https://www.pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com/wp-content/plugins/wp-greet-box/js/functions.jshttps://www.pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com/wp-content/plugins/wp-greet-box/js/js-mode.js
CARA BELI 1 GRAM EMAS GAP PUBLIC GOLD

CARA BELI 1 GRAM EMAS GAP PUBLIC GOLD

Cara mudah membeli emas RM100 atau 1 gram emas akaaun fizikal program GAP patuh syariah dan modal terendah untuk mengumpul jongkong emas fizikal More »

CARA BELI EMAS PUBLIC GOLD

CARA BELI EMAS PUBLIC GOLD

Cara beli emas pelaburan seperti jongkong emas dan perak public gold secara online terus dapat emas patuh syariah untuk mula pelaburan emas More »

CARA JADI DEALER PUBLIC GOLD

CARA JADI DEALER PUBLIC GOLD

Cara jadi dealer atau pengedar emas public gold untuk berniaga jongkong emas dan perak pelaburan fizikal untuk menjana pendapatan aktif dan pasif seumur hidup More »

CARA SHOPPING ONLINE PG MALL

CARA SHOPPING ONLINE PG MALL

Pg Mall ialah pusat beli belah online terbesar Malaysia untuk shopping online untuk kemudahan, penjimatan dan menjana pendapatan pasif More »

BERITA HANGAT EMAS 2018

BERITA HANGAT EMAS 2018

Berita hangat emas dalam forum Public Gold bagi emas GAP, emas pelaburan, barang kemas 916, emas Aurora italia dan cara menjana pendapatan pendapatan pasif More »

 

PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Panduan-Bagi-Dealer-Public-Gold-445x438 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Panduan bagi dealer Public Gold menjadi peniaga emas yang berjaya dan dapat menjana pendapatan sepanjang hayat dengan berniaga pelbagai produk Public Gold

Panduan bagi dealer Public Gold sebagai agen atau pengedar emas Public Gold untuk menjana pendapatan pasif dan pendapatan aktif untuk sepanjang hayat dan boleh di warisi dengan berniaga atau promosikan semua produk Public Gold. Panduan ini untuk dealer Public Gold yang baru menjadi dealer atau baru upgrade menjadi dealer untuk memulakan perniagaan bersama Public Gold dan seterusnya menjadi dealer Public Gold yang berjaya. Dealer Public Gold adalah pelabur dan peniaga emas public gold yang dapat memiliki perniagaan emas sendiri paling mudah tanpa modal yang boleh dilakukan secara online atau offline. Selepas menjadi dealer atau agen Public Gold akan terus dapat keistimewaan dalam pelaburan emas Public Gold kerana boleh melabur dan berniaga emas serta semua produk Public Gold untuk mendapat komisen iaitu menjana pendapatan aktif serta pendapatan pasif untuk sepanjang hayat yang boleh diwarisi ke anak cucu. Klik CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD untuk panduan serta syarat menjadi dealer atau agen Public Gold.

Dealer atau pengedar emas Public Goldterbahagi kepada dua :

1.Dealer Pasif iaitu dealer yang hanyamembeli emas serta produk Public Gold untuk kegunaan sendiri sahaja. DealerPublic Gold pasif akan dapat komisen di atas belian produk Public Gold iaitubermaksub harga belian emas atau semua produk public gold lebih murah.

2.Dealer Aktif iaitu dealer yang membeliemas serta produk Public Gold untuk kegunaan sendiri dan berniaga emas ataupromosikan emas kepada orang ramai. Dealer Public Gold aktif akan dapat komisendi atas belian sendiri produk Public Gold iaitu bermaksub harga belian emasatau semua produk public gold lebih murah DAN menjual atau promosikan kepadaorang ramai untuk menjana pendapatan aktif dan pendapatan pasif sepanjanghayat.

Bagaimana menjana pendapatan pasif setelahmenjadi dealer atau agen Public Gold?

