CARA JADI DEALER PUBLIC GOLD

cara-menjadi-pengedar-emas-public-gold CARA JADI DEALER PUBLIC GOLD
cara menjadi pengedar emas public gold

Cara jadi dealer atau pengedar emas public gold untuk berniaga jongkong emas dan perak pelaburan fizikal untuk menjana pendapatan aktif dan pasif seumur hidup

PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD atau Public Gold adalah syarikat pelaburan emas pertama malaysia yang menjual dan membeli emas fizikal khas untuk pelaburan yang terdiri daripada jongkong emas dan perak secara online yang telus mengikut harga emas dunia, harga emas termurah dan patuh syariah. Public Gold SATU-SATUNYA syarikat emas yang memberi peluang untuk menjadi pengedar emas atau dealer Public Gold untuk berniaga emas bagi menambah pendapatan aktif dan menjana pendapatan pasif sepanjang hidup dan perniagaan emas bersama Public Gold adalah perniagaan sendiri yang boleh di warisi. Klik KELEBIHAN MENJADI DEALER PUBLIC GOLD untuk maklumat kelebihan setelah menjaddi pengedar emas atau dealer Public Gold.

Cara jadi dealer Public Gold amat mudah, tanpa yuran dan pelbagai kaedah mengikut kemampuan pelabur emas. Dealer Public Gold adalah pelabur dan peniaga emas iaitu melabur emas sambil berniaga produk emas dan perak Public Gold seperti jongkong emas atau gold bar emas 999.9%, syiling dinar emas, jongkong perak atau silver bar, syiling dirham, barangan kemas Aurora Italia atau PG MALL. Public Gold menyediakan banyak peluang perniagaan yang luas dan dapat menjana pendapatan apabila menjadi dealer Public Gold dengan berniaga atau promosikan produk emas dan perak, barang kemas, pg gold museum atau pg mall.

Banyak cara untuk menjadi dealer Public Gold dan pelbagai kursus atau seminar percuma di sediakan di setiap cawangan Public Gold apabila telah menjadi dealer atau pengedar emas Public Gold untuk memberi peluang menambah pendapatan sampingan dan menjana pendapatan pasif. Syarat baru menjadi dealer Public Gold tahun 2018 adalah syarat yang lebih efisien tanpa di pengaruhi oleh kejatuhan nilai wang kerana berdasarkan pembelian berat emas tanpa yuran atau bilangan rekrut atau downline.

Syarat-Jadi-Dealer-Public-Gold CARA JADI DEALER PUBLIC GOLD
Syarat Jadi Dealer Public Gold

CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD :

Panduan untuk menjadi dealer Public Gold mengikut kemampuan diri atau kewangan peribadi. Cara-cara menjadi dealer emas atau pengedar emas public gold, pilih satu :

1.CARA TERBAIK MENJADI DEALER PUBLIC GOLD TANPA MODAL

Cara terbaik menjadi dealer Public Gold tanpa modal adalah dengan menjadi ahli Public Gold dahulu dan seterusnya upgrade untuk menjadi dealer Public Gold. Pembelian apa sahaja produk emas atau perak Public Gold terus menjadi ahli Public Gold. Belian minima RM100 emas akaun GAP atau beli minima gold bar 0.5g secara runcit untuk jadi ahli Public Gold. Ahli public gold dapat upgrade menjadi dealer dengan hanya promosikan emas public gold kepada 50 orang dalam tempoh 3 bulan. Ini peluang terbaik bagi ahli public gold yang modal kecil untuk upgrade jadi dealer tanpa perlukan modal membeli emas 200g. Jadi bertindak membeli emas GAP minima RM100 untuk jadi ahli dan seterusnya promosikan kepada keluarga, saudara mara, rakan atau orang ramai untuk mendapatkan 50 orang ahli/dealer sebagai downline untuk terus jadi dealer tanpa modal. Klik CARA BELI EMAS GAP MINIMA RM100 TERUS JADI AHLI PUBLIC GOLD untuk panduan membeli emas akaun GAP terus jadi ahli Public Gold.

Cara menjadi dealer public gold tanpa modal ini adalah cara paling baik dan berkesan kerana dealer telah membina empayer perniagaan Public Gold kerana telah memiliki 50 orang downline dan telah berjaya membina pendapatan pasif.

Kaedah Menjadi Dealer Modal Kecil iaitu dengan mengumpul emas sedikit demi sedikit, apabila emas telah banyak terkumpul, semua emas tersebut di jual dan beli balik emas untuk menjadi dealer Public Gold.

