KELEBIHAN EMAS GAP PUBLIC GOLD

kelebihan-gap-public-gold KELEBIHAN EMAS GAP PUBLIC GOLD
Kelebihan Emas Gap Public Gold

Kelebihan Emas GAP Public Gold iaitu program kumpul emas pelaburan modal kecil yang murah, mudah, patuh syariah dan pertama di Malaysia.

Program GAP (Gold Accumulation Program) Public gold adalah program menabung emas fizikal pertama di Asia yang memudahkan penyimpan emas mengumpul emas dengan modal rendah iaitu minimun RM100 iaitu membeli emas berketulenan 999.9 atau 24K khas untuk pelaburan secara sedikit demi sedikit dan emas yang terkumpul dalam akaun GAP Public Gold boleh keluarkan pelbagai gold bar atau emas dinar.

Akaun-Emas-GAP-Public-Gold KELEBIHAN EMAS GAP PUBLIC GOLD
Akaun Emas GAP Public Gold

Secara asasnya program gap adalah seperti akaun Emas bank seperti akaun emas Passbook Maybank atau Gold Investment Account (GIA) Public Bank. Perbezaanya, program kumpul emas GAP Public Gold membolehkan mengumpul emas sedikit demi sedikit dalam akaun GAP dan boleh mengeluarkan pelbagai jenis emas pelaburan fizikal seperti gold bar atau emas dinar 999.9 atau 24 Karat bila-bila masa di cawangan Public Gold berdekatan atau diposkan kerumah.

Mengenai-Emas-GAP-Public-Gold KELEBIHAN EMAS GAP PUBLIC GOLD
Mengenai Emas GAP Public Gold

Disamping itu emas yang terkumpul dalam akaun gap boleh dijual secara online, boleh dipajak secara online, boleh dipindah iaitu transfer ke PG Mall untuk membeli pelbagai barangan dan emas perhiasan 916 dan sebagainya. Penyimpanan emas dalam akaun GAP adalah percuma dan tiada tarikh luput iaitu penyimpan emas boleh menambah belian emas GAP bila-bila masa dan dimana sahaja secara online.

KELEBIHAN EMAS GAP PUBLIC GOLD :

Kelebihan, kebaikkan, manfaat atau faedah membeli emas dan menabung dalam program GAP Public Gold antaranya :

Kelebihan-Utama-Akaun-Emas-GAP KELEBIHAN EMAS GAP PUBLIC GOLD
Kelebihan Utama Akaun Emas GAP

1.PEMBELIAN EMAS MODAL RENDAH

Program GAP hanya perlukan modal minima RM100 atau beli emas 1g berketulenan 999.9 ( 24 karat ) iaitu dengan harga termurah kerana membeli emas pelaburan bebas gst yang telus mengikut harga emas semasa dunia. Klik www.publicgold.com.my bagi melihat harga emas 1g 24 karat GAP public Gold yang dikemaskini sekali sehari pada jam 12:00 malam atau bandingkan dengan harga emas jenama lain.

2.HARGA EMAS PALING MURAH

Harga emas GAP Public Gold adalah harga emas 999.9 paling murah kerana harga emas berbentuk akaun emas namun boleh keluarkan emas fizikal bila-bila masa dan dimana-mana sahaja kerana Public Gold adalah SATU-SATUNYA syarikat pengeluar jongkong emas terbesar malaysia sejak 2008 yang kini mempunyai 19 cawangan seluruh Malaysia, Singapore dan Indonesia. Harga emas GAP lebih murah kerana berbentuk akaun emas berbanding belian runcit, retail price gold bar kecil seperti gold bar 1g.

Harga-Emas-Pelaburan-Termurah KELEBIHAN EMAS GAP PUBLIC GOLD
Harga Emas Pelaburan Termurah

Contohnya, harga emas GAP pada 7 Januari 2021 adalah RM272 sahaja berbanding harga beian runcit gold bar 1g lbma 24 karat yang berharga RM350.

3.MUDAH BELI EMAS GAP SECARA ONLINE SELAMAT

Kelebihan Akaun Emas GAP Public Gold adalah kemudahan membeli dan menambah belian emas secara online dengan harag telus mengikut harga emas semasa yang mudah 24 jam sehari, 7 hari seminggu dimana sahaja tanpa perlukan kos pengangkutan minyak membeli emas dan menjimatkan masa.