Cara menjana pendapatan pasif ataupendapatan aktif adalah dengan menjadi dealer Public Gold aktif  iaitu dengan melabur emas untuk diri sendiridan promosikan atau berniaga emas Public Gold. Panduan menjana pendapatan aktifdan pendapatan pasif sepanjang hayat dengan menjadi dealer Public Gold aktifyang berjaya adalah seperti berikut :

PANDUAN BAGI DEALER BARU PUBLIC GOLD UNTUKMENJADI PENIAGA EMAS YANG BERJAYA DAN MENJANA PENDAPATAN SEPANJANG HAYAT

Setelah menjadidealer atau agen Public Gold hendaklah mengikuti langkah di bawah untuk menjanapendapatan pasif tanpa bekerja dan menjadi dealer Public Gold yang berjaya.

1. KEMASKINI MY ACCOUNT PUBLIC GOLD  

Kemaskini-Myaccount-Public-Gold-445x256 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Setelah menjadidealer, kemaskini atau update MY ACCOUNT di website Public Gold dengan menguploadgambar kad pengenalan, namakan pewaris (nominee) dan upload gambar akaun bankuntuk Public Gold memasukkan wang komisen bulanan. Setiap belian sendiri ataubelian downline dan jualan semua produk Public Gold(Emas, Aurora Italia, PgMall) dealer akan dapat komisen yang dimasukkan ke akaun bank dealer setiap 21haribulan.

2. KUNJUNGI CAWANGAN PUBLIC GOLD UNTUKDAPATKAN RISALAH PERCUMA

Risalah-Percuma-Public-Gold-445x295 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Dapatkan atauambil risalah atau broucer public gold secara PERCUMA di cawangan public gold berdekatanuntuk maklumat dan untuk dipromosi kepada rakan atau orang ramai. Brocer Publicgold mengandungi semua maklumat mengenai produk dan perkhidmatan Public Goldyang boleh digunakan sebagai panduan penerangan mengenai pelaburan emas PublicGold. Saya hanya menggunakan brocer Public Gold, telefon dan jongkong emasdinar untuk memberi penerangan kepada pelanggan. Dapatkan juga broucer Aurora Italiadan PG Mall untuk dipromosikan kepada rakan atau orang ramai secara langsungatau offline.

3. PROMOSIKAN PRODUK EMAS PUBLIC GOLD

Produk-Emas-Pelaburan-445x313 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Promosikanproduk emas Public Gold kepada rakan-rakan secara langsung dan promosi secaraonline melalui media sosial untuk memberi maklumat, ilmu serta panduan dalampelaburan emas Public Gold. Dealer Public Gold adalah guru, pembimbing ataumentor yang akan memberi maklumat mengenai emas serta kepentingan menyimpanemas sebagai matawang sunnah. Bagaimanacara promosikan emas Public Gold untuk menjana pendapatan pasif?. Pelbagaicara boleh digunakan untuk mempromosikan emas Public Gold mengikut kelebihanyang ada pada dealer sama ada promosi secara offline atau promosi secaraonline.

PANDUAN PROMOSIKAN EMAS PUBLIC GOLD :

a) Cara Promosi emas secara langsung atauoffline

Promosi secaralangsung atau offline adalah melalui percakapan serta penerangan kepada rakandengan menggunakan broucer, emas dan telefon untuk memberi penerangan.

b) Cara Promosi emas secara online

Referral-Link-Dealer-Public-Gold-445x247 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Dapatkan atausalin REFERRAL LINK dealer di website Public Gold untuk disalin (copy) danditampal di media sosial seperti facebook, twitter dan sebagainya untukmendapatkan pelanggan atau downline apabila pelanggan membuat belian emasdengan mengklik referal link dealer tersebut. Dapatkan link referral diwebsitepublic gold (login, Business Centre, copy link pada referral link) untukdipromosi di facebook dan sebagainya iaitu apabila orang klik link tersebut,daftar online, otomatik nama dealer tersebut menjadi introducer dan telahmendapat ahli downline.

