PG MALL PUSAT BELI BELAH ONLINE MALAYSIA

pg-mall-pusat-beli-belah-online-Malaysia PG MALL PUSAT BELI BELAH ONLINE MALAYSIA
pg mall pusat beli belah online Malaysia

Pg Mall ialah pusat beli belah online Malaysia atau Malaysia online shopping pertama dunia yang menggunakan transaksi perbankan online wang atau emas

PG Mall ialah platform kemudahan membeli-belah dalam talian Malaysia yang dikendalikan oleh PG Mall Sdn. Bhd. dan disokong oleh Public Gold Marketing Sdn.Bhd. merupakan pusat beli belah pelbagai barangan dan perkhidmatan secara online yang mengumpulkan pelbagai produk barangan dan perkhidmatan. PG Mall merupakan satu lagi peristiwa berjaya bagi Public Gold Marketing Sdn Bhd iaitu perintis utama dalam industri logam berharga emas dan perak ASEAN. PG MALL berdaftar di Singapura (Hub Kewangan Asia) adalah pasaran jual beli barang dalam talian pertama di dunia dengan misi untuk membina dan mengembangkan industri dan kraftangan tempatan Malaysia kepada Dunia.

PG Mall Malaysia adalah pasaran online yang pertama menggunakan emas dan wang ringgit sebagai satu bentuk kaedah pembayaran dalam pembelian barangan dan perkhidmatan online. Pembelian barangan dengan emas adalah bagi ahli Public Gold yang menggunakan sistem Payment System Gold (GPS) dengan standard kaedah pembayaran GoldCash ™ iaitu manifestasi digital emas fizikal. Orang awam juga boleh membeli belah di PG MALL dengan menggunakan wang tunai iaitu perbankan online dengan sistem pfx iaitu pembayaran internet banking yang di sokong oleh semua bank di Malaysia.

Pg-Mall-Malaysia-Online-Shopping PG MALL PUSAT BELI BELAH ONLINE MALAYSIA
Pg Mall Malaysia Online Shopping

Pusat Perniagaan Global PG Mall terletak di Pulau Pinang diuruskan oleh pasukan tenaga kerja cemerlang di samping dealer Public Gold memastikan prestasi cemerlang pg mall, sama ada kepada peniaga dalam mengembangkan perniagaan mereka secara online atau kepada pembeli di PG MALL. Setiap produk di PG MALL dipilih dengan teliti untuk memastikan produk yang berkualiti terbaik apabila tiba ke tangan pembeli.

PERANAN PG MALL

  1. PG MALL PERLUASKAN PERNIAGAAN KEPADA PENIAGA ATAU MERCHANT              

PG Mall menawarkan platform hebat untuk setiap peniaga untuk mengembangkan perniagaan melalui kempen pemasaran berterusan untuk memastikan bahawa perniagaan berkembang dengan cepat, membimbing peniaga atau merchants dan mengembangkan perniagaan melalui sokongan pendidikan yang berterusan. Antara kelebihan menjadi peniaga atau merchant di pg mall :

✓  yuran pendaftaran ZERO

✓  Bayaran Transaksi terendah (berbanding dengan platform lain)

✓  PERCUMA Online dan Kempen Pemasaran Offline (sangat aktif di Facebook & pemasaran e-mel dan pemasaran oleh lebih 150,000 ahli public gold yang bercakap mengenai pg mall)

✓  Subsidi Marketing PERCUMA untuk produk *

✓  PERCUMA dan sokongan bersemangat dari 18 cawangan di seluruh negara di Malaysia, Singapura dan Indonesia

Klik IKLAN PERNIAGAAN PERCUMA DI PG MALL untuk panduan mengiklan barang dan perkhidmatan di PG MALL untuk perluaskan pasaran perniagaan.

  1. PG MALL PUSAT BELI BELAH ONLINE KEPADA PEMBELI

PG Mall Malaysia Online Shopping merupakan pusat beli belah online terbesar di bawah satu bumbung yang mempamerkan pelbagai kategori produk antarabangsa dan tempatan dalam kategori fesyen dan aksesori, elektronik, telefon bimbit dan tablet, peralatan rumah, rumah & kehidupan, kesihatan & kecantikan, kanak-kanak & bayi, barangan runcit dan sebagainya. PG Mall juga merupakan destinasi sehenti kepada dunia untuk membeli-belah produk berkualiti barangan buatan tempatan dan kraftangan Malaysia.