Pembelian-Emas-GAP-Online KELEBIHAN EMAS GAP PUBLIC GOLD
Pembelian Emas GAP Online

Penambahan emas akaun GAP boleh dilakukan dengan perbankan online FPX yang cepat, mudah dan selamat. Pembayaran FPX adalah sistem auto sambungan terus akaun bank Public Gold Marketing dengan akaun bank pembeli seperti tempah tiket kapal terbang Air Asia, tempah hotel atau beli belah online masa kini. Namun, pembeelian emas GAP juga boleh dilakukan secara offline dengan bank in atau belian terus di cawangan Public gold berdekatan.

4.DISOKONG JONGKONG EMAS FIZIKAL 24K 

Gold-In-Transit-GIT-Public-Gold KELEBIHAN EMAS GAP PUBLIC GOLD
Gold In Transit GIT Public Gold

Pengeluaran emas akaun GAP di sokong 100% dengan jongkong emas berketulenan 999.9 atau 24k, emas di iktiraf dunia LBMA (London Bullion Market Association) dan jongkong emas tempatan seperti gold bar Bungamas, gold bar Tai Fook dan Emas Dinar. Emas dalam akaun GAP boleh keluarkan semua jenis gold bar atau emas dinar dengan pengeluaran minima adalah gold bar 1g. Disamping itu pengeluaran gold bar atau emas dinar boleh diposkan kerumah melalui perkhidmatan GIT (Gold In Transit) dengan pengeluaran maksima gold bar 10 gram. Pengeluaran gold bar atau emas dinar yang besar hendaklah hadir sendiri ke cawangan Public Gold berdekatan dengan membawa kad pengenalan.

5. EMAS GAP DISAHKAN PATUH SYARIAH

Emas-Gap-Disahkan-Patuh-Syariah KELEBIHAN EMAS GAP PUBLIC GOLD
Emas Gap Disahkan Patuh Syariah

Emas GAP telah disahkan patuh syariah kerana disokong 100% dengan emas fizikal yang boleh diperolehi di cawangan Public gold berdekatan ataupun diposkan kerumah.

6.KEAHLIAN PERCUMA TANPA YURAN

Pembelian emas GAP dengan minima RM100 secara otomatik menjadi ahli Public Gold tanpa yuran hangus dan emas dalam akaun GAP disimpan secara percuma tanpa yuran tahunan atau apa-apa caj tambahan. Pembelian emas GAP pertama kali untuk pendaftaran dilakukan oleh dealer Public Gold atau cawangan Public Gold. Berminat membeli dan daftar emas GAP terus jadi ahli Public Gold klik CARA BELI EMAS GAP

7. PENYIMPANAN EMAS PERCUMA

Penyimpanan emas dalam akaun GAP adalah secara PERCUMA tanpa caj penyimpanan untuk sepanjang hayat. Emas 24K atau emas 999.9 yang disimpan dalam Program GAP disimpan dalam peti simpanan di Public Safe dan kesemua simpanan emas dilindungi insurans sekiranya apa-apa yang berlaku kepada Syarikat Public Gold Sdn. Bhd

8.PENGELUARAN JONGKONG EMAS FIZIKAL BILA-BILA MASA

Kelebihan-Emas-GAP-Public-Gold KELEBIHAN EMAS GAP PUBLIC GOLD
Kelebihan Emas GAP Public Gold

Pengeluaran emas fizikal boleh dilakukan bila-bila masa untuk disimpan sendiri dengan mudah dimana-mana 18 CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA DAN INDONESIA BERDEKATAN. Contohnya, membeli emas GAP semasa berada di Kuala Lumpur, boleh keluarkan emas fizikal apabila pulang ke kampung halaman kerana Public Gold mempunyai cawangan di seluruh Malaysia.

Emas dalam akaun GAP boleh dikeluarkan dalam bentuk fizikal sama ada emas pelaburan seperti gold bar atau emas dinar. Pengeluaran minima akaun GAP kepada bentuk fizikal adalah serendah gold bar 1 gram 24 karat lbma bebas gst.

9. TRANSFER PINDAH EMAS GAP UNTUK BELI BELAH BARANGAN DAN EMAS 916

Program GAP adalah pembelian emas 24 karat atau emas berketulenan 999.9 namun boleh pindah (transfer) emas dalam akaun gap mengikut harga semasa untuk beli belah barangan online serta emas perhiasan 916 di PG MALL.