ASAS PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD

Asas pelaburan emas public gold ialah mempromosikan pembelian produk jongkong emas dan perak Public Gold. Salin dan tampal (copy and paste) 2 cara membeli emas seperti di bawah dan EDIT tukar NAMA INTRODUCER  KOD PG, NO TEL DAN SEBAGAINYA saya kepada kepunyaan anda sebagai dealer. Ajak rakan atau promosikan kepada kawan atau saudara mara atau orang ramai untuk beli emas dengan memberitahu nama anda sebagai INTRODUCER untuk dapat PENDAPATAN PASIF, dimana setiap kali diri sendiri/rakan/sedara/downline beli emas dealer akan dapat komisen 1% hingga 2% sepanjang hayat untuk menghasilkan pendapatan pasif. Klik SYARAT DAN PANGKAT DEALER PUBLIC GOLD untuk maklumat mengenai syarat, pangkat serta komisen bagi dealer Public Gold.

PANDUAN BERNIAGA EMAS PUBLIC GOLD :

Berniaga emas Public Gold amat mudah yangboleh dilakukan secara online atau offline. Secara asas 2 cara membeli emaspublic gold terus menjadi ahli Public Gold dan syarat untuk menjadi dealeradalah membeli emas 200g ke atas. Tips berniaga emas, ajak rakan atau orangramai daftar beli emas minima dahulu untuk terdaftar downline selamanya danuntuk beri keyakinan dalam pelaburan emas Public Gold.

i). CARA PEMBELIAN EMAS BIASA iaitu beli emas terus dapat emas minima gold bar 0.5g 24Karat lbma bebas gst patuh syariah dan bayar di cawangan Public Gold berdekatan dan terus dapat emas yang dibeli dengan DAFTAR PERCUMA DAN BELI EMAS ONLINE

atau WALK IN ATAU TERUS KE 20 CAWANGAN PUBLIC GOLD UNTUK BELI EMAS TERUS JADI AHLI PUBLIC GOLD dengan memberitahu staf Public Gold nama dan kod pg dealer.

ii). CARA PEMBELIAN EMAS GAP iaitu beli emas sedikit demisedikit dan terkumpul dalam Akaun Emas GAP dan kunjungi cawangan Public Goldberdekatan untuk mengeluarkan jongkong emas dari Akaun GAP. Cara beli emas GAPminima RM100 atau 1g emas 999.9 GAP, tanpa perlu daftar terus jadi ahli PublicGold adalah seperti berikut :

(a) : Rujukharga emas 1 gram harian GAP (Gold Accumulation Program) klik

https://publicgold.com.my

(b) : Masukkanwang/transfer/cash deposit/bank in minima RM100 ATAU harga 1g emas harian GAPke akaun Public Gold :

Nama Akaun : PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD

Maybank bernombor : 5571-3923-8048 atau
Public Bank bernombor : 3167-52-0833

(c) : Hantar GAMBAR RESIT BANK IN dan MAKLUMAT seperti dibawah ke Whatsapp saya 019-9185593 seperti dibawah :

Maklumatpembelian emas GAP :

Contoh, minimabelian emas RM100 maka, Tuliskan :

 • PG NEW BELI GAP RM100
 • Tarikh pembelian : (pada resit bank )
 • Masa Pembelian : (pada resit bank in)
 • Nama Penuh :
 • Nombor Kad Pengenalan :
 • No. Telefon :
 • Emel :
 • Item pembelian : BELI GAP RM100
 • Nama Introducer : MOHD ZAIDI BIN JUNUS
 • Kod PG Introducer : PG001425
 • Disertakan bukti resit pembayaran bank in

Maklumat sertagambar resit transfer atau bank in di hantar whatsapp kepada staf Prefer BranchDealer Public Gold untuk di proses. Pembelian emas GAP pertama kali akan diproses oleh staf Public Gold dan pihak public gold akan menghantar sales orderpembelian GAP berserta kod pg dan password ahli public gold melalui emel kepadadealer dan pelanggan baru.

Pendapatan Pasif Yang Diperolehi :Komisen 1% hingga 2% setiap kali belian emas sendiri atau belian emas downlinesepanjang hidup.

