KAEDAH BELI HOSTING DAN DOMAIN MULA BINA WEBSITE SENDIRI

exabytes-malaysia KAEDAH BELI HOSTING DAN DOMAIN MULA BINA WEBSITE SENDIRI

Langkah pertama bina website sendiri tanpa modal upah buat website iaitu kaedah atau cara beli hosting dan domain website baru yang mahu di bina

Kaedah beli hosting dan domain adalah langkah pertama bina website sendiri tanpa modal untuk mengupah buat website. Hosting dan domain adalah perkara utama bagi membina website. Apabila sudah mempunyai hosting dan domain barulah anda dapat membina suatu website.Membina website sendiri sebenarnya mudah walaupun anda tiada ilmu atau asas mengenai internet atau komputer.Jika anda dapat buka facebook,maksubnya anda akan dapat buat website sendiri tanpa guru ataupun tanpa bayaran. Buktinya,saya buat website sendiri tanpa guru atau bertanya kepada sesiapa kerana internet ada jawapan bagi semua permasalahan.

Langkah pertama untuk membina website sendiri adalah dengan membeli domain dan hosting. Kaedah pembelian hosting atau domain akan saya huraikan sebaik mungkin seperti yang saya lakukan untuk semasa membeli hosting dan domain untuk website ini.

Hosting adalah seperti kedai yang ingin kita sewa. Kedai ini pastinya ada barangan untuk kita jualkan seperti emas,garam dan sebagainya.Jadi bila mahu buat website, semua fail,gambar dan sebagainya akan disimpan dalam hosting ini. Sama seperti kedai,jika kedai yang kita sewa luas, harga sewa mahal,begitu juga dengan hosting,lagi tinggi bandwitch, lagi mahal harga hosting tersebut.

Domain pula adalah nama kedai anda.Domain adalah alamat url yg kita mahukan seperti www.pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com. Domain ini penting menandakan identiti atau penandakan nama.Iaitu hanya ada satu domain saja dalam dunia. Jadi pemilihan domain penting untuk enjin pencarian.Baca dulu cara MEMBINA WEBSITE  SENDIRI PERMULAAN bagi anda memilih nama domain yang terbaik. Pelabur emas digalakkan membina website untuk mempromosikan produk emas bagi jual beli emas ataupun mencari new dealer public gold. Melalui website www.pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com saya jamin anda akan dapat membina website sendiri sekurang-kurangnya seperti saya atau lebih baik secara percuma . Saya akan kongsikan semua ilmu dan cara terbaik untuk membina website hinggalah kepada meningkatkan enjin carian. Ilmu lebih baik dikongsi, agar dapat lebih banyak  ilmu. Pengedar emas public gold disarankan membina website sendiri untuk promosikan emas public gold bagi mengembangkan dan memajukan perniagaan emas. Klik CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD untuk menjadi peniaga emas fizikal yang paling mudah dan terjamin melibatkan jual beli emas online untuk mendapat pendapatan tambahan percuma tanpa bekerja untuk masa depan yang cerah kerana harga emas sentiasa naik dan pengguna internet semakin bertambah.

“SENTIASA TAK CUKUP WANG ?” Cara atasi kebocoran wang disebabkan kenaikkan barang dan kejatuhan nilai wang ialah menyimpan emas yang kalis inflasi dan penyelamat kejatuhan wang. Emas pelaburan TERMURAH BEBAS GST diiktiraf antarabangsa HANYA emas Public gold. Modal permulaan HANYA RM100 atau beli emas 1g. PANDUAN PELABURAN EMAS Whatsapp 019-9185593 (Mohd Zaidi Junus, PG001425 Master Dealer Public Gold Malaysia) atau klik CARA BELI EMAS PUBLIC GOLD untuk panduan mula beli emas bermula RM100 akaun GAP atau beli gold bar 0.5 gram lbma bebas gst terus dapat emas.

Pelabur dan peniaga emas boleh beli domain dan hosting daripada mana-mana syarikat yang boleh dipercayai dan teguh. Anda juga boleh beli domain dan hosting secara berasingan, tetapi jika sebelum ni anda tak pernah ada domain dan hosting, lebih baik beli hosting dan domain serentak. Saya telah memilih syarikat exabytes, kerana syarikat ini adalah syarikat hosting tebaik malaysia,paling popular di Malaysia, kukuh,mempunyai cawangan seluruh dunia dan memberi perkhidmatan terbaik. Sememangnya setelah menggunakan syarikat exabytes, website saya tiada masalah langsung dari segi servernya. Disini saya akan terangkan kaedah membeli hosting dan domain dari syarikat exabytes kerana saya gunakan hosting dan domain ini.

