SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

Produk-Emas-Public-Gold SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD
Senarai Produk Emas Dan Perak Public Gold

Senarai produk emas dan perak Public Gold untuk memilih produk pelaburan terbaik dari jenis gold bar, emas dinar atau silver bar termurah tanpa cukai gst.

Public Gold adalah syarikat pelaburan emas terbesar di Malaysia yang menjual jongkong emas, dinar emas serta jongkong perak untuk pelaburan termurah serta membeli balik emas atau perak pelaburan dengan harga tinggi mengikut harga emas semasa dunia. Public Gold mengeluarkan pelbagai jenis produk emas dan perak pelaburan bagi memenuhi citarasa serta kemampuan semua golongan pendapatan.

Public Gold adalah SATU-SATUnya pengeluar jongkong emas, jongkong perak dan emas dinar berserta sijil LBMA iaitu standard emas antarabangsa, London Bullion Market Association untuk emas pelaburan yang bertaraf dunia, LBMA yang mendapat pengecualian cukai gst. Gold bar, silver bar atau dinar emas Public Gold diiktiraf dunia, LBMA adalah termasuk dalam Investment Precious Metals, IPM yang melayakkan emas dan perak pelaburan Public Gold bebas gst.

Pelbagai jenis produk emas pelaburan yang dijual mengikut citarasa dan kemampuan pelanggan sama ada jongkong emas dan perak LBMA yang termurah dikecuali cukai gst atau emas pelaburan koleksi tanpa LBMA yang dikenakan cukai gst serta barang kemas. Pelbagai pilihan produk emas atau perak pelaburan disediakan mengikut citarasa dan kesesuaian budget dari emas berharga RM100 hinggalah beratus ribu.

PRODUK EMAS DAN PERAK PELABURAN PUBLIC GOLD :

1). Jongkong emas 24K atau emas 999.9 LBMA bebas gst.

Pilihan pelaburan Jongkong emas 999.9 atau gold bar 24K LBMA bebas gst, LBMA BAR/WAFER 24K terdiri daripada pelbagai jenis dan tema seperti gambar emas berikut :

lbma-gold-bar-0.5g-bebas-gst SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD
lbma gold bar 0.5g bebas gst

a). Koleksi special Jongkong emas 0.5 gram 24k lbma tanpa cukai gst dengan pelbagai tema seperti PG Gold Museum, Street Art-Kids On Bicycle dan Street Art-Skippy

koleksi-jongkong-emas-1g-bebas-cukai-gst SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD
koleksi jongkong emas 1g bebas cukai gst

b). Koleksi Jongkong emas 1 gram 24k lbma tanpa cukai gst dengan pelbagai tema seperti Birthday Edition, Wedding Edition, Love, New Born, Raya Edition dan Edisi Tahun Baru Cina

gold-bar-termurah-bebas-gst SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD
gold bar termurah bebas gst

c). Jongkong emas 24k lbma tanpa cukai gst standard terdiri daripada 1 gram, 5 gram,10 gram, 20 gram, 50 gram, 100 gram, 250 gram dan 500 gram dan terbaru 1000g gold bar lbma. Gambar gold bar public gold lbma bebas gst seperti di atas.

2). Dinar emas 24K atau emas 999.9 LBMA bebas gst.

Dinar emas adalah syiling emas dinar yang mempunyai berat emas yang standard seluruh dunia iaitu 1 dinar seberat 4.25 gram emas. Syiling dinar emas public gold berketulenan 24K atau emas 999.9 diiktiraf antarabangsa, LBMA iaitu LBMA GOLD WAFER DINAR 24K adalah the one and only, iaitu SATU-SATUNYA emas dinar yang mendapat pengecualian cukai gst dalam Malaysia.

dinar-emas-tanpa-gst SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD
dinar emas tanpa gst

Dinar emas lbma bebas gst public gold, LBMA GOLD WAFER DINAR 24K  terdiri daripada 1/2 dinar ( 2.125 gram), 1  dinar (4.25 gram), 5 dinar (21.25 gram) dan 10 dinar (42.50 gram)

3).Program Gold Accumulation Program, GAP iaitu program akumulasi emas

Program GAP adalah program kumpul emas 24 karat dengan pembelian emas 999.9 minima RM100 untuk mengumpul emas dalam akaun GAP  dan dapat mengeluarkan gold bar atau emas dinar 24k lbma bebas gst. Jumlah emas yang terkumpul dalam akaun GAP boleh ditukar kepada sama ada :

gold-accumulation-program-gap-public-gold SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD
gold accumulation program gap public gold
  1. Emas fizikal sama ada gold bar LBMA bebas gst, emas dinar 24K lbma bebas gst dimana-mana 18 cawangan Public Gold seluruh Malaysia dan Singapore. Klik ALAMAT SERTA NOMBOR TELEFON 18 CAWANGAN PUBLIC GOLD.
  2. Emas dalam akaun GAP juga boleh diguna untuk membeli barangan dalam PG MALL
  3. Emas akaun gap boleh digunakan untuk mengerjakan umrah dalam PROGRAM 10 DINAR TO UMRAH
  4. Emas akaun gap boleh di jual terus secara online bila-bila masa sahaja.

