PROMOSI PENJAWAT AWAM DAN PELAJAR TAMBAH PENDAPATAN

promosi-penjawat-awam-tambah-pendapatan PROMOSI PENJAWAT AWAM DAN PELAJAR TAMBAH PENDAPATAN
promosi penjawat awam tambah pendapatan

Promosi khas untuk penjawat awam dan pelajar menambah pendapatan dengan berniaga emas pelaburan Public Gold secara sambilan dengan modal kecil

Public Gold syarikat pelaburan emas dan perak fizikal terbesar Malaysia memberi peluang menambah pendapatan kepada kakitangan kerajaan dan student atau pelajar yang berumur 18 tahun ke atas untuk menjadi dealer atau pengedar emas dan perak dalam promosi bulan september 2016. Promosi public gold bulan september building your golden empire, be a successful entrepreneur with us memberi peluang kerja sambilan atau sepenuh masa khas untuk penjawat awam atau pelajar bagi menambah pendapatan dengan berniaga emas fizikal public gold.

Kenaikkan harga barang yang menyebabkan nilai wang semakin berkurang dan kos hidup yang meningkat dan kekurangan pekerjaan adalah masa terbaik bagi kakitangan kerajaan, penjawat awam atau pelajar bergiat dalam perniagaan emas public gold yang menjanjikan pendapatan sampingan yang boleh dilakukan di luar waktu bekerja atau kerja sampingan bagi belajar.

KENAPA SERTAI PERNIAGAAN EMAS PUBLIC GOLD ?

 1. Perniagaan sambilan yang paling mudah.

Perniagaan emas Public Gold adalah perniagaan sambilan yang paling mudah dan boleh dilakukan di luar waktu bekerja tanpa menganggu tugas kerja harian. Peniaga emas Public Gold hanya perlu berniaga emas atau promosikan emas Public Gold kepada rakan atau saudara untuk membeli emas yang boleh dilakukan secara online di mana sahaja seluruh dunia. Ramai ahli dan dealer saya yang berada di luar negara seperti Amerika Syarikat, Dhaka, Brunai, Mesir dan sebagainya membeli emas Public Gold kerana kepelbagaian perkhidmatan yang di sediakan oleh Public Gold seperti service agss, program GAP dan sebagainya. Klik SENARAI PERKHIDMATAN SERTA SERVIS PUBLIC GOLD untuk maklumat perkhidmatan atau servis dari Public Gold.

 1. Peluang menambah pendapatan

Berniaga emas Public Gold memberi peluang terbaik untuk menambah pendapatan aktif dengan berniaga emas atau menambah pendapatan pasif dengan mempromosikan emas Public Gold untuk sepaanjang hayat. Jika peniaga emas atau dealer mendapat seorang pelanggan atau ahli, setiap kali pelanggan atau downline tersebut membeli emas, dealer akan mendapat komisen untuk sepanjang hayat. Usaha sekali, tapi dapat imbuhan selamanya atau dikenali pendapatan pasif atau tanpa bekerja.

 1. Perniagaan tanpa risiko dan selamat

Perniagaan emas Public Gold tiada risiko kerugian, kecurian dan selamat. Pengedar emas Public Gold tidak membawa jongkong emas bersamanya untuk berniaga atau mempromosikan emas Public Gold. Hanya sekadar membawa sampel emas dan broucer untuk ditunjukkan sebagai sampel dan urusan jual beli dilakukan oleh pelanggan sendiri.

 1. Perniagaan emas paling laris

Public Gold telah dikenali seluruh dunia sebagai syarikat pelaburan emas yang sah dengan mengeluarkan emas pelaburan termurah bebas gst. Kini ramai yang telah mengenali dan menyakini produk emas Public Gold menyebabkan produk emas pelaburan public gold paling laris dan mudah di jual bukan saja dalam Malaysia tetapi luar negara.

