMA MELABUR EMAS FIZIKAL PUBLIC GOLD sebagai platform memulakan pelaburan emas dengan mengumpul emas sedikit demi sedikit dan seterusnya menjadi dealer Public Gold untuk membina perniagaan sendiri untuk menjana pendapatan pasif yang boleh diwarisi.

“SELAMAT HARI IBU” dan “SELAMAT HARI GURU”