PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Panduan-Bagi-Dealer-Public-Gold-445x438 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Panduan bagi dealer Public Gold menjadi peniaga emas yang berjaya menjana pendapatan sepanjang hayat dengan berniaga pelbagai produk Public Gold Group

Panduan bagi dealer Public Gold sebagai agen atau pengedar emas Public Gold untuk menjana pendapatan pasif dan pendapatan aktif untuk sepanjang hayat dan boleh di warisi dengan berniaga atau promosikan semua produk Public Gold. Panduan ini untuk dealer Public Gold yang baru menjadi dealer atau baru upgrade menjadi dealer untuk memulakan perniagaan bersama Public Gold dan seterusnya menjadi dealer Public Gold yang berjaya. Dealer Public Gold adalah pelabur dan peniaga emas public gold yang dapat memiliki perniagaan emas sendiri paling mudah tanpa modal yang boleh dilakukan secara online atau offline. Selepas menjadi dealer atau agen Public Gold akan terus dapat keistimewaan dalam pelaburan emas Public Gold kerana boleh melabur dan berniaga emas serta semua produk Public Gold untuk mendapat komisen iaitu menjana pendapatan aktif serta pendapatan pasif untuk sepanjang hayat yang boleh diwarisi ke anak cucu. Klik CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD untuk panduan serta syarat menjadi dealer atau agen Public Gold.

Dealer atau pengedar emas Public Gold terbahagi kepada dua :

1.Dealer Pasif iaitu dealer yang hanya membeli emas serta produk Public Gold untuk kegunaan sendiri sahaja. Dealer Public Gold pasif akan dapat komisen di atas belian produk Public Gold iaitu bermaksub harga belian emas atau semua produk public gold lebih murah.

2.Dealer Aktif iaitu dealer yang membeli emas serta produk Public Gold untuk kegunaan sendiri dan berniaga emas atau promosikan emas kepada orang ramai. Dealer Public Gold aktif akan dapat komisen di atas belian sendiri produk Public Gold iaitu bermaksub harga belian emas atau semua produk public gold lebih murah DAN menjual atau promosikan kepada orang ramai untuk menjana pendapatan aktif dan pendapatan pasif sepanjang hayat.

Bagaimana menjana pendapatan pasif setelah menjadi dealer atau agen Public Gold?

Cara menjana pendapatan pasif atau pendapatan aktif adalah dengan menjadi dealer Public Gold aktif  iaitu dengan melabur emas untuk diri sendiri dan promosikan atau berniaga emas Public Gold. Panduan menjana pendapatan aktif dan pendapatan pasif sepanjang hayat dengan menjadi dealer Public Gold aktif yang berjaya adalah seperti berikut :

PANDUAN BAGI DEALER BARU PUBLIC GOLD UNTUK MENJADI PENIAGA EMAS YANG BERJAYA DAN MENJANA PENDAPATAN SEPANJANG HAYAT

Setelah menjadi dealer atau agen Public Gold hendaklah mengikuti langkah di bawah untuk menjana pendapatan pasif tanpa bekerja dan menjadi dealer Public Gold yang berjaya.

1. KEMASKINI MY ACCOUNT PUBLIC GOLD  

Kemaskini-Myaccount-Public-Gold-445x256 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Setelah menjadi dealer, kemaskini atau update MY ACCOUNT di website Public Gold dengan mengupload gambar kad pengenalan, namakan pewaris (nominee) dan upload gambar akaun bank untuk Public Gold memasukkan wang komisen bulanan. Setiap belian sendiri atau belian downline dan jualan semua produk Public Gold(Emas, Aurora Italia, Pg Mall) dealer akan dapat komisen yang dimasukkan ke akaun bank dealer setiap 21 haribulan.

