PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

Pendaftaran percuma jadi ahli public gold atau cara mula membeli emas minima RM100 atau beli gold bar 1g 24 karat lbma bebas gst. BACA LAGI »

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

Alamat cawangan public gold seluruh malaysia, singapura dan Indonesia untuk urusan jual beli emas Public Gold. BACA LAGI »

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Kelebihan program GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold atau kebaikkan program kumpul emas fizikal modal kecil pertama di Malaysia. BACA LAGI »

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

Kelebihan emas public gold bukti produk emas public gold adalah pelaburan emas fizikal terbaik di Malaysia. KLIK BACA LAGI »

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Program GAP public gold, pelaburan emas terbaik patuh syariah dan modal terendah hanya RM138 cara mudah membeli gold bar 1 gram untuk mengumpul jongkong emas fizikal dan tukar kepada gold bar 20g dan sebagainya..klik BACA LAGI »

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

Senarai produk emas dan perak Public Gold untuk memilih produk pelaburan terbaik dari jenis gold bar, emas dinar atau silver bar termurah tanpa cukai gst...KLIK SEGERA BACA LAGI »

 

STRATEGI MELABUR EMAS UNTUNG BERGANDA DALAM PELABURAN EMAS

strategi melabur emas terbaik

Pelaburan emas public gold adalah pelaburan yang terbaik,selamat dan tidak rugi serta memberikan keuntungan dalam jangkamasa sederhana atau panjang dengan cara penyimpanan emas. Namun begitu pelaburan emas juga boleh memberikan keuntungan cepat dan pulangan yang lumayan setiap bulan dengan strategi pelaburan emas. Strategi pelaburan emas untuk mendapat keuntungan segera adalah dengan memilih jenis emas yang mempunyai spread yang rendah.
Strategi melabur emas untung berganda dalam pelaburan emas ini untuk dapat keuntungan berganda,cepat tanpa risiko,bukan skim cepat kaya atau melalui PELABURAN EMAS YANG SAH ini hanya anda boleh lakukan melalui pelaburan emas public gold. Ini adalah kerana syarikat public gold adalah syarikat pelaburan emas pertama di Malaysia yang dapat memperolehi gelaran Malaysia Book Of Records sebagai syarikat emas yang menjual emas paling murah dan syarikat pelaburan emas yang paling cekap dalam perkhidmatan jual beli emas. Saya bukan pekerja public gold atau memperolehi ganjaran dengan mempromosikan syarikat public gold, tapi saya hanyalah pelabur emas biasa yang melabur emas public gold.

Strategi pelaburan emas dengan keuntungan segera, cepat dan berganda ini saya namakan strategi melabur emas formula one emas.Ini kerana kelajuan keuntungan dalam pelaburan ini bergantung kepada besarnya cc atau kuasa kuda yang anda akan beli dan anda perlu rajin berlumba.Maksub cc atau kuasa kuda ini adalah spread harga emas iaitu modal pelaburan emas yang akan anda gunakan.Spread yang lebih kecil,lebih cepat dapat untung dan lagi banyak modal pelaburan diperlukan.

Strategi pelaburan emas teknik formula one ini sesuai untuk dealer public gold kerana melibatkan proses jual beli emas yang berulang dalam masa singkat dan memperolehi komisen beli emas dan jual emas public gold.Lihat CARA JADI DEALER PUBLIC GOLD Produk emas public gold yang sesuai untuk teknik ini adalah jenis yang mempunyai spread yang rendah seperti 10 dinar emas, 100g gold bar atau 250g gold bar public gold.

Strategi melabur emas untung cepat berganda dengan formula one emas ini melibatkan :

Objektif : Paling utama dapat untung komisen dan sedikit keuntungan dari kenaikkan emas

Target : Jual emas segera apabila harga emas melepasi harga emas yang dibeli

Tempoh jual emas : satu atau dua bulan jadi dalam setahun dapat beli emas dan jual emas lebih kurang 5 kali

Jenis emas paling sesuai : Gold bar 250g atau boleh juga 10 dinar atau 100g jongkong emas

Kaedah melabur emas formula one emas :

Beli jongkong emas 250g dengan harga rendah dan simpan,apabila harga naik dan melepasi harga yang dibeli terus jualkan emas tersebut,secepat mungkin beli emas pula pada harga rendah dan apabila harga naik melepasi harga beli,terus jualkan emas tersebut.Ulangi proses ini…

Contoh pengiraan daripada pelabur emas Kelantan,

Beli emas pada 23/7/2012 (lihat gambar sales order pembelian emas di atas ) berjumlah RM101,790 yang terdiri daripada 2 keping gold bar 250g dan satu keping 100g gold bar.Dengan membeli Rm100,000 keatas pelabur ini TERUS MENJADI PRIORITI DEALER PUBLIC GOLD  dan mendapat komisen 1.5% iaitu lebih kurang RM1500

Pada 9/9/2012 (lihat public gold price ) iaitu baru sebulan lebih, jual kesemua emas tersebut :

teknik untung cepat

Gold bar 250g berharga RM44,035 sebanyak 2 keping berjumlah RM88,070 dan goldbar 100g berharga RM17605. Jumlah keseluruhan dari jualan emas ialah RM105,675. Jumlah  keseluruhan dalam masa sebulan lebih ialah RM105,675 + 1500 (komisen belian emas) +RM525 (komisen jual balik) = RM107,701.

