ARRAHNU ISLAM GADAI EMAS DINAR GOLD BAR PERAK PUBLIC GOLD

arrahnu-gadaian-islam-emas-perak ARRAHNU ISLAM GADAI EMAS DINAR GOLD BAR PERAK PUBLIC GOLD

Arrahnu islam iaitu arrahnu mengikut sistem gadaian islam iaitu Koperasi Dagang Emas untuk gadai emas public gold termasuk gold bar syiling emas dinar atau jongkong perak untuk kemudahan customer public gold yang pertama telah di buka di Pulau Pinang.

Arrahnu gadaian islam untuk pajak emas public gold ini adalah untuk memudahkan semua pelanggan public gold yang kini menghadapi masalah kerana banyak arrahnu gadaian islam seperti arrahnu bank rakyat atau arrahnu agrobank yang telah tidak menerima jongkong emas,gold bar dan emas dinar untuk di gadaikan.Arrahnu koperasi dagang emas di Pulau Pinang ini adalah arrahnu pertama untuk public gold dan selepas ini akan di buka di negeri-negeri lain seluruh Malaysia. Seperti yang saya maklumi dalam artikel sebelum ini ARRAHNU PUBLIC GOLD  CAWANGAN BARU PUBLIC GOLD DI PASARAN SAHAM,pembukaan arrahnu gadaian islam ini akan memudahkan lebih 28,000 pelanggan public gold untuk memajak emas silver public gold dan seterus merancakkan pelaburan emas fizikal. Satu kelebihan arrahnu koperasi dagang emas ini adalah kebolehan mengadai jongkong perak atau silver bar. Koperasi Dagang Emas ini rasanya adalah arrahnu public gold pertama yang dapat gadai jongkong perak di Malaysia.

Arrahnu gadai islam Koperasi Dagang Emas ini adalah sistem gadaian islam mengikut syariah seperti arrahnu bank. Had pinjaman atau dapatan gadaian emas adalah 70% dari nilai emas.Contohnya jika anda mengadai emas 1 dinar yang berharga RM770, anda akan mendapat pinjaman lebih kurang RM540.Upah simpan emas yang dikenakan adalah 0.8% dari nilai marhum atau nilai emas iaitu jika 1 dinar tadi,RM770 X 0.8% = RM6.16 sebulan.Upah simpan bagi gadai silver atau perak adalah 1% sebulan. Tempoh gadaian atau masa untuk anda tebus emas adalah 6 bulan + 2 bulan + 2 bulan , iaitu hingga 10 bulan. Bagi belajar melabur emas dengan teknik arrahnu klik TEKNIK PELABURAN EMAS DAPAT WANG PERCUMA TANPA GUNA MODAL

Pembukaan arrahnu gadaian islam Koperasi Dagang Emas ini pastinya akan memudahkan pelanggan Public Gold untuk memajak emas dan perak terutamanya customer public gold yang berada di luar Kelantan. Pelanggan public Gold yang berada di Kelantan dapat gadai emas public gold seperti gold bar atau syiling dinar emas di Arrahnu Bank Islam atau arrahnu lain. Cuma kelebihan Arrahnu Koperasi Dagang Emas adalah kerana kebolehannya dapat gadai jongkong silver yang tiada pada Arrahnu lain. Jadi inilah masa pelabur silver atau perak untuk membeli perak dan memulakan pelaburan perak atau syiling dirham perak. Mulai melabur silver sekarang dengan mendaftar sebagai pelanggan public gold, klik DAFTAR PERCUMA AHLIdengan membeli 10 dirham silver yang berharga lebih kurang RM140 atau emas public gold dan seterusnya dapat menggunakan Arrahnu gadaian islam Koperasi Dagang Emas Public Gold. Selamat melabur emas dan perak fizikal tulen public gold.

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593