PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

Pendaftaran percuma jadi ahli public gold atau cara mula membeli emas minima RM100 atau beli gold bar 1g 24 karat lbma bebas gst. BACA LAGI »

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

Alamat cawangan public gold seluruh malaysia, singapura dan Indonesia untuk urusan jual beli emas Public Gold. BACA LAGI »

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Kelebihan program GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold atau kebaikkan program kumpul emas fizikal modal kecil pertama di Malaysia. BACA LAGI »

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

Kelebihan emas public gold bukti produk emas public gold adalah pelaburan emas fizikal terbaik di Malaysia. KLIK BACA LAGI »

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Program GAP public gold, pelaburan emas terbaik patuh syariah dan modal terendah hanya RM138 cara mudah membeli gold bar 1 gram untuk mengumpul jongkong emas fizikal dan tukar kepada gold bar 20g dan sebagainya..klik BACA LAGI »

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

Senarai produk emas dan perak Public Gold untuk memilih produk pelaburan terbaik dari jenis gold bar, emas dinar atau silver bar termurah tanpa cukai gst...KLIK SEGERA BACA LAGI »

 

TEKNIK GADAI EMAS DI ARRAHNU DALAM PELABURAN EMAS FIZIKAL

gadai emas

Teknik gadai emas public gold  di arrahnu dalam pelaburan emas fizikal adalah pinjaman wang arrahnu yang paling mudah, paling banyak dapat wang, paling selamat dan menguntungkan. Ini adalah kerana :

 • a) Pinjaman kita bercagaran emas yang sentiasa meningkat harganya. Purata kenaikan harga emas adalah diantara 20% hingga 40% setahun sedangkan upah simpan emas gadaian adalah antara 8% hingga 10% setahun.
 • b)Kita boleh “overlapped” , perbaharui gadaian atau gadai semula atau tebus emas tanpa menggunakan duit tetapi mendapat untung. Ini keistimewaan pelaburan emas berbanding pelaburan lain. Modal pelaburan emas fizikal akan sentiasa berkembang.
 • c)Jika kita tidak dapat bayar pinjaman gadaian langsung pun..selepas setahun, pihak bank akan melelong dan mengambil pinjaman gadaian tersebut dan upah simpan. Yang selebihnya akan diberikan kepada kita…jadi kita takkan rugi…
 • d)Menambah modal pelaburan emas dengan gadai emas. Gadai emas akan menyebabkan modal kita bertambah lebih 2 kali ganda dari modal sebenar kita iaitu jika kita membeli emas dan jadi dealer dengan modal RM20k dan kita gadai emas sebanyak 3 kali, emas kita akan bertambah menjadi bernilai RM43k  iaitu

RM20k pergi pajak emas akan dapat wang RM12k dan beli emas
RM12k pergi pajak emas lagi dapat RM7.2k dan beli emas lagi
RM7.2k pergi pajak emas lagi dapat RM4.3k dan beli emas lagi
RM4.3k simpan untuk perniagaan emas atau tebus semula di tahun hadapan..

TEKNIK PELABURAN EMAS YANG MENGUNTUNGKAN IAITU TEKNIK BELI EMAS,GADAI EMAS DAN BELI EMAS LAGI DAN LAGI (Projek Tanam Emas)

Berdasarkan pengalaman saya dalam pelaburan emas public gold, teknik paling menguntungkan dalam pelaburan emas fizikal dan saya lakukan hingga kini adalah teknik beli emas, gadai emas, beli emas lagi dan lagi. Teknik ini amat menguntungkan jika kita adalah dealer Public Gold dan mempunyai modal yang besar kerana kita dapat lebih banyak pusingan menyebabkan kita mendapat lebih komisen dari membeli emas dan menjual emas juga dapat  lebih keuntungan dari kenaikkan harga emas. Kita akan mendapat komisen setiap kali kita membeli emas public gold dan menjual emas.Kenaikkan harga emas yang melebihi 10% setahun menyebabkan kita akan mendapat keuntungan lagi dengan cara gadai semula kerana kos upah simpan di Arrahnu adalah diantara 8% hingga 10% setahun. Jika kenaikkan harga emas kurang dari 10% kita dapat gadai semula emas kita dengan hanya membayar upah simpan gadai yang sedikit.  Purata kenaikan harga emas adalah 20% hingga 40% setahun. Jadi cuba fikir dan kira keuntungan pelaburan emas  dengan menolak kenaikkan harga dengan kos upah simpan setahun. Jawapannya anda akan dapat untung 20% – 10% = 10% setahun TANPA MENGGUNAKAN MODAL iaitu “money to make money”.Maksubnya kita mendapat keuntungan percuma daripada modal pinjaman wang dari arrahnu.