10.PENGELUARAN EMAS FIZIKAL YANG FLEKSIBAL

Kelebihan utama program gap adalah kebolehan mengeluarkan emas perbagai saiz, denominasi atau pelbagai bentuk emas sama ada gold bar 24K atau emas dinar 24K. Jadi, dengan hanya modal kecil dengan tambahan simpanan emas GAP berterusan akan dapat jumlah emas yang banyak dan dapat mengeluarkan gold bar atau emas dinar yang besar yang lebih rendah peratus spread iaitu lebih menguntungkan berbanding menyimpan gold bar yang kecil-kecil. Pengeluaran emas dari akaun Gap adalah ikut kemahuan penyimpan. Contoh, jika dalam akaun GAP tersimpan 5 gram, boleh pilih untuk keluarkan 1 gram X 5 keping atau 5 gram X 1 keping. Caj gold premium dikenakan semasa mengeluarkan emas fizikal iaitu jika keluarkan gold bar 1g lbma dikenakan gold premium RM10. Gold Premium adalah caj yang dikenakan ketika membeli emas secara terus atau mengeluarkan emas dalam akaun GAP. Jika pembelian runcit gold bar atau emas dinar, gold premium terus ditambah dengan harga emas semasa. bagi emas gap, gold premium dikenakan semasa mahu keluarkan emas fizikal.

Emas perhiasan 916 ditambah dengan upah tukang yang tinggi, emas pelaburan dikenakan gold premium yang amat rendah.

11. KEMUDAHAN JUAL ATAU PAJAK EMAS GAP ONLINE

Emas dalam akaun GAP boleh dijual atau dipajak secara online 24 jam apabila kecemasan dengan mudah dan selamat. Wang penjualan atau pajak emas dalam akaun gap terus dimasukkan kedalam akaun bank penjual dengan selamat.

umrah-program-gap-public-gold KELEBIHAN EMAS GAP PUBLIC GOLD
umrah program gap public gold

12.AKAUN EMAS GAP UNTUK MENGERJAKAN UMRAH ATAU PEMBELIAN RUMAH

Emas dalam akaun GAP Public Gold boleh digunakan untuk pelbagai matlamat tujuan dengan disiplin menabung seperti mengerjakan umrah apabila mencukupi emas 10 dinar ataupun 42.5g emas dalam akaun GAP atau untuk membeli rumah dan sebagainya

public-gold-mall KELEBIHAN EMAS GAP PUBLIC GOLD
public gold mall

13.PEMBELIAN BARANGAN DENGAN AKAUN GAP MELALUI PG MALL

PG MALL adalah platform terbaru Public Gold iaitu pembelian pelbagai barangan dan perkhidmatan menggunakan emas GAP secara online. PG MALL telah dilancarkan pada bulan julai 2016 iaitu suatu pusat jual beli barangan dan perkhidmatan menggunakan emas dalam akaun GAP. Pelbagai barangan dan perkhidmatan telah disediakan untuk ahli Public Gold membeli belah menggunakan emas pertama di dunia. Layari www.pgmall.my untuk melihat pelbagai barangan dan perkhidmatan yang disediakan dengan kemudahan membeli menggunakan emas gap secara online.

14.AKAUN GAP TANPA HAD MASA ATAU JUMLAH

Penyimpanan emas dalam akaun GAP tiada tarikh luput atau had masa dan tiada had jumlah simpanan emas.

15. EMAS GAP SEBAGAI DANA PENDIDIKAN ANAK

Simpanan-Emas-Sebagai-Dana-Pendidikan KELEBIHAN EMAS GAP PUBLIC GOLD
Simpanan Emas Sebagai Dana Pendidikan

Emas dalam akaun GAP sebagai dana pendidikan anak dengan membuka akaun gap untuk anak-anak melalui junior akaun atau “joint account”. Junior Account GAP adalah tabungan emas GAP untuk anak-anak yang berumur kurang dari 18 tahun sebagai pelaburan, tabungan pendidikan, insurans, bekalan kecemasan dan sebagainya kerana emas dalam akaun GAP boleh dijual bila-bila masa oleh ibu bapa apabila memerlukan wang.

16.PENAMBAHAN BELIAN EMAS GAP FLEKSIBAL

Program-Kumpul-Emas-Modal-Kecil KELEBIHAN EMAS GAP PUBLIC GOLD
Program Kumpul Emas Modal Kecil

Penambahan pembelian emas dalam akaun GAP boleh dilakukan mengikut bajet masing-masing minima RM100 dengan harga telus mengikut harga semasa emas GAP. Penambahan belian emas gap adalah telus dimana jika pembelian bukan dalam gandaan 1 gram, berat emas yang dibeli ditukarkan kepada berat emas sehingga 4 titik perpuluhan.