4. CARA PROMOSIKAN AURORA ITALIA

Emas AuroraItalia adalah produk Public Gold yang dapat memberi pulangan komisen 2 kaliganda daripada belian emas Public Gold. Promosikan emas Aurora Italia melaluibrocer percuma atau secara online melalui website Aurora Italia.

Cara promosikan emas Aurora Italia :

a) Cara Promosiemas secara langsung atau offline

Promosi emasAurora Italia secara langsung atau offline adalah melalui percakapan sertapenerangan kepada rakan dengan menggunakan risalah, broucer, emas Aurora Italiadan website Aurora Italia menggunakan telefon untuk memberi penerangan.

b) Cara Promosiemas secara online

Referral-Link-Aurora-Italia-445x239 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Dapatkan atau salin REFERRAL LINK dealer di website Aurora Italia untuk disalin (copy) dan ditampal (paste) di media sosial seperti facebook, twitter dan sebagainya untuk mendapatkan pelanggan/downline apabila pelanggan membuat belian emas dengan mengklik referal link Aurora Italia dealer tersebut. referral link Aurora Italia boleh diperolehi di website https://www.auroraitalia.net dan login menggunakan PG CODE dan PASSWORD yang SAMA seperti login di website Public Gold.

Pendapatan Pasif Yang Diperolehi : Komisen1% hingga 4% setiap kali belian emas sendiri atau belian emas downlinesepanjang hidup.

5. CARA PROMOSIKAN PG MALL

PG MALL atauPublic Gold Mall adalah beli belah online Public Gold tempatan terbesarMalaysia yang dapat memberi income pasif dengan beli belah online danmempromosikan Pg Mall kepada rakan-rakan atau orang ramai sebagai pembeli(shopper) atau boleh promosikan rakan-rakan berniaga di Pg Mall sebagaimerchant. Promosikan beli belah online Pg Mall melalui brocer percuma atau promosikanpg mall secara online melalui website Pg mall.

Cara promosikan Pg Mall :

a) Cara Promosi emas secara langsung atau offline

Promosi secaralangsung atau offline adalah melalui percakapan serta penerangan kepada rakan denganmenggunakan broucer, kempen, penerangan dan website pg mall untuk mendapatkanpembeli atau peniaga di Pg mall.

b) Cara Promosi Pg mall secara online

Pg-Mall-Referral-Link-445x152 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Dapatkan atau salin REFERRAL LINK dealer di website PG Mall untuk disalin (copy) dan ditampal (paste) di media sosial seperti facebook, twitter dan sebagainya untuk mendapatkan pelanggan/downline apabila pelanggan membuat belian emas dengan mengklik referal link Aurora Italia dealer tersebut. Referral link Aurora Italia boleh diperolehi pada My account di website https://pgmall.my dan login menggunakan PG CODE dan PASSWORD yang SAMA seperti login di website Public Gold.

Pasif I

Pendapatan Yang Diperolehi : Komisen 0.3%hingga 1% setiap kali belian barangan sendiri atau belian emas downlinesepanjang hidup sepanjang hidup hingga 3 peringkat bawah downline.

6. BERNIAGA EMAS PERHIASAN PUBLIC GOLD

Public Goldadalah satu-satunya syarikat emas yang menjual emas perhiasan 916 secara onlinedengan harga yang telus dan murah di PG MALL. Promosikan emas Pg Mallmelalui broucer percuma atau promosikan pg mall secara online melalui websitePg mall.