2. KUNJUNGI CAWANGAN PUBLIC GOLD UNTUK DAPATKAN RISALAH PERCUMA

Risalah-Percuma-Public-Gold-445x295 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Dapatkan atau ambil risalah atau broucer public gold secara PERCUMA di cawangan public gold berdekatan untuk maklumat dan untuk dipromosi kepada rakan atau orang ramai. Brocer Public gold mengandungi semua maklumat mengenai produk dan perkhidmatan Public Gold yang boleh digunakan sebagai panduan penerangan mengenai pelaburan emas Public Gold. Saya hanya menggunakan brocer Public Gold, telefon dan jongkong emas dinar untuk memberi penerangan kepada pelanggan. Dapatkan juga broucer Aurora Italia dan PG Mall untuk dipromosikan kepada rakan atau orang ramai secara langsung atau offline.

3. PROMOSIKAN PRODUK EMAS PUBLIC GOLD

Produk-Emas-Pelaburan-445x313 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Promosikan produk emas Public Gold kepada rakan-rakan secara langsung dan promosi secara online melalui media sosial untuk memberi maklumat, ilmu serta panduan dalam pelaburan emas Public Gold. Dealer Public Gold adalah guru, pembimbing atau mentor yang akan memberi maklumat mengenai emas serta kepentingan menyimpan emas sebagai matawang sunnah.

Bagaimana cara promosikan emas Public Gold untuk menjana pendapatan pasif?. Pelbagai cara boleh digunakan untuk mempromosikan emas Public Gold mengikut kelebihan yang ada pada dealer sama ada promosi secara offline atau promosi secara online.

PANDUAN PROMOSIKAN EMAS PUBLIC GOLD :

a) Cara Promosi emas secara langsung atau offline

Promosi secara langsung atau offline adalah melalui percakapan serta penerangan kepada rakan dengan menggunakan broucer, emas dan telefon untuk memberi penerangan dan kesedaran tentang kepentingan menyimpan emas pelaburan sebagai aset, dana bekalan kecemasan yang mudah dipajak, pelindung kejatuhan wang, pengelak kebocoran wang dan peluang menjana pendapatan seumur hidup dengan menjadi dealer Public Gold. Cadangan dengan promosikan pembelian emas GAP  minima RM100 sebagai tapak pelaburan dengan memberitahu/menulis nama dealer sebagai introducer.

b) Cara Promosi emas secara online

Referral-Link-Dealer-Public-Gold-445x247 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Dapatkan atau salin REFERRAL LINK dealer di website Public Gold untuk disalin (copy) dan ditampal di media sosial seperti facebook, twitter dan sebagainya untuk mendapatkan pelanggan atau downline apabila pelanggan membuat belian emas dengan mengklik referal link dealer tersebut. Dapatkan link referral diwebsite public gold (login, Business Centre, copy link pada referral link) untuk dipromosi di facebook dan sebagainya iaitu apabila orang klik link tersebut, daftar online, otomatik nama dealer tersebut menjadi introducer dan telah mendapat ahli downline.

ASAS PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD

Asas pelaburan emas public gold ialah mempromosikan pembelian produk jongkong emas dan perak Public Gold. Salin dan tampal (copy and paste) 2 cara membeli emas seperti di bawah dan EDIT tukar NAMA INTRODUCER  KOD PG, NO TEL DAN SEBAGAINYA saya kepada kepunyaan anda sebagai dealer. Ajak rakan atau promosikan kepada kawan atau saudara mara atau orang ramai untuk beli emas dengan memberitahu nama anda sebagai INTRODUCER untuk dapat PENDAPATAN PASIF, dimana setiap kali diri sendiri/rakan/sedara/downline beli emas dealer akan dapat komisen 1% hingga 2% sepanjang hayat untuk menghasilkan pendapatan pasif. Klik SYARAT DAN PANGKAT DEALER PUBLIC GOLD untuk maklumat mengenai syarat, pangkat serta komisen bagi dealer Public Gold.

PANDUAN PROMOSI ATAU BERNIAGA EMAS PUBLIC GOLD :

Berniaga emas Public Gold amat mudah yang boleh dilakukan secara online atau offline tanpa sempadan dengan tersedianya 18 cawangan Public Gold. Secara asas 2 cara membeli emas public gold iaitu pembelian biasa (cash and carry) dan pembelian emas akaun GAP.