 1. Penyediaan kursus dan seminar perniagaan

Public Gold boleh di anggap universiti emas kerana menyediakan seminar emas percuma, latihan serta kursus kepada ahli dan dealer Public Gold. Seminar percuma dan latihan PG one sistem sentiasa di adakan di semua cawangan Public Gold untuk bimbingan menjadi pelabur dan usahawan emas yang berjaya.

Pengedar emas atau dealer Public Gold disediakan kursus berniaga emas, iaitu kursus JLT, Jutawanemas Leardership Training untuk mempelajari ilmu, kemahiran, teknik berniaga emas dan membina empayar perniagaan emas.

 1. Bimbingan Perniagaan Percuma.

Perniagaan emas Public Gold adalah perniagaan one level, bukan multilevel. Namun perniagaan emas sepatutnya mendapat bimbingan, ilmu atau panduan percuma dari introducer. Walaupun berniaga emas public gold satu aras, namun introducer mendapat insentif atau faedah daripada downline sama ada insentif individu atau insentif berkumpulan. Pelabur atau pengedar emas yang bijak akan membeli emas dengan meletakkan nama introducer untuk mendapat tunjuk ajar atau bimbingan percuma. Harga emas Public Gold adalah tetap sama ada menulis nama introducer atau tidak. Introducer adalah pembimbing kepada dealer atau ahli downline di bawahnya. Pemilihan introducer amat penting untuk memberi panduan, tunjuk ajar, maklumat, ilmu atau kemahiran untuk berjaya dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal Public Gold. Introducer yaang dipilih hendaklah dealer yang berpengalaman, berilmu pengetahuan, bantu membantu, berkemahiran dan paling penting sentiasa online supaya mudah dapat bantuan atau mudah menjawab persoalan seperti saya. Kini, jauh bukan penghalang perhubungan kerana zaman sekarang adalah era perhubungan online.

 1. Perniagaan sendiri untuk sepanjang hayat.

Perniagaan emas adalah perniagaan kekal untuk sepanjang hayat kerana emas sentiasa laku tanpa dipengaruhi oleh ekonomi atau inflasi. Dealer public gold dapat menikmati keuntungan dengan kenaikan harga emas dan keuntungan berniaga emas. Berniaga emas tidak menghadapi masalah stok emas terjual atau tidak kerana emas laku sepanjang zaman tanpa di pengaruhi oleh ekonomi. Berbeza dengan perniagaan lain seperti peniagaan makanan atau barangan elektronik yang menghadapi risiko kerugian akibat barang rosak atau kejatuhan harga kerana peredaran zaman.

 1. Peluang Kebebasan

Perniagaan emas Public Gold adalah peluang mendapat kebebasan masa, bebas dari masalah kewangan, bebas hutang, bebas tanggungjawab atau tenaga kerana berniaga emas Public Gold adalah perniagaan sendiri dimana dealer sendiri yang menentukan masa bekerja, tempat bekerja, pulangan pendapatan kerana dealer public gold adalah bos atau pengurus perniagaan sendiri. Semakin kuat berusaha, maka semakin tinggilah potensi pendapatan. Jika kerja makan gaji, mungkin dapat pendapatan tambahan dari kerja “overtime” atau “anugerah pekerja cemerlang” yang terhad, namun berniaga emas Public Gold berpeluang mendapat pendapatan bulanan. Contohnya, saya mengusahakan perniagaan emas Public Gold secara sambilan semenjak 6 tahun lepas secara online di rumah sahaja dan setiap bulan mendapat pendapatan tidak kurang dari 4 digit kecuali pada tahun pertama.

Rasulullah SAW menegaskan bahawa 9 bahagian daripada 10 sumber rezeki adalah dalam bidang perniagaan. Jadi, jika mahu banyak rezeki hendaklah berniaga. Public Gold memberikan peluang terbaik untuk menjadi usahawan emas bagi meningkatkan pendapatan, peluang pelancongan dan kereta percuma, peluang menambah pendapatan pencen, peluang kerja selepas pencen, peluang kerja sambil belajar dan sebagainya. Klik 15 TEMPAT MENARIK DI TURKI untuk panduan lawatan ke Turki dari kenangan pelancongan mewah percuma saya bersama dealer Public Gold ke Turki tajaan Public Gold.

