RAMALAN HARGA EMAS 2012 HINGGA 2015

harga-emas-semasa RAMALAN HARGA EMAS 2012 HINGGA 2015

Harga emas dunia dijangkakan akan terus meningkat. Selain faktor permintaan emas yang meningkat kerana populasi manusia yang meningkat berganda, faktor  ekonomi dunia kerana krisis ekonomi yang melanda beberapa negara Eropah mengukuhkan lagi bukti bahawa harga emas akan meningkat berganda bermula tahun 2012.Hasil pembacaan artikel dan berita emas ahli peramal emas dunia telah membuat beberapa ramalan harga emas bagi tahun 2012 hingga 2015.

Semasa artikel ini ditulis harga emas rendah dan tengah meningkat iaitu pada harga US$1,715. Harga emas dunia boleh dilihat DISINI.

Berikut adalah ramalan harga emas oleh ahli emas dunia :

1. Rob McEwen (Chief Executive Officer – CEO dari US Gold Corp Inc.)

Rob Mcwen meramalkan  harga emas akan mencapai US$ 5,000/oz dalam jangkamasa  antara 2012 – 2014.

Alasannya : Hutang Amerika yang terus meningkat akan mencapai skala yang di sebut sebagai horrific scale(skala menyeramkan) . Dari masalah hutang yang pelik tersebut , menurut Rob akhir tahun ini saja harga emas boleh mencapai US$ 2,000/oz.

Rob McEwen, Chairman and CEO of US Gold Corp. and Minera Andes Inc., says gold prices are going to more than double before the bull market in precious metals is over. Speaking to a reporter from Stock to Buy, McEwen emphasized the importance of gold in a properly diversified portfolio. “Gold is money. People invest in it to protect their other investments,” McEwen said. “By the time it peaks, I think it’ll be at $5,000 an ounce.” Maklumat lanjut klik DISINI

2. Peter Cooper ( Penulis buku “Dubai Sabbatical : The Road to US$ 5,000 Gold)

Peter Cooper pula menganggarkan harga emas akan mencapai US$ 5,000/oz dalam waktu terdekat. Alasannya : Negara-negara dunia mengalami krisis ekonomi dan Negara-negara ini akan beralih kepada pelaburan yang selamat. Pelaburan yang selamat sekarang ini adalah pelaburan emas. Pembelian emas yang banyak akan menyebabkan harga emas meningkat.

3. Egon von Greyerz ( Managing Derector dari Matterhorn Asset Management – Swiss)

Egon von Greyerz pula meramalkan harga emas berada pada harga US$ 5,000/oz – US$ 10,000/oz dalam beberapa tahun akan datang.

Alasannya : pertama bila real inflation seperti yang dinyatakan oleh Shadowstats.com digunakan untuk mengukur harga emas, maka harga emas akan berganda 6 kali dari harga sekarang.

Kedua, bekalan  emas yang tidak cukup untuk mmenuhi prmintaan emas yang meningkat dengan cepat.

4. Alf Field ( Tekenal di dunia sebagai World’s Best Gold Analyst)

Alf Field meramalkan  harga emas akan berada diantara US 5,000/Oz – US$ 10,000/Oz.

Alasannya : Jika mengikut aras harga tahun 70-an ke 80-an dimana harga emas melonjak 24.3 x dalam 1 dekad, kenaikan emas dekad ini akan mencapai US$ 6,221/Oz.Krisis ekonomi dunia skarang menyebabkan systemic meltdown menyebabkan nilai wang kertas menjadi semakin tidak bernilai.

5. Arnold Bock ( Penulis pada website paling terkenal di dunia Kitco.com)

Arnold Bock menyatakan harga emas akan naik secara parabola hingga mencapai US$ 10,000 pada tahun 2012.

Alasannya  :

a) kegagalan pemerintah-pemerintah dunia membayar hutang

b) Raksasa-raksasa financial dunia akan bangkrap

c) Inflasi dan devaluasi matawang-matawang dunia

d) manipulasi harga emas sehingga sekarang masih rendah

e) Bekalan emas yang kurang berbanding permintaannya yang semakin meningkat

f) Keperluan Negara dunia untuk melabur ditempat yang selamat…apalagi jika tidak pelaburan emas…

Jika anda ingin maklumat lanjut tentang ramalan emas klik DISINI

Ramalan diatas adalah ramalan semata-mata dan kita jangan percaya sangat, namun kita harus percaya bahawa purata kenaikan harga emas adalah antara 25% hingga 40% setahun. Jika ramalan pakar emas diatas adalah benar ianya adalah bonus bagi pelabur emas. Saya juga meramalkan harga emas akan naik pada harga US$5000 pada tahun 2012 atau 2013 atau 2014 atau 2015. Jadi cepatlah melabur dalam pelaburan emas yang selamat dan sentiasa meningkat harganya. Untuk memulai pelaburan emas dengan menjadi peniaga emas atau dealer public gold sila tekan DISINI.

Marilah sama-sama melabur dalam pelaburan emas sekarang juga semasa harga masih lagi rendah.Untuk melihat harga emas terkini sila klik DISINI.

Pelaburan emas fizikal terbaik,teruntung,terselamat.Saya master dealer public gold telah beli emas (1 dinar=RM460,20g=RM2700,100g=RM13600 pd ogos 2010..kini harganya (1 dinar=RM800,20g=RM3900,100g=RM1900)..dimana keuntungan 100g rm5000 dalam setahun setengah pada harga rendah sekarang kerana krisis ekonomi eropah..jika simpan ASB 8% x13600=rm1088..TERKINI harga emas masih rendah jadi amat sesuai utk beli emas,memulai pelaburan emas atau jadi dealer.Keuntungan jadi dealer public gold..dapat komisen bila membeli emas atau menjual emas atau jika orang dibawah kita membeli emas,dapat berniaga emas,syiling dinar,silver, dan sebagainya Saguhati akan diberi jika menjadi dealer public gold bersama saya.

Hubungi saya sekarang juga.…

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593