Tips berniaga emas Public Gold, promosikan atau ajak rakan atau orang ramai daftar beli emas minima dahulu, seperti beli emas GAP RM100 untuk terdaftar downline selamanya dan untuk beri keyakinan dalam pelaburan emas Public Gold.

i). CARA PEMBELIAN EMAS BIASA iaitu beli emas terus dapat emas minima gold bar 0.5g 24Karat lbma bebas gst patuh syariah dan bayar di cawangan Public Gold berdekatan dan terus dapat emas yang dibeli ATAU beli emas secara ansuran, EPP ansuran 4 bulan atau ansuran 10 bulan dengan DAFTAR PERCUMA AHLI DI WEBSITE PUBLIC GOLD DAN TERUS BELI ONLINE seperti cara dibawah.

– CARA DEALER DAFTARKAN AHLI ONLINE PEMBELIAN BIASA

Dealer daftarkan ahli online di website Public Gold setelah mendapatkan maklumat rakan/ahli yang berminat untuk membeli emas. Maklumat yang diperlukan untuk daftar ahli dan terus beli emas ialah nama penuh, kad pengenalan, emel, nombor telefon dan cawangan public gold berdekatan ahli tempat mengambil emas.

Cara-Daftar-Ahli-Public-Gold PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA
Cara Daftar Ahli Public Gold

– CARA DEALER BELIKAN EMAS ONLINE UNTUK AHLI

Setelah daftar ahli terus belikan emas untuk menjadi ahli sah yang mempunyai kod pg seperti cara di bawah.

Cara-Beli-Emas-Online-Public-Gold PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA
Cara Beli Emas Online Public Gold

atau bawa atau suruh rakan WALK IN ATAU TERUS KUNJUNGI KE 20 CAWANGAN PUBLIC GOLD UNTUK BELI EMAS TERUS JADI AHLI PUBLIC GOLD dengan memberitahu staf Public Gold NAMA DEALER dan KOD PG DEALER SEBAGAI INTRODUCER.

ii). CARA PEMBELIAN EMAS GAP iaitu beli emas sedikit demi sedikit dan terkumpul dalam Akaun Emas GAP dan kunjungi cawangan Public Gold berdekatan untuk mengeluarkan jongkong emas dari Akaun GAP. Cara beli emas GAP minima RM100 atau 1g emas 999.9 GAP, tanpa perlu daftar terus jadi ahli Public Gold adalah seperti berikut :

(a) : Rujuk harga emas 1 gram harian GAP (Gold Accumulation Program) klik

https://publicgold.com.my

(b) : Masukkan wang/transfer/cash deposit/bank in minima RM100 ATAU harga 1g emas harian GAP ke akaun Public Gold :

Nama Akaun : PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD

Maybank bernombor : 5571-3923-8048 atau
Public Bank bernombor : 3167-52-0833

(c) : Hantar GAMBAR RESIT BANK IN dan MAKLUMAT seperti dibawah kepada Whatsapp saya 019-9185593 atau terus ke staf preferred public gold :

Maklumat pembelian emas GAP :

Contoh, minima belian emas RM100 maka, Tuliskan :

 • PG NEW BELI GAP RM100
 • Tarikh pembelian : (pada resit bank )
 • Masa Pembelian : (pada resit bank in)
 • Nama Penuh :
 • Nombor Kad Pengenalan :
 • No. Telefon :
 • Emel :
 • Item pembelian : BELI GAP RM100
 • Nama Introducer : NAMA DEALER
 • Kod PG Introducer : KOD PG DEALER
 • Disertakan bukti resit pembayaran bank in

CARA DAFTAR DAN BELIKAN EMAS GAP ONLINE

Dealer boleh daftar beli emas GAP online untuk customer di website Public Gold setelah memperolehi maklumat dan gambar resit transfer customer dengan cara dealer LOGIN ke website Public Gold, klik MY ACCOUNT dan klik REGISTER CUSTOMER WITH PG CODE seperti arahan bergambar di bawah : 

Register-Customer-With-PG-Code PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA
Register Customer With PG Code

Selepas selesai register dan dapat kod PG customer, kena tunggu lebih kurang 10 minit untuk akaun customer aktif dan seterusnya, LOGIN guna kod pg dan password customer untuk upload resit ke website Public Gold seperti arahan bergambar di bawah, 

