BERITA SEMASA DAN PROMOSI PUBLIC GOLD

Berita-Semasa-Dan-Promosi-Public-Gold BERITA SEMASA DAN PROMOSI PUBLIC GOLD
Berita Semasa Dan Promosi Public Gold

Berita semasa dan promosi Public Gold mengenai gold bar terbaru, promosi Aurora Italia, promosi jadi pengedar emas dan apakah gold premium

Syarikat pelaburan emas fizikal terbesar Malaysia iaitu Public Gold sentiasa berkembang pesat dengan pelbagai pembaharuan dan perkembangan terbaru untuk kemudahan pelanggan selaras dengan peredaran masa. Pelbagai perubahan dan kemajuan telah di lakukan oleh Public Gold bagi mengembangkan lagi perniaagaan Public Gold seperti pengeluaran jongkong emas terbaru, pelbagai promosi Aurora Italia, promosi menjadi pengedar emas, penukaran website Public Gold http kepada https yang lebih selamat, kemajuan PUSAT BELI BELAH ONLINE MALAYSIA PG MALL Public Gold, kemajuan pg gold museum, pertambahan Arrahnu Public Gold, pertambahan cawangan Public Gold dan sebagainya.

Berita semasa, maklumat terkini dan promosi dalam pelaburan emas Public Gold bulan julai 2017 adalah seperti berikut :

 1. GOLD BAR TERBARU KELUARAN PUBLIC GOLD

Gold bar 1g dan 10g 24K lbma terbaru pos Malaysia keluaran Public Gold telah dilancarkan pada bulai julai 2017.

gold-bar-1g-agong BERITA SEMASA DAN PROMOSI PUBLIC GOLD
gold bar 1g agong

Edisi khas gold bar 1gram Public Gold YDP Agong telah dikeluarkan oleh Public Gold dengan usahasama Pos Malaysia sempena Pertabalan YDP Agong ke 15, Tuanku Sultan Muhammad V dan akan dijual secara ekslusif di Pos Arrahnu Malaysia mulai minggu depan 17/7/17. Jongkong emas 1 gram 24 Karat berketulenan emas 999.9 lbma ini adalah edisi khas yang dikeluarkan hanya 30,000 keping dijual dengan harga RM250 di Pos Arrahnu Malaysia. Dapatkan segera gold bar 1g Agong istimewa Agong dengan mengunjungi mana-mana Pos Arrahnu Malaysia.

gold-bar-Pos-Malaysia-10-gram BERITA SEMASA DAN PROMOSI PUBLIC GOLD
gold bar Pos Malaysia 10 gram

Public Gold juga telah mengeluarkan Gold bar 10g Pos Malaysia berketulenan 999.9 emas atau 24K lbma dengan design eklusif Pos Malaysia sebagai koleksi pelaburan emas fizikal. Cepat dapatkan gold bar istimewa di pos arrahnu Malaysia sekarang!

kempen-beli-emas-pelaburan BERITA SEMASA DAN PROMOSI PUBLIC GOLD
kempen beli emas pelaburan

KEMPEN BELI DAN MENANG emas Public Gold. Mulai beli emas Public Gold untuk menyertai kempen pemenang cabutan bertuah setiap bulan dengan jumlah hadiah emas bernilai RM100,000.

 1. PROMOSI MENJADI PENGEDAR EMAS PUBLIC GOLD

Promosi Public Gold bulan Julai 2017 adalah Entrepreneurs Dealership Promotion iaitu promosi menjadi usahawan emas Public Gold dengan hanya membeli emas 100g program GAP (Gold Accumulation Program). Rebut peluang menjadi pelabur dan peniaga emas dengan menjadi dealer atau pengedar emas Public Gold untuk menyimpan emas sebagai penyelamat kejatuhan nilai wang dan kemelesetan ekonomi disamping berniaga emas fizikal untuk menjana pendapatan, peluang pelancongan dan kereta percuma, peluang menambah pendapatan pencen, peluang kerja selepas pencen dan seterusnya peluang bebas kewangan dengan hanya beli emas pelaburan termurah diiktiraf dunia LBMA bebas gst dan patuh syariah dengan membeli minima 100g emas GAP tanpa yuran. Syarat kelayakan biasa untuk menjadi nomal dealer public gold adalah membeli emas minima RM30,000.

promosi-mula-perniagaan-emas BERITA SEMASA DAN PROMOSI PUBLIC GOLD
promosi mula perniagaan emas

Rebut peluang promosi menjadi usahawan emas Public Gold bulan Julai 2017 untuk mula membina perniagaan emas sendiri untuk sepanjang hayat yang boleh diwarisi untuk mengubah kehidupan dan mencapai kebebasan kewangan.