2. CARA MUDAH MENJADI DEALER PUBLIC GOLD

Cara mudah menjadi dealer adalah dengan membeli sejumlah emas tertentu sekaligus tanpa yuran dengan cepat menjadi pelabur dan peniaga emas. Cara mudah menjadi dealer Public Gold ini memerlukan modal besar kerana perlu membeli sejumlah berat emas sekaligus dalam satu resit. Namun cara membeli emas terus menjadi dealer ini adalah cara paling mudah dan cepat untuk menjadi dealer, mendapat komisen atau diskaun belian emas dan paling menguntungkan dalam pelaburan dengan membeli jongkong emas yang besar yang lebih murah serta spread rendah untuk keuntungan yang cepat. Pembelian emas untuk menjadi dealer ini boleh dilakukan secara online, bantuan dealer ataupun membeli emas di cawangan Public Gold berdekatan.

Emas-Pelaburan-Public-Gold CARA JADI DEALER PUBLIC GOLD
Emas Pelaburan Public Gold

Syarat pembelian emas untuk terus menjadi dealer Public Gold adalah seperti di bawah :

a) Pembelian minima 200g emas dalam satu resit layak untuk menjadi Normal Dealer Public Gold atau ahli Public Gold yang telah memiliki seramai 50 orang ahli rekrut atau downline dalam tempoh 2 bulan layak menjadi Normal Dealer Public Gold

b) Pembelian minima 500g emas dalam satu resit layak untuk menjadi Priority Dealer Public Gold atau normal dealer yang telah memiliki seramai 250 orang ahli rekrut atau downline dapat menjadi Priority Dealer Public Gold.

c) Memiliki sekurang-kurangnya 500 pelanggan atau downline layak untuk menjadi Master Dealer Public Gold.

CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD BELI ONLINE SENDIRI

Cara mudah menjadi dealer Public Gold dengan Daftar dan Beli emas 200 gram secara online pada website Public Gold.

i. Klik DISINI DAFTAR PERCUMA

Daftar-Beli-Emas-Online-Public-Gold CARA JADI DEALER PUBLIC GOLD
Daftar Beli Emas Online Public Gold

Tuliskan maklumat diri dengan betul seperti nama penuh, ic, emel, no telefon dan cawangan terdekat, di ruangan introducer, PG tulis 001425 dan klik CHECK INTRODUCER klik OK pada valid introducer akan keluar nama MOHD ZAIDI JUNUS Taipkan password pilihan anda dan klik SUBMIT.

ii. Beli emas minima 200 gram untuk menjadi normal dealer atau beli emas 500 gram untuk menjadi Priority Dealer Public Gold. Boleh membeli apa-apa sahaja jenis emas Public Gold sama ada gold bar, Emas Dinar, BungaMas atau Taifook 24K asalkan mencukupi 200 gram emas. Klik CARA BELI EMAS PUBLIC GOLD untuk panduan membeli emas Public Gold.

iii. Setelah membuat belian emas untuk menjadi dealer, perlu membuat bayaran dalam tempoh TIGA hari dari tempoh belian. Bayaran boleh dilakukan secara online banking atau secara tunai di cawangan Public Gold berdekatan dan terus dapat emas yang di beli.

Tahniah, setelah beli emas online untuk menjadi dealer atau pengedar emas public gold, Sila whatsapp saya 019-9185593, Mohd Zaidi Junus, Master Dealer Public Gold, Kod pg introducer PG001425 untuk pandduan dan bimbingan seterusnya berserta wang saguhati.

3. CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD MELALUI DEALER

Whatsapp Master Dealer Public Gold Berpengalaman Sejak 2010, Mohd Zaidi Bin Junus KLIK 019-9185593 dengan menyertakan nama penuh, i.c, nombor h/p, email, alamat, no.akaun Maybank atau Public Bank (untuk syarikat public gold memasukkan komisen dealer) dan CAWANGAN PUBLIC GOLD terdekat anda (untuk buat bayaran dan ambil stok emas) untuk bantuan “lock harga beli” emas pada harga rendah, maklumat promosi atau panduan menjadi dealer Public Gold.

Pembelian emas untuk menjadi dealer dengan bantuan dealer lebih baik kerana dealer mengetahui promosi semasa, beri bimbingan pembelian jenis emas terbaik dan rekomen untuk membeli emas modal rendah untuk menjadi dealer atau membeli emas secara ansuran EPP (Easy Payment Purchase) selama 4 bulan atau 10 bulan untuk jadi dealer. Setelah dealer membuat belian emas, new dealer mengunjungi cawangan Public Gold berdekatan untuk membuat bayaran dan dapat mengambil emas yang dibeli.

