CARA MULA MELABUR EMAS BELI EMAS JADI DEALER PUBLIC GOLD

CARA MULA MELABUR EMAS FIZIKAL BELI EMAS ATAU JADI DEALER PUBLIC GOLD

alat-memeriksa-ketulinan-emas CARA MULA MELABUR EMAS BELI EMAS JADI DEALER PUBLIC GOLDEmas fizikal adalah emas yang boleh dipegang dan terdiri daripada jongkong emas atau gold bar, syiling dinar dan barangan kemas.Jongkong emas adalah emas 999 iaitu emas atau logam Au yang mengandungi kandungan 99.9%,syiling dinar pula adalah emas 916 atau 917, emas 916 atau 917 adalah sama nilainya bermaksub kandungan emasnya 91.6% (emas 917 kerana dibundar dari emas 916 juga kerana kandungan sebenar emas 91.67 menjadi 91.7 atau 917).Barangan kemas pula pelbagai jenis emas,public gold hanya mengeluarkan emas 916 yang tulen.

Emas sememangnya diakui dari dahulu sebagai logam yang bernilai hinggakan dizaman koboi menggunakan emas sebagai matawang atau di zaman Rasulullah menggunakan emas dinar. Ini adalah kerana emas adalah logam terunggul yang tidak dapat dicipta dan merupakan asset kekayaan yang sebenar.

Pelaburan emas fizikal adalah melibatkan pembelian emas fizikal seperti gold bar,syiling dinar atau barang kemas,menyimpan dalam jangkamasa tertentu dan menjualnya apabila harga emas naik untuk mendapat keuntungan.Emas yang sesuai untuk pelaburan emas adalah gold bar atau syiling dinar kerana spreadnya rendah.Spread iaitu peratus perbezaan harga jual dengan harga beli bagi syarikat pelaburan emas pertama di Malaysia iaitu Public gold adalah rendah iaitu 4% hingga 5%.

Terdapat 3 cara mula melabur emas menjadi pelanggan public gold atau menjadi pengedar emas public gold :

CARA PERTAMA. Cara mendaftar pada website public gold.Klik untuk cara free daftar jadi pelanggan public gold DAFTAR PERCUMA AHLI. Cara ini membolehkan anda mendaftar jadi pelanggan public gold melalui website public gold dan seterusnya membeli emas atau menjual emas public gold melalui website public gold 24 jam sehari. Cara ini memudahkan anda menjadi new dealer public gold apbila anda cukup modal untuk menjadi new dealer public gold dengan kunci sendiri harga beli emas pada website public gold.

CARA KEDUA. Cara jadi pelanggan public gold melalui saya lock harga beli emas untuk anda.Langkah atau cara untuk mula melabur emas fizikal,beli emas atau jadi dealer public gold dalam pelaburan emas public gold Malaysia adalah:

1.  Semak atau lihat  harga emas terkini dengan melayari http://www.publicgold.com.my .Harga emas fizikal public gold berubah setiap 20 minit mengikut harga emas antarabangsa.Harga emas fizikal public gold terdiri daripada jongkong emas atau gold bar emas 999.9%, syiling dinar emas 916, i-series emas 916 dan D-series barangan kemas  emas 916.

2. Jika anda ingin MEMBELI EMAS PUBLIC GOLD dan jadi pelanggan public gold seterusnya dapat mengunci atau lock harga beli emas atau lock jual emas di internet,beli pertama kali sekurang-kurangnya 1 dinar,hubungi / SMS saya, Zaidi 019-9185593 NAMA PENUH,NOMBOR KAD PENGENALAN,ALAMAT,NOMBOR HANDPHONE,EMEL dan NOMBOR AKAUN MAYBANK/PUBLICBANK untuk  “lock harga” beli emas pertama dan daftarkan nama anda sebagai pelanggan public gold dimana pun anda berada kerana public gold mempunyai cawangan seluruh negeri dalam Malaysia.

3. Jika anda mahu jadi peniaga emas atau DEALER PUBLIC GOLD mestilah membeli atau saya lock harga beli RM20,000 keatas dengan menghantar SMS,Zaidi 019-9185593 NAMA PENUH,NOMBOR KAD PENGENALAN,ALAMAT,NOMBOR HANDPHONE,EMEL dan NOMBOR AKAUN MAYBANK/PUBLICBANK.

4.  Semak email anda sehari selepas saya ‘lock harga’ untuk mendapat Sales Order (S.O) pembelian emas yang dihantar oleh pihak Public Gold dan tercatat senarai jumlah belian emas, nombor akaun Maybank berhad iaitu 5071-3410-4563 dan Public Bank berhad 3167-52-0833 bagi Public Gold Marketing Sdn Bhd. Pihak Public Gold juga akan menghubungi anda untuk pengesahan pembelian emas tersebut.

4.  Bank  in (atau cash jika kurang dari RM3000) jumlah belian emas kedalam akaun Maybank berhad iaitu 5071-3410-4563 atau Public Bank berhad 3167-52-0833 atas nama Public Gold Marketing Sdn Bhd dan simpan slip bank baik-baik. Pihak public gold memberikan masa selewat-lewatnya 3 hari untuk anda bayar ,bank in atau transfer ke akaun Public Gold Marketing Sdn Bhd.

5. Ambil stok emas anda di cawangan Public Gold berdekatan anda dengan menunjukkan slip bank yang anda telah bank in tersebut. Public gold menyediakan alat pemeriksa ketulinan di setiap cawangan public gold.Anda boleh memeriksa atau check ketulinan emas yang telah dibeli secara percuma disini.

CARA KETIGA. Pergi terus ke cawangan public gold.Jika anda terus ke cawangan Public Gold untuk membeli emas atau jadi dealer,katakan dan tulis borang nama introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan no.kod introducer PG001425.Klik untuk Lihat CAWANGAN PUBLIC GOLD TERDEKAT ANDA
Harga emas adalah tetap,jika anda TIDAK beritahu atau tulis nama INTRODUCER,komisen TIDAK akan diperolehi kepada sesiapa..

TAPI jika beritahu saya sebagai introducer,komisen akan diperolehi kepada saya dan anda…
Saguhati, ilmu, teknik pelaburan emas akan dikongsi dengan customer atau new dealer public gold www.pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593