APAKAH SEBAB MELABUR EMAS PUBLIC GOLD APAKAH PELABURAN TERBAIK

emas APAKAH SEBAB MELABUR EMAS PUBLIC GOLD APAKAH PELABURAN TERBAIK

Apakah sebab melabur emas public gold,apakah kelebihan emas public gold dan apakah pelaburan terbaik.Semua persoalan ini akan terjawab apabila anda meneliti fakta-fakta yang benar dan akan memilih public gold sebagai flatform untuk melabur emas fizikal.

Kenapa ramai mula menceburi pelaburan emas fizikal dan membeli emas fizikal public gold dan pelaburan terbaik adalah pelaburan emas.Kenapa melabur emas fizikal public gold hinggakan bilangan pelanggan dan dealer berdaftar public gold sehingga oktober 2012 adalah melebihi 27 ribu orang tidak termasuk pembeli emas public gold. Ini berdasarkan nombor pd kod sekarang PG027xxx, nombor kod pg saya iaitu PG001425 iaitu saya adalah pelabur emas public gold yang ke 1425 pada ogos 2010. Jadi dalam 2 tahun kenaikkan pelanggan dan dealer public gold adalah 27000/1425 iaitu hampir 2000%. Mesti ada sebabnya peningkatan pelabur emas public gold. Dibawah di senaraikan antara kelebihan atau kebaikkan beli emas public gold dan apakah pelaburan terbaik.

SEBAB MELABUR EMAS PUBLIC GOLD,KELEBIHAN ATAU FAEDAH BELI  EMAS PUBLIC GOLD

 • Jongkong emas dan dinar emas termurah di Malaysia,mendapat pengiktirafan assayer yang mencipta rekod “The Malaysian Book Of Records”
 • Perbezaan harga belian dan jualan ‘spread” yang rendah ( 5%-6% ), berbeza dengan emas  di kedai emas 15% – 30%. Maklumat lanjut klik SPREAD HARGA EMAS DARI JENIS EMAS PUBLIC GOLD.
 • Menjual atau membeli  emas mengikut harga semasa dunia / online 24 jam ( pertama di Malaysia ) dan boleh membeli atau menjual emas dengan sistem kunci harga di website atau SMS
 • Memiliki emas fizikal dan sijil ketulenan emas yang sah jadi laku seluruh dunia.
 • Memberi jaminan membeli balik emas mengikut harga belian walaupun calar atau bengkok.
 • Kemudahan menjual emas dengan sistem kunci harga jual emas di website public gold, cepat mendapat wang dan selamat.
 • Boleh di gunakan untuk aktiviti jual beli, mas kahwin, hadiah, gadaian dan sebagainya.
 • Mempunyai cawangan di seluruh Malaysia.Public gold kini telah mempunyai cawangan di setiap negeri dalam Malaysia.Alamat cawangan public gold klik CAWANGAN PUBLIC GOLD
 • Kemudahan membeli atau menjual emas melalui dealer public gold.Dealr public gold seluruh Malaysia kini lebih kurang 20,000 orang.
 • Public Gold menawarkan harga pasaran sebenar emas dengan sistem lock harga emas 24 jam mengikut pasaran antarabangsa menggunakan website public gold atau sms.
 • Harga emas yang meningkat setiap tahun akan menambahkan nilai kekayaan penyimpan.
 • Public Gold atau Public Gold Marketing Sdn Bhd adalah syarikat pelaburan emas pertama di Malaysia yang berdaftar, kukuh yang mempunyai cawangan seluruh Malaysia, memberi perkhidmatan jual beli emas yang mudah dan murah dan telah menerima banyak anugerah dalam atau luar negara. Lihat MENGENAI PUBLIC GOLD KELULUSAN BNM DAN ANUGERAH

 

Kelebihan emas iaitu logam yang sentiasa disebutkan dalam alquran :

Maksub Surah Al-Kahfi, Ayat 31

“Mereka itu, disediakan baginya syurga yang kekal, yang mengalir di bawahnya beberapa sungai,mereka dihiaskan di dalamnya dengan gelang-gelang tangan emas, dan memakai pakaian hijau dari sutera yang nipis dan sutera tebal yang bersulam,mereka berehat di dalamnya dengan berbaring di atas pelamin-pelamin (yang berhias),demikian itulah balasan yang sebaik-baiknya dan demikian itulah syurga tempat berehat yang semolek-moleknya”

APAKAH PELABURAN TERBAIK ?

PELABURAN TERBAIK ADALAH PELABURAN EMAS FIZIKAL SEBAB PELABURAN EMAS FIZIKAL PALING BAIK ADALAH:

 • Pelaburan emas adalah selamat.
 • Emas diperakui turun temurun lagi dan laku seluruh dunia.
 • Menyimpan emas adalah lebih baik daripada menyimpan wang kerana nilai emas semakin tinggi sedangkan nilai emas semakin rendah.Maklumat lanjut klik PERBANDINGAN PELABURAN EMAS DENGAN PELABURAN WANG untuk mengetahui sebab-sebab pelaburan emas lebih baik daripada pelaburan wang
 • Pasaran emas terkawal tanpa mempedulikan masalah politik semasa, peperangan mahupun bencana alam.
 • Harga emas sentiasa meningkat kerana permintaan emas meningkat selari dengan peningkatan populasi dan kegunaannya dalam dunia moden.
 • Emas adalah kalis inflasi.

“ Nilai emas semakin tinggi sedangkan nilai matawang semakin rendah”

Mari bertukar daripada pelaburan wang atau pelaburan dana amanah kepada pelaburan emas…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *