RAHSIA TERSEMBUNYI KEISTIMEWAAN PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD

Rahsia-Tersembunyi-Keistimewaan-Pelaburan-Emas-Public-Gold RAHSIA TERSEMBUNYI KEISTIMEWAAN PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Rahsia Tersembunyi Keistimewaan Pelaburan Emas Public Gold

Rahsia tersembunyi keistimewaan pelaburan emas Public Gold yang tiada pada pelaburan lain untuk menambah pendapatan sampingan dan pendapatan pasif sepanjang hayat dari pengalaman peribadi melabur emas Fizikal Public Gold

Rahsia yang telah diketahui umun iaitu emas dijadikan satu pelaburan yang selamat dan menguntungkan dalam jangkamasa panjang melebihi pelaburan atau simpanan lain seperti simpanan ASB, tabung haji, pelaburan saham, pelaburan hartanah, pelaburan saham amanah dan sebagainya kerana harga emas yang sentiasa meningkat walau dalam apa jua keadaan ekonomi kerana emas kalis inflasi. Jongkong emas dan emas dinar adalah emas pelaburan yang sesuai sebagai simpanan masa depan sebagai tabung pendidikan, dana bekalan kecemasan, tabung untuk menunaikan umrah atau haji, simpanan persaraan, tabung perkahwinan atau tabung membeli rumah. Pelaburan emas sebenar tidak ada pulangan dividen seperti simpanan ASB dan Tabung Haji tapi boleh beri pulangan tinggi apabila disimpan untuk jangka masa panjang disamping ilmu pelaburan emas yang betul.

Rahsia umum juga telah ketahui bahawa Public Gold adalah syarikat pelaburan emas dan perak tempatan terbesar, sah dan teguh di Malaysia yang mempunyai 20 cawangan di Malaysia, Singapore dan Indonesia. Public Gold telah ditubuhkan pada tahun 2008 menjalankan aktiviti pembuatan produk emas (minting), refining (peleburan dan penulenan emas), menjalankan urusan jual dan beli emas dan perak fizikal pada harga pasaran semasa antarabangsa yang telus termurah bebas gst dan patuh syariah secara online atau jual beli runcit dimana-mana 20 cawangan Public Gold setiap negeri dalam Malaysia, Singapura dan Indonesia. Klik MENGENAI PUBLIC GOLD DAN PERISTIWA PENTING SEMENJAK PENUBUHAN 2008 untuk maklumat mengenai Public Gold.

Pelaburan emas Public Gold bukan hanya jual beli emas tetapi mempunyai keistimewaan atau rahsia tersembunyi. Disebalik Pelaburan Emas Public Gold ada rahsia tersembunyi yang tidak ada pada pelaburan lain yang menjadikan pelaburan emas Public Gold lebih istimewa bagi menambah harta dan menjana pendapatan. Rahsia tersembunyi pelaburan emas Public Gold akan muncul secara spontan setelah menyertai pelaburan emas bersama Public Gold dari pengalaman dan ilmu pelaburan emas. Setelah 8 tahun bersama pelaburan emas Public Gold saya telah mendapat banyak pengalaman dan menyenaraikan rahsia tersembunyi dalam pelaburan emas Public Gold dari pengalaman peribadi dalam pelaburan emas fizikal Public Gold semenjak tahun 2010.

RAHSIA TERSEMBUNYI PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD

 1. Peluang Perniagaan Sendiri Untuk Sepanjang Hayat

Pelaburan emas Public Gold bukan hanya jual beli emas dan perak tapi menyediakan peluang perniagaan emas sendiri untuk sepanjang hayat untuk menjana pendapatan aktif dan pendapatan pasif dengan menjadi dealer Public Gold. Public Gold adalah satu-satunya syarikat pelaburan emas yang menawarkan peluang bisnes online dengan menjadi dealer Public Gold dengan hanya membeli emas dalam jumlah tertentu tanpa yuran. Perniagaan bersama Public Gold dengan menjadi dealer Public Gold untuk mendapat komisen setiap belian emas iaitu dealer tidak aktif atau boleh menjadi dealer aktif dengan berniaga atau promosikan emas Public Gold untuk menambah pendapatan pasif untuk seumur hidup.

Pengalaman perniagaan saya dahulu, iaitu pembekal garam seluruh Malaysia, melalui website www.guawa593.com mendapati perniagaan bersama Public Gold lebih mudah, selamat, terjamin, tanpa risiko hinggakan kini saya telah menumpukan perhatian sepenuhnya dalam Pelaburan Emas Public Gold. Perniagaan sendiri memerlukan tumpuan sepenuhnya dimana tidak sesuai bagi penjawat awam seperti saya yang melakukan kerja sampingan.