4. CARA JADI DEALER ATAU PENGEDAR EMAS DI CAWANGAN PUBLIC GOLD

Walk in atau terus ke cawangan Public Gold terdekat dan beritahu kakitangan Public Gold untuk membeli emas bagi menjadi dealer Public Gold. Beritahu staf Public Gold, ” Mahu beli emas jadi dealer Public Gold dimana Nama Introducer ialah MOHD ZAIDI BIN JUNUS, kod Introducer PG001425″ . Pihak Public Gold akan belikan emas untuk menjadi dealer Public Gold.  Pembelian emas Public Gold boleh dilakukan secara tunai di cawangan Public Gold atau melalui perbankan online. Setelah bayaran dilakukan, new dealer terus dapat mengambil emas yang di beli.

5. CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD MODAL RENDAH

Ahli Public Gold berpeluang berniaga emas dengan menjadi dealer atau pengedar emas Public Gold promosi bulanan, mingguan atau promosi seminar percuma yang sentiasa di adakan di setiap 20 cawangan Public Gold seluruh Malaysia, Singapura dan Indonesia. Public Gold mengadakan lebih 100 seminar setiap bulan secara PERCUMA samada seminar Asas Pelaburan Emas, Business Opportunity Preview (BOP) atau melalui Facebook Live. Public Gold mengadakan promosi seminar sempena seminar untuk menjadi dealer dengan pembelian emas yang lebih rendah. Klik SEMINAR PELABURAN EMAS PERCUMA untuk belajar ilmu emas percuma dapat emas free apabila menghadiri seminar emas percuma Public Gold melalui cabutan bertuah aksesori, emas percuma dan promosi menjadi dealer setiap masa di setiap cawangan Public Gold seluruh negeri Malaysia, Singapura dan Indonesia.

PANDUAN SETELAH MENJADI DEALER PUBLIC GOLD

Setelah pembelian emas dilakukan secara online, melalui dealer atau di cawangan Public Gold, Public Gold akan menghantar emel yang disertakan sales order (S.O) belian emas yang tercatat senarai jumlah belian emas, nombor pg kod dan nombor akaun Maybank dan Public Bank Public Gold Marketing Sdn Bhd. Nombor akaun Maybank Public Gold Marketing Sdn Bhd ialah 5071-3410-4563 dan nombor akaun bank Public Bank berhad ialah 3167-52-0833 untuk pembeli emas memasukkan atau bank in wang pembelian emas.

Bank in jumlah belian emas yang tertulis pada Sales Order (S.O) anda kedalam Akaun Public Gold Marketing Sdn Bhd dan simpan resit slip bank baik-baik. Slip bank in atau pemindahan wang atau deposit tunai ini adalah pembuktian telah memasukkan wang untuk mengambil stok emas yang dibeli di cawangan public Gold berdekatan.

Pihak public gold memberikan masa selewat-lewatnya 3 hari untuk buat bayaran, bank in atau transfer ke akaun Public Gold Marketing Sdn Bhd, namun untuk pembelian pertama boleh membuat bayaran lewat jika stok emas tiada di cawangan berdekatan. Pembayaran belian emas dengan cara bank in wang atau pindah wang atau deposit tunai boleh bercampur-campur asalkan berjumlah seperti jumlah belian emas. Jangan bimbang untuk bank in wang atau pindah wang ke akaun PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD kerana setiap belian emas akan dapat emas yang anda beli. Public Gold telah berusia lebih 10 tahun, dimana ahli dan dealer Public gold telah melebihi 178 ribu, semua yang membeli emas public Gold mendapat emas yang di beli. Klik MENGENAI PUBLIC GOLD DAN PERISTIWA PENTING untuk maklumat tentang sejarah penubuhan public gold dan peristiwa penting.

Kunjungi CAWANGAN PUBLIC GOLD BERDEKATAN untuk mengambil stok emas yang dibeli dengan membawa kad pengenalan dan resit bank in (atau wang tunai) untuk mengambil emas yang di beli. Public gold menyediakan alat pemeriksa ketulenan di setiap cawangan public gold untuk memeriksa atau check ketulinan emas yang telah dibeli secara percuma. Jika tiada masa atau tidak sempat mengambil emas dalam masa 3 hari, sila emelkan slip bank in bayaran ke payment@publicgold.com.my dengan menyertakan/upload resit bank in dan menulis nombor S.O (PM-100????), nama dan Nombor kod pg pada emel. Setelah bayaran pembelian emas telah dijelaskan, Public Gold akan menghantar emel pengesahan menjadi dealer atau pengedar emas Public Gold yang sah.