Public Gold membuka tawaran terbaik khas untuk penjawat awam dan pelajar untuk menyertai perniagaan emas Public Gold dalam promosi Dealer Recruitment Drive (DRD) Building Your Golden Empire hanya bulan september 2016 dengan modal rendah. Promosi membina empayar emas, Building Your Golden Empire bulan september 2016 adalah khas untuk kakitangan kerajaan untuk menjadi pengedar emas fizikal public gold dengan hanya membeli emas Program GAP ( Gold Accumulation Program ) minima RM5000 dan pelajar sekolah institut pengajian tinggi menjadi dealer atau pengedar emas dengan dengan hanya membeli emas GAP sebanyak RM2500 sahaja. Syarat kelayakkan biasa untuk menjadi pengedar emas public gold ialah dengan membeli emas minima RM30,000. Jadi rebut tawaran hebat bulan september untuk mula menceburi perniagaan emas.

SYARAT PROMOSI PUBLIC GOLD KHAS BAGI PENJAWAT AWAM DAN STUDENT BULAN SEPTEMBER 2016 UNTUK MENJADI PENGEDAR EMAS :

 1. Membeli emas gap minimun RM5000 bagi kakitangan kerajaan layak menjadi normal dealer Public Gold tanpa yuran.
 2. Membeli emas gap RM2500 bagi pelajar layak menjadi normal dealer Public Gold tanpa yuran.
 3. Pegawai kerajaan atau penjawat awam atau pelajar yang mempunyai kad atau dokumen penjawat awam atau pelajar sebagai bukti.
 4. Pengedar emas baru perlu menyertai Orientasi SIP dengan 1.5gm emas gap sahaja (Harga biasa orientasi SIP ialah 2.5gm GAP) sehingga 31 Disember 2016.
 5. Promosi sah HANYA dari 1 september 2016 hingga 30 september 2016 sahaja dan terhad untuk 100 transaksi pertama. Siapa cepat, dia dapat.

DUA CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD MELALUI PROMOSI DRD BUILDING YOUR GOLDEN EMPIRE SEPTEMBER 2016 BAGI MEMBINA EMPAYAR EMAS.

CARA 1 : BELI EMAS GAP MELALUI WHATSAPP

PROMOSI MENJADI DEALER SEPTEMBER 2016 KHAS UNTUK PELAJAR DAN PEKERJA KERAJAAN MEMBINA EMPAYER EMAS :

 • BELI RM2500 emas gap, terus jadi new dealer (kena sertakan kad pelajar) KHAS UNTUK STUDENT
 • BELI RM5000 emas gap, terus jadi new dealer (kena sertakan surat /kad pengesahan pekerja kerajaan) KHAS PEKERJA AWAM KERAJAAN

Program GAP adalah program kumpul emas yang terkumpul dalam akaun gap. Jadi supaya pembelian emas yang patuh syariah hendaklah membeli emas gap dalam gandaan 1g kerana membeli gold bar 1g fizikal yang boleh di akad jual beli. Cara membeli emas gap patuh syariah adalah dengan membulatkan pembelian gram emas. Contoh, harga emas 1g gap semasa ialah RM184, maka bagi penjawat awam perlu membeli minima RM5000 / 184 iaitu 27.17 gram emas. Maka penjawat awam sebaiknya membeli emas 28 gram emas gap iaitu RM184 X 28 g iaitu RM5,152.

cara-jadi-usahawan-public-gold PROMOSI PENJAWAT AWAM DAN PELAJAR TAMBAH PENDAPATAN
cara jadi usahawan public gold

