PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

Pendaftaran percuma jadi ahli public gold atau cara mula membeli emas minima RM100 atau beli gold bar 1g 24 karat lbma bebas gst. BACA LAGI »

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

Alamat cawangan public gold seluruh malaysia, singapura dan Indonesia untuk urusan jual beli emas Public Gold. BACA LAGI »

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Kelebihan program GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold atau kebaikkan program kumpul emas fizikal modal kecil pertama di Malaysia. BACA LAGI »

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

Kelebihan emas public gold bukti produk emas public gold adalah pelaburan emas fizikal terbaik di Malaysia. KLIK BACA LAGI »

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Program GAP public gold, pelaburan emas terbaik patuh syariah dan modal terendah hanya RM138 cara mudah membeli gold bar 1 gram untuk mengumpul jongkong emas fizikal dan tukar kepada gold bar 20g dan sebagainya..klik BACA LAGI »

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

Senarai produk emas dan perak Public Gold untuk memilih produk pelaburan terbaik dari jenis gold bar, emas dinar atau silver bar termurah tanpa cukai gst...KLIK SEGERA BACA LAGI »

 

BELAJAR MERAMAL HARGA EMAS

Pelaburan emas memerlukan pengetahuan dan pelajaran mengenai analisis harga emas dan belajar meramal harga emas. Secara ringkas bagi memahami tabiat harga emas dan analisis harga emas berdasarkan graf harga emas,beberapa ciri atau tabiat harga emas yang biasa berulang bagi harga emas.Untuk melihat graf harga emas sila KLIK DISINI.Ciri-ciri atau tabiat harga emas yang biasa perlu diketahui untuk kita meramal harga emas ialah :

HARGA EMAS AKAN NAIK DALAM JANGKA MASA PANJANG

Emas adalah komoditi yang semakin berkurang pengeluarannya tapi banyak kegunaannya menyebabkan permintaan terhadap emas akan sentiasa meningkat. Jadi pakar analisis emas meramalkan harga emas akan meningkat dalam jangkamasa 2 atau 3 tahun hingga USD5,000.Lihat ramalan pakar analisis emas KLIK DISINI.Harga emas tertinggi setakat hari ini ialah pada bulan September 2011 iaitu harganya mencecah USD1,900. Kini harga emas turun kerana krisis matawang euro atau krisis Negara-negara eropah seperti Greek,Perancis dan sebagainya. Kini krisis matawang euro negara eropah dah kembali terkawal dan harga emas dah mulai naik.

Masa terbaik membeli emas adalah masa kini pada masa harga rendah kerana satu ciri harga emas dalam jangka masa panjang ialah apabila harga emas naik ia akan melintasi harga puncak tertinggi sebelum ini USD1,900 iaitu pada bulan september 2011. Harga emas kini adalah USD1,597,jadi jika emas naik kepada harga tertinggi sebelum ini USD1,900,kenaikan harga emas adalah 16%

HARGA EMAS NAIK MENDADAK

Apabila harga emas naik mendadak atau memuncak seperti September 2011 atau bulan disember setiap tahun, harga emas akan turun seketika dan akan naik semula selepas itu. Jadi jika harga emas naik mendadak adalah lebih baik menjual sebahagian daripada emas kita. Bila harga emas turun adalah masa kita untuk membeli emas semula.Cuma kita tak dapat ramal harga emas akan turun berapa peratus dan berapa lama.

HARGA EMAS TURUN MENDADAK

Harga emas adakalanya turun mendadak. Biasanya jika harga emas turun mendadak ianya adalah disebabkan fackor diluar jangkaan kerana krisis dunia seperti yang berlaku sekarang iaitu krisis Negara eropah,kenaikan nlai US dolar,peperangan, bencana alam, penurunan harga minyak dan sebagainya.Jika harga emas turun mendadak biasanya ia akan mengambil masa yang lama sedikit untuk proses pemulihan,namun begitu emas akan naik.Walaubagaimana pun simpan emas tidak akan rugi. Contohnya saya mula melabur emas fizikal public gold bermula bulan julai 2010, harga emas pada masa itu untuk 20g berharga RM2700,kini dalam keadaan harga emas rendah, harga emas 20g berharga RM3500 dimana harga PG BUY untuk 20g adalah RM3300.Jadi pada masa rendah pun saya untung RM3300-RM2700=RM600. Namun begitu saya takkan jual emas saya pada harga rendah..Jadi,simpanlah emas untuk masa depan,simpan emas tidak akan rugi..

HARGA EMAS TURUN NAIK

Harga emas yang turun dan naik adalah perkara biasa. Sbab itulah jalan selamat dalam pelaburan emas adalah menggunakan teknik pemurataan harga,sebab kita tidak tahu bila atau sebanyak mana harga emas akan naik atau sebaliknya.Jangan risau jika anda membli harga emas yang tinggi sedikit kerana keuntungan bergantung kpada rezeki masing-masing. Contohnya siti membeli emas dgn harga rendah RM30 dan norhaliza membeli emas pada harga RM50,apabila harga emas naik siti jual pada harga RM130 dan norhaliza jual pada harga RM160, jadi siapa yang paling banyak untung?.

Sebenarnya kita tidak dapat meramal harga emas atau matawang kerana ia dipngaruhi banyak factor. Jika ada orang yang dapat meramal masa depan,orang itu mesti dah kaya raya.Namun begitu mengikut kawan saya yang telah berpengalaman bermain FOREX atau tukaran matawang asing, satu petunjuk untuk meramal adalah berdasarkan graf sejarah,kerana katanya biasanya sejarah akan berulang ataupun hampir sama.Namun begitu bagi saya pelabur emas fizikal,bila harga rendah atau ada wang saya akan beli emas kerana menyimpan emas takkan rugi…JIka anda juga berminat untuk menyimpan emas,belilah sekarang semasa harga emas rendah..hanya perlu SMS 019-9185593 kepada saya nama penuh,emel,nombor h/p,alamat kepada saya untuk saya daftarkan pelanggan public gold dengan hanya membeli 1 dinar dan mengambil stok emas anda dicawangan public gold berdekatan anda. Apabila saya telah daftarkan sebagai pelanggan public gold,pihak public gold akan memberikan nombor kod pg untuk anda membeli atau lock harga sendiri di website public gold.

10 Responses to BELAJAR MERAMAL HARGA EMAS

  1. Jamaludin Mutti berkata:

    saya hendak tanya bagaimana kedah beli kenderaan cash menggunakan duit pajakan cth pajakan 100k , dpat 70k duit 70k beli kereta lepas 3tahun naktebus balik dimana nak dapat duit sebanyak itu dalam masa 3 tahun.

    • Masnoor Saad berkata:

      Klentong tu…

    • bos..terima kasih kerana komen..jamal awak salah faham tu..saya kata JIKA KITA ADA DUIT CASH RM100K..lebih baik beli emas melabur dulu dari beli cash kereta rm100k tu..ini web pengalaman sebenar plaburan emas..saya dan isteri telah dapat duit dari pajakkan emas lebih rm0.5 juta…ha ha hutangwan..dari agrobank dan arrahnu bank islam.saya TIDAK tebus pun emas saya,saya hanya GADAI SEMULA/overlapped/PERBAHARUIsurat gadai dan tahun lepas dapat wang percuma dari gadai semula,cuma tahun ini kena bayar sikit bila gadai semula kerana harga emas rendah..ini nama pelaburan..saya hanya tebus emas bila harga emas naik seperti bulan 9,2011,yg penting seperti saya ingatkan mesti ada sikit emas ditangan untuk kita jual pada PERMULAAN,dan duit tu untuk tebus emas kita,dapat emas,jual,tebus dan seterusnya..yg ptg saya TDAK TAKUT / RUNGSING untuk tebus semula kerana KITA ADA EMAS YANG FIZIKAL yang tulen…

  2. zaidiemas berkata:

    bos..terima kasih kerana komen..ini web pgalaman sebenar plaburan emas..saya dan isteri telah dapat duit dari pajakkan emas lebih rm0.5 juta…ha ha hutangwan..dari agrobank dan arrahnu bank islam.saya TIDAK tebus pun emas saya,saya hanya GADAI SEMULA/overlapped/PERBAHARUIsurat gadai dan tahun lepas dapat wang percuma dari gadai semula,cuma tahun ini kena bayar sikit bila gadai semula kerana harga emas rendah..ini nama pelaburan..saya hanya tebus emas bila harga emas naik seperti bulan 9,2011,yg penting seperti saya ingatkan mesti ada sikit emas ditangan untuk kita jual pada PERMULAAN,dan duit tu untuk tebus emas kita,dapat emas,jual,tebus dan seterusnya..yg ptg saya TDAK TAKUT / RUNGSING untuk tebus semula kerana KITA ADA EMAS YANG FIZIKAL yang tulen…

    • zaidiemas berkata:

      Betul la mohd fauzi,
      tapi bnm juga menyatakan..
      Sila ambil perhatian bahawa senarai ini bukan senarai sepenuhnya. Senarai ini hanya bertujuan sebagai panduan kepada orang ramai berdasarkan maklumat dan pertanyaan yang diterima oleh BNM. Senarai ini akan dikemas kini dari semasa ke semasa untuk rujukan orang ramai.
      Nanti saya tanya yang berkenaan..
      TAPI..PELABURAN EMAS FIZIKAL PUBLIC GOLD NI PELABUR TAKKAN RUGI JIKALAU PUBLIC GOLD DIHENTIKAN/MATI KERANA PELABUR ADA EMAS FIZIKAL YANG TULEN DAN MURAH DI TANGAN YANG BOLEH D JUAL DIMANA-MANA SAHAJA..Semasa saya nak mula melabur inilah soalan yang saya tanya “macammana jika public gold tiada lepas ni” Jawapannya “tiada masalah kerana kita ada emas tulin yang boleh dijual dan laku di seluruh dunia”

  3. zaidiemas berkata:

    kalau diperhatikan pada senarai menunjukkan public gold adalah syarikat yang sah dan telah berdaftar dengan bnm,cuma diperhatikan kerana pelaburan emas,tapi pg bukanlah skim pelaburan emas yang menipu..jika tak berdaftar takkanlah pg kini mempunyai 17 cawangan setiap negeri…bnm hanya memerhati jika berbentuk skim pelaburan emas mungkin kerana pg melibatkan beli jual emas secara online..tak percaya cuba beli dulu emas public gold…gerenti anda akan dapat emas yg murah dan tulin yang boleh dijual dimana-mana..

  4. zaidiemas berkata:

    saya telah bertanya pihak public gold mengenai senarai nama bnm ini dan pihak public gold menyatakan bahawa semua syarikat pelaburan emas di malaysia dipantau dan diperiksa oleh BNM dan sykt dikehendaki menghantar loporan,operasi dan sebagainya dalam masa seminggu kepada BNM. Jadi saya rasa lepas ni public gold akan dikeluarkan dari senarai BNM kerana public gold adalah syarikat pelaburan emas fizikal yang sah yang menjual dan membeli emas dengan betul,beli emas dapat emas, bukan beli emas dapat kontrak/sijil sahaja dan dijanjikan pulangan yang lumayan tiap2 bulan dan sebagainya…Lihat MENGENAI PUBLIC GOLD KELULUSAN BNM DAN ANUGERAH pada halaman atas..

  5. facebook.com berkata:

    SOG’s Woodline knives placed the firm’s tactical top quality to work for the hunter and also angler.

  6. energy company berkata:

    Foundation Energy is below to answer your aristocracy owner questions and also offer you with
    helpful files for download.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

BACA ARTIKEL TERBARU PELABURAN EMAS PUBLIC GOLDclose
Inline
Inline