Produk PG Mall semakin meningkat setiap hari dengan sokongan pelbagai agensi tempatan seperti Majlis Amanah Rakyat (MARA), Persatuan Usahawan Wanita Bumiputera Malaysia (USAHANITA), Persatuan Jaringan Usahawan Wanita Bumiputra Malaysia (WENA) dan terbaru Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia (PKKM) untuk membantu ahli-ahli mereka menyertai PG Mall bagi mengembangkan pasaran perniagaan. Kini, lebih 100,000 jenis produk dipasarkan menerusi platform PG Mall dan semakin bertambah setiap hari.

Berita terbaru, PG Mall telah bekerjasama dengan Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM) dimana lebih 2,000 usahawan tempatan daripada PUIM berdaftar bersama PG Mall dalam usaha mengembangkan lagi perniagaan atas talian ke pasaran global dengan mempromosikan produk keluaran tempatan, di mana lebih 23,000 ahli Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM) bakal memperolehi manfaat menerusi kerjasama dengan PG Mall. Presiden PUIM, Mohd Azrul Mohd Nor berkata, usaha mencari hala tuju serta rangkaian niaga usahawan atas talian mampu memperluaskan peniagaan menerusi platform terbaru dalam pasaran e-dagang. Kerjasama ini membabitkan Public Gold Marketing Sdn Bhd (Public Gold) menerusi platform laman beli-belah dalam talian PG Mall dan pastinya kerjasama ini akan meningkatkan lagi bilangan usahawan tempatan menyertai PG MALL.       Maklumat lanjut berita harian metro, klik PG MALL TAWAR PLATFORM TERBAIK.

Pusat beli belah online terbesar Malaysia, PG Mall menyediakan produk kualiti terbaik pada harga yang paling berpatutan dengan mengadakan promosi setiap hari untuk membantu penjimatan besar dalam perbelanjaan. Pg mall membolehkan pembeli membeli-belah bila-bila masa, di mana sahaja dari komputer anda dan telefon mudah alih dengan mudah tanpa kos pengangkutan serta menjimatkan masa. Perkhidmatan penghantaran adalah cepat dan boleh dipercayai, dimana pembeli hanya perlu membuat pesanan di rumah, berehat dan pakej akan sampai ke rumah.

PG MALL menyediakan pembeli dengan pelbagai pilihan pembayaran yang selamat termasuk pemindahan perbankan dalam talian segera daripada semua bank-bank utama di Malaysia. Bersama-sama menyokong peniaga tempatan Malaysia dengan membeli belah di PG MALL iaitu pusat beli belah online tempatan Malaysia.

KEUNTUNGAN BELI BELAH ONLINE DI PG MALL

Keuntungan beli belah online atau kelebihan shopping online di PG MALL iaitu :

  1. Menjimatkan Tenaga Dan Masa

Membeli belah di PG MALL menjimatkan tenaga dan masa kerana tidak perlu menghabiskan waktu di luar rumah, beratur, memilih barang, kesesakan lalu lintas dan sebagainya. Hanya perlu berada di rumah, pilih, pesan barangan dan barangan sampai ke rumah.

  1. Menjimatkan Wang Dan Kos Pengangkutan

Pembelian online di PG MALL menjimatkan wang dan kos pengangkutan kerana tidak perlu keluar rumah menempuhi kesesakan jalan raya, bayaran parking, makan-minum dan sebagainya.

  1. Tiada Had Masa

Perbelanjaan atas talian di Pg Mall tiada had masa kerana boleh di lakukan bila-bila masa sahaja, tiada cuti, nonstop 24 jam dan tak pernah tutup.

  1. Mudah Dan Selamat

Pembelian barangan di PG MALL menggunakan sistem pfx yang di sokong oleh semua bank di malaysia akan memberi kemudahan dan keselamatan dalam pembayaran.

  1. Harga Lebih Murah

Harga barangan di PG mall kebiasaanya lebih murah kerana tanpa kos sewa kedai dan sebagainya dengan pelbagai pilihan harga serta promosi. Pg Mall sentiasa mengadakan promosi barangan tertentu setiap hari untuk lebih penjimatan.