Cara promosikan emas perhiasan di Pg Mall:

a) Cara Promosiemas secara langsung atau offline

Promosi secaralangsung atau offline adalah melalui percakapan serta penerangan kepada rakandengan menggunakan broucer, kempen, penerangan dan website pg mall untukmendapatkan pembeli atau peniaga di Pg mall.

b) Cara PromosiPg mall secara online

Dapatkan atau salin REFERRAL LINK dealer di website PG Mall untuk disalin (copy) dan ditampal (paste) di media sosial seperti facebook, twitter dan sebagainya untuk mendapatkan pelanggan/downline apabila pelanggan membuat belian emas dengan mengklik referal link shopper dealer tersebut. referral link PG Mall boleh diperolehi pada My account di website https://pgmall.my dan login menggunakan PG CODE dan PASSWORD yang SAMA seperti login di website Public Gold

Pendapatan Pasif Yang Diperolehi :Komisen 0.3% hingga 1% setiap kali belian barangan sendiri atau belian emasdownline sepanjang hidup sepanjang hidup hingga 3 peringkat bawah downline.

7. SERTAI DAN PROMOSI SEMINAR PERCUMA

Public Goldsatu-satunya syarikat emas yang memberi ilmu emas secara percuma melaluiSeminar Emas Percuma setiap minggu di semua 20 cawangan Public Gold. Ilmu emasdan bisnes emas tidak di ajar dalam sukatan pelajaran sekolah, jadi hendaklahmengambil peluang mendapatkan ilmu emas dan emas percuma di sekolah Public Goldyang di adakan setiap minggu di semua cawangan Public Gold, Singapura danIndonesia. Hadiri dan bawa rakan-rakan ke seminar emas percuma untuk belajarmengenai pelaburan emas fizikal dan menyediakan jualan emas murah, promosi emas,promosi menjadi dealer dan emas percuma melalui cabutan bertuah di semua 20cawangan Public Gold. Seminar emas percuma juga boleh dipromosi secara onlinedi media sosial melalui Referral Link Seminar Percuma, dimana apabilarakan-rakan yang klik referal link hadiri seminar emas percuma, dealer akanmenjadi introducer iaitu mendapat downline.

Bagaimana dealer dapat pelanggan melaluiseminar emas percuma :

a) Cara Promosiemas secara langsung atau offline

Promosi secaralangsung atau offline adalah melalui percakapan serta penerangan kepada rakandengan menggunakan broucer, emas dan telefon untuk memberi penerangan danmembawa rakan atau orang ramai ke seminar emas.

b) Cara Promosiemas secara online

Seminar-Percuma-Public-Gold-Referral-Link-445x260 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Dapatkan atausalin REFERRAL LINK dealer di website Public Gold di icon EVENT untuk disalin(copy) dan ditampal di media sosial seperti facebook, twitter dan sebagainyauntuk mendapatkan pelanggan/downline apabila pelanggan daftar dan membuatbelian emas di seminar emas dengan mengklik referal link dealer tersebut.

Pendapatan PasifYang Diperolehi : Komisen 1% hingga 2% setiap kali belian barangan sendiri ataubelian emas downline sepanjang hidup sepanjang hidup dan peluang emas percumacabutan bertuah.

8. HADIRI KURSUS JUTAWANEMAS LEADERSHIPTRAINING (JLT)

Kursus-Perniagaan-Emas-Public-Gold-445x224 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Kursus perniagaan emas Jutawanemas Leardership Training, JLT adalah kursus yang MESTI dihadiri oleh untuk dealer public gold untuk kemahiran, keyakinan, teknik berjaya dalam perniagaan emas public gold yang lengkap bagi menjana pendapatan pasif dan kejayaan dengan berniaga emas pelaburan. Kursus Jutawanemas Leadership Training adalah kursus berbayar yang diadakan selama 3 hari 2 malam di Hotel bertaraf 4 bintang.  Lihat tarikh dan tempat kursus Jutawanemas Leadership Training di website Public Gold, di icon event. Dealer Public Gold berjaya pastinya telah sertai sekurang-kurangnya sekali kursus Jutawanemas Leadership Training. Klik KURSUS PERNIAGAAN EMAS PUBLIC GOLD untuk maklumat mengenai kursus Jutawanemas leardership training, JLT Public Gold.

