CARA MUDAH BELI EMAS PUBLIC GOLD SECARA ONLINE

cara-mudah-beli-emas CARA MUDAH BELI EMAS PUBLIC GOLD SECARA ONLINE
cara mudah beli emas public gold

Cara mudah membeli emas  secara online produk emas dan perak public gold melalui internet 24 jam iaitu kaedah terbaik memulakan pelaburan emas fizikal kerana mudah menjual dan membeli emas.

Bagi pelabur emas yang mahu membeli emas dan perak fizikal atau memulai pelaburan emas dan perak fizikal hendaklah tahu membuka internet untuk memaksimakan keuntungan melalui pembelian emas secara online. Pembelian emas secara online adalah mudah iaitu membeli emas melalui website di rumah atau di mana sahaja anda berada tanpa perlukan kos pengangkutan minyak kenderaan dan menjimatkan masa. Pembelian emas secara dalam talian ini adalah sama seperti membeli barangan pada website mudah.com di mana asasnya menetapkan harga barangan yang di ingini dan selepas itu mengambil barangan tersebut. Perbezaannya hanya pada harga emas yang tetap yang berubah mengikut harga emas dunia dan emas public gold terjamin kualitinya.

Sebelum membeli emas dinar, jongkong emas atau perak hendaklah terlebih dahulu :

1. Menyemak harga emas semasa. Klik HARGA EMAS DAN PERAK TERKINI PUBLIC GOLD untuk meninjau harga emas semasa yang berubah setiap 20 minit serta memilih produk emas sama ada mahu membeli emas dinar, gold bar, silver bar atau syiling perak dirham.

2. Melihat alamat cawangan public gold terdekat untuk membayar dan mengambil emas tersebut selepas TIGA hari melakukan pembelian emas secara online atau lock price buy order. Klik ALAMAT DAN 19 CAWANGAN PUBLIC GOLD dalam Malaysia dan singapura.

Perkara penting untuk mula membeli serta mnyimpan emas sebagai pelaburan adalah pemilihan produk emas terbaik untuk pelaburan emas fizikal. Klik JENIS PRODUK EMAS TERBAIK untuk pelaburan untuk mendapat keuntungan maksima dalam pelaburan emas fizikal.

Setelah memilih jenis produk emas untuk di beli dan mengetahui alamat cawangan public gold, pilih cara mudah membeli emas public gold seperti berikut :

Cara mudah beli emas pertama : Bantuan daftar beli emas online

Saya sebagai master dealer public gold akan membantu anda dalam pembelian emas di mana sahaja anda berada. Hanya Hantar sms atau whatsapp kepada saya 019-9185593 Mohd Zaidi bin Junus, PG001425 Master dealer public gold :

nama penuh, nombor kad pengenalan, nombor telefon, emel, jenis serta bilangan emas yang mahu dibeli dan cawangan public gold terdekat anda untuk saya daftarkan sebagai pelanggan public gold dan seterusnya lock price atau kunci harga beli emas tersebut. Saya juga akan member cadangan masa sesuai iaitu jangkaan harga emas terendah untuk membeli emas. Klik CARA MUDAH BELAJAR ANALISIS TEKNIKAL untuk belajar meramal harga emas terbaik untuk di beli atau di jual.

Cara mudah beli emas kedua : Daftar dan beli emas online sendiri

Panduan cara mudah membeli emas sendiri melalui website public gold meelibatkan beberapa langkah iaitu daftar dahulu dan seterusnya placed order atau kunci harga beli emas online 24 jam sehari 7 hari seminggu mengikut harga emas antarabangsa. Untuk membeli emas public gold mestilah daftar percuma pada website public gold dan terus beli emas atau perak untuk menjadi pelanggan public gold. Membeli emas cara online ini adalah paling baik kerana mudah, tanpa kos, tanpa perantaraan dealer iaitu anda terus boleh berhubung dengan public gold untuk memudahkan proses membeli emas atau menjual emas secara online. Maksubnya dengan mendaftar dan menjadi customer public gold, pembeli atau penyimpan emas tidak perlu bersusah payah untuk menjual atau membeli emas melalui dealer atau pngedar emas public gold, tapi boleh terus berurusan membeli atau menjual emas secara online dengan syarikat public gold. Pastikan semasa mendaftar pada website public gold  menulis nama introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan kod introducer PG001425 agar saya sebagai dealer dapat memberi panduan dan tunjuk ajar tentang pelaburan emas fizikal public gold.

