SOALAN LAZIM SEBELUM BELI EMAS PUBLIC GOLD

master-dealer-public-gold SOALAN LAZIM SEBELUM BELI EMAS PUBLIC GOLD
master dealer public gold

Persoalan lazim yang ditanya mengenai emas public gold sebelum memulai pelaburan emas fizikal atau membeli emas public gold.

Sebelum membeli emas atau memulakan pelaburan emas fizikal public gold, pelbagai persoalan dan kebimbangan  timbul di fikiran di kala ini dimana banyak skim pelaburan emas dan kes penipuan yang melibatkan emas. Sikap berhati-hati dan penelitian mesti dilakukan sebelum mengambil tindakan untuk mula membeli emas. Di sini saya akan berkongsi soalan-soalan lazim dan menjawab kerisauan individu yang baru ingin mula beli emas atau mula menyimpan emas dan perak sebagai pelindung harta dan mengelak kebocoran wang ringgit. Soal jawab mengenai emas public gold ini adalah dari himpunan soalan dari pengalaman sendiri yang sering di tanya oleh pelabur emas sebelum bertindak membeli emas public gold.
Antara soalan-soalan lazim mengenai emas public gold yang selalu ditanya adalah seperti berikut :

Apakah Public Gold dan kaitannya dengan Public Bank ?

Public gold adalah Syarikat pelaburan emas fizikal pertama dan terbaik di Malaysia yang mempunyai 18 cawangan seluruh Malaysia dan Singapura. Klik untuk melihat ALAMAT CAWANGAN-CAWANGAN PUBLIC GOLD SETIAP NEGERI DALAM MALAYSIA. Public Gold adalah syarikat tempatan yang mempunyai kilang emas sendiri dan mengeluarkan sendiri emas dan perak bersijil ketulenan yang disahkan oleh “Certified Assayer” dan dijual pada harga pasaran antarabangsa 24 sehari. Produk yang dikeluarkan dan dijual oleh public gold terdiri daripada jongkong emas ( gold bar ), emas dinar, jongkong perak, dirham dan barangan kemas.

Public Gold tiada kena mengena dengan Public Bank.

Apakah emas yang terbaik untuk di beli ?

Jenis emas yang terbaik untuk di beli ialah jenis emas yang mempunyai susut nilai atau spread yang rendah iaitu emas dinar. Emas dinar yang terbaik adalah emas 10 dinar kerana  mempunyai spread terendah dan tidak di kenakan kos transport. Klik JENIS EMAS TERBAIK UNTUK PELABURAN.

Berapa harga emas terkini ?

Harga emas dan perak public gold adalah mengikut harga emas dunia dan berubah setiap 20 minit selama 24 jam sehari kecuali hari sabtu dan ahad. Hari sabtu dan ahad harga emas adalah tetap berdasarkan harga emas terakhir pada hari jumaat. Walaupun harga emas pada hari ahad tetap, namun pelanggan atau pelabur boleh membeli emas setiap masa iaitu 7 hari seminggu. Klik HARGA EMAS TERKINI PUBLIC GOLD untuk melihat harga emas dan perak semasa public gold.

Dimana mahu jual Emas Public Gold ?

Secara asas emas public gold yang di sahkan tulen dan bersijil boleh di jual di mana sahaja hinggalah luar negara. Namun untuk mendapat keuntungan yang lebih, emas hendaklah di jual pada syarikat yang sama untuk mengelakkan potongan harga atau susut nilai tertentu. Contohnya, Emas jenama lain atau kedai-kedai emas  membeli emas Public Gold dengan susut nilai hampir 20% dari harga semasa dan sebaliknya. Jadi tindakan bijak menyimpan atau melabur emas adalah membeli emas dari syarikat emas yang besar dan kukuh seperti Public gold untuk menjual pada syarikat yang sama untuk mengelak kerugian akibat potongan harga atau susut nilai. Cara mudah dan bijak membeli dan menjual emas adalah dengan menjadi pelanggan public gold supaya dapat terus membeli dan menjual emas secara online 24 jam. Klik CARA BELI EMAS PUBLIC GOLD untuk mula beli emas dan daftar menjadi pelanggan public gold.

Bagaimana cara sahkan ketulenan emas Public Gold ?

Ketulenan emas Public Gold disahkan melalui certificate atau sijil yang disertakan bersama setiap produk emas. Di setiap cawangan public gold telah di sediakan alat penguji ketulinan emas dimana anda boleh menguji ketulinan emas yang di beli. Public gold di tubuhkan pada tahun 2008 dan telah mempunyai lebih 40,000 pelanggan dan dealer membuktikan bahawa emas public gold sememangnya tulen.