Dapatan yang di perolehi :

 •  Kelebihan Dealer Public Gold
 • Teknik berniaga
 • Kemahiran berniaga emas
 • Bagaimana membina empayer perniagaan emas
 • Cara menjadi peniaga emas yang berjaya

9. HADIRI NEW DEALER ORIENTATION

Orientasi-Dealer-Baru-445x438 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

New DealerOrientation (NDO) adalah orientasi pengedar Baru Public Gold yang diadakansetiap sabtu minggu ke-3 setiap bulan, pukul 10:30 hingga 12:30 di semua 19cawangan Public Gold secara percuma. Dealer Public Gold baru hendaklah hadiriNew Dealer Orientation (NDO) untuk mempelajari dan mengetahui perkara-perkaraasas bagi seorang dealer yang ingin berjaya membina perniagaan emas di PublicGold. OrientasiDealer baru Public Gold adalah perkara mesti dihadiri bagi dealer yang nakaktif dan berjaya dalam menjana pasif income sepanjang hayat.

Dapatan yang diperolehi dalam New DealerOrientation (NDO) Public Gold :

 • Mengapa Memilih Public Gold
 • Kenali Public Gold & Struktur Perniagaan TERKINI
 • Mengenali Produk-Produk Public Gold yang TERKINI.
 • Bagaimana memulakan perniagaan emas Public Gold from zero to hero
 • Kebaikan Menjadi Dealer Public Gold yang berjaya
 • Bagaimana Cara Mendaftar Pembeli emas di Public Gold
 • Pengiraan dan struktur insentif yang akan Dealer Public Gold dapat
 • PG Mall (From Suri Rumah To Beli Rumah)

10. HADIRI PG ONE SYSTEM PERCUMA

Kursusperniagaan emas percuma khas untuk dealerPublic Gold di adakan setiap selasapada pukul 9 malam di semua 19 cawangan Public Gold. Kursus PG ONE SYSTEMadalah kursus perniagaan emas Public Gold PERCUMA khas untuk dealer Public Goldyang diadakan secara langsung (broadcast) dari cawangan Public Gold ampanguntuk semua 19 cawangan Public Gold untuk memberi pelbagai teknik perniagaanemas dari master dealer berpengalaman untuk dealer Public Gold cepat berkembangmaju dalam perniagaan emas Public Gold untuk menjana pendapatan pasif. Jadi,dealer atau pengedar emas Public Gold dijemput hadir untuk meningkatkankemahiran ilmu perniagaan emas Public Gold di cawangan Public Gold berdekatan.

Dapatan yang diperolehi dari Pg OneSystem Public Gold :

 • Kelebihan Dealer Public Gold
 • Kemahiran berniaga emas
 • Bagaimana membina empayer perniagaan emas.

11. SERTAI PG GOLDEN TOUR

PG-Golden-Tour-Public-Gold-445x249 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Sertai program golden trip penang untuk keyakinan dan maklumat tentang syarikat Public Gold dengan melawat hq Public Gold, pg gold museum(muzium emas pertama malaysia), melawat public safe iaitu peti simpanan emas terbesar malaysia, melawat penang dan sebagainya. Klik PG GOLDEN TOUR PENANG untuk panduan serta pengalaman lawatan ilmu melalui PG Golden Tour.

Dapatan yang diperolehi dari Pg GoldenTour Public Gold :

 • Lawatan ke ibu pejabat Public Gold, Pg Gold Museum, Public Safe dan sebagainya.
 • Percutian makan-angin berilmu ke Penang
 • Keyakinan Perniagaan Emas Public Gold
 • Ilmu Pelaburan Emas

12. DAPATKAN ILMU SERTA  MAKLUMAT TERKINI

Maklumat terkini dan berita terbaru Public Gold boleh didapati melalui media sosial seperti facebook, instalgram, fanpage, website dan sebagainya. Sila Like facebook public gold rasmi PUBLIC GOLD INTERNATIONAL dan like fanpage saya EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD, fanpage lain atau facebook dealer Public Gold untuk dapat berita/maklumat terbaru. Perkembangan bisnes Public Gold amat cepat, jadi dealer mestilah sentiasa mendapat berita serta maklumat terkini mengenai bisnes emas Public Gold bagi mengelak dari ketinggalan.