4). Koleksi jongkong emas 24K atau emas 999.9 bukan LBMA/NON LBMA kena cukai gst

Siri koleksi atau Collection Series Public Gold adalah jongkong emas koleksi dengan bentuk menarik dengan kesenian melayu, gold bar BungaMas, kesenian kaum cina, gold bar Tai Fook  dan flexibar. Emas pelaburan koleksi ini bukan LBMA dikenakan cukai gst sebanyak 6% daripada harga emas.

Public-gold-collections-series SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD
Public gold collections series
  1. Public Gold Bungamas series terdiri daripada 10 gram, 20 gram, 50 gram dan 100 gram.
  2. Public Gold Tai Fook series terdiri daripada 10 gram, 20 gram, 50 gram dan 100 gram.
  3. Public Gold FlexiBar series adalah 50 gram. Gold bar flexibar ini adalah jongkong emas 50 gram yang boleh dipecahkan atau di patahkan kepada 50 keping emas 1 gram.
  4. Royal Collection adalah koleksi dinar emas di pertuan agong dan koleksi dirham dipertuan agong.

5). Jongkong perak 24K atau emas 999 LBMA bebas gst

LBMA Silver bars atau jongkong perak public gold berketulenan 999.0 dengan pelbagai pilihan dari silver bar 100 gram, 250 gram, 500 gram, 1 kilogram dan 5 kilogram bebas cukai gst.

Non LBMA silver atau jongkong perak bukan LBMA adalah Syiling perak 10 dirham berketulenan 999

public-gold-silver-bars SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD
public gold silver bars

6). Public Gold Silver Accumulation Program, SAP

Program SAP, Silver Accumulation Program adalah program kumpul jongkong silver 24 karat iaitu dengan pembelian perak minima RM100 untuk mengumpul perak berketulenan 999 dalam akaun SAP  dan dapat mengeluarkan silver bar lbma bebas gst dengan mudah di semua cawangan Public Gold atau boleh menjual online perak dalam akaun SAP.

7). Barang kemas 916 tanpa cukai gst

Public Gold mengeluarkan barang kemas 916 perhiasan tanpa cukai gst yang boleh ditukar daripada emas akaun GAP. Pelbagai emas perhiasan seperti gelang tangan, rantai dan loket bebas gst dapat dikeluarkan daripada akaun emas GAP. Maklumat lanjut klik EMAS PERHIASAN 916 TERMURAH TANPA CUKAI GST

8). Aksesori Emas dan Cenderamata Public Gold

Public Gold juga menjual pelbagai aksesori emas serta cenderamata yang bercirikan Public Gold. Public Gold accessories boleh di beli secara online antaranya Business card printing,public gold key chain, gold bullion pendrive, gold bullion fridge magnet, polo t-shirt, wool cap dan sebagainya.

9) Gelang tangan emas 916 Aurora Series Public Gold

gelang-tangan-aurora-public-gold SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD
gelang-tangan-aurora-public-gold
Public gold telah mengeluarkan barang kemas 916 iaitu rantai tangan wanita yang dinamakan Aurora Series dengan pelbagai pilihan bentuk terkini gelang tangan dan buah rantai, charm berketulenan emas 916. Gelang tangan Aurora series Public Gold dengan koleksi “Bangle” & “Charm” adalah rantai tangan emas perhiasan 916 dengan pelbagai bentuk, saiz, harga, citarasa dan kemampuan gelang dan buah rantai atau charm.

TIPS MEMILIH PRODUK EMAS PELABURAN

Pelaburan emas fizikal adalah pelaburan terbaik kerana emas adalah pelindung, insurans dan penyelamat semasa kecemasan, krisis ekonomi atau kejatuhan nilai wang. Pelaburan emas fizikal juga pastinya dapat menjana keuntungan maksima dengan pemilihan produk emas yang terbaik. Tips pemilihan produk emas pelaburan bagi mendapat keuntungan maksima ketika membeli emas di senaraikan di bawah :

7-sebab-simpan-emas SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD
7 sebab simpan emas

1). Kesesuaian Modal

Public Gold menyediakan peluang pelaburan untuk semua golongan dari berpendapatan rendah hinggalah golongan berpendapatan tinggi dengan pilihan produk emas pelaburan yang sesuai. Biasanya, ramai beranggapan emas mahal dan tidak mampu milik oleh golongan berpendapatan rendah. Produk Public Gold melalui program kumpul emas, GAP membolehkan pelabur emas memiliki gold bar atau emas dinar lbma dengan hanya modal serendah RM100 sahaja. Pilihan modal bagi memilih produk pelaburan :