Ikuti langkah dibawah untuk membeli emas gap RM5,152 atau 28 gram emas gap terus layak menjadi normal dealer Public Gold tanpa yuran :

 1. Bank in / transfer RM2500 (bagi student) atau RM5000 (bagi pekerja kerajaan) ke akaun PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD bernombor 5571-3923-8048 (maybank) ATAU bernombor 3167-52-0833 (public bank)
 2. Ambil gambar resit bank in/transfer..
 3. Hantar gambar resit bayaran bank in/transfer, kepada saya 019-9185593 untuk saya proses berserta maklumat diri dan introducer untuk pendaftaran seperti di bawah.
 • PG NEW BELI GAP RM5,152
 • Tarikh belian :
 • Masa belian :
 • Nama penuh :
 • Nombor IC : 
 • Nombor Tel :
 • Email :
 • Item pembelian : Beli Gap RM5,152 atau 28g
 • No akaun maybank/public bank :
 • Nama introducer : Mohd Zaidi Junus
 • Kod pg introducer : PG001425
 • Catatan : Promosi DRD september terus jadi normal dealer Public Gold.
 • disertakan gambar resit pembelian bank in/transfer DAN bukti student/pekerja kerajaan

TAHNIAH ANDA TELAH MENJADI DEALER PUBLIC GOLD. Panduan, bimbingan atau maklumat seterusnya akan saya beritahu melalui whatsapp individu dan kumpulan. Kita akan sama-sama MEMBINA EMPAYAR EMAS DENGAN BERNIAGA EMAS PUBLIC GOLD.

CARA 2 : BELI EMAS GAP DI CAWANGAN PUBLIC GOLD

Pembelian emas GAP juga boleh di lakukan di cawangan Public Gold berdekatan dengan membawa wang tunai minima RM2500 (pelajar) atau RM5000 (penjawat awam), kad pengenalan, kad/dokumen bukti kakitangan awan/student dan buku maybank/public bank. Buku maybank atau public bank adalah untuk Public Gold memasukkan komisen dealer 20 hb setiap bulan. Jika belum ada akaun maybank/public bank boleh diberikan lain kali kerana pemberian komisen public gold di masukkan ke akaun dealer sekali sebulan iaitu pada 20 hb setiap bulan. Klik CAWANGAN PUBLIC GOLD SETIAP NEGERI DALAM MALAYSIA, SINGAPURA DAN INDONESIA untuk melihat alamat 19 cawangan public gold terdekat anda.

Semasa pembelian emas GAP, pastikan memaklumi staff public gold bertugas :

 “Mahu beli emas gap RM2500 atau RM5000 untuk menjadi normal dealer melalui promosi september 2016 dimana NAMA INTRODUCER ialah MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan KOD PG INTRODUCER ialah PG001425”

Setelah membeli emas GAP dan menjadi dealer Public Gold, sila whatsapp kepada saya 019-9185593 untuk panduan dan bimbingan seterusnya untuk kita sama-sama membina empayar emas dan sama-sama berjaya dalam perniagaan emas Public Gold.

Orang tua zaman dahulu menyimpan emas sehinggakan emas menjadi harta pusaka kepada anak cucu. Orang tua zaman dahulu banyak pengalaman pahit manis kehidupan dan kesukaran kehidupan akibat pertukaran kerajaan. Orang tua zaman dahulu sudah merasai sendiri wang pisang jepun yang tidak bernilai. Orang tua zaman dahulu selalu berpesan “Beli emas, cerah masa depan”. Kini, melalui program GAP, kita dapat menyimpan emas dengan modal kecil iaitu serendah RM100 atau 1g emas. Klik CARA BELI EMAS PROGRAM GAP PUBLIC GOLD untuk maklumat program kumpul emas, GAP pertama di Asia dan cara membeli emas gap minima RM100 terus jadi ahli Public Gold dan boleh upgrade kepada dealer bila-bila masa.

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593