PROMOSI PROGRAM GAP MERDEKA DRD PUBLIC GOLD

promosi-program-gap-public-gold PROMOSI PROGRAM GAP MERDEKA DRD PUBLIC GOLD
promosi program gap public gold

Promosi Merdeka Dealer Recruitment Drive adalah cara mudah dan murah menjadi dealer emas fizikal dengan mudah melalui program GAP public gold tahun 2015.

Promosi Merdeka Dealer Recruitment Drive, DRD sempena bulan kemerdekaan Malaysia 2015 merupakan peluang terbaik menjadi pengumpul emas sekaligus menjadi pengedar emas public gold dengan hanya membeli 100gram emas program GAP pada harga emas terendah dalam tempoh 5 tahun kini. Program GAP, Gold Accumulation Program public gold adalah pelaburan emas modal rendah pertama di Malaysia dan Asia yang memberi peluang warga Malaysia melabur emas fizikal dengan hanya modal serendah RM100. Program GAP amat sesuai untuk menabung emas fizikal 24K sedikit demi sedikit untuk memperolehi jongkong emas atau emas dinar 24K sebagai tabungan masa depan atau mengelak kebocoran wang.

Promosi Merdeka 2015 adalah cara mudah dan murah menjadi pengedar emas public gold secara otomatik dengan hanya membeli 100g emas 24K atau emas 999.9 program GAP yang berharga lebih kurang RM15k dalam satu resit. Syarat biasa untuk menjadi pengedar emas adalah dengan membeli emas minima RM30k. Selain dapat menjadi dealer public gold, juga dapat voucher tunai free bernilai RM200 yang boleh digunakan untuk menambah tabungan akaun gap. Pelabur emas juga boleh terus menjadi Priority Dealer dengan pembelian RM100K GAP dalam satu invois dimana diberi Percuma baucar tunai bernilai RM1000. Bertindak segera di waktu terbaik dimana harga emas terendah kini serta tawaran dan voucher tunai yang terhad untuk 200 pembelian pertama sahaja.

PANDUAN MEMBELI EMAS 100 GRAM PROGRAM GAP TERUS MENJADI PENGEDAR EMAS PUBLIC GOLD :

Cara membeli emas 100 g melalui program GAP terus dapat menjadi dealer public gold mempunyai 2 cara :

CARA 1 : Masukkan wang ke akaun public gold dan hantar slip bayaran serta maklumat ke whatsapp dan emel, tanpa perlu daftar hanya ikuti 3 langkah mudah di bawah :

harga-emas-1-gram-program-gap PROMOSI PROGRAM GAP MERDEKA DRD PUBLIC GOLD
harga emas 1 gram program gap

1. Rujuk harga emas 1 gram pada harian GAP di WEBSITE PUBLIC GOLD . Contohnya, harga emas I gram 24k program gap pada 5 ogos 2014 ialah RM148, maka anda perlu membeli sebanyak 100 gram emas 24k dalam satu resit iaitu berjumlah RM14,800.

2. Masukkan wang bernilai 100 gram program GAP iaitu sebanyak RM14,800 ke akaun Public Gold melalui Bank-in, maybank2u, perbankan internet, deposit di kaunter bank, mesin deposit tunai atau pemindahan ATM. Jika perlu buat dua resit pun boleh, tapi pastikan pada masa yang sama.

Masukkan wang Ke Akaun Public Gold berikut :

Nama Akaun : PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD

Maybank : ke akaun bernombor 5571-3923-8048 atau

Public Bank : ke akaun bernombor 3167-52-0833

simpan resit bank in, ambil gambar serta catat maklumat tarikh & masa bank in.

3 : Hantar gambar/snap slip bayaran DAN maklumat seperti dibawah ke SMS/Whatsapp ke 017-4866 916 DAN hantar emel ke gap@publicgold.com.my.

Maklumat butiran perlu di hantar tuliskan :

PG NEW BELI GAP RM14,800 ( Tarikh & Masa pada resit bank in)

 • PG NEW BELI GAP RM14,800 (05/08/2015 & 12:34:56)
 • Nama Penuh : Anda
 • Nombor Kad Pengenalan : Anda
 • No. Telefon : Anda
 • Emel : Anda
 • Item pembelian : GAP RM14,800
 • No Akaun Maybank/public bank : Anda
 • Nama Introducer : MOHD ZAIDI BIN JUNUS
 • Kod PG Introducer : PG001425
 • Catatan : Promosi Merdeka Dealer Recruitment Drive

SIAP, sangat mudah menjadi dealer public gold tanpa perlu kunjungi cawangan public gold..

CARA 2 : Membawa wang tunai atau slip bayaran ke cawangan public gold terdekat.

Kunjungi cawangan public gold terdekat anda untuk maklumat lanjut dengan membawa wang tunai bernilai 100 gram emas, kad pengenalan dan buku akaun maybank/public bank (jika ada, buku bank ini untuk public gold masukkan komisen dealer dan boleh diberi lain kali selepas pendaftaran). Maklumi staff public gold bertugas bahawa anda ingin “daftar jadi dealer untuk promosi merdeka program GAP public gold” dan beritahu/sertakan/tulis

NAMA INTRODUCER : MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan KOD PG INTRODUCER : PG001425.

Syarat penerimaan wang tunai di cawangan public gold adalah RM3000 kebawah, tapi biasanya Staff public gold akan menerima tunai bernilai 100g emas ini untuk pendaftaran dealar public gold. Staff Public Gold akan memberikan anda baucer tunai RM200 secara percuma. Klik ALAMAT 18 CAWANGAN PUBLIC GOLD SETIAP NEGERI DALAM MALAYSIA DAN SINGAPURA  untuk melihat alamat 18 cawangan public gold terdekat anda.

