PROGRAM KUMPUL EMAS GAP PUBLIC GOLD PATUH SYARIAH

Program-Kumpul-Emas-Gap-Patuh-Syariah PROGRAM KUMPUL EMAS GAP PUBLIC GOLD PATUH SYARIAH
Program Kumpul Emas Gap Patuh Syariah

Program kumpul emas GAP Public Gold di sahkan Patuh Syariah iaitu pelaburan emas patuh syariah modal kecil termurah bebas gst melalui akaun emas fizikal gap

Program kumpul emas Public Gold, Gold Accumulation Program (GAP) merupakan penggumpulan emas dalam akaun emas gap modal kecil yang membolehkan pelabur emas membeli emas modal kecil iaitu minima RM100 atau segram emas 999.9 atau emas 24 Karat yang tersimpan dalam akaun emas gap, boleh menambah belian dalam akaun emas, terkumpul dalam akaun emas gap dan boleh mengeluarkan atau mengambil emas fizikal (gold bar/emas dinar 24Karat) lbma bebas gst telah di sahkan Patuh Syariah.

Pengesahan-Emas-Gap-Public-Gold-Patuh-Syariah PROGRAM KUMPUL EMAS GAP PUBLIC GOLD PATUH SYARIAH
Pengesahan Emas Gap Public Gold Patuh Syariah

Pengesahan patuh syariah melalui program pengumpulan emas dan perak telah dilakukan oleh penasihat syariah yang dilantik oleh Public Gold iaitu Amanie Advisors iaitu Global Islamic Finance Advisors pada 29 september 2017 seperti sijil pengesahan patuh syariah seperti di atas.

Pengerusi-Majlis-Penasihat-Syariah-BNM PROGRAM KUMPUL EMAS GAP PUBLIC GOLD PATUH SYARIAH
Pengerusi Majlis Penasihat Syariah BNM

Penasihat syariah, Amanie Advisors diketuai oleh seorang pakar dalam bidang syariah iaitu Datuk Dr. Mohd Daud Bakar yang merupakan PENGERUSI SHARIAH ADVISORY COUNCIL (SAC) UNTUK BANK NEGARA MALAYSIA (BNM). Majlis Penasihat Syariah (Shariah Advisory Council) adalah Majlis Penasihat Syariah Bank Negara Malaysia (SAC) ditubuhkan pada Mei 1997 sebagai pihak berkuasa Syariah tertinggi dalam kewangan Islam di Malaysia. MPS telah diberi kuasa untuk menentukan undang-undang Islam untuk tujuan perniagaan perbankan Islam, perniagaan takaful, perniagaan kewangan Islam, perniagaan kewangan pembangunan Islam, atau perniagaan lain, yang berdasarkan prinsip Syariah dan diawasi dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia. Sebagai badan rujukan dan penasihat kepada Bank Negara Malaysia mengenai perkara-perkara Syariah, MPS juga bertanggungjawab untuk mengesahkan semua produk perbankan Islam dan takaful untuk memastikan keserasian mereka dengan prinsip Syariah. Di samping itu, ia menasihati Bank Negara Malaysia mengenai sebarang isu Syariah berkaitan dengan perniagaan atau transaksi kewangan Islam Bank Negara Malaysia serta entiti berkaitan lain. MPS diketuai oleh Datuk Dr. Mohd Daud Bakar.

Public Gold satu-satunya syarikat pelaburan emas fizikal yang mendapat pengesahan PATUH SYARIAH di Malaysia. Tahun lepas, belian emas secara runcit dan belian emas secara ansuran telah dapat pengesahan patuh syariah. Kini, program kumpul emas, GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold telah di sahkan patuh syariah membolehkan pelabur emas GAP boleh membeli, menambah, menyimpan dan mengumpul emas fizikal dalam akaun emas GAP dengan yakin tanpa was-was dengan modal serendah RM100 atau membeli segram emas sedikit demi sedikit untuk mengumpul emas. Kini semua urusniaga pelaburan emas Public Gold telah di iktiraf Patuh Syariah.
Akaun emas GAP Public Gold di perkenalkan pada tahun 2015. Jaminan pengesahan urusniaga emas GAP patuh syariah bukan mudah, tapi perlukan penelitian dan masa yang panjang. Kami master dealer Public Gold bersama pihak pengurusan Public Gold telah berbincang dan memohon pengesahan emas GAP patuh syariah semenjak 2015 lagi iaitu mengambil masa 3 tahun untuk mendapat pengesahan patuh syariah. Alhamdulillah, kini program kumpul emas gap Public Gold telah di sahkan patuh syariah.