TEKNIK TERBAIK GADAI  EMAS DI ARRAHNU DALAM PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD adalah :

1. Hubungi saya 019-9185593 untuk saya lock harga beli emas dan menjadi dealer public gold apabila membeli emas RM20k keatas. Cara menjadi new dealer public gold KLIK DISINI

2. Dapat emas public gold bernilai RM20k lebih di cawangan terdekat anda dan pajakkan emas tersebut di arrahnu.Jika anda pajakkan emas RM20k itu anda akan dapat wang sekitar RM12k atau 60% dari nilai emas. Sebaiknya semasa mengadai emas buat resit banyak atau kecilkan jumlah pinjaman wang tersebut agar kita mudah menebus balik emas tersebut.Cara gadai emas gold bar syiling dinar public gold KLIK DISINI

3. Beli emas lagi, dapat emas, gadai lagi mengikut kehendak anda. Sebaiknya beli gold bar, jongkong emas atau syiling dinar kerana spreadnya rendah. Simpan sedikit emas ditangan untuk anda memusingkan modal pelaburan emas anda.Jika harga emas naik mendadak, terus jualkan emas ditangan anda kepada public gold 24 jam sehari,dalam masa 24 jam dapat duit hasil jualan tersebut dan tebus emas anda di arrahnu,jualkan dan begitulah seterusnya.

Jika anda tidak mahu menjual emas, sebelum cukup 1 tahun atau tempoh gadai tamat, anda ada 2 pilihan :

1. Jualkan emas di tangan anda dan tebus emas anda secara berperingkat.

2. Pilihan kedua ini yang saya lakukan,iaitu gadai semula emas kita di arrahnu dimana jika kenaikkan emas lebih dari 10% stahun, saya akan dapat untung dan jika kenaikkan emas kurang dari 10% saya kena bayar sedikit upah simpan. Yang penting bagi saya adalah emas selamat berada di arrahnu,modal pelaburan emas bertambah dan pelaburan untuk masa depan

TEKNIK PAJAK EMAS FIZIKAL ARRAHNU ( PROJEK TANAM EMAS /PROTAS ) KESIMPULANNYA :

 • 1. Protas ( gadai ) lebih menguntungkan berbanding simpan emas atau simpan ASB.
 • 2. Protas akan memberi keuntungan separuh modal dalam masa setahun jika kenaikan harga emas 25%. Dimana jika anda membeli emas RM 10,000 anda akan dapat keuntungan RM 5000 dalam masa setahun.
 • 3. RISIKO protas adalah jika kenaikan harga kurang daripada 10%, anda mungkin kerugian.
 • 4. Namun berdasarkan sejarah harga emas tahun-tahun lepas, purata kenaikan adalah 25% hingga 40% setahun.
 • 5. Harga emas di jangka akan meningkat  selari dengan kemajuan dunia dan peningkatan populasi manusia. Harga emas akan meningkat berdasarkan permintaan emas semakin meningkat kerana peningkataan kegunaannya dalam dunia moden.

Emas merupakan logam lembut, berkilat, berwarna kuning, tumpat, mudah ditempa, mulur, logam peralihan, stabil, emas boleh mengalirkan elektrik dengan amat baik dan tahan hakisan. Ini menjadikan emas muncul sebagai logam industri penting pada akhir abad ke 20. Emas memainkan beberapa peranan penting dalam pembuatan barang kemas, jongkong dan syiling emas, komputer, alat komunikasi, kapal angkasa, enjin pesawat jet, kapal terbang, penyambung elektrik ,perubatan, lapisan kaca pada bangunan, pingat-pingat dan sebagainya.

“Peluang keemasan adalah pelaburan emas, rebut peluang keemasan dengan menyimpan emas”

Maklumat lanjut untuk membeli emas atau jual emas public gold atau menjadi dealer public gold hubungi  atau SMS :

019-9185593 ( Master Dealer Public Gold Mohd Zaidi bin Junus pg kod pg001425 )

CARA MUDAH MEMBELI EMAS PUBLIC GOLD

UNTUK MENJADI NEW DEALER PUBLIC GOLD SMS MAKLUMAT ANDA KEPADA SAYA DENGAN MEMBELI LOCK HARGA EMAS RM20,000 KEATAS DAN AMBIL EMAS ANDA DI CAWANGAN PUBLIC GOLD BERDEKATAN ANDA

( Hubungi  Zaidi untuk  tolong  beli  ‘Lock Harga” pada harga murah dimana saja anda berada). New Dealer dapat komisyen 1.0% dari belian emas, 0.5% dari jualan emas dan kelebihan lain (berniaga emas).Kelebihan menjadi dealer public gold KLIK DISINI. Pada borang new dealer atau jika anda pergi sendiri membeli emas di public gold katakan atau tulis ; Nama Introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS , No Pendaftaran Introducer PG 001425. Hadiah saguhati akan diberi..