Cara-Tambah-Beli-Emas-Gap-Online-Untuk-Customer PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA
Cara Tambah Beli Emas Gap Online Untuk Customer

Jika bermasalah atau IC customer telah terdaftar boleh whatsapp staf Public Gold Preferred Branch Dealer  dengan menghantar Maklumat serta gambar resit transfer atau bank in untuk di proses, KLIK 18 ALAMAT DAN NOMBOR WHATSAPP STAF PUBLIC GOLD BERDEKATAN Pembelian emas GAP pertama kali akan di proses oleh staf Public Gold dan pihak public gold akan menghantar sales order pembelian GAP berserta kod pg dan password ahli public gold melalui emel kepada dealer dan pelanggan baru.

Pendapatan Pasif Yang Diperolehi : Komisen 1% hingga 2% setiap kali belian emas sendiri atau belian emas downline sepanjang hidup dan komisen 0.3% bila jual emas balik kepada public gold.

4. CARA PROMOSIKAN PG MALL

PG MALL atau Public Gold Mall adalah beli belah online Public Gold tempatan terbesar Malaysia yang dapat memberi income pasif dengan beli belah online dan mempromosikan Pg Mall kepada rakan-rakan atau orang ramai sebagai pembeli (shopper) atau boleh promosikan rakan-rakan berniaga di Pg Mall sebagai merchant. Promosikan beli belah online Pg Mall melalui brocer percuma atau promosikan pg mall secara online melalui website Pg mall.

Cara promosikan Pg Mall :

a) Cara Promosi PG MALL secara langsung atau offline

Promosi secara langsung atau offline adalah melalui percakapan serta penerangan kepada rakan dengan menggunakan broucer, kempen, penerangan dan website pg mall untuk membeli belah pelbagai barangan keperluan dan emas 916 mendapatkan pembeli atau peniaga di Pg mall. Dealer Public Gold sebaiknya beli belah secara online di PG MALL kerana setiap belian di Pg mall, dealer akan dapat komisen dalam bentuk cash back.

b) Cara Promosi Pg mall secara online

Pg-Mall-Referral-Link-445x152 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Dealer Public Gold login ke website pg mall dengan menggunakan username (tuliskan kod pg) dan password (tuliskan password seperti di website public gold) dan dapatkan atau salin REFERRAL LINK dealer di website PG Mall untuk disalin (copy) dan ditampal (paste) di media sosial seperti facebook, twitter dan sebagainya untuk mendapatkan pelanggan/downline apabila pelanggan membuat belian barang atau emas dengan mengklik referal link pg mall tersebut. Referral link Aurora Italia boleh diperolehi pada My account di website https://pgmall.my dan login menggunakan PG CODE dan PASSWORD yang SAMA seperti login di website Public Gold.

Pendapatan Yang Diperolehi : Komisen 0.3% hingga 1% setiap kali belian barangan sendiri atau belian emas downline hingga sepanjang hidup hingga 3 peringkat bawah downline.

5. CARA PROMOSIKAN AURORA ITALIA

Emas Aurora Italia adalah produk Public Gold yang dapat memberi pulangan komisen 2 kali ganda daripada belian emas Public Gold. Promosikan emas Aurora Italia melalui brocer percuma atau secara online melalui website Aurora Italia.

Cara promosikan emas Aurora Italia :

a) Cara Promosi emas secara langsung atau offline

Promosi emas Aurora Italia secara langsung atau offline adalah melalui percakapan serta penerangan kepada rakan dengan menggunakan risalah, broucer, emas Aurora Italia dan website Aurora Italia menggunakan telefon untuk memberi penerangan.

b) Cara Promosi emas secara online

Referral-Link-Aurora-Italia-445x239 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Dapatkan atau salin REFERRAL LINK dealer di website Aurora Italia untuk disalin (copy) dan ditampal (paste) di media sosial seperti facebook, twitter dan sebagainya untuk mendapatkan pelanggan/downline apabila pelanggan membuat belian emas dengan mengklik referal link Aurora Italia dealer tersebut. referral link Aurora Italia boleh diperolehi di website https://www.auroraitalia.net dan login menggunakan PG CODE dan PASSWORD yang SAMA seperti login di website Public Gold.

Pendapatan Pasif Yang Diperolehi : Komisen 1% hingga 4% setiap kali belian emas sendiri atau belian emas downline sepanjang hidup.

6. BERNIAGA EMAS PERHIASAN PUBLIC GOLD

Public Gold adalah satu-satunya syarikat emas yang menjual emas perhiasan 916 secara online dengan harga yang telus dan murah di PG MALL. Promosikan emas Pg Mall melalui broucer percuma atau promosikan pg mall secara online melalui website Pg mall.

Cara promosikan emas perhiasan di Pg Mall :

a) Cara Promosi emas secara langsung atau offline

Promosi secara langsung atau offline adalah melalui percakapan serta penerangan kepada rakan dengan menggunakan broucer, kempen, penerangan dan website pg mall untuk mendapatkan pembeli atau peniaga di Pg mall.

b) Cara Promosi Pg mall secara online

Dapatkan atau salin REFERRAL LINK dealer di website PG Mall untuk disalin (copy) dan ditampal (paste) di media sosial seperti facebook, twitter dan sebagainya untuk mendapatkan pelanggan/downline apabila pelanggan membuat belian emas dengan mengklik referal link shopper dealer tersebut. referral link PG Mall boleh diperolehi pada My account di website https://pgmall.my dan login menggunakan PG CODE dan PASSWORD yang SAMA seperti login di website Public Gold

Pendapatan Pasif Yang Diperolehi : Komisen 0.3% hingga 1% setiap kali belian barangan sendiri atau belian emas downline sepanjang hidup sepanjang hidup hingga 3 peringkat bawah downline.

7. SERTAI DAN PROMOSI SEMINAR PERCUMA

Public Gold satu-satunya syarikat emas yang memberi ilmu emas secara percuma melalui Seminar Emas Percuma setiap minggu di semua 20 cawangan Public Gold. Ilmu emas dan bisnes emas tidak di ajar dalam sukatan pelajaran sekolah, jadi hendaklah mengambil peluang mendapatkan ilmu emas dan emas percuma di sekolah Public Gold yang di adakan setiap minggu di semua cawangan Public Gold, Singapura dan Indonesia. Hadiri dan bawa rakan-rakan ke seminar emas percuma untuk belajar mengenai pelaburan emas fizikal dan menyediakan jualan emas murah, promosi emas, promosi menjadi dealer dan emas percuma melalui cabutan bertuah di semua 20 cawangan Public Gold. Seminar emas percuma juga boleh dipromosi secara online di media sosial melalui Referral Link Seminar Percuma, dimana apabila rakan-rakan yang klik referal link hadiri seminar emas percuma, dealer akan menjadi introducer iaitu mendapat downline.

Bagaimana dealer dapat pelanggan melalui seminar emas percuma :

a) Cara Promosi emas secara langsung atau offline

Promosi secara langsung atau offline adalah melalui percakapan serta penerangan kepada rakan dengan menggunakan broucer, emas dan telefon untuk memberi penerangan dan membawa rakan atau orang ramai ke seminar emas.

b) Cara Promosi emas secara online

Seminar-Percuma-Public-Gold-Referral-Link-445x260 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Dapatkan atau salin REFERRAL LINK dealer di website Public Gold di icon EVENT untuk disalin (copy) dan ditampal di media sosial seperti facebook, twitter dan sebagainya untuk mendapatkan pelanggan/downline apabila pelanggan daftar dan membuat belian emas di seminar emas dengan mengklik referal link dealer tersebut.

Pendapatan Pasif Yang Diperolehi : Komisen 1% hingga 2% setiap kali belian barangan sendiri atau belian emas downline sepanjang hidup sepanjang hidup dan peluang emas percuma cabutan bertuah.

8. HADIRI KURSUS JUTAWANEMAS LEADERSHIP TRAINING (JLT)

Kursus-Perniagaan-Emas-Public-Gold-445x224 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Kursus perniagaan emas Jutawanemas Leardership Training, JLT adalah kursus yang MESTI dihadiri oleh untuk dealer public gold untuk kemahiran, keyakinan, teknik berjaya dalam perniagaan emas public gold yang lengkap bagi menjana pendapatan pasif dan kejayaan dengan berniaga emas pelaburan. Kursus Jutawanemas Leadership Training adalah kursus berbayar yang diadakan selama 3 hari 2 malam di Hotel bertaraf 4 bintang.  Lihat tarikh dan tempat kursus Jutawanemas Leadership Training di website Public Gold, di icon event. Dealer Public Gold berjaya pastinya telah sertai sekurang-kurangnya sekali kursus Jutawanemas Leadership Training. Klik KURSUS PERNIAGAAN EMAS PUBLIC GOLD untuk maklumat mengenai kursus Jutawanemas leardership training, JLT Public Gold.

Dapatan yang di perolehi :

 •  Kelebihan Dealer Public Gold
 • Teknik berniaga
 • Kemahiran berniaga emas
 • Bagaimana membina empayer perniagaan emas
 • Cara menjadi peniaga emas yang berjaya

9. HADIRI NEW DEALER ORIENTATION

Orientasi-Dealer-Baru-445x438 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

New Dealer Orientation (NDO) adalah orientasi pengedar Baru Public Gold yang diadakan setiap sabtu minggu ke-3 setiap bulan, pukul 10:30 hingga 12:30 di semua 19 cawangan Public Gold secara percuma. Dealer Public Gold baru hendaklah hadiri New Dealer Orientation (NDO) untuk mempelajari dan mengetahui perkara-perkara asas bagi seorang dealer yang ingin berjaya membina perniagaan emas di Public Gold. Orientasi Dealer baru Public Gold adalah perkara mesti dihadiri bagi dealer yang nak aktif dan berjaya dalam menjana pasif income sepanjang hayat.

Dapatan yang diperolehi dalam New Dealer Orientation (NDO) Public Gold :

 • Mengapa Memilih Public Gold
 • Kenali Public Gold & Struktur Perniagaan TERKINI
 • Mengenali Produk-Produk Public Gold yang TERKINI.
 • Bagaimana memulakan perniagaan emas Public Gold from zero to hero
 • Kebaikan Menjadi Dealer Public Gold yang berjaya
 • Bagaimana Cara Mendaftar Pembeli emas di Public Gold
 • Pengiraan dan struktur insentif yang akan Dealer Public Gold dapat
 • PG Mall (From Suri Rumah To Beli Rumah)

10. SERTAI PG GOLDEN TOUR

PG-Golden-Tour-Public-Gold-445x249 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Sertai program golden trip penang untuk keyakinan dan maklumat tentang syarikat Public Gold dengan melawat hq Public Gold, pg gold museum(muzium emas pertama malaysia), melawat public safe iaitu peti simpanan emas terbesar malaysia, melawat penang dan sebagainya. Klik PG GOLDEN TOUR PENANG untuk panduan serta pengalaman lawatan ilmu melalui PG Golden Tour.

Dapatan yang diperolehi dari Pg Golden Tour Public Gold :

 • Lawatan ke ibu pejabat Public Gold, Pg Gold Museum, Public Safe dan sebagainya.
 • Percutian makan-angin berilmu ke Penang
 • Keyakinan Perniagaan Emas Public Gold
 • Ilmu Pelaburan Emas

11. DAPATKAN ILMU SERTA  MAKLUMAT TERKINI

Maklumat terkini dan berita terbaru Public Gold boleh didapati melalui media sosial seperti facebook, fb live, instalgram, fanpage, website dan sebagainya. Sila Like facebook public gold rasmi PUBLIC GOLD INTERNATIONAL dan like fanpage saya EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD, fanpage lain atau facebook dealer Public Gold untuk dapat berita/maklumat terbaru. Perkembangan bisnes Public Gold amat cepat, jadi dealer mestilah sentiasa mendapat berita serta maklumat terkini mengenai bisnes emas Public Gold bagi mengelak dari ketinggalan.

12. UPGRADE DEALER

Panduan-Menjadi-Dealer-Public-Gold-445x248 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Dealer Public Gold hendaklah merebut peluang bagi upgrade pangkat dealer untuk mendapat komisen yang lebih banyak serta memperluaskan empayer perniagaan. New atau normal dealer boleh upgrade menjadi Priority Dealer Public Gold melalui promosi atau mendapatkan ahli atau downline seramai 200 orang. Normal Dealer hanya mendapat komisen 1% dari belian sendiri/downline sementara Priority Dealer mendapat 1.5% dari belian sendiri/downline semua produk Public Gold. Teruskan promosikan kawan atau orang ramai beli emas sehingga dapat memperolehi downline 500 ahli bagi menjadi Master Dealer Public Gold. Boleh juga upgrade dealer melalui promosi belian emas.

Dapatan yang diperolehi dari upgrade dealer :

 • Komisen belian emas sendiri dan belian emas downline bertambah
 • Pendapatan pasif makin bertambah
 • Keuntungan pelaburan meningkat kerana dapat beli emas harga lebih murah

13. DAPATKAN MAKLUMAT SERVIS DAN PERKHIDMATAN PUBLIC GOLD

Dapatkan maklumat mengenai perkhidmatan dan servis yang ditawarkan oleh Public Gold dengan pelbagai pilihan membeli emas dalam pelaburan jongkong emas dan perak fizikal. Klik SENARAI PERKHIDMATAN PUBLIC GOLD untuk maklumat pelbagai servis dan perkhidmatan dalam bisnes Public Gold. 

14. MENGENAI PUBLIC GOLD

Dealer Public Gold perlu mengetahui mengenai Public Gold dari sejarah penubuhan, peristiwa penting dan perkembangan semasa public gold dalam pelaburan emas dan perak Public Gold yang patuh syariah dengan klik MENGENAI PUBLIC GOLD DAN PERISTIWA PENTING PERNIAGAAN PUBLIC GOLD.

15. PANDUAN BERNIAGA

Cara-Promosi-Perniagaan-445x336 PANDUAN BAGI DEALER PUBLIC GOLD MENJADI PENIAGA BERJAYA

Pengiklanan perniagaan atau bisnes boleh dilakukan mengikut jenis perniagaan dan kemampuan individu atau syarikat perniagaan yang boleh dilakukan secara percuma atau iklan berbayar. Misalnya, perniagaan emas Public Gold dengan menjadi pengedar emas pelaburan fizikal mudah dilakukan kerana produk emas sememangnya sudah dikenali seluruh dunia dengan nilainya yang sentiasa meningkat iaitu suatu perniagaan yang kalis inflasi untuk sepanjang zaman tanpa risiko. Saya sebagai pengedar emas Public Gold menggunakan 8 dari 10 kaedah promosi dibawah bagi mempromosikan perniagaan emas fizikal public gold untuk mempromosikan produk emas, mengembangkan dan mengukuhkan perniagaan bagi mendapat pendapatan aktif dan pasif untuk sepanjang hayat. Klik 10 CARA BERKESAN PROMOSIKAN PERNIAGAAN untuk panduan teknik promosikan perniagaan.

Guna peluang berstatus dealer atau agen Public Gold untuk melabur emas dan berniaga emas serta produk public gold untuk menjana pendapatan aktif serta pendapatan pasif sepanjang hayat dan boleh diwarisi hingga ke anak cucu. Perniagaan emas public gold adalah satu-satunya peluang perniagaan emas sendiri untuk sepanjang hayat yang menjamin pendapatan melalui platform perniagaan tanpa sempadan dan pendapatan tanpa sempadan. Perniagaan emas Public Gold amat mudah yang boleh dilakukan secara offline atau perniagaan online dengan hanya promosikan produk Public Gold bagi menjana pendapatan pasif bulanan. Walau komisen dealer Public Gold sedikit, namun dengan perniagaan yang mudah, sudah dikenali, tanpa kos, tanpa modal, tanpa risiko pastinya  akan menjamin pendapatan sepanjang hayat yang boleh diwarisi.

“TERIMA KASIH PUBLIC GOLD”