seminar-emas-dan-syariah PROGRAM KUMPUL EMAS GAP PUBLIC GOLD PATUH SYARIAH
seminar emas dan syariah

Public Gold Group telah menganjurkan seminar “Seminar Emas dan Syariah” pada 11 november 2017 di Hotel Tabung haji, Kelana Jaya. Seminar ini disampaikan terus oleh Penasihat Shariah Public Gold sendiri iaitu Datuk Dr Mohd Daud Bakar, merupakan Pengerusi Eksekutif Amanie Advisors dan Pensyarah Kanan di Jabatan Syariah dan Pengurusan, Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya iaitu Dr Ahmad Sufyan Che Abdullah merupakan tokoh yang tidak asing mendidik masyarakat shariah jual beli emas melalui muamalat.my. Kedua-dua mereka ialah tokoh syariah yang disegani di Malaysia. Seminar yang dianjurkan setiap tahun dan disokong oleh Persatuan Emas Malaysia (MGA) dihadiri 300 peserta. Dr Mohd Daud berkata, emas adalah pelaburan mudah dengan kos rendah yang perlu diteroka oleh orang Islam.“Masyarakat Islam perlu didedahkan dengan pelaburan emas yang memberikan manfaat bagi jangka masa panjang mengikut garis panduan pematuhan syariah. Seminar memberikan ilmu mengenai pelaburan emas membuka peluang kepada masyarakat untuk mendapatkan pencerahan dan merungkai persoalan berkenaan status urus niaga yang sebelum ini sering menjadi persoalan,” katanya.

Dealer-Public-Gold-Termuda PROGRAM KUMPUL EMAS GAP PUBLIC GOLD PATUH SYARIAH
Dealer Public Gold Termuda

Dealer Public Gold termuda yang berumur 18 tahun iaitu Muhammad Azam Amiri (PG00099605) turut hadir pada seminar tersebut. Muhammad Azam Amiri adalah pelajar tahfiz alquran yang mula membeli emas beberapa gram emas menjadi ahli Public Gold. Selepas sebulan ia telah upgrade menjadi dealer atau pengedar emas Public Gold tanpa bantuan ibu bapa iaitu hasil dari berniaga emas secara kecil-kecilan.

Muhammad-Azam-Amiri PROGRAM KUMPUL EMAS GAP PUBLIC GOLD PATUH SYARIAH
Muhammad Azam Amiri

Muhammad Azam kini aktif sebagai dealer Public Gold setelah mendapat ilmu emas hasil dari kursus jutawan emas, PG Golden Tour Penang, kursus PG One System serta seminar percuma yang beliau telah hadiri anjuran Public Gold. Para remaja yang ingin mengetahui pengalaman, belajar ilmu emas, berniaga emas modal rendah, menjana pendapatan aktif dan pasif untuk masa depan yang cerah melalui pelaburan emas Public Gold Patuh Syariah boleh menghubungi whatsapp Muhammad Azam Amiri 017-9600278 atau add/follow facebook beliau AZAM AMIRI.

Berita-Seminar-Emas-Dan-Syariah PROGRAM KUMPUL EMAS GAP PUBLIC GOLD PATUH SYARIAH
Berita Seminar Emas Dan Syariah