9 Responses to TEKNIK GADAI EMAS DI ARRAHNU DALAM PELABURAN EMAS FIZIKAL

 1. Pakcik Aman berkata:

  Salam en zaidi.Sekarang ni ar-rahnu mana yg terima dinar emas ye.tq

 2. zaidiemas berkata:

  arrahnu yang terima dinar emas ataU gold bar dimana saya gadai sekarang ialah arrahnu bank islam..juga arrahnu yapeim kat kelantan…jika jadi dealer public gold boleh gadai gold bar atau emas dinar di cawangan public gold..

 3. Muhamad Fauzi berkata:

  encik zaidi..sy ada 2 soalan..1.sekiranya kita beli gadai beli gadai beli..namun harga emas x naik2 tp stabil..apa yg patut kita buat utk selamatkan emas2 tersebut?…2…dimanakah hendak kita rujuk harga emas Arrahnu agar senang kita buat keptsn?.(.maaf sy bdk br belajar).

 4. zaidiemas berkata:

  fauzi..1.jika harga emas tak naik2 atau turun..saya biarkan saja.bila cukup tempoh setahun,saya overlapped(gadai semula),jadi kena bayar upah simpan saja dan penurunan harga emas(jika harga emas turun)…itu risiko gadai emas,cuma untungnya emas kita selamat dan arrahnu..2.mahu rujuk harga emas arrahnu..sama saja..arrahnu juga ikut harga emas dunia cuma lambat(satu atau 2 hari harga yg sama) tapi prkadaran kenakkan harga emas sama saja..jika harga emas dunia nak,harga emas pg naik,harga emas kedai emas atau arrahnu juga naik..thanks

 5. en fauzi..jawapan..1.jika harga emas tak naik2 atau turun..saya biarkan saja.bila cukup tempoh setahun, saya overlapped(gadai semula), jadi kena bayar upah simpan saja dan penurunan harga emas(jika harga emas turun)…itu risiko gadai emas, cuma untungnya emas kita selamat dan arrahnu..2.mahu rujuk harga emas arrahnu..sama saja..arrahnu juga ikut harga emas dunia cuma lambat(satu atau 2 hari harga yg sama) tapi prkadaran kenakkan harga emas sama saja..jika harga emas dunia nak, harga emas pg naik, harga emas kedai emas atau arrahnu juga naik..thanks

 6. Muhamad Fauzi berkata:

  Terimakasih atas jawaban…namun sy masih terkeliru dgn cara pembelian emas publicgold..sekiranya sy ada sejumlah wang..adakah sy boleh terus prg ke cawgn utk beli spt ke kedai emas atau melalui dealer lebih mudah atau perlu buat appoiment terlebih dulu utk ke cawgn atau wang itu perlu didepositkan ke akaun PG terlebih dulu atau bagaimana?

 7. Muhamad Fauzi berkata:

  T.kasih ats jwbn encik….sy tertarik dan teruja dgn strategi teknik formula one saudara yg biasanya boleh dibuat bbrp kali dlm sethn shgga blh untung shgga 29%.namun begitu..antara teknik formula one VS teknik beli pd awal tahun jual pd hujung tahun, teknik manakah yg paling menguntungkan?(maaf sekali lg sb sy dlm proses utk mengenali PG)

 8. zaidiemas berkata:

  en fauzi..bagi saya turutan teknik terbaik…1.gadai beli gadai terbaik,dpt utg hingga 50%,tapi risiko jika harga emas tak turun dan msti gadai gold bar/dinar 2.teknik formula 1 dapt untung sekurang2nya 30% 3.beli emas simpan setahun untung dalam 20% setahun..ok zi thanks..

 9. en fauzi..bagi saya turutan teknik terbaik…1.gadai beli gadai terbaik, dpt utg hingga 50%, tapi risiko jika harga emas tak turun dan msti gadai gold bar/dinar 2.teknik formula 1 dapt untung sekurang2nya 30% 3.beli emas simpan setahun untung dalam 20% setahun..ok zi thanks..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

BACA ARTIKEL TERBARU PELABURAN EMAS PUBLIC GOLDclose