2 CARA MEMBELI EMAS GAP UNTUK MENJADI DEALER PUBLIC GOLD MELALUI PROMOSI PUBLIC GOLD JULAI 2017 :

A : BELI 100G EMAS GAP DENGAN MASUKKAN WANG KE AKAUN PUBLIC GOLD DAN WHATSAPP

Cara mudah membeli emas GAP sebanyak 100 gram terus menjadi normal dealer Public Gold tanpa yuran dan boleh terus keluarkan pelbagai gold bar atau emas 999.9 (24 karat) bila-bila masa di mana-mana 19 cawangan Public Gold ialah dengan memasukkan wang atau bank in/transfer ke Akaun Bank Public Gold dan menghantar resit bank in berserta maklumat pembeli ke Whatsapp 019-9185593 (Master Dealer Public Gold, PG001425) seperti cara di bawah :

 1. Lihat harga semasa emas GAP (Gold Accumulation Program) dengan melayariatau klik https://publicgold.com.my.
harga-emas-1-gram-gap-public-gold BERITA SEMASA DAN PROMOSI PUBLIC GOLD
harga emas 1 gram gap public gold

Contoh, harga emas 1g GAP pada 15/7/2017 adalah RM185. Maka jumlah belian 100g emas GAP adalah RM185 X 100 iaitu RM18,500

Bank in / transfer RM18,500 ke akaun PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD bernombor 5571-3923-8048 (maybank) ATAU bernombor 3167-52-0833 (public bank)

Snap atau ambil gambar resit bank in/transfer dan hantar gambar resit bank in/transfer DAN maklumat dibawah ke whatsapp saya 019-9185593 untuk saya proses pembelian dan pendaftaran menjadi dealer Public Gold.

 • PG NEW BELI GAP RM18,500
 • Tarikh belian : (tercatat pada resit bank in)
 • Masa belian : (tercatat pada resit bank in)
 • Nama penuh :
 • Nombor IC :
 • Nombor Tel :
 • Email :
 • Item pembelian : Beli Gap RM18,500 atau 100g
 • Nama introducer : Mohd Zaidi Junus
 • Kod pg introducer : PG001425
 • Catatan : Promosi Julai 2017 terus menjadi normal dealer Public Gold.
 • Disertakan gambar resit pembelian bank in/transfer

Selepas diproses, anda akan terus mendapat emel dari Public Gold yang disertakan sales order, kod pg dan password untuk login ke website Public Gold.

B : BELI EMAS GAP DI CAWANGAN PUBLIC GOLD

Pembelian emas GAP juga boleh di lakukan di cawangan Public Gold berdekatan dengan membawa wang tunai RM18,500 atau resit bank in/transfer ke akaun Public Gold seperti di atas dan kad pengenalan. Klik ALAMAT DAN TELEFON 19 CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA untuk melihat alamat 19 cawangan public gold berdekatan anda.

Semasa membeli emas GAP, beritahu staff public gold bertugas :

“Mahu beli emas gap 100 gram untuk menjadi dealer Public Gold melalui promosi Public Gold Julai 2017 dimana NAMA INTRODUCER ialah MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan KOD PG INTRODUCER ialah PG001425”

Bertindak segera membeli emas gap 100g untuk menjadi normal dealer Public Gold pada harga emas termurah kini untuk menjana pendapatan aktif dan pasif untuk sepanjang hayat disamping sebagai pelindung kejatuhan wang, bekalan dana kecemasan, pengelak kebocoran wang dan menjana harta kekayaan. Setelah membeli emas GAP dan menjadi dealer Public Gold, sila whatsapp kepada 019-9185593 untuk saguhati, panduan dan bimbingan selanjutnya untuk kita sama-sama membina empayar perniagaan emas untuk sama-sama menjana pendapatan pasif untuk sepanjang hayat.

 1. PROMOSI AURORA ITALIA
promosi-aurora-italia-public-gold BERITA SEMASA DAN PROMOSI PUBLIC GOLD
promosi aurora italia public gold

Aurora Italia iaitu gelang tangan emas dengan pelbagai anak emas, charms mengadakan promosi jimat di mana pembelian Aurora Italia berjumlah RM2500 ke atas akan dapat percuma satu anak emas atau charm sama ada romance ring, love bond atau vintage butterfly.

promosi-aurora-italia BERITA SEMASA DAN PROMOSI PUBLIC GOLD
promosi aurora italia

Promosi Aurora Italia juga setiap pembelian gelang tangan bangle atau rantai tangan bracelet akan dapat penjimatan pembelian anak emas charm huruf, alphabet berharga RM98 sahaja daripada harga asalnya RM338.

Kunjungi mana-mana 19 CAWANGAN PUBLIC GOLD berdekatan untuk membeli barang kemas Aurora Italia dengan beritahu staff Public Gold bertugas, NAMA INTRODUCER MOHD ZAIDI BIN JUNUS, PG001425 semasa membeli emas di cawangan Public Gold ATAU boleh beli emas Aurora Italia online dengan klik DAFTAR PERCUMA MENJADI AHLI PUBLIC GOLD ONLINE untuk daftar online dan mula membeli produk emas Public Gold.