Perniagaan-Emas-Public-Gold RAHSIA TERSEMBUNYI KEISTIMEWAAN PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Perniagaan Emas Public Gold

Rahsia pelaburan emas public gold adalah mendapat keuntungan dalam pelaburan dan dapat pendapatan pasif dengan berniaga emas. Pada tahun 2011, harga emas tinggi, saya menjual sebahagian emas saya dan telah mendapat keuntungan dalam pelaburan dimana saya telah gunakan untuk bayar downpayment RM30k untuk membeli sebuah motosikal kuasa tinggi yang berharga RM85K. Dapatan pendapatan pasif setiap bulan dengan berniaga emas iaitu promosikan emas Public Gold saya gunakan untuk membayar ansuran bulanan motosikal dan alhamdulillah kini telah selesai membayar ansuran bulanan dan motosikal tersebut telah menjadi hak milik saya melalui Pelaburan Emas Public Gold.

 1. Peluang Pendapatan Pasif Setiap Bulan.

Perniagaan emas bersama Public Gold adalah peluang keemasan menambah pendapatan bulanan melalui pendapatan pasif tanpa bekerja sebagai pendapatan sampingan atau bekalan pendapatan setelah pencen atau peluang pencen awal. Pendapatan pasif atau passive income akan di perolehi setiap bulan tanpa bekerja setelah membina empayer perniagaan yang luas iaitu memiliki ramai downline. Perniagaan emas Public Gold amat mudah dilakukan yang boleh dilakukan secara online dimana sahaja pelanggan berada dan boleh dilakukan bila-bila masa sahaja.

Semenjak tahun 2010, pendapatan pasif setiap bulan yang saya perolehi semakin bertambah dengan berniaga iaitu promosikan emas public gold secara online. Perniagaan emas Public Gold tanpa batas sempadan menyebabkan empayer perniagaan semakin luas dan menambahkan lagi pendapatan pasif bulanan. Pasaran emas Public Gold telah memasuki pasaran luar negara seperti Singapore, indonesia dan kini, cawangan Public Gold ke 20 iaitu cawangan Public Gold Miri Sarawak adalah bagi pasaran negara Brunai.

Cawangan-Public-Gold-Miri-Sarawak RAHSIA TERSEMBUNYI KEISTIMEWAAN PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Cawangan Public Gold Miri Sarawak

Rahsia tersembunyi dalam pelaburan emas Public Gold ialah peluang perniagaan yang terbuka luas yang bukan sahaja terhad kepada pelaburan dan perniagaan jongkong emas dan perak tetapi juga melalui promosi cabang perniagaan Public Gold lain seperti PG Mall, Aurora Italia dan PG Gold Museum untuk mendapat pendapatan. Klik PUBLIC GOLD PG MALL PUSAT BELI BELAH ONLINE MALAYSIA untuk maklumat atau daftar percuma beli belah online di pg mall.

 1. Terpaksa Kaya

Emas adalah magnet kekayaan iaitu pelaburan emas menjadikan penyimpan emas terpaksa kaya setelah menyimpan emas. Pelaburan emas dengan menyimpan emas merupakan penjana harta yang boleh diwarisi melalui minat menyimpan emas dan disiplin menabung yang seterusnya mengelak kebocoran wang. Sudah menjadi kelaziman manusia, wang untuk di belanjakan dan emas disayangi dan disimpan menjadikan minat menabung emas adalah satu tabiat dan seterusnya menjana harta tanpa di sedari. Pengalaman saya bersama sahabat bikers Abang Long Fendi yang sama-sama meminati motosikal berkuasa tinggi, pelaburan emas dapat mengurangkan sifat boros berbelanja terhadap perkara yang tidak berfaedah. Dahulu kami bikers boros melakukan dan membelanjakan wang tanpa faedah seperti beli aksesori motor, konvoi dimana setiap kali konvoi mesti habis beratus-ratus hingga beribu-ribu ringgit sedangkan tiada dana bekalan simpanan.

