BERITA BAIK PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD

Berita-Baik-Pelaburan-Emas-Public-Gold BERITA BAIK PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Berita Baik Pelaburan Emas Public Gold

Berita baik pelaburan emas Public Gold melalui perkembangan terkini perkhidmatan Gold In Transit (GIT), emas 916, PG Mall dan promosi menjadi pengedar emas

Public Gold semakin berkembang maju dan kukuh setelah berkembang pesat dengan perkembangan terbaru dalam pelaburan emas Public Gold seperti perkembangan terkini perkhidmatan Gold In Transit (GIT) pertama di Malaysia, kemudahan jual beli emas online sistem pfx, berita terbaru penjualan semula barang kemas 916 Public Gold, info tentang portal beli belah online PG Mall dan promosi hebat menjadi pengedar emas Public Gold bagi meningkatkan kemajuan dalam perniagaan dengan memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan.

BERITA BAIK DALAM PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD

Gold-In-Transit-GIT-Public-Gold BERITA BAIK PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Gold In Transit GIT Public Gold

Perkhidmatan Public Gold terbaru dikenali Gold In Transit (GIT) Public Gold iaitu servis penghantaran emas ke rumah PERTAMA DI MALAYSIA. Perkhidmatan ini GIT adalah khidmat penghantaran emas secara pos berinsuran terus ke rumah walaupun dengan membeli gold bar 1 gram. Perkhidmatan GIT membolehkan pelanggan atau ahli public gold membeli emas secara online dan emas tersebut akan di hantar ke alamat pembeli dengan selamat. Perkhidmatan ini akan memudahkan pembelian produk jongkong emas dan perak pelaburan secara online di rumah dan emas tersebut akan sampai ke rumah. Jadi, perkhidmatan GIT ini akan memberi kemudahan, menjimatkan masa, menjimat kos pengangkutan dan selamat.

Kemudahan-Beli-Emas-Online-FPX BERITA BAIK PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Kemudahan Beli Emas Online FPX

Perkembangan terbaru, pembelian semua produk Public Gold kini boleh dilakukan secara online menggunakan sistem bayaran FPX. Klik PANDUAN BELI EMAS PUBLIC GOLD untuk mula beli emas online untuk pelaburan, pelindung kejatuhan wang, dana bekalan kecemasan, penjana harta dan peluang berniaga emas Public Gold untuk menjana pendapatan pasif untuk sepanjang hayat dan boleh diwarisi.

Perkembangan-Terkini-Emas-GAP BERITA BAIK PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Perkembangan Terkini Emas GAP

Paling menarik, perkhidmatan GIT juga untuk pemegang akaun emas GAP (Gold Accumulation Program) mengeluarkan emas fizikal dari akaun emas GAP dan emas yang di keluarkan (withdraw) boleh di poskan kerumah. Pekembangan terkini emas akaun GAP boleh juga keluarkan atau withdraw gold bar non LBMA iaitu BungaMas dan gold bar Taifook dari akaun emas GAP bila-bila masa dari akaun emas GAP, sebelum ini hanya boleh keluarkan emas LBMA sahaja. Kini harga emas rendah, amat sesuai beli emas GAP minima RM100 untuk kumpul emas fizikal sedikit demi sedikit dan dapat atau keluarkan pelbagai emas fizikal tanpa keluar dari rumah melalui perkhidmatan GIT.

Kempen-Beli-Emas-Dapat-Free-Emas BERITA BAIK PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Kempen Beli Emas Dapat Free Emas

Public Gold menganjurkan buy and win campaign, iaitu kempen beli emas dan menang emas secara percuma apabila membuat belian emas minima RM100 dan berpeluang menang cabutan bertuah emas dari tarikh 1 Ogos 2018 hingga 31 Oktober 2018. Whatsapp 019-9185593 atau PANDUAN BELI EMAS MINIMA RM100 PROGRAM GAP PUBLIC GOLD untuk mula kumpul emas fizikal modal kecil sedikit demi sedikit melalui program GAP bagi mengumpul emas untuk memulakan pelaburan jongkong emas.

Kerjasama-Public-Gold-Dengan-Tekun-Nasional BERITA BAIK PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Kerjasama Public Gold Dengan Tekun Nasional

Public Gold Marketing Sdn Bhd (Public Gold) terus berkembang maju dan diyakini setelah menandatangani perjanjian kerjasama dengan Tabung Ekonomi Kumpulan Usaha Niaga Nasional (TEKUN Nasional) pada 13 Julai 2018 untuk memperluaskan saluran pengedaran produk emas, melalui Ar-Rahnu TEKUN. Perjanjian jalin kerjasama dimeterai antara Ketua Pengawai Eksekutif TEKUN Nasional Datuk Baharom Embi dan Pengerusi Eksekutif Public Gold Group Datuk Louis Ng Chun Hou, yang berlangsung di ibu pejabat TEKUN Nasional. Melalui kerjasama ini, orang ramai kini boleh membeli semua jenis produk emas Public Gold yang berketulenan Au 999.9, dari bar emas (0.5 gram hingga 250gram) hingga gold wafer ( ½ Dinar kepada 10 Dinar) di cawangan Ar -Rahnu TEKUN di seluruh negara. Produk emas Public Gold berkualiti tinggi yang patuh Syariah dan diiktiraf oleh Persatuan Pasaran Bullion London.

