APAKAH PELABURAN EMAS FIZIKAL PUBLIC GOLD BELI JUAL EMAS

apakah-pelaburan-emas-public-gold-malaysia-261x300 APAKAH PELABURAN EMAS FIZIKAL PUBLIC GOLD BELI JUAL EMAS
pelbagai jenis jongkong emas dan syiling dinar public gold

Pelaburan emas fizikal boleh dibahagikan kepada 3 kategori iaitu:

 • 1. Syiling emas
 • 2. Jongkong emas
 • 3. Barang kemas

Daripada 3 kategori emas fizikal ini, cuma SYILING EMAS dan JONGKONG EMAS boleh dikategorikan sebagai emas pelaburan. Ini kerana syiling emas dan jongkong emas sememangnya dibuat khusus untuk tujuan pelaburan.

Sebagai emas pelaburan, syiling emas dan jongkong emas memiliki kelebihan seperti berikut:

 • 1. Mudah dibawa
 • 2. Mempunyai saiz, bentuk dan berat yang standard.
 • 3. Mudah ditunaikan.
 • 4. Mempunyai perbezaan harga belian dan jualan yang rendah (dipanggil spread)
 • 5. Boleh digadaikan.

BARANG KEMAS bukanlah pelaburan emas yang baik kerana harganya yang tinggi disebabkan kos upah membuat barang kemas tersebut. Selain itu susut nilai bagi barang kemas adalah tinggi (25 % – 40%) .Jika anda hendak memaksimumkan keuntungan daripada pelaburan emas, belilah jongkong emas atau syiling dinar. Jika ingin menyimpan,memakai atau memberikan hadiah kepada orang tersayang maka hadiah terbaik adalah barang kemas.

APAKAH SYARIKAT PLABURAN EMAS TRBAIK MALAYSIA ?

SYARIKAT PELABURAN EMAS MALAYSIA PERTAMA DAN TERBAIK MALAYSIA ADALAH PUBLIC GOLD

 • Syarikat pelaburan emas fizikal pertama dan terbaik Malaysia adalah :
 • Public Fine Gold International Sdn. Bhd. (Public Gold)
 • Public Fine Gold International Sdn Bhd (818840-U)
 • 12E Ground Floor, Jalan Rumbia,
 • 11900 Bukit Jambul, Penang.
 • www.publicgold.com.my
 • Tel : 04-644 9999

Kini nama syarikat ini adalah Public Gold Marketing Sdn. Bhd. Kini Public Gold mempunyai cawangan seluruh Malaysia. Klik untuk melihat ALAMAT CAWANGAN-CAWANGAN PUBLIC GOLD SETIAP NEGERI DALAM MALAYSIA 

Public Gold tidak ada kena mengena dengan Public Bank.

Public Gold adalah syarikat tempatan yang mengeluarkan sendiri emas pelaburan dan dijual pada harga pasaran antarabangsa 24 sehari. Syarikat ini mempunyai kilangnya sendiri dan mengeluarkan jongkong emas bertaraf antarabangsa. Ini kerana setiap emas yang dihasilkan mempunyai sijil ketulenan yang disahkan oleh   “Certified  Assayer”.

Public gold mengeluarkan sendiri emas yang terdiri daripada :

 • emas pelaburan iaitu berbentuk jongkong emas atau gold bar public gold dan syiling dinar.Gold bar mempunyai pelbagai jenis mengikut berat seprti 10g,20g,50g,100g,250g dan 500g yang berktumpatan emas 999.9 dan syiling dinar mmpunyai empat jenis iaitu 1 dinar,2 dinar,5 dinar dan 10 dinar. Emas dinar adalah emas berketumpatan emas 916.
 • Jongkong perak atau silver bar dan syiling dirham
 • barangan kemas daripada emas 916.Public gold mengeluarkan dua jenis emas berbentuk barangan kemas iaitu dikenali emas i-series dan d-series.Iseries adalah  barangan kemas berbentuk biasa yang dikenali juga emas gajah untuk tujuan simpanan atau gadaian.Dseries pula adalah barangan kemas dengan pelbagai bentuk yang cantik sesuai untuk dipakai oleh orang perempuan.

Peminat emas boleh mula melabur emas dengan membeli emas public gold.Lihat CARA MULA MELABUR EMAS FIZIKAL BELI EMAS ATAU JADI DEALER PUBLIC GOLD

emas-pelaburan-public-gold-bersijil1 APAKAH PELABURAN EMAS FIZIKAL PUBLIC GOLD BELI JUAL EMAS
jongkong emas dan syiling dinar bersijil

HARGA JONGKONG EMAS DAN SYILING DINAR PUBLIC GOLD.

Harga emas dan syiling dinar Public Gold mengikut harga emas antarabangsa yang berubah setiap 20 minit 24 jam sehari. Pembeli atau pelabur emas boleh melihat sendiri harga emas secara ‘live’ di laman web Public Gold di http://www.publicgold.com.my .

Pembeli boleh membeli emas public gold, syiling dinar atau barang kemas public gold daripada Dealer Public Gold seperti saya dimana pun anda berada kerana public gold mempunyai cawangan seluruh negeri dalam malaysia.. Anda juga berpeluang berniaga emas dengan menjadi dealer public gold dengan hanya “lock harga” membeli emas sekurang-kurangnya RM20,000 sahaja. Untuk menjadi new dealer akan di ‘lock harga’ beli oleh dealer, anda hanya perlu hubungi atau SMS saya. Saguhati akan diberikan kepada anda.

Maklumat lanjut untuk MENJADI DEALER ATAU PENGEDAR EMAS PUBLIC GOLD, beli atau jual emas public gold hubungi / SMS :                                                        019-9185593 ( Master Dealer Mohd Zaidi bin Junus  PG001425 bachok, Kelantan )

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593