16.PENGAKTIFAN BAKI MINIMA HANYA 1 GRAM DALAM AKAUN GAP

Pegangan baki minima di dalam akaun gap hanya 1 gram sahaja iaitu hanya perlu tinggal baki 1 gram dalam akaun gap supaya akaun gap sentiasa aktif. Baki minima yang perlu disimpan dalam akaun emas Public Bank, GIA Gold investment Account adalah 5 gram. Jika keluarkan semua emas dalam akaun gap, akaun GAP akan tertutup dan pembukaan kali kedua akaun emas gap akan dikenakan yuran pengaktifan sebanyak RM50 untuk mengaktifkan semula akaun gap.

17.PROGRAM KUMPUL EMAS FIZIKAL PERTAMA DI MALAYSIA DAN ASIA

Program GAP Gold Accumulation Program adalah program kumpul emas pertama di Malaysia dan Asia. Satu-satunya syarikat pelaburan emas yang menyediakan peluang mengumpul dan memiliki emas pelaburan modal rendah hanya Public Gold.

18.PENYIMPANAN EMAS SELAMAT

Program GAP Public Gold adalah bagi pelabur emas yang takut menyimpan emas sendiri di rumah, peminat emas modal rendah atau pelabur emas yang berada jauh dari cawangan public gold atau luar negara berpeluang melabur atau menyimpan emas dengan selamat dalam akaun gap.

19.PENGELUARAN EMAS SERENDAH GOLD BAR 1 GRAM

Pengeluaran emas fizikal dalam akaun gap sekurang-kurangnya 1gm emas iaitu boleh mengeluarkan minima gold bar 1 gram 24K lbma bebas gst.

20.PENYEDIAAN ARAHAN BULANAN BANK

Penyimpanan emas tetap bulanan boleh dilakukan dengan Arahan tetap bulanan (monthly standing instruction) bagi mengumpul pengumpulan emas yang tetap seperti RM200 sebulan dan sebagainya. Klik PEMBELIAN EMAS GAP SECARA TETAP BULANAN untuk maklumat pembelian emas gap secara tetap arahan bulanan bank.

21. EMAS GAP SEBAGAI DANA KECEMASAN

Emas pelaburan dari akaun gap seperti gold bar atau emas dinar adalah dana kecemasan yang boleh dijual atau dikeluarkan emas fizikal yang boleh dipajak di semua Arrahnu.

22.PELUANG BERNIAGA EMAS

Pembelian emas akaun gap dengan jumlah belian minima 100g sekaligus berpeluang menjadi dealer atau berniaga emas Public Gold untuk menjana pendapatan aktif dan pasif. Maklumat lanjut untuk menjadi dealer atau pengedar emas Public Gold melalui pembelian emas GAP, whatsapp 019-9185593 Mohd Zaidi Junus, Master dealer Public Gold Malaysia semenjak 2010.

Penyimpanan atau penggumpulan emas paling murah dan selamat untuk mendapat emas pelaburan termurah bebas gst atau barang kemas 916 tanpa risiko kerugian atau ditipu adalah melalui Program GAP Public Gold. Pembelian emas GAP selamat kerana pembeli emas berurusan terus dengan syarikat Public Gold dan boleh membeli emas mengikut kemampuan sendiri untuk mengumpul emas. Bertindak segera membeli emas gap 1 gram sebagai tapak permulaan pelaburan emas untuk menyimpan emas sedikit demi sedikit sebagai pelindung harta di saat kenaikan harga barang, penyelamat kejatuhan wang di waktu ekonomi yang tidak menentu, pengelak kebocoraan wang, dana waktu kecemasan, penjana keuntungan dan pelaburan terbaik pada waktu harga emas masih rendah. BERTINDAK BELI EMAS GAP SEKARANG dengan Klik CARA MEMBELI EMAS GAP PUBLIC GOLD untuk panduan dan maklumat membeli emas GAP Public Gold atau whatsapp 019-9185593 untuk mendapat bimbingan dalam pelaburan emas Public Gold.

Pelabur emas yang ingin memiliki atau menyimpan emas sendiri boleh membeli emas dengan cara pembelian emas biasa, iaitu beli emas terus dapat emas. Pelbagai produk emas dan perak pelaburan diiktiraf dunia, lbma yang di sediakan dengan minima pembelian gold bar 0.5g 24karat atau emas 999.9 lbma bebas gst atau DAFTAR PERCUMA sebagai langkah memulakan pelaburan emas fizikal Public Gold dengan klik CARA DAFTAR PERCUMA DAN BELI EMAS PUBLIC GOLD ONLINE.

PUBLIC GOLD “ULTIMATE WEALTH PROTECTOR”