13. UPGRADE DEALER

Panduan-Menjadi-Dealer-Public-Gold-445x248 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Dealer PublicGold hendaklah merebut peluang bagi upgrade pangkat dealer untuk mendapatkomisen yang lebih banyak serta memperluaskan empayer perniagaan. New ataunormal dealer boleh upgrade menjadi Priority Dealer Public Gold melalui promosiatau mendapatkan ahli atau downline seramai 200 orang. Normal Dealer hanyamendapat komisen 1% dari belian sendiri/downline sementara Priority Dealermendapat 1.5% dari belian sendiri/downline semua produk Public Gold. Teruskanpromosikan kawan atau orang ramai beli emas sehingga dapat memperolehi downline500 ahli bagi menjadi Master Dealer Public Gold.

Dapatan yang diperolehi dari upgrade dealer :

 • Komisen belian emas sendiri dan belian emas downline bertambah
 • Pendapatan pasif makin bertambah
 • Keuntungan pelaburan meningkat kerana dapat beli emas harga lebih murah

14. DAPATKAN MAKLUMAT SERVIS DAN PERKHIDMATANPUBLIC GOLD

Dapatkan maklumat mengenai perkhidmatan dan servis yang ditawarkan oleh Public Gold dengan pelbagai pilihan membeli emas dalam pelaburan jongkong emas dan perak fizikal. Klik SENARAI PERKHIDMATAN PUBLIC GOLD untuk maklumat pelbagai servis dan perkhidmatan dalam bisnes Public Gold. 

15. MENGENAI PUBLIC GOLD

Dealer Public Gold perlu mengetahui mengenai Public Gold dari sejarah penubuhan, peristiwa penting dan perkembangan semasa public gold dalam pelaburan emas dan perak Public Gold yang patuh syariah dengan klik MENGENAI PUBLIC GOLD DAN PERISTIWA PENTING PERNIAGAAN PUBLIC GOLD.

16. PANDUAN BERNIAGA

Cara-Promosi-Perniagaan-445x336 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Pengiklanan perniagaan atau bisnes boleh dilakukan mengikut jenis perniagaan dan kemampuan individu atau syarikat perniagaan yang boleh dilakukan secara percuma atau iklan berbayar. Misalnya, perniagaan emas Public Gold dengan menjadi pengedar emas pelaburan fizikal mudah dilakukan kerana produk emas sememangnya sudah dikenali seluruh dunia dengan nilainya yang sentiasa meningkat iaitu suatu perniagaan yang kalis inflasi untuk sepanjang zaman tanpa risiko. Saya sebagai pengedar emas Public Gold menggunakan 8 dari 10 kaedah promosi dibawah bagi mempromosikan perniagaan emas fizikal public gold untuk mempromosikan produk emas, mengembangkan dan mengukuhkan perniagaan bagi mendapat pendapatan aktif dan pasif untuk sepanjang hayat. Klik 10 CARA BERKESAN PROMOSIKAN PERNIAGAAN untuk panduan teknik promosikan perniagaan.

Guna peluang berstatus dealer atau agenPublic Gold untuk melabur emas dan berniaga emas serta produk public gold untukmenjana pendapatan aktif serta pendapatan pasif sepanjang hayat dan bolehdiwarisi hingga ke anak cucu. Perniagaan emas public gold adalah satu-satunya peluang perniagaanemas sendiri untuk sepanjang hayat yang menjamin pendapatan melalui platformperniagaan tanpa sempadan dan pendapatan tanpa sempadan. Perniagaan emas PublicGold amat mudah yang boleh dilakukan secara offline atau perniagaan onlinedengan hanya promosikan produk Public Gold bagi menjana pendapatan pasifbulanan. Walau komisen dealer Public Gold sedikit, namun dengan perniagaan yangmudah, sudah dikenali, tanpa kos, tanpa modal, tanpa risiko pastinya  akan menjamin pendapatan sepanjang hayat yangboleh diwarisi.

“TERIMA KASIH PUBLIC GOLD”