Pengesahan-Jadi-Dealer-Public-Gold CARA JADI DEALER PUBLIC GOLD
Pengesahan Jadi Dealer Public Gold

TIPS MENJADI DEALER PUBLIC GOLD BERJAYA

Setelah menjadi dealer, pengedar atau agen emas Public Gold yang sah, setiap belian emas Public Gold dealer akan dapat diskaun iaitu komisen bagi setiap belian emas mengikut pangkat dealer iaitu Normal dealer akan dapat 1%, Priority Dealer akan dapat 1.5% dan Master Dealer akan dapat 2% dari belian emas. Pengedar emas juga mendapat komisen 0.3% apabila menjual balik emas kepada Public Gold. Dealer Public Gold juga akan mendapat komisen bagi setiap belian emas ahli dibawahnya (downline) seumur hidup. Maksubnya, apabila dealer dapat mengrekrut/introduce ahli dibawahnya (downline) membeli produk emas atau perak Public Gold (dealer menjadi introducer), maka setiap kali downline membeli emas, dealer akan dapat komisen sepanjang hayat. Maksubnya, downline dealer akan kekal selamanya iaitu kerja promosikan sekali, dapat pendapatan selamanya.

Perniagaan emas bersama Public Gold adalah perniagaan sendiri, tanpa paksaan, tanpa maintain, bukan multilevel, jadi dealer yang berusaha mendapatkan ramai ahli downline, akan dapat banyak pendapatan. Jadi, perkara utama setelah menjadi dealer, sebagai pelabur dan peniaga emas ialah mengumpul emas untuk diniagakan secara langsung dan mempromosikan emas Public Gold kepada saudara, rakan-rakan dan orang ramai untuk menambah pendapatan sampingan dan menjana pendapatan pasif untuk sepanjang hayat.

Panduan dan tips berjaya dalam perniagaan Public Gold setelah menjadi dealer Public gold bagi membantu dealer-dealer membangunkan perniagaan emas dengan betul, pantas dan bersistematik adalah :

  1. Hadiri New Dealer Orientation (NDO) yang di adakan di setiap cawangan public Gold
  2. Hadiri PG1System weekly meeting iaitu PG One System setiap malam selasa di semua cawangan Public Gold untuk belajar sistem perniagaan emas Public Gold
  3. Hadiri PG Golden Tour untuk mengenali Public Gold dengan melawat Pusat Perniagaan Global Public Gold (Global Business Centre), Public Safe, Public Gold Museum dan banyak tempat-tempat menarik di sekitar Pulau Pinang
  4. Hadiri Kursus Perniagaan Emas, JutawanEmas Leadership Training, JLT adalah kursus perniagaan paling penting untuk dealer membangunkan empayar bisnes emas oleh mentor-mentor yang berjaya.
  5. Hadiri Seminar Percuma di cawangan Public Gold berdekatan untuk pendidikan tentang Pelaburan Emas Public Gold untuk menambah ilmu pengetahuan, jualan murah dan promosi menjadi dealer Public Gold.

KLIK PANDUAN UNTUK DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYAuntuk panduan lengkap langkah perlu dilakukan selepas menjadi dealer untuk menjadi peniaga emas yang berjaya dan dapat menjana pendapatan sepanjang hayat dengan berniaga pelbagai produk Public Gold

Maklumat Perniagaan Emas Public Gold whatsapp 019-9185593, MOHD ZAIDI BIN JUNUS (PG001425) Founder master dealer Public Gold berpengalaman semenjak 2010 untuk panduan, tips, saguhati, group whatsapp dan bimbingan dalam perniagaan emas Public Gold untuk menjana pendapatan aktif dan pendapatan pasif sepanjang hayat. Harga emas adalah tetap, suatu KERUGIAN membeli emas tanpa Introducer yang boleh memberi bimbingan, bertukar fikiran, tips, pengalaman, panduan dalam perniagaan emas public Gold.

Sekian, terima kasih.

Keuntungan Menjadi Dealer Pelaburan Emas Public Gold :

“SENTIASA UNTUNG” Untung Pelaburan bila harga emas naik, Untung Perniagaan bila harga emas turun, Untung Kecemasan bila memiliki emas dana kecemasan, Untung Usia Emas bila dapat pendapatan pasif, Untung Anak Cucu kerana perniagaan boleh di warisi…

“Peluang keemasan adalah berharga seperti emas, rebut peluang keemasan dalam pelaburan emas dengan menjadi dealer emas”

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *