KENAPA MELABUR DALAM PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD

jenis-Emas-public-gold-bersijil KENAPA MELABUR DALAM PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD

1. Public Gold menawarkan harga pasaran sebenar emas dengan sistem lock harga 24 jam mengikut pasaran antarabangsa. Ianya menjual atau membeli harga emas mengikut harga semasa dunia / online 24 jam pertama di Malaysia.Ini akan memberikan peluang kepada anda untuk membeli emas pada harga emas rendah dan menjualnya pada harga tinggi, jadi anda akan berpeluang untuk meningkatkan keuntungan.

2. Public gold menawarkan perbezaan harga belian dan jualan emas atau ‘spread” yang rendah iaitu antara  5% hingga 6%  sahaja berbeza dengan ‘ spread” harga emas  di kedai emas antara 15%  hingga 30%. Ini akan mempercepatkan dan meningkatkan keuntungan dalam pelaburan anda.

3. Public gold menawarkan jongkong emas dan syiling dinar termurah di Malaysia,mendapat pengiktirafan assayer yang mencipta rekod “The Malaysian Book Of Records”.Ini akan menambah keuntungan kepada anda jika terpaksa menjual emas anda dikedai emas.

4. Public gold menyertakan sijil pada setiap emasnya yang menjamin ketulinan  dan beratnya. Jadi anda boleh menjual emas public gold dimana sahaja di seluruh dunia. Emas sememengnya diperakui turun temurun lagi dan laku seluruh dunia.

5. Emas public gold boleh di gunakan untuk aktiviti jual beli, mas kahwin, hadiah, gadaian dan sebagainya. Adakah lebih baik anda memberikan mas kahwin dalam bentuk syiling emas dinar daripada wang kerana emas sentiasa meningkat harganya sedangkan wang  sentiasa menurun harganya.

6. Public gold memberi jaminan membeli balik emas mengikut harga belian walaupun emas calar atau bengkok. Ada syarikat emas yang tidak mahu membeli balik atau memotong harga belian jika emas tercalar dan sebagainya.

7. Public gold mempunyai cawangan seluruh Malaysia.ini akan memudahkan urusan jual beli emas secara online walaupun dimana anda berada.ini juga menunjukkan keteguhan syarikat public gold.Untuk melihat cawangan public gold klik DISINI

8. Pelaburan emas selamat dan terkawal kerana pasaran emas terkawal tanpa mempedulikan masalah politik semasa, peperangan mahupun bencana alam.Jika berlaku krisis ekonomi dunia sekalipun,emas tidak akan turun harga mendadak atau boleh menyebabkan kerugian.Emas juga kalis inflasi.Lihat dan perhatikan harga emas pada tahun-tahun lepas klik DISINI

9. Pelaburan emas adalah pelaburan terbaik dan paling menguntungkan kerana harga emas sentiasa meningkat kerana permintaan emas yang smakin meningkat selari dengan peningkatan populasi dan kegunaannya dalam dunia moden. Data juga menunjukkan bahawa bekalan emas dunia sudah semakin berkurang dan ini akan meningkatkan permintaan emas dan seterusnya akan meningkatkan harga emas. Harga emas yang meningkat setiap tahun akan menambahkan nilai kekayaan penyimpan. Jadi marilah sama-sama melabur dalam pelaburan emas fizikal.

“ Abu Bakar Ibn Abi Maryam melapurkan beliau mendengar Rasulullah (S.A.W) telah bersabda :“ Akan tiba suatu zaman dimana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka, simpanlah Dinar dan Dirham (untuk digunakan). Musnad Iman Ahmad Ibn Hanbal”

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593