Keuntungan bersih dalam sebulan lebih : RM107,701 – RM101,790 = RM5,911

Perbandingan : Jika RM100,000 disimpan dalam ASB dengan dividen 7% setahun, anda akan memperolehi RM7000.

Kesimpulan : Pelaburan emas lebih untung cepat hanya dalam masa sebulan lebih untuk menyamai pelaburan ASB selama setahun.

Strategi melabur emas untung berganda :

Modal RM101,790 itu digunakan untuk membeli emas semula pada harga emas rendah sedikit dan jualkan apabila harga emas melebihi harga beli.Proses ini diulang…

Strategi melabur emas untung berganda ini bukan semestinya bermodal besar atau priority dealer, tapi new dealer boleh menggunakan strategi ini dengan syarat membeli emas yang mempunyai spread yang rendah sperti 10 dinar atau 100g gold bar.

Jangkaan keuntungan setahun jika proses ini diulang 5 kali dalam setahun, pelabur emas akan memperolehi RM5,911 X 5 = RM29,555 iaitu keuntungan pelaburan emas hampir 30% setahun.

Dengan keuntungan hampir 30% setahun dan teknik pelaburan emas formula one ini saya rasa anda akan dapat fikir boleh membuat pinjaman wang atau tidak.Pinjaman wang pribadi  bank atau loan bank hanya lebih kurang 5% setahun sahaja, jadi anda dapat lebihan untung 25% tanpa bekerja.Lihat TEKNIK PINJAMAN WANG PERIBADI UNTUK BELI EMAS . Cara lain untuk menjadi dealer public gold adalah dengan EPP iaitu Ansuran Mudah Beli Emas, boleh hubungi saya atau lihat artikel seterusnya untuk maklumat lanjut..

Strategi melabur emas untung berganda ini hanya dalam pelaburan emas public gold kerana harga emas public gold mempunyai spread yang rendah dan mudah di jual beli 24 jam sehari. Mari sertai pelaburan emas fizikal public gold Malaysia untuk sama-sama mendapat keuntungan berganda…

5 Responses to STRATEGI MELABUR EMAS UNTUNG BERGANDA DALAM PELABURAN EMAS

  1. Diushidi Yaacob Abd Aziz berkata:

    Assalamualaikum, saya mushkil dgn teknik keuntungan berganda formula one tuan..apabila kita jual semua emas semasa harga beli tinggi dan untung tetapi untuk kita membeli semula bukankah harga jual yg baru sudah lebih mahal…boleh tuan tolong jelaskan…

    • zaidiemas berkata:

      betul tn shidi..bila kita jual emas kita harga buy yang rendah dan untuk beli harga sell yang tinggi dimana beza spread untuk 10 dinar adalah 5%..jadi caranya jual pada haarga tinggi dan tunggu beli bila harga rendah sikit..teknik ini hanya untuk dealer yang bertujuan untuk mendapatkan sekurang2nya kuntungan komisen dari beli emas dan komisen dari jual emas..sebenarnya bagi dealer spread sebenar adalah lebih rendah jika di tolak komisen..spread 10 dinar 5% tolak komisen beli emas 1% dan komisen jual emas 0.5%..spread bersih bagi new dealer hanya 5-1.5 iaitu 3.5%..jika keadaan ekonomi biasa kejap je kenaikkan atau penurunan 3.5% kerana dalam masa 2 hari minggu lepas..penurunan terbesar 13% dalam 3 hari…beli emas murah sekarang..

  2. sieera berkata:

    aslmkm en zaidi, saya mmpunyai 10 dinar pada 1 mei 2013 saya beli, bagaimana saya nak buat pelaburan?? bole ke en zaidi buatkan kira-kira untuk saya . dah berapa tambahan dinar atau gold bar yang perlu saya sediakan untuk mnjdikan gaji saya sebulan sekurgnya rm 1000? thanks en zaidi.. moga Allah mmbls jasa baik encik…

  3. zaidiemas berkata:

    sierra…cadangan saya adalah sierra kena jadi dulu dealer public gold..langkah pertama pergi gaadai emas 10 dinar tu dan dapat rm4k..tambah wang atau gadai dulu barang kemas lain yang ada utk cukupkan sierra jadi dealer…bila dah jadi dealaer dengan beli emas..emas itu digadai utk menebus barang kemas/tambah wang sieera tadi(jika perlu)…lepas jadi dealer baru dapat guna strategi formula one atau teknik gadai dan sebagainya..

  4. lynndAmya berkata:

    Salam, encik.
    Okay, mungkin sebab encik seorang dealer, jd encik dpt side income melalui komisen jual beli emas tu…dlm kes sy, cuma ada bawah rm1000…jd, berbaloikah klw sy hanya beli emas yg bawah seribu dgn spread yg besar, dan simpan then jual bila harga emas lepas harga belian saya tu? Then, if sy jual jugak pd harga yg lebih kurg dpd harga belian sy, tanpa sebarang komisen, means sy rugi lah kan?

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

BACA ARTIKEL TERBARU PELABURAN EMAS PUBLIC GOLDclose
Inline
Inline