A) Modal rendah

Pilihan terbaik bagi penyimpan emas yang modal kecil adalah dengan pembelian emas program GAP. Modal yang diperlukan hanya membeli emas RM100 atau 1 gram emas 999.9 atau 24 Karat mengikut harga harian semasa GOLD ACCUMULATION PROGRAM. Harga emas 1 gram 24K GAP adalah lebih murah daripada harga belian terus gold bar 1g 24K. Pembelian emas GAP yang murah, mudah akan memberi peluang menjana keuntungan apabila membeli pada harga rendah dan mengeluarkan gold bar 24K lbma bebas gst yang besar yang mempunyai peratus spread yang rendah. Klik CARA MEMBELI EMAS RM100 ATAU 1 GRAM PROGRAM GAP untuk panduan dan mula membeli emas modal kecil terus jadi ahli public gold tanpa yuran hangus.

B) Modal Tinggi

Pilihan memilih produk emas bagi pelabur yang mempunyai modal tinggi adalah dengan membeli jongkong emas LBMA sama ada gold bar atau emas dinar yang mempunyai peratus spread paling rendah. Klik CARA BELI EMAS PUBLIC GOLD untuk mula membeli emas secara online.

C) Modal Melebihi RM30,000

Pembeli emas yang mempunyai modal melebihi RM30k akan dapat menjadi  dealer atau pengedar emas Public Gold tanpa yuran atau kos tambahan. Beli emas sahaja minima RM30,000 otomatik dapat menjadi dealer Public Gold untuk melabur sambil berniaga emas. Klik CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD untuk panduan membeli emas terus jadi dealer Public Gold.

2). Memilih emas pelaburan yang dikecualikan daripada cukai gst

Cukai GST sebanyak 6% akan memberi kesan yang sangat besar terhadap harga emas. Public Gold adalah SATU-SATUnya pengeluar emas pelaburan iaitu gold bar dan emas dinar LBMA yang dikecuali dari cukai gst kerana emas Public gold tergolong jenis emas ‘Investment Precious Metals’ atau Logam Berharga Pelaburan yang dikecualikan daripada bayaran GST. Sebagai pelabur yang bijak, anda perlu membeli emas di dalam kategori investment precious metals bagi memaksimakan keuntungan anda.

3). Membeli emas pelaburan yang mempunyai peratus spread/susut nilai terendah

perbandingan-peratus-spread SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD
perbandingan peratus spread

Tujuan pelaburan emas adalah untuk mendapat keuntungan yang maksima dalam masa yang singkat. Bagi mencapai matlamat tersebut mesti membeli item yang mempunyai spread (susut nilai) paling rendah. Spread akan menentukan berapa cepat dan banyak keuntungan dalam pelaburan emas. Lagi rendah peratus spread, lagi cepat dan banyak keuntungan di perolehi. Disenaraikan peratus spread gold bar dan emas dinar LBMA bebas gst sebagai rujukan sebagai rujukan membeli emas berdasarkan bajet atau modal yang anda miliki.

Pelbagai jenis produk emas pelaburan yang boleh di miliki dari keluaran syarikat pelaburan emas terbesar Malaysia, Public Gold sebagai pilihan yang dapat memenuhi citarasa dan matlamat pelaburan. Produk emas dan perak pelaburan Public Gold adalah pilihan pelaburan terbaik kerana mempunyai pelbagai kelebihan. Klik KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD untuk meninjau kelebihan emas Public Gold untuk dijadikan perbandingan dengan syarikat emas lain.

SENARAI HARGA EMAS PUBLIC GOLD

Senarai harga emas semasa emas dan perak Public Gold adalah mengikut harga emas dunia yang berubah setiap 20 minit 24 jam sehari dan harga emas 24K program GAP berubah sekali hari pada pukul 12 malam. Klik www.publicgold.com.my untuk melihat senarai harga jual beli emas public gold yang termurah dan telus atau klik Daftar percuma.

senarai-harga-emas-public-gold SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD
senarai harga emas public gold

Bertindak segera memiliki produk jongkong emas dan perak Public gold termurah tanpa cukai gst dengan mula membeli emas serendah RM100 terus jadi ahli Public Gold tanpa yuran hangus dan berpeluang naik taraf atau upgrade menjadi dealer atau pengedar emas Public Gold, klik PENDAFTARAN PERCUMA AHLI PUBLIC GOLD ATAU BELI EMAS RM100 ATAU 1 GRAM EMAS untuk panduan daftar percuma atau mula membeli emas pelaburan Public Gold atau hubungi Whatsapp 019-9185593 untuk panduan dan bimbingan dalam pelaburan emas Public Gold.