Hosting dan domain exabytes ada pelbagai jenis, tapi saya memilih Ebizgold unlimited kerana package ini adalah jenis pakej hosting terbaik kerana ianya tiada had atau unlimited,percuma domain seumur hidup dan kita boleh tambah domain. Daripada pembacaan dan pendapat atau forum mengatakan untuk membeli hosting adalah lebih baik membeli hosting yang unlimited kerana bila kita bina website,pastinya kita akan update atau sentiasa menambah artikel. Ebizgold unlimited adalah hosting yang membolehkan kita menambah domain.Contoh domain yang saya tambahkan adalah http://guawa593.com.

LANGKAH-LANGKAH MEMBELI HOSTING DAN DOMAIN EXABYTES

1. Order hosting.Saya telah memilih Ebizgold unlimited. KLIK BANNER DI SEBELAH KANAN untuk beli hosting ebiz gold unlimited. Jika anda ingin membeli selain pakej ini sila klik pada banner exabytes disebelah.Kaedah pembelian hosting dan domain adalah sama.

hosting-unlimited-terbaik KAEDAH BELI HOSTING DAN DOMAIN MULA BINA WEBSITE SENDIRI

2. Daftar domain.Tuliskan nama domain yang anda kehendaki dan klik pada extention yang dipilih samada .com,.net dan sebagainya. Saya pilih .com kerana lbih dikenali umum dan dikatakan lebh baik dari segi seo atau engine carian.

daftar-domain-baru-exabytes KAEDAH BELI HOSTING DAN DOMAIN MULA BINA WEBSITE SENDIRI

3. Addon hosting dan addon domain. Tambahan untuk hosting dan domain jika anda mahu. Saya tidak klik kerana tidak mahu. Jika anda mahu, anda boleh klik pada addon yang anda kehendaki.

addon-domain-dan-hosting KAEDAH BELI HOSTING DAN DOMAIN MULA BINA WEBSITE SENDIRI

5. Jumlah bayaran hosting dan domain. Jumlah bayaran bersih yang perlu dibayar bagi hosting ebiz gold unlimited dimana domain adalah percuma.

bayaran-hosting-dan-domain KAEDAH BELI HOSTING DAN DOMAIN MULA BINA WEBSITE SENDIRI

6. Daftar exabytes. Isi maklumat anda dengan tepat.

daftar-exabytes KAEDAH BELI HOSTING DAN DOMAIN MULA BINA WEBSITE SENDIRI

7.Bayar hosting dan domain exabytes.Cara bayar hosting dan domain ada pelbagai cara seperti kad kredit,transfer bank dan sebagainya,saya bayar dengan  transfer melalui publicbank online dan hantar resit bayaran kita ke exabytes.com.my

pengesahan-bayaran-dari-exabytes KAEDAH BELI HOSTING DAN DOMAIN MULA BINA WEBSITE SENDIRI

8. Terima emel pengesahan bayaran dari exabytes. Apabila kita telah bayar dan disahkan oleh pihak exabytes, pihak exabytes akan menghantar emel kepada kita yang mengandungi butiran termasuk DNS, id untuk cpanel, password dan sebagainya.Username dan password untuk masuk cpanel hosting anda dan seterusnya membina website sendiri.

Cara untuk setup cpanel dan membuat website sendiri dengan mudah iaitu guna wordpress akan saya tulis secara terperinci dalam artikel seterusnya. Lawatilah website ini untuk mendapat ilmu cara membuat website sendiri,mendapat informasi terbaru dan cara mendapat wang dari website atau internet.

Konsep dalam pembuatan website adalah sama-sama mendapat kebaikkan atau keuntungan. Kita akan sama-sama mendapat keuntungan apabila kita mendapat ilmu dan produk yang baik serta menyebarkan produk tersebut untuk kebaikkan orang lain. Kata orang situasi “win to win”.Contohnya apabila anda membeli hosting dan domain daripada website saya atau menulis nama saya untuk pembelian hosting dan domain exabytes, saya akan mendapat sedikit ganjaran begitu juga apabila anda membina website dan meletakkan iklan exabytes, anda juga akan mendapat wang dari website anda.

Saya akan menulis secara terperinci cara membina website secara percuma hinggalah kepada cara mendapatkan wang dari website anda. Langkah selanjutnya adalah membina website sendiri dengan wordpress

CARA BUAT WEBSITE SENDIRI DENGAN WORDPRESS

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593