Kumpulan Public Gold menyasarkan peningkatan 50 peratus penjualan dan pelaburan emas selepas syarikatnya menerima pengiktirafan sijil patuh syariah daripada Amanie Advisor Sdn. Bhd. (Amanie Advisor) iaitu syarikat konsultan syariah emas. Pengasas dan Pengerusi Eksekutif Kumpulan Public Gold, Datuk Louis Ng berkata, peningkatan tersebut adalah berikutan daripada kebanyakan masyarakat muslim di negara ini tidak lagi was-was dan musykil untuk membuat pelaburan emas dalam syarikat berkenaan. “Selain itu, Public Gold juga berjaya menembusi pasaran Brunei dan Indonesia yang merupakan antara negara mempunyai ramai populasi umat Islam di Asia Tenggara.Louis berkata, pihaknya bakal melebarkan pasaran ke Miri bagi menarik pelaburan baharu termasuk dari Brunei selepas Singapura dan Indonesia. Kini, kami giat berusaha untuk menembusi pasaran ke negara Kemboja dan Laos. “Oleh itu, kami terus komited dalam menawarkan khidmat jual beli emas terbaik dengan harga murah dan berpatutan,” katanya pada sidang akhbar Seminar Emas dan Syariah anjuran Kumpulan Public Gold pada 11 November 2017. Rujuk artikel penuh dari akhbar utusan malaysia pada 11 November 2017 klik KUMPULAN PUBLIC GOLD SASAR PENINGKATAN 50 PERATUS PENJUALAN EMAS.
Mekanisma urusniaga emas kini telah berlaku perubahan serta inovasi akibat perubahan zaman kini yang boleh dilakukan secara online mahupun offline. Urusniaga emas patuh syariah bukan hanya sekadar membeli emas runcit tetapi telah berkembang dengan peredaran zaman. Syarikat pengeluar emas Public Gold telah lama menubuhkan Majlis Syariah, yang terdiri daripada sekumpulan ulama’ yang pakar dalam bidang kewangan Islam agar urusniaga emas selari dengan kehendak islam dan patuh syariah agar umat islam terhindar daripada aktiviti riba dan pelaburan emas haram (skim cepat kaya). Majlis Penasihat Syariah Bank Negara Malaysia pakar dalam mewujudkan mekanisma jual beli emas patuh Syariah, yang seragam untuk industri emas dan perak juga membolehkan operasi jual beli syarikat disemak dan diaudit secara Syariah. Klik BAGAIMANA URUSNIAGA EMAS DAN PERAK PATUH SYARIAH untuk maklumat asas dalam urusniaga emas dan perak patuh syariah.

Promosi-Perayaan-PG-10-tahun PROGRAM KUMPUL EMAS GAP PUBLIC GOLD PATUH SYARIAH
Promosi Perayaan PG 10 tahun

Public Gold kini sudah berusia 10 tahun dan kini melancarkan promosi Perayaan PG10 tahun iaitu PG10 Celebration DRD iaitu tawaran menjadi dealer Public Gold dengan membeli emas GAP RM10,000 patuh syariah dan dapat percuma FREE RM100 tunai untuk BELI BELAH ONLINE DI PG MALL. Rebut peluang berniaga emas fizikal yang sah, kukuh dan patuh syariah dengan menjadi dealer Public Gold dengan hanya membeli emas GAP Patuh Syariah RM10k yang terhad hanya kepada 100 dealer baru terawal sahaja. Syarat biasa menjadi dealer Public Gold adalah membeli emas minima RM30k.

CARA BELI EMAS GAP RM10K TERUS JADI DEALER PUBLIC GOLD

Cara mudah membeli emas GAP sebanyak RM10,000 terus menjadi normal dealer Public Gold tanpa yuran dan boleh terus keluarkan pelbagai gold bar atau emas dinar 999.9 (24 karat) lbma bebas gst patuh syariah bila-bila masa di mana-mana 19 cawangan Public Gold iaitu

 1. BELI EMAS GAP TANPA KUNJUNGI CAWANGAN PUBLIC GOLD

Masukkan wang/bank in/transfer ke Akaun Bank Public Gold dan menghantar gambar resit bank in/transfer berserta maklumat pembeli ke Whatsapp 019-9185593 (Master Dealer Public Gold, PG001425) seperti cara di bawah :