  1. Pelbagai Pilihan Produk Dan Harga.

Pemilihan produk barangan dan harga boleh dilakukan dengan tenang tanpa di pengaruhi oleh faktor luar atau masa.

  1. Menyokong Peniaga Tempatan

Sebahagian besar produk barangan di PG MALL adalah barangan tempatan, jadi pembelian di pg Mall akan menyokong peniaga tempatan.

  1. Penjimatan Promosi

Setiap hari PG MALL mengadakan promosi untuk produk barangan tertentu yang akan dapat lebih penjimatan dalam perbelanjaan.

Perbelanjaan secara online amat popular kini dengan tersedianya rangkaian internet yang luas, kesibukkan masa, kesibukkan jalanraya, kos pengangkutan yang tinggi dan kos sara hidup yang semakin meningkat. Jadi, pembelian secara online di PG MALL adalah satu tindakan yang bijak untuk penjimatan wang dan waktu.

CARA MEMBELI DI PG MALL

Panduan membeli barangan di PG MALL :

cara-daftar-pembeli-pg-mall PG MALL PUSAT BELI BELAH ONLINE MALAYSIA
cara daftar pembeli pg mall

1.Klik DAFTAR PERCUMA PEMBELI PG MALLatau Layari https://pgmall.my dan scroll ke bawah halaman dan klik REGISTER HERE pada shopper

daftar-pembeli-pg-mall PG MALL PUSAT BELI BELAH ONLINE MALAYSIA
daftar pembeli pg mall

2. Tuliskan maklumat pendaftaran pembeli seperti nama penuh, emel, password, tarikh lahir, jantina, nombor kad pengenalan tanpa “-” dan pada ruangan INTRODUCER PGCODE, tuliskan PG001425 dan klik CHECK hingga terpapar nama introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS sebagai pembimbing dalam pembelian barangan di PG MALL dan akhir sekali klik REGISTER NOW.

pendaftaran-shopper-pg-mall PG MALL PUSAT BELI BELAH ONLINE MALAYSIA
pendaftaran shopper pg mall

3. Setelah pendaftaran berjaya, buka emel anda untuk verify emel bagi pengesahan akaun pembeli di pg mall.

cara-membeli-di-pg-mall PG MALL PUSAT BELI BELAH ONLINE MALAYSIA
cara membeli di pg mall

4. Selepas verify emel, sah akaun pg mall maka boleh LOGIN ke pg mall dengan EMEL LOGIN dengan menulis alamat emel dan password anda. Bagi ahli Public Gold boleh LOGIN dengan menulis kod pg dan password ahli masing-masing.

membeli-barang-pg-mall PG MALL PUSAT BELI BELAH ONLINE MALAYSIA
membeli barang pg mall

5. Setelah berjaya LOGIN ke akaun pembeli PG MALL dimana nama pembeli akan di paparkan, maka boleh mula shopping online untuk menempah pelbagai barangan dan perkhidmatan di PG MALL. Pada MY ACCOUNT pembeli PG MALL sila tuliskan alamat kediaman untuk penghantaran barangan yang di pesan secara online.

Selamat bershopping secara online di PG MALL. Sila like fanpage PG MALL untuk maklumat, berita dan diskaun terbaru di https://web.facebook.com/PGMallofficial/. Pembelian barang dan perkhidmatan secara online di PG MALL juga boleh dilakukan dengan emas iaitu dengan menjadi ahli Public Gold melalui akaun GAP (Gold Accumulation Program). Emas akaun GAP iaitu program kumpul emas modal rendah memberi peluang pelabur membeli emas serendah RM100 atau 1g emas 999.9 atau 24Karat LBMA bebas gst yang disokong sepenuhnya dengan emas fizikal, iaitu gerenti dapat keluarkan/ambil gold bar atau emas dinar 24Karat LBMA bebas gst dari akaun emas GAP dimana-mana 19 CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA, SINGAPURA DAN INDONESIA. KLik CARA BELI EMAS PROGRAM GAP untuk maklumat mengenai emas GAP serta panduan beli emas GAP Public Gold

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593