CARA LOGIN KALI PERTAMA AHLI BARU PUBLIC GOLD

cara-login-public-gold-pertama-kali CARA LOGIN KALI PERTAMA AHLI BARU PUBLIC GOLD
cara login public gold pertama kali

Cara login kali pertama ahli baru public gold dilakukan setelah dapat kod pg pembelian emas gap pertama untuk aktifkan kod pg ahli baru public gold

Pembelian emas program GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold adalah pembelian emas modal rendah minima RM100 secara otomatik menjadi ahli public gold tanpa apa-apa yuran dan percuma kos penyimpanan. Setelah membuat belian pertama emas gap sama ada membeli emas RM100 atau beli emas 1 gram 24K mengikut harga emas semasa dunia, pihak public gold akan menghantar kod pg akaun ahli melalui sms dan emel. Klik CARA MEMBELI EMAS MINIMA RM100 ATAU EMAS 1 GRAM 24K LBMA TANPA GST PROGRAM GAP untuk maklumat mengenai program gap dan mula membeli serta mengumpul emas fizikal. Pada SMS dan emel disertakan resit belian emas gap atau sales order yang terdapat kod pg ahli atau dealer public gold. Kod pg ahli pada sales order di tulis A/C CODE iaitu kod akaun ahli yang bermula dengan PG000XXXXX. Kod akaun public gold juga menunjukkan jumlah bilangan ahli public gold. Kod akaun pg ini perlu di aktifkan pada website public gold untuk mendapatkan password supaya dapat login di website public gold.

resit-belian-emas-gap CARA LOGIN KALI PERTAMA AHLI BARU PUBLIC GOLD
resit belian emas gap

Kod pg ahli yang diberi tanpa password, jadi pelanggan atau ahli public gold baru hendaklah reset password di website public gold untuk mengaktifkan kod pg ahli supaya dapat menambah belian akaun emas gap, melihat penyata atau statement gap, membeli jongkong emas atau perak secara online ataupun menjual emas akaun gap online atau menjual jongkong emas, syiling emas dinar dan perak secara online mengikut harga emas semasa antarabangsa dunia.

Belajar login kali pertama di website public gold penting untuk set semula katalaluan atau reset password bagi mengaktifkan kod pg ahli atau dealer public gold. Login pertama kali untuk mengaktifkan kod pg hanya boleh dilakukan selepas 24 jam mendapat kod pg ahli apabila membeli emas minima RM100 emas akaun GAP.

Langkah pertama selepas beli emas program gap adalah mendapatkan kod akaun pg yang dihantar melalui SMS atau emel. Selepas 24 jam mendapat kod pg ahli public gold, langkah yang mesti di buat untuk aktifkan kod pg adalah mengaktifkan kod akaun public gold ahli atau dealer pada website Public Gold.

CARA AKTIFKAN KOD PG AHLI SELEPAS BELI EMAS GAP PERTAMA KALI IAITU :
1. Aktifkan kod pg di website public gold dengan melayari www.publicgold.com.my. Selepas tu klik Login dan klik Forget Your Password.

cara-aktif-kod-pg-public-gold CARA LOGIN KALI PERTAMA AHLI BARU PUBLIC GOLD
cara aktif kod pg public gold

2. Reset password yang belum ada atau set semula katalaluan. Tuliskan kod pg anda pada Username dan klik Submit. Public gold webmaster menghantar emel disertakan kod sekurity dan link untuk reset password. Klik pada link public gold yang diberikan.

cara-set-semula-password-public-gold CARA LOGIN KALI PERTAMA AHLI BARU PUBLIC GOLD
cara set semula password public gold

3. Tuliskan sekuriti kod dari link website public gold yang diklik serta password pilihan anda. Akhir sekali klik Submit. Sudah selesai mengaktifkan kod pg pada website public gold dan boleh menggunakan kod pg ahli untuk semua perkhidmatan public gold.

reset-password-kod-pg CARA LOGIN KALI PERTAMA AHLI BARU PUBLIC GOLD
reset password kod pg

CARA LOGIN KALI PERTAMA DI WEBSITE PUBLIC GOLD
1. Layari website public gold dan klik Login. Pada ruangan Username, tuliskan kod pg ahli public gold dan password anda. Tanda centang pada I am human dan klik Login.

Jual-beli-emas-gap-online CARA LOGIN KALI PERTAMA AHLI BARU PUBLIC GOLD
Jual beli emas gap online

2. Bagi urusan program GAP (Gold Accumulation Program) atau SAP (Silver Accumulation Program), klik MY GAP. Pilihan setelah menjadi ahli public gold dan boleh login di website public gold adalah boleh membeli atau top up tambah beli emas online (purchase), dapat menjual emas gap online (buyback), dapat juga membeli barang kemas melalui akaun gap (transfer) dan melihat penyata gap (Statement).

Kenapa perlunya anda LOGIN ke website Public Gold? Login ke website amat penting untuk memulakan pelaburan emas fizikal public gold. Setelah kali pertama membeli emas gap dan terus menjadi ahli atau pelanggan public gold, serta telah berjaya login ke website pertama kali, maka ahli atau dealer public gold akan menikmati semua kemudahan yang ada dalam website public gold.

KEBAIKAN DAN MANFAAT LOGIN WEBSITE PUBLIC GOLD :
1. Dapat melihat baki terkumpul atau penyata gap (gap statement) secara online.
2. Dapat membeli emas gap atau top up emas gap (purchase) dengan mudah secara online
3. Boleh menjual emas GAP dengan senang online 24 jam sehari (buy back).
4. Dapat order barang kemas 916 daripada akaun gap tanpa cukai gst (transfer).
5. Mudah beli emas atau perak online “place order” sendiri tanpa melalui dealer setiap masa dan dimana saja berada.
6. Boleh menjual emas atau perak secara online melalui proses “buy back” di website Public secara online 24 jam sehari.
7. Pembelian atau penjualan emas secara online serta pembayaran di bank dan urusan pengambilan emas di cawangan public gold adalah terjamin selamat. Keselaman terjamin kerana urusan pelaburan emas tidak melibatkan orang tengah atau dealer.
8. Penjimatan kos pengangkutan kerana urusan beli atau jual emas boleh dilakukan di rumah secara online.
9. Maklumat dan data jual beli emas atau komisen bagi dealer tersimpan dengan baik di website public gold.

Cara mudah untuk aktifkan akaun kod pg jika tidak dapat melakukan seperi di atas adalah dengan mengunjungi cawangan public gold terdekat dan staff public gold akan membantu aktifkan kod pg untuk anda. Klik SENARAI ALAMAT 18 CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA DAN SINGAPURA.

Program GAP adalah program kumpul emas modal rendah. Kelebihan utama membeli emas program gap adalah dapat mengumpul dan mengeluarkan jongkong emas yang besar walaupun dengan modal rendah. Program GAP lebih baik serta lebih menguntungkan berbanding membeli jongkong emas 1 gram yang banyak. Contoh, membeli emas 1 gram program gap mengumpul dan mengeluarkan sekeping gold bar 100g adalah lebih menguntungkan dari menyimpan seratus keping gold bar 1 gram, walaupun berat emas adalah sama iaitu 100g.

Bagi pelabur emas yang mempunyai modal yang besar, lebih baik membeli emas secara terus kerana dapat memperolehi harga emas per gram yang lebih murah. Klik CARA DAFTAR PERCUMA SERTA MEMBELI EMAS PUBLIC GOLD ONLINE untuk membeli emas murah terus dapat emas secara online 24 jam sehari.

Sebarang pertanyaan atau masalah melibatkan pembelian emas program GAP, sila whatsapp 019-9185593, Mohd Zaidi Bin Junus, PG001425 Authorised Master Dealer Public Gold.