 1. Bank in / transfer RM10,000 ke akaun PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHDbernombor 5571-3923-8048(maybank) ATAU bernombor 3167-52-0833 (public bank)
 2. Snap atau ambil gambar resit bank in/transfer dan hantar gambar resit bank in/transfer DAN maklumat dibawah ke whatsapp saya 019-9185593untuk saya proses pembelian dan pendaftaran menjadi dealer Public Gold.
 • PG NEW BELI GAP RM10,000
 • Tarikh belian : (tercatat pada resit bank in)
 • Masa belian : (tercatat pada resit bank in)
 • Nama penuh :
 • Nombor IC :
 • Nombor Tel :
 • Email :
 • Item pembelian : Beli Gap RM10,000
 • Nama introducer : Mohd Zaidi Junus
 • Kod pg introducer : PG001425
 • Catatan : Promosi PG10 Celebration terus menjadi normal dealer Public Gold.
 • Disertakan gambar resit pembelian bank in/transfer
 1. Selepas diproses, anda akan terus mendapat emel dari Public Gold yang disertakan sales order, kod pg dan password untuk login ke website Public Golddan saya akan beri panduan serta bimbingan selanjutnya.

B : BELI EMAS GAP DI CAWANGAN PUBLIC GOLD

Pembelian emas GAP juga boleh di lakukan di cawangan Public Gold berdekatan dengan membawa wang tunai RM10,000 atau resit bank in/transfer ke akaun Public Gold seperti di atas dan kad pengenalan. Klik ALAMAT DAN TELEFON 19 CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA untuk melihat alamat 19 cawangan public gold berdekatan anda.

Semasa membeli emas GAP, beritahu staff public gold bertugas :

“Mahu beli emas gap RM10,000 untuk menjadi dealer Public Gold melalui promosi PG10 dimana NAMA INTRODUCER ialah MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan KOD PG INTRODUCER ialah PG001425”

Bertindak segera membeli emas gap RM10k terus menjadi normal dealer Public Gold pada harga emas termurah kini untuk menjana pendapatan aktif dan pasif untuk sepanjang hayat disamping sebagai pelindung kejatuhan wang, bekalan dana kecemasan, pengelak kebocoran wang dan menjana harta kekayaan. Setelah membeli emas GAP dan menjadi dealer Public Gold, sila whatsapp kepada 019-9185593 untuk panduan dan bimbingan seterusnya untuk kita sama-sama membina empayar perniagaan emas untuk sama-sama menjana pendapatan pasif untuk sepanjang hayat.

Kempen-Beli-Emas-Dan-Menang PROGRAM KUMPUL EMAS GAP PUBLIC GOLD PATUH SYARIAH
Kempen Beli Emas Dan Menang

Bagi pelabur emas modal rendah boleh mula membeli emas gap minima RM100 untuk memulakan pelaburan emas patuh syariah dan berpeluang memenangi cabutan bertuah gold bar melalui KEMPEN BELI DAN MENANG emas Public Gold. Mulai beli emas Public Gold untuk menyertai kempen pemenang cabutan bertuah setiap bulan dengan jumlah hadiah emas bernilai RM100,000. Emas dan perak pelaburan Public Gold SATU-SATUNYA emas termurah, diiktiraf dunia, LBMA (London Bullion Market Association) dan bebas cukai gst.

Pelaburan Emas Public Gold adalah pelaburan terbaik patuh syariah sebagai penyelamat kejatuhan nilai wang, ekonomi tidak stabil, peningkatan kos sara hidup, bekalan dana kecemasan, mengelak kebocoran wang dan peluang menjana pendapatan aktif dan pasif. Melalui program GAP, pelabur emas dapat membeli emas dengan modal kecil iaitu serendah RM100 atau 1g emas sedikit demi sedikit untuk dikumpul dalam akaun GAP bagi mendapat gold bar atau emas dinar 24 Karat atau emas 999.9 lbma bebas gst. Klik CARA BELI EMAS PROGRAM GAP PUBLIC GOLD untuk maklumat program kumpul emas, GAP pertama di Asia dan cara membeli emas gap minima RM100 terus jadi ahli Public Gold dan seterusnya boleh upgrade menjadi dealer Public Gold. Maklumat terkini berita terbaru serta promosi Public Gold, sila LIKE fanpage EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD atau whatsapp 019-9185593, Mohd Zaidi Bin Junus (PG001425) Master Dealer Public Gold semenjak 2010.

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593