Langkah seterusnya :

Tunggu balasan sms/whatsapp dari pihak public gold dalam tempoh 24 jam. Sia hantar salinan buku akaun maybank/public bank di cawangan pg terdekat seberapa segera. Akaun Maybank/Public bank ini adalah untuk pihak Public Gold memasukkan wang komisen setiap kali membeli atau menjual emas.

Hubungi saya sms/whatsapp ke nombor 019-9185593 untuk mendapat wang saguhati serta mendapat bimbingan dan maklumat lanjut tentang pelaburan emas fizikal public gold.

Bonus Khas bagi yang telah menjadi  ahli atau dealer public gold :

 • Ahli public gold boleh naik taraf menjadi dealer. Customer entitle upgrade to Dealer
 • Dealer yang mengrekrut 5 orang dealer di bawahnya dapat menjadi Priority dealer. Dealer recruit 5 x Dealer entitle upgrade to Priority Dealer
 • Priority dealer yang dapat mengrekrut atau dapatkan downline 30 dealer akan dapat menjadi Master dealer. Priority Dealer recruit 30 x Dealer entitle upgrade to Master Dealer.

Banyak kelebihan menjadi agen public gold. Kelebihan menjadi dealer atau agen public gold adalah mendapat komisen belian emas 1%, mendapat komisen jualan emas 0.3%. Dealer public gold tidak perlu jual emas public gold, hanya perlu rekomenkan pelanggan kepada public gold dengan menyertakan nama dan kod pg dealer untuk mendapat komisen 1% dari belian pelanggan yang direkomenkan. Pelanggan yang direkomenkan oleh dealer itu akan tetap menjadi pelanggan dealer tersebut. Jadi setiap kali pelanggan tersebut membeli emas, tanpa disedari dealer tersebut akan mendapat komisen. Public Gold akan menjumlahkan nilai pembelian anda serta nilai pembelian pelanggan dan membayar 1% komisen dari nilai keseluruhan pembelian sekali gus pada setiap 20 haribulan setiap bulan. Klik KELEBIHAN MENJADI DEALER PUBLIC GOLD untuk melihat banyak kelebihan atau kebaikkan menjadi agen atau dealer public gold.

CARA MUDAH MENAMBAH EMAS AKAUN GAP

Public Gold adalah syarikat emas yang sentiasa berkembang maju dengan aset terbaru seperti PG Gold Museum iaitu muzium emas pertama Malaysia juga memberi perkhidmatan yang semakin cekap dan maju.

Berita baik dan terbaru dimana penambahan pembelian emas program gap atau penjualan emas program GAP serta penyata GAP boleh dilakukan dengan mudah melalui website public gold setelah menjadi ahli public gold. Penambahan pembelian emas ini HANYA bagi ahli public gold yang telah mempunyai Kod PG public gold. Untuk menjadi ahli public gold yang mempunyai kod pg, mestilah terlebih dahulu membeli emas minima RM100 atau 1 gram emas 24K program GAP.

Cara menambah atau top up menggunakan GAP portal pada website Public Gold :

1. Masukkan wang kedalam Akaun Public Gold :

Nama Akaun : PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD

Maybank: 5571-3923-8048

Public Bank: 3167-52-0833

2. Layari website public gold di www.publicgold.com.my dan klik LOGIN. Masukkan username dan password ahli public gold.

akaun-gap-public-gold PROMOSI PROGRAM GAP MERDEKA DRD PUBLIC GOLD
akaun gap public gold

3. Pilih ‘My GAP’. Terdapat tiga pilihan icon…purchase, buy back dan statement. Purchase untuk membeli emas atau menambah pembelian akaun GAP, buy back untuk menjual emas akaun GAP dan Statement untuk melihat penyata GAP anda.

4. Klik ‘purchase” dan pilih ‘add new’ dan pilih ‘ GAP’ untuk menambah pembelian emas yang telah anda bayar atau masukkan wang ke akaun public gold tadi.

cara-tambah-emas-gap-online PROMOSI PROGRAM GAP MERDEKA DRD PUBLIC GOLD
cara tambah emas gap online

5. Masukkan masa dan tarikh bayaran telah dilakukan, tulis jumlah bayaran dan nombor rujukan pada slip bank in dan attach gambar slip bayaran.

6. Klik REQUEST dan penambahan akan dipapar pada ruangan request. Penambahan pembelian emas GAP akan dikemaskini dalam masa 48 jam selepas pembayaran telah di sahkan.

Bagaimana cara mengeluarkan atau menjual emas program GAP ?

Ahli program GAP boleh mengeluarkan emas fizikal bila-bila masa serta pelbagai jenis emas bergantung kepada berat emas yang telah di kumpulkan. Klik CARA MENGELUARKAN DAN MENJUAL EMAS GAP untuk maklumat cara mengeluarkan emas fizikal atau cara menjual emas program GAP public gold.

Program GAP adalah program terbaik untuk menabung emas dengan modal serendah RM100 dan terus menjadi ahli public gold. Tiada yuran, caj atau kos tersembunyi untuk menjadi ahli atau dealer public gold, hanya perlu membeli emas sahaja. Setelah menjadi ahli public gold, proses pembelian emas atau menambah emas mudah dilakukan dimana sahaja. Dahulu hanya orang kaya atau orang tua sahaja yang memiliki emas, kini semua golongan termasuk pelajar universiti boleh memiliki emas untuk pelaburan masa depan. Klik CARA BELI EMAS PROGRAM GAP TERUS JADI AHLI PUBLIC GOLD untuk maklumat cara membeli emas program gap secara otomatik menjadi ahli public gold atau cara menjual emas program GAP.

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593