Di mana mahu simpan emas yang di beli ?

Emas yang di beli dalam kuantiti yang kecil boleh di simpan sendiri di mana-mana kerana emas adalah kecil dan mudah di sorok. Public gold juga menyediakan peti simpanan emas iaitu public safe untuk pelanggan menyimpan emas. Public gold juga menyediakan perkhidmatan Allocated Gold Storage Service (AGSS) bagi pelanggan yang tidak mahu menyimpan emas sendiri atau berada jauh dari cawangan public gold. Perkhidmatan AGSS adalah untuk pelanggan membeli emas secara online dan terus menyimpan emas tersebut di public gold dan pelabur boleh mengambil emas kepunyaannya di cawangan public gold terdekat atau boleh terus menjualkannya. Klik WAKTU TERBAIK BELI EMAS untuk maklumat mengenai Allocated Gold Storage Service (AGSS) public gold.

Bagaimana jika syarikat Public Gold ditutup masa akan datang?

Pembelian emas di Public Gold bukan seperti sesetengah skim pelaburan “cepat kaya” emas yang lain, di mana mereka akan menyimpan emas yang anda beli. Di Public Gold, emas itu akan diserahkan dan berada di tangan anda. Emas adalah emas dan sentiasa bernlai, jika syarikat Public Gold ditutup, anda boleh menjual emas public gold di mana sahaja kerana emas laku seluruh dunia.

Bolehkah mendapat untung setiap bulan dengan membeli emas ?

Tidak boleh, Emas adalah pelaburan jangka panjang dan tidak akan menjamin keuntungan setiap bulan. Keuntungan setiap bulan adalah skim pelaburan emas haram yang memungkinkan pelabur mengalami kerugian. Namun begitu kita boleh memanipulasikan emas fizikal dengan beberapa teknik pelaburan emas untuk mendapat keuntunganyang cepat. Klik PELABURAN EMAS FIZIKAL JANGKA PENDEK

Apakah pelaburan emas dengan teknik gadai emas di Ar-rahnu ?

Satu kelebihan emas ialah emas fizikal boleh dimanipulaskan untuk mendapat lebih keuntungan, mudah dicairkan di saat kesmpitan wanga, memusing modal perniagaan dan sebagainya dengan teknik gadai emas di Arrahnu. Klik TEKNIK GADAI EMAS DI ARRAHNU DALAM PELABURAN EMAS FIZIKAL

Bagaimana cara mendapat keuntungan dengan emas ?

Pelbagai cara dan strategi untuk menjana keuntungan maksima dalam pelaburan emas fizikal public gold. Belajar menjana keuntungan dengan emas, klik BAGAIMANA CARA MENJANA KEUNTUNGAN DENGAN EMAS FIZIKAL

Bagaimana cara untuk menjadi pengedar emas public gold ?

Tindakan yang bijak untuk memperolehi keuntungan yang lebih adalah dengan menjadi pengedar emas atau dealer public gold. Banyak kelebihan dan keistimewaan apabila menjadi pengedar emas public gold. Klik CARA JADI DEALER PUBLIC GOLD untuk maklumat terperinci menjadi pengedar emas atau usahawan emas public gold. Rebut peluang terbaik untuk menjadi pengedar emas public gold melalui promosi public gold bulan april 2014. Klik PELUANG TERBAIK TERMURAH BELI EMAS JADI PENGEDAR APRIL 2014

Apakah kelebihan apabila menjadi pengedar emas public gold ?

Banyak kebaikkan, kelebihan serta peluang menjana pendapatan dengan menjadi pengedar emas atau dealer public gold. Klik KELEBIHAN KEUNTUNGAN MENJADI DEALER PUBLIC GOLD

Bagaimana cara mudah membeli emas, menjadi customer atau menjadi dealer Public Gold ?

Cara mudah membeli emas dan seterusnya menjadi pelanggan public gold atau berminat menjadi pengedar emas Public Gold adalah dengan menghantar sms/whatsapp: nama penuh, emel, nombor telefon, bilangan serta jenis emas mahu dibeli dan cawangan public gold terdekat ke nombor 019-9185593 ( Mohd Zaidi bin Junus, PG001425 Master dealer Public Gold ). Panduan lengkap dan langkah permulaan hingga akhir akan di ajar kepada anda. Saya juga mengalu-alukan sebarang soalan, pertanyaan atau kemusykilan mengenai emas public gold.

EMAS PENJANA KEKAYAAN MASA HADAPAN

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593