PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

Pendaftaran percuma jadi ahli public gold atau cara mula membeli emas minima RM100 atau beli gold bar 1g 24 karat lbma bebas gst. BACA LAGI »

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

Alamat cawangan public gold seluruh malaysia, singapura dan Indonesia untuk urusan jual beli emas Public Gold. BACA LAGI »

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Kelebihan program GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold atau kebaikkan program kumpul emas fizikal modal kecil pertama di Malaysia. BACA LAGI »

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

Kelebihan emas public gold bukti produk emas public gold adalah pelaburan emas fizikal terbaik di Malaysia. KLIK BACA LAGI »

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Program GAP public gold, pelaburan emas terbaik patuh syariah dan modal terendah hanya RM138 cara mudah membeli gold bar 1 gram untuk mengumpul jongkong emas fizikal dan tukar kepada gold bar 20g dan sebagainya..klik BACA LAGI »

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

Senarai produk emas dan perak Public Gold untuk memilih produk pelaburan terbaik dari jenis gold bar, emas dinar atau silver bar termurah tanpa cukai gst...KLIK SEGERA BACA LAGI »

 

MENGENAI PUBLIC GOLD KELULUSAN BNM PENGIKTIRAFAN ANUGERAH

ibu pejabat public gold

Public gold atau nama penuhnya Public Fine Gold International Sdn Bhd ditubuhkan pada tahun 2008 di Pulau Pinang dan kini dikenali Public Gold Marketing Sdn. Bhd.

Ibu pejabat Public Gold beralamat di : Public Fine Gold International Sdn Bhd (818840-U),12E Ground Floor, Jalan Rumbia, 11900 Bukit Jambul, Penang.Tel : 04-644 9999. Website rasmi public gold ialah www.publicgold.com.my.

Public Gold adalah syarikat pengeluar, pengilang dan pedagang (menjual dan membeli emas dan perak)  tempatan Malaysia yang telah mendapat kelulusan Bank Negara Malaysia (BNM) dan telah mendapat pengiktirafan oleh Malaysia Book Of Record sebagai syarikat tempatan pertama yang mengeluarkan gold bullion bar atau jongkong emas dan jongkong perak. Public gold juga mendapat pengiktirafan dari pemimpin-pemimpin Negara seperti Tun Dr Mahathir Mohamad dan telah mendapat banyak anugerah dari dalam Negara atau luar Negara.

Surat kelulusan Bank Negara Malaysia untuk Syarikat Public Fine Gold International Sdn Bhd atau Public gold untuk mengeluarkan menjual dan membeli jongkong emas fizikal dan syiling emas dinar.

public gold dapat kelulusan BNM

Public gold mendapat pengiktirafan Malaysia book of record. Syarikat emas pertama Malaysia yang mengeluarkan jongkong  emas atau gold bullion bar

Pengeluar pertama jongkong emas malaysia

Public gold mendapat pengiktirafan Malaysia book of record. Syarikat emas pertama Malaysia yang mengeluarkan jongkong perak atau silver bullion bar

public gold pengeluar jongkong perak pertama malaysia

Sebahagian anugerah-anugerah lain yang diperolehi oleh public gold dalam dan luar negara.

Anugerah perdagangan terbaik 2010

 

public gold dianugerahi perdagangan

Public gold mendapat anugerah industri 2012

anugerah public gold industri terbaik

Public gold  mempunyai kilangnya sendiri dan mengeluarkan jongkong emas bertaraf antarabangsa. Ini kerana setiap emas yang dihasilkan mempunyai sijil ketulenan yang disahkan oleh “Certified Assayer” . Assayer ini berperanan untuk menguji setiap poduk emas dan perak yang dihasilkan oleh syarikat Public Fine Gold International Sdn Bhd menepati piawai yang telah ditetapkan.

Saya sendiri telah menguji produk emas public gold mengunakan penguji ketulinan emas atau densimeter yang disediakan di setiap cawangan public gold. Jadi apabila anda membeli emas public gold,anda boleh terus menguji ketulenan  dan berat emas tersebut menggunakan densimeter tersebut secara percuma. Ketulenan dan berat emas public gold semamangnya telah teruji apabila saya dapat mengadaikan emas tersebut di arrahnu agrobank dan arrahnu bank islam Kelantan.

Kini, Public Gold berkembang pesat dan mempunyai CAWANGAN PUBLIC GOLD  di seluruh negeri bagi memudahkan dealer-dealer mengambil stok emas dan perak seperti gold bar,syiling dinar,jongkong perak,dirham,i-series dan jewellery.
Public Gold kini telah mempunyai wismanya sendiri yang dipanggil Wisma Public Gold di Kawasan Perindustrian Bayan Lepas yang menggabungkan kilang emas dan perak serta  Ibu Pejabat Public Gold dan anak syarikat dalam satu bangunan di kawasan yang sama. Ia telah dirasmikan oleh Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tuanku Hajah Haminah pada 15 Mac 2012.Perasmian oleh pemimpin tertinggi negara oleh Ke Bawah Duli Permaisuri Agong tersebut menunjukkan bahawa Public Gold telah diberi pengiktirafan yang amat besar dalam sejarah kegemilangan emas dan perak yang menunjukkan keyakinan yang sangat tinggi oleh pelabur emas dan peminat-peminat emas dan perak.

perasmian wisma public gold

Sebenarnya Public Gold sebagai pengilang, pengeluar dan pedagang  emas fizikal telah pun diiktiraf oleh pemimpin negara sejak awal penubuhannya lagi. Mantan perdana menteri Tun Dr Mahathir smemangnya penyokong pelaburan emas fizikal.

Tun Dr Mahathir bersama emas public gold

Dengan adanya kilang sendiri, Public Gold dapat menjual emas dan perak keluarannya pada harga yang lebih rendah kerana kos pengeluarannya tidak bergantung kepada pihak ketiga.

Public Gold tiada kaitan dengan Public Bank atau Public Mutual.

Kini public gold telah maju selangkah lagi dengan membina arrahnu gadaian islam di bawah anak syarikat Koperasi Dagang Emas iaitu tempat pajak atau gadai jongkong emas, jongkong perak dan barangan kemas. Klik ARRAHNU ISLAM GADAI EMAS DINAR GOLD BAR PERAK PUBLIC GOLD untuk membaca mengenai arrahnu islam public gold untuk gadai emas dan perak.

arrahnu gadai emas perak public gold

5 Responses to MENGENAI PUBLIC GOLD KELULUSAN BNM PENGIKTIRAFAN ANUGERAH

  1. auto insurance berkata:

    What a wonderful and comprehensive guide, may I say you have found the best bargains. I seem to lack searching skills, so these are very useful tips, I often jump in and go for popular key words, which is probably why I uncover popular items.I remember when I first discovered eBay, I was terrified of bidding, but now I don’t give it a second thought, I am that person who bids a .17p amount. Those tapestry boots are so beautiful xx

  2. Myös mun lempparia on just tuo maku! Bedtime on myös hyvää tällaiselle iltakukkujalle kun joutuu kuitenkn aamuisin heräämään klo 3.45. Turkasen kalliita vaan on nuo teet. Cittarissa oli joskus tarjouksessa 2.95. Harmittaa etten ostanut nempää silloin…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

BACA ARTIKEL TERBARU PELABURAN EMAS PUBLIC GOLDclose
Inline
Inline