Datuk Baharom Embi berkata melalui perkhidmatan yang ditawarkan oleh Ar-Rahnu tekun, masyarakat dapat menggadai emas sebagai jaminan untuk mendapatkan nilai lebih, pembiayaan cepat dan mudah. Ia boleh digunakan sebagai modal perniagaan kecil dan aktiviti ekonomi yang produktif untuk membangun dan memperbaiki ekonomi rakyat. “Emas tidak hanya bertindak sebagai lindung nilai terhadap kemungkinan krisis kewangan tetapi juga kekayaan yang boleh diturunkan dari generasi ke generasi dengan peningkatan luar biasa dari masa ke masa”. Pengerusi Eksekutif Public Gold Group, Datuk Wira Louis Ng Chun Hou, berkata kerjasama antara kedua pihak itu dilihat saling memberi manfaat dengan syarikat boleh mempelbagaikan lagi saluran pengedaran produk Public Gold, manakala Ar Rahnu TEKUN dapat memasarkan produk emas fizikal kepada orang ramai.  Ar Rahnu TEKUN memiliki lapan cawangan dengan empat cawangan di kawasan Lembah Klang iaitu di Sentul, Wangsa Maju, Semenyih dan Shah Alam, manakala cawangan lain terletak di Alor Setar, Kota Bharu, Tawau dan Johor Bahru dan berikutan sambutan yang menggalakkan, ia merancang untuk membuka cawangan di Sarawak, Pahang, Sabah, Perak dan Perlis. Maklumat lanjut berita harian bertajuk Ar Rahnu TEKUN sasar jualan RM500,000 produk emas

Berita baik pelaburan emas Public Gold kerana produk  emas pelaburan dan barang kemas Aurora Italia Public Gold boleh di perolehi di 19 cawangan Public Gold Malaysia Singapura dan Indonesia, 75 cawangan Pos Ar-Rahnu, kini bertambah 8 cawangan Ar-Rahnu TEKUN dan juga perkhidmatan pos emas ke rumah melalui Gold In Transit (GIT) bagi yang tiada kesempatan atau sibuk. Kerjasama dan perkhidmatan terbaru ini akan memudahkan urusan jual beli atau gadai emas Public Gold dan menyebabkan produk emas public gold makin berkembang maju, dikenali dan di yakini.

Berita baik dan perkembangan terbaru bagi peminat barang kemas 916, Public Gold telah mula menjual kembali barang kemas 916 di PG MALL dan barang kemas tersebut boleh diposkan terus ke rumah dengan selamat yang diinsuranskan. Public Gold adalah pengeluar jongkong emas dan barang kemas sejak 2008, cuma henti keluarkan barang kemas pada tahun 2014 bila GST diperkenalkan. Kini, barang kemas bebas gst, jadi Public Gold mula menjual semula barang kemas secara berperingkat. Nanti lebih banyak design baru barang kemas 916 yang akan dijual di PG MALL (anak syarikat Public Gold). Harga emas perhiasan Public Gold di target 10% lebih murah dari harga di kedai emas dan 50% murah dari segi kos upah tukang. Dari pengalaman lepas, harga barang kemas 916 Public Gold adalah paling murah.

Berita-Pg-Mall BERITA BAIK PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Berita Pg Mall

PG Mall adalah anak syarikat Public Gold merupakan pusat beli belah online tempatan terbesar Malaysia juga berkembang maju dan pesat kerana menyediakan perkhidmatan shopping online terbaik. PG MALL SASAR PEROLEHAN 5 JUTA menjelang hujung tahun 2018 daripada portal beli-belah PG Mall yang dioperasikan oleh syarikat Public Gold Marketing Sdn. Bhd. (Public Gold). Pg Mall satu-satunya portal beli-belah tempatan yang dibangunkan dengan konsep berbelanja ‘ConsuMerchant’ yang memenuhi gaya hidup dan budaya berbelanja rakyat Malaysia dengan menawarkan pelbagai promosi termasuk harga diskaun serta ganjaran nilai kepada pembeli dan pengedar sekali gus memastikan harga produk kekal murah serta peluang menambah pendapatan sampingan.