 1. GOLD PREMIUM PUBLIC GOLD

Apakah caj Gold premium Public Gold?

Gold premium adalah caj ke atas pembelian jongkong emas atau perak yang BEBAS GST. Public Gold SATU-SATUNYA pengeluar emas pelaburan tanpa cukai gst di Malaysia. Gold Premium Fees merupakan fees / charge yang dikenakan ke atas setiap pembelian kepingan Emas dan Perak LBMA bebas gst keluaran Public Gold sama ada pembelian biasa terus dapat emas/runcit (non gap) atau pembelian emas GAP.

– Bagi pembelian biasa, beli emas terus dapat emas, caj gold premium terus di tambah pada invoice dengan harga emas semasa. (Harga di Website + Gold Premium Caj)

– Bagi pembelian emas GAP, perlu di bayar semasa mahu mengeluarkan emas fizikal sama ada gold bar atau emas dinar 24K 999.9 lbma bebas gst.

Tips: Caj Gold Premium dikenakan keatas SETIAP KEPING EMAS FIZIKAL yang dikeluarkan, BUKAN mengikut total atau jumlah keseluruhan GRAM, jadi semakin berat emas yang anda beli atau dikeluarkan dari akaun emas GAP, semakin kecil amaun caj gold premium.

Caj Gold premium yang dikenakan ini merupakan kos tanggungan pengangkutan termasuk insuran emas fizikal LBMA dari Nadir Metal Refinery (Turki) ke Public Gold HQ di Penang sebelum ianya diagihkan kepada setiap cawangan di seluruh Malaysia semenjak tahun 2014 setelah kerajaan Malaysia perkenalkan cukai gst. Semenjak 2014, harga barangan seperti gula, minyak, daging, petrol dan sebagainya telah naik beberapa kali kerana kejatuhan nilai wang menyebabkan peningkatan kos sara hidup.

gold-premium-public-gold BERITA SEMASA DAN PROMOSI PUBLIC GOLD
gold premium public gold

SETELAH HAMPIR 4 TAHUN Caj gold premium Public Gold terpaksa dinaikkan sedikit kerana peningkatan pelbagai kos dan penyusutan nilai wang kerana kuasa beli  wang RM10 tahun 2014 kini sudah berkurang. Kos transport atau makan minum bagi penghantar emas ke setiap cawangan setiap minggu pastinya sudah meningkat. Caj gold premium pembelian emas Public Gold yang BEBAS GST akan dinaikkan bermula ogos 2017. Caj gold premium adalah lebih jimat di bandingkan dengan cukai gst 6% dan kenaikkannya hanya sedikit. Contoh, harga emas 100g ialah lebih kurang RM18,000, jika emas yang kena cukai gst, dikenakan cukai gst 6% daripada RM18,000 iaitu RM1,080 sedangkan caj gold premium HANYA RM70 SAHAJA.

Contoh, caj gold premium semenjak tahun 2014 untuk pembelian gold bar 20g 24K lbma bebas gst ialah RM15, selepas 1 Ogos 2017 caj gold premium menjadi RM20. Caj gold premium gold bar 100g semenjak 2014 ialah RM60, selepas 1 ogos 2017 menjadi RM70. Jadi, beli emas sebelum 1 ogos 2017 atau tambah kumpul emas dalam akaun gap dengan mengeluarkan gold bar atau emas dinar yang lebih besar untuk sedikit penjimatan caj gold premium.

Pelaburan Emas Public Gold adalah pelaburan terbaik masa kini sebagai penyelamat kejatuhan nilai wang, ekonomi tidak stabil, peningkatan kos sara hidup, bekalan dana kecemasan dan mengelak kebocoran wang. Emas dan perak pelaburan Public Gold SATU-SATUNYA emas termurah, diiktiraf dunia, LBMA (London Bullion Market Association), bebas cukai gst dan patuh syariah. Melalui program GAP, pelabur emas dapat membeli emas dengan modal kecil iaitu serendah RM100 atau 1g emas sedikit demi sedikit untuk dikumpul dalam akaun GAP bagi mendapat gold bar atau emas dinar 24 Karat atau emas 999.9 lbma bebas gst. Klik CARA BELI EMAS PROGRAM GAP PUBLIC GOLD untuk maklumat program kumpul emas, GAP pertama di Asia dan cara membeli emas gap minima RM100 terus jadi ahli Public Gold. Maklumat terkini berita terbaru serta promosi Public Gold, sila LIKE fanpage EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD atau whatsapp 019-9185593, Mohd Zaidi Bin Junus (PG001425) Master Dealer Public Gold semenjak 2010

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593