Pengalaman-Melabur-Emas-Public-Gold RAHSIA TERSEMBUNYI KEISTIMEWAAN PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Pengalaman Melabur Emas Public Gold

Manusia mempunyai nafsu dan tak boleh lari dari tabiat boros terutama benda yang diminatinya. Tapi, setelah mengenali emas, kami berubah kepada minat menyimpan emas yang lebih terjamin dan mempunyai dana bekalan kecemasan dan dapat mengurangkan minat motor yang keterlaluan kepada minat menyimpan emas. Ubat penawar bagi sifat boros ialah menyimpan emas kerana aura emas akan dapat mengurangkan minat-minat lain dan seterusnya mengelak kebocoran wang. Klik 10 KELEBIHAN BELI EMAS SECARA ANSURAN EPP PUBLIC GOLD untuk maklumat cara mendisiplinkan diri menabung emas dengan belian emas secara ansuran,epp Public Gold.

 1. Peluang Manipulasi Emas.

Emas adalah logam yang paling mudah dimanipulasikan dengan gadaian atau mudah dicairkan seluruh dunia. Rahsia keistimewaan dalam pelaburan emas adalah kemudahan manipulasi atau gadai emas waktu kesempitan wang, pusing modal perniagaan atau beli emas murah untuk menambah jumlah simpanan emas. Emas pelaburan Public Gold terdiri dari jongkong emas dan perak, dirham dan emas dinar diiktiraf dunia LBMA, satu-satunya emas pelaburan bebas gst dan patuh syariah di malaysia.

Arrahnu-Koopbank-Persatuan RAHSIA TERSEMBUNYI KEISTIMEWAAN PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Arrahnu Koopbank Persatuan

Dahulu, 75 cawangan arrahnu Pos Malaysia dan Arrahnu Koperasi Johor terima gadaian emas Public Gold bersampul iaitu tanpa check ketulenan emas, kini Ar-Rahnu Co-opbank Persatuan juga telah menerima emas public gold lbma bersampul, Klik ARRAHNU KOOPBANK PERSATUAN untuk Untuk mengetahui lokasi cawangan co-opbank Persatuan Setiap Negeri di Malaysia yang menerima gadaian jongkong emas lbma public gold.

 1. Terpaksa Memiliki Bekalan Dana Kecemasan

Penyimpanan emas adalah untuk menambah harta dan secara otomatik sebagai bekalan dana kecemasan. Kekayaan sebenar adalah memiliki harta simpanan sendiri tanpa hutang. Jika mempunyai banyak harta mewah, tapi bukan kepunyaan sendiri atau berhutang, bukan dianggap kaya kerana belum mempunyai harta sendiri. Kita selalu dengar cerita bagaimana sesorang yang mempunyai kereta mewah dan rumah besar, tapi kerana masalah bisnes dan kewangan, semuanya hartanya hilang kerana harta berhutang dan tiada dana simpanan kecemasan. Tak guna punya harta benda mewah, tapi semuanya hutang atau musnah dan tiada dana bekalan kecemasan seperti emas yang memang diketahui sentiasa berharga dan penyelamat kejatuhan wang. Bencana alam, inflasi atau peperangan boleh memusnahkan harta benda seperti perpindahan pelarian pendatang Syria, Iraq, Rohingya ke kawasan selamat, hanya emas yang sesuai dibawa kerana sentiasa berharga, kalis air atau api,  kecil yang mudah di bawa dan laku seluruh dunia. Jadi, kekayaan sebenar bukan kepada banyaknya pendapatan atau harta benda, tapi kekayaan sebenar adalah banyaknya wang atau harta sendiri yang dapat di miliki.

Pengalaman peribadi saya apabila ibu perlukan wang segera untuk pembedahan, dana bekalan kecemasan iaitu emas adalah penyelamat kerana emas mudah di cairkan untuk mendapat wang segea klik KISAH BENAR KECEMASAN DAPAT WANG SEGERA PERUBATAN IBU

 1. Bekalan Kecemasan Dan Bernilai Tinggi Di Luar Negara

Rahsia tersembunyi pelaburan emas Public Gold ialah emas lbma Public Gold mudah di cairkan iaitu dijual dan bernilai tinggi di luar negara. Pelaburan emas memberikan keluasaan bagi penyimpan emas mencairkan kedalam bentuk wang dengan mudah, cepat, bernilai tinggi seluruh dunia berbanding pelaburan lain yang terhad untuk ditukarkan kepada matawang sesuatu negara.

Pengalaman saya mengunjungi negara luar seperti Turki, Mekah, Sepanyol, Cina, Vietnam dan sebagainya mendapati jongkong emas lbma Public Gold laku dan bernilai tinggi di luar negara. Jadi emas adalah matawang antarabangsa yang mesti di bawa apabila bercuti ke negara asing sebagai bekalan kecemasan kerana emas diterima dan laku seluruh dunia.

 1. Rahsia Pemilikan Harta.

Pemilikan emas Public Gold adalah rahsia peribadi yang tidak diketahui oleh pihak lain. Berbeza dengan pemilikan rumah, pemilikan saham, pemilikan saham amanah dan pemilikan harta lain, yang diketahui sera disimpan oleh pihak lain seperti bank, syarikat saham, syarikat saham amanah dan sebagainya. Keistimewaan pelaburan emas ialah rahsia pemilikan harta yang tiada dalam sistem kewangan kerajaan dimana jika “peristiwa buruk” seperti muflis atau bangkrap, aset lain terpaksa di cairkan atau dibekukan atau disita seperti simpanan bank, saham, hartanah, unit amanah, Tabung Haji, ASB dan lain-lain, namun simpanan emas tidak dapat dikesan kerana pemilikan emas adalah rahsia. Ramai kawan-kawan saya yang disenarai hitam kerana muflis atau bangkrap membeli emas Public Gold sebagai simpanan.

 1. Pelindung Kejatuhan Nilai Wang

Emas adalah penyimpan nilai terbaik dan terunggul sebagai pelindung kejatuhan nilai wang, keadaan ekonomi tidak stabil, bencana dan sebagainya. Kini, kenaikan harga barang, kejatuhan nilai wang akan meningkatkan kos sara hidup, kuasa beli berkurang ataupun nilai wang semakin merosot dengan cepat menunjukkan penyimpanan wang atau pelaburan wang tidak menguntungkan. Ini adalah kerana nilai wang berkurang iaitu kuasa beli wang ke atas barang sudah berkurang. Telah diketahui umum bahawa wang gagal menyimpan nilai untuk jangka masa panjang dan akan merugikan penyimpannya. Contohnya, beberapa negara seperti Zimbabwe, Iraq dan Venezuela sudah mengalami krisis ekonomi yang teruk sehinggakan matawang negara mereka hilang nilai. Harga 3 biji telur di Zimbabwe adalah 100 billion dollars hinggakan membuat cenderahati dari wang zimbabwe lebih bernilai dari nilai wang tersebut.

 1. Ilmu Dan Emas Percuma

Satu-satunya syarikat emas di dunia yang memberi ilmu dan emas percuma adalah Public Gold. Seminar emas percuma di adakan setiap minggu di 20 cawangan Public Gold dengan cabutan bertuah gold bar percuma.

Ilmu-Dan-Emas-Percuma RAHSIA TERSEMBUNYI KEISTIMEWAAN PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Ilmu Dan Emas Percuma

Pergi seminar dapat ilmu, jualan emas murah dan emas percuma. Jika hadir ke seminar percuma di cawangan Public Gold berdekatan, sila daftar dan di ruangan introducer, tuliskan MOHD ZAIDI BIN JUNUS, kod pg introducer PG001425. Nanti panduan dan bimbingan saya akan beri melalui whatsapp atau ebook apabila menulis nama saya sebagai introducer. Klik SENARAI SEMINAR EMAS PERCUMA di semua cawangan Public Gold.

 1. Pelaburan Modal Kecil

Peluang pelaburan modal kecil untuk mengumpul harta adalah pelaburan emas Public Gold dimana pelabur boleh mula membeli emas serendah RM100 bagi mengumpul emas fizikal modal kecil sedikit demi sedikit melalui Program GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold.

Cara-Beli-Emas-Modal-Kecil-Program-GAP RAHSIA TERSEMBUNYI KEISTIMEWAAN PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Cara Beli Emas Modal Kecil Program GAP

Rahsia tersembunyi pelaburan emas Public Gold adalah mengumpul emas modal kecil melalui Program GAP untuk mengumpul emas sedikit demi sedikit dalam aakaun GAP seterusnya dapat jongkong emas yang besar bebas gst dan patuh syariah. Klik CARA BELI EMAS GAP PUBLIC GOLD untuk panduan beli emas GAP minima RM100 untuk mula kumpul emas sedikit demi sedikit dan seterusnya dapat menjadi dealer Public Gold.

Promosi-Womens-Day-Public-Gold RAHSIA TERSEMBUNYI KEISTIMEWAAN PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Promosi Women’s Day Public Gold

Bagi yang mempunyai wang simpanan, TUKARKAN wang simpanan dengan beli emas Public Gold terus menjadi dealer Public Gold melalui promosi Women’s Day Dealer Recruitment Drive (DRD) bulan Mac 2018 dengan beli emas GAP 100g terus jadi normal dealer dan dapat percuma voucer tunai RM200 untuk membeli rantai atau anak emas Aurora Italia. Pembelian emas GAP 250g pula dapat terus menjadi Priority Dealer serta percuma voucer tunai RM500 untuk membeli rantai atau anak emas Aurora Italia.

CARA MEMBELI EMAS GAP 100 GRAM TERUS JADI DEALER PUBLIC GOLD

Cara mudah membeli emas GAP sebanyak 100g terus menjadi normal dealer Public Gold tanpa yuran dan boleh terus keluarkan pelbagai gold bar atau emas dinar 999.9 (24 karat) lbma bebas gst patuh syariah bila-bila masa di mana-mana 20 cawangan Public Gold iaitu lihat harga emas gap 1g harian semasa di https://publicgold.com.my dan darabkan dengan 100 untuk membeli 100 gram emas GAP.

Harga-Emas-Public-Gold-20-Mac-2018 RAHSIA TERSEMBUNYI KEISTIMEWAAN PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Harga Emas Public Gold 20 Mac 2018

Contoh, jika harga emas 1g GOLD ACCUMULATION PROGRAM pada 20 Mac 2018 RM182 segram, maka 100 gram ialah RM18,200.

DUA PILIHAN CARA JADI DEALER PUBLIC GOLD DENGAN BELI EMAS GAP 100 GRAM :

 1. CARA BELI EMAS GAP TANPA KUNJUNGI CAWANGAN PUBLIC GOLD

Masukkan wang/bank in/transfer ke Akaun Bank Public Gold dan menghantar gambar resit bank in/transfer berserta maklumat pembeli ke Whatsapp klik +60199185593 (Mohd Zaidi Junus, PG001425 Star Master Dealer Public Gold semenjak 2010) seperti cara di bawah :

Bank in / transfer RM18,200 ke akaun PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD bernombor 5571-3923-8048 (maybank) ATAU bernombor 3167-52-0833 (public bank)

Snap atau ambil gambar resit bank in/transfer dan hantar gambar resit bank in/transfer DAN maklumat dibawah ke whatsapp saya klik 019-9185593 untuk saya proses pembelian dan pendaftaran menjadi dealer Public Gold.

 • PG NEW BELI GAP RM18,200
 • Tarikh belian : (tercatat pada resit bank in)
 • Masa belian : (tercatat pada resit bank in)
 • Nama penuh :
 • Nombor IC :
 • Nombor Tel :
 • Email :
 • Item pembelian : Beli Gap RM18,200
 • Nama introducer : Mohd Zaidi Junus
 • Kod pg introducer : PG001425
 • Catatan : Promosi Women’s Day bulan Mac DRD beli emas 100 gram GAP terus jadi normal dealer Public Gold.
 • Disertakan gambar resit pembelian bank in/transfer

Selepas diproses, anda akan terus mendapat emel dari Public Gold yang disertakan sales order, kod pg dan password untuk login ke website Public Gold dan saya akan beri panduan serta bimbingan selanjutnya.

2 : CARA BELI EMAS GAP DI CAWANGAN PUBLIC GOLD

Pembelian emas GAP juga boleh di lakukan di cawangan Public Gold berdekatan dengan membawa wang tunai RM18,800 atau resit bank in/transfer ke akaun Public Gold seperti di atas dan kad pengenalan. Klik 20 PUBLIC GOLD BRANCH MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA untuk melihat alamat 20 cawangan public gold berdekatan anda. Semasa membeli emas GAP, beritahu staff public gold bertugas :

“Mahu beli 100g emas gap untuk menjadi dealer Public Gold melalui promosi bulan februari drd dimana NAMA INTRODUCER ialah MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan KOD PG INTRODUCER ialah PG001425”

Selepas menjadi dealer Public Gold, akan mendapat komisen setiap belian emas dan mula bina perniagaan emas dengan jual beli atau promosikan emas Public Gold untuk mejana pendapatan aktif dan pendapatan pasif untuk sepanjang hayat.

Pelaburan terbaik, selamat dan tanpa risiko sepanjang zaman adalah pelaburan emas. Rahsia tersembunyi dalam Pelaburan Emas Public Gold sebagai nilai tambah serta mengandakan lagi keuntungan dalam pelaburan emas. Dalam perniagaan tidak guna mendapat banyak keuntungan tapi untuk seketika, berbanding sedikit keuntungan tapi untuk selamanya. Begitu juga perniagaan bersama Public Gold, komisen dealer hanya sedikit, tapi bila emas termurah, popular, laris dan ramai pelanggan akan menjadikan kukuh berkembang dan teguh untuk sepanjang hayat.

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593