PG Mall iaitu portal beli belah online Malaysia berkembang pesat kerana kelebihan utama berikut :

 1. Merangkumi semua barangan tempatan dan antarabangsa iaitu lebih 500,000 produk daripada produk gula-gula, coklat, budu, komputer, tiket-tiket hiburan dan sebagainya. Barangan yang dibeli amat mudah, cepat dan selamat sampai kerumah melalui pos laju.
 2. Jana pendapatan sampingan atau dropship melalui “consumerchant”. Beli barangan online terus jadi ahli, dapat diskaun dan boleh mengajak/promosi/kongsi kepada peniaga atau rakan-rakan pembeli untuk berniaga atau beli belah di pg mall akan dapat pendapatan sampingan pasif untuk sepanjang hayat.
 3. Sokongan hebat terhadap produk tempatan Malaysia kerana lebih menyakinkan dan selamat. Contoh jika beli milo melalui store Maidin, jika barang dibeli lambat/tidak sampai maka mudah buat rujukan di cawangan public gold atau peniaga(merchant) atau pg mall atau pos malaysia.
 4. Gaya hidup kini sudah beralih kepada beli belah online yang lebih murah, selamat, cepat dan menjimatkan kerana kesibukan masa dan jalanraya.

Panduan beli belah online di PG Mall :

 • Bagi ahli public gold yang sudah mempunyai kod pg dan password, boleh terus login ke website pg mall untuk beli belah.
 • Bagi bukan ahli public gold, kena DAFTAR PERCUMA dahulu di pg mall untuk mula beli belah online. Klik PANDUAN SHOPPING ONLINE DI PG MALL untuk panduan, pengalaman dan kelebihan shopping online di PG Mall.

PROMOSI BELI EMAS TERUS MENJADI DEALER

Promosi-Agen-Emas-Public-Gold BERITA BAIK PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Promosi Agen Emas Public Gold

Berita baik promosi beli emas terus jadi dealer atau pengedar emas public gold pada bulan ogos sempena Merdeka 2018, sayangi Malaysiaku. Promosi Dealer Recruitment Drive (DRD) bulan ogos adalah promosi beli emas 200g dapat terus jadi normal dealer dan dapat percuma RM200 voucer beli belah online di PG Mall. Pembelian emas minima 500g pula akan dapat terus jadi Priority Dealer dan free RM500 voucer untuk beli belah online pelbagai barangan dan perkhidmatan di PG Mall.

Promosi-Hebat-Jadi-Pengedar-Emas BERITA BAIK PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD
Promosi Hebat Jadi Pengedar Emas

Berita terbaik adalah promosi terhebat dan terhad, iaitu promosi khas untuk menjadi dealer Public Gold dengan hanya membeli gold bar 1g Agong dan gold bar 50g 24karat LBMA. Beli sekeping gold bar 1g Agong berharga RM280 dan sekeping gold bar 50g berharga RM86++ dapat terus jadi dealer. Pembelian gold bar 50g boleh bayar penuh (full payment) atau bayaran ansuran, EPP 10 kali iaitu lebih kurang RM860 sebulan selama 10 bulan. Syarat biasa menjadi dealer Public Gold ialah beli emas minima 200g berharga lebih kurang RM35,000, promosi terhad ini hanya beli gold bar 50g sahaja. Klik CARA DAN SYARAT JADI DEALER PUBLIC GOLD untuk maklumat syarat-syarat menjadi dealer Public Gold. Rebut peluang keemasan pada harga emas terendah kini untuk beli emas terus jadi dealer tanpa yuran atau tanpa syarat maintain dan sebagainya. Promosi hebat ini hanya khas untuk habiskan beberapa keping stok gold bar 1g Agong yang terhad dan hanya boleh dibuat melalui saya. Promosi Terhad hanya untuk beberapa kekosongan sahaja. Promosi ini adalah secara tertutup dan terhad, jadi jangan di viralkan. Rebut peluang keemasan jadi dealer dengan beli emas modal rendah tanpa yuran untuk mula melabur dan bina perniagaan emas sendiri yang boleh diwarisi untuk seumur hidup bagi menjana pendapatan aktif dan pasif.

Berminat menjadi dealer melalui belian gold bar 1g Agong dan gold bar 50 gram 24K LBMA tanpa gst/sst dan patuh syariah untuk berniaga emas dan menjana pendapatan pasif setiap bulan untuk sepanjang hayat, tuliskan maklumat di bawah untuk saya proses beli gold bar 1g Agong dan gold bar 50g 24 Karat lbma terus jadi Normal Dealer :

 • PG NEW BELI GOLD BAR 1 GRAM AGONG DAN 50 GRAM LBMA
 • Tarikh Belian :
 • Nama penuh :
 • Nombor IC :
 • Nombor Tel :
 • Email :
 • Item pembelian : Beli Ansuran EPP10 gold bar 1g agong dan 50g lbma
 • Cawangan pg berdekatan :
 • Nama introducer : Mohd Zaidi Junus
 • Kod pg introducer : PG001425
 • Catatan : Beli Emas Terus Jadi Normal Dealer Promosi Agong

Hantar maklumat di atas kepada Whatsapp saya 0199185593, Mohd Zaidi Bin Junus, Founder Master Dealer Public Gold PG001425 untuk maklumat promosi menjadi dealer Public Gold, pertanyaan atau panduan Pelaburan Emas Public Gold.

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593