Langkah pertamanya untuk mendaftar serta membeli emas public gold online untuk menjadi pelanggan public gold adalah klik DI SINI DAFTAR BELI EMAS PUBLIC GOLD. Selepas itu ikuti langkah seperti rajah di bawah hingga selesai.

cara-mudah-beli-emas-public-gold CARA MUDAH BELI EMAS PUBLIC GOLD SECARA ONLINE
cara mudah beli emas online

Setelah selesai membeli emas secara online sama ada cara 1 atau cara 2 di atas, Anda kini telah bergelar pelanggan atau customer public gold yang seterusnya boleh membeli emas atau menjual emas sendiri secara online. Langkah terakhir untuk aktifkan akaun pelanggan atau dealer pada website public gold untuk membolehkan anda membeli emas atau menjual emas secara online melalui website public gold atau melalui aplikasi telefon android public gold. Klik CARA AKTIFKAN AKAUN PELANGGAN ATAU DEALER PUBLIC GOLD. Pilihan anda mula membeli,menyimpan dan melabur emas fizikal adalah pilihan yang bijak. Klik KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD untuk menilai dan membanding keistimewaan pada produk emas public gold.

PENERANGAN LANGKAH PEMBELIAN EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD SECARA ONLINE.

1. Pilih salah satu cara mudah beli emas online di atas akan menjadikan anda pelanggan public gold atau pengedar emas public gold. Klik CARA JADI DEALER PUBLIC GOLD untuk mengetahui syarat dan cara menjadi dealer atau pengedar emas public gold.

2. Pihak public gold akan menghubungi anda untuk pengesahan pembelian selepas membuat pembelian emas secara online.

3. Selepas itu sila semak emel anda untuk mendapatkan sales order (S.O) yang mengandungi butiran belian emas, nombor akaun Maybank berhad iaitu 5071-3410-4563 dan Public Bank berhad 3167-52-0833 bagi Public Gold Marketing Sdn Bhd dan nombor pg kod pelanggan atau customer public gold anda. Nombor kog pg ini adalah seperti no kod pg saya PG001425 akan membolehkan anda mengaktifkan akaun pelanggan atau pengedar emas supaya dapat mengunci atau lock harga beli emas atau lock jual emas di internet atau SMS secara online 24 jam mengikut harga emas dunia yang berubah setiap 20 minit.

sales-order-beli-emas-public-gold CARA MUDAH BELI EMAS PUBLIC GOLD SECARA ONLINE
sales order beli emas public gold

4. Buat bayaran selewatnya tiga hari dari tarikh kunci harga beli emas. Jika belian emas atau perak kurang dari RM3000 anda boleh bawa dan bayar tunai di cawangan public gold untuk mendapatkan emas anda. Jika belian emas atau perak melebihi RM3000 anda hendaklah Bank in jumlah belian emas kedalam Akaun Public Gold Marketing Sdn Bhd dan simpan slip bank in baik-baik.

5. Bawa slip atau resit bank in dan kad pengenalan anda ke cawangan public gold berdekatan anda untuk mendapatkan emas atau perak anda selewatnya 3 hari.Lagi cepat anda membuat bayaran,lagi cepat anda memperolehi emas belian anda. Jika anda kesibukkan atau ingin mengambil emas anda selepas 3 hari, mestilah menghantar resit bayaran bank in (tuliskan no sales order dan no pg kod anda pada resit bank in tersebut) ke emel atau fax ke public gold. Hantar resit bank in yang tertulis no sales order dan no pg kod kod anda ke alamat emel public gold iaitu payment@publicgold.com.my atau fax ke 04-6464916 sebagai pemberitahuan bukti anda telah membuat bayaran.

6. Isi borang pelanggan atau dealer di cawangan public gold. Pada borang customer atau dealer tuliskan pada ruangan nama introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan no.kod introducer PG001425. Jika anda menjadi dealer atau pengedar emas public gold, anda perlu menberi buku akaun atau surat pengesahan akaun maybank atau public bank. Akaun maybank atau public bank ini adalah untuk syarikat public gold memasukkan komisen belian emas atau jualan emas anda pada 20 hb setiap bulan kepada dealer public gold.

7. Public gold menyediakan alat pemeriksa ketulinan di setiap cawangan public gold. Anda boleh memeriksa atau check ketulinan emas yang telah dibeli secara percuma disini sebelum anda mengambil emas anda. Bagi yang membeli emas dan menjadi pengedar emas public gold, anda boleh minta brocher public gold secara percuma untuk di kongsikan bersama rakan dan sanak saudara.

8. Akhir sekali TAHNIAH kerana telah bersama-sama menyertai rangkaian pelaburan emas public gold.

Rebut peluang keemasan masa terbaik membeli emas serta menyimpan emas sebagai pelaburan di saat kini harga emas masih murah. Harga emas kini $1300us/oz dan di ramalkan harga emas akan meningkat naik di sebabkan krisis yang berlaku di Ukraine menyebabkan kejatuhan dolar amerika.

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593