PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

PERCUMA DAFTAR AHLI ATAU BELI EMAS PUBLIC GOLD

Pendaftaran percuma jadi ahli public gold atau cara mula membeli emas minima RM100 atau beli gold bar 1g 24 karat lbma bebas gst. BACA LAGI »

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA

Alamat cawangan public gold seluruh malaysia, singapura dan Indonesia untuk urusan jual beli emas Public Gold. BACA LAGI »

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

KELEBIHAN PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Kelebihan program GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold atau kebaikkan program kumpul emas fizikal modal kecil pertama di Malaysia. BACA LAGI »

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD

Kelebihan emas public gold bukti produk emas public gold adalah pelaburan emas fizikal terbaik di Malaysia. KLIK BACA LAGI »

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

CARA MEMBELI GOLD BAR 1 GRAM OTOMATIK JADI AHLI PROGRAM GAP PUBLIC GOLD

Program GAP public gold, pelaburan emas terbaik patuh syariah dan modal terendah hanya RM138 cara mudah membeli gold bar 1 gram untuk mengumpul jongkong emas fizikal dan tukar kepada gold bar 20g dan sebagainya..klik BACA LAGI »

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

SENARAI PRODUK EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD

Senarai produk emas dan perak Public Gold untuk memilih produk pelaburan terbaik dari jenis gold bar, emas dinar atau silver bar termurah tanpa cukai gst...KLIK SEGERA BACA LAGI »

 

APAKAH PELABURAN EMAS FIZIKAL PUBLIC GOLD BELI JUAL EMAS

jongkong emas gold bar syiling dinar public gold

pelbagai jenis jongkong emas dan syiling dinar public gold

Pelaburan emas fizikal boleh dibahagikan kepada 3 kategori iaitu:

 • 1. Syiling emas
 • 2. Jongkong emas
 • 3. Barang kemas

Daripada 3 kategori emas fizikal ini, cuma SYILING EMAS dan JONGKONG EMAS boleh dikategorikan sebagai emas pelaburan. Ini kerana syiling emas dan jongkong emas sememangnya dibuat khusus untuk tujuan pelaburan.

Sebagai emas pelaburan, syiling emas dan jongkong emas memiliki kelebihan seperti berikut:

 • 1. Mudah dibawa
 • 2. Mempunyai saiz, bentuk dan berat yang standard.
 • 3. Mudah ditunaikan.
 • 4. Mempunyai perbezaan harga belian dan jualan yang rendah (dipanggil spread)
 • 5. Boleh digadaikan.

BARANG KEMAS bukanlah pelaburan emas yang baik kerana harganya yang tinggi disebabkan kos upah membuat barang kemas tersebut. Selain itu susut nilai bagi barang kemas adalah tinggi (25 % – 40%) .Jika anda hendak memaksimumkan keuntungan daripada pelaburan emas, belilah jongkong emas atau syiling dinar. Jika ingin menyimpan,memakai atau memberikan hadiah kepada orang tersayang maka hadiah terbaik adalah barang kemas.

APAKAH SYARIKAT PLABURAN EMAS TRBAIK MALAYSIA ?

SYARIKAT PELABURAN EMAS MALAYSIA PERTAMA DAN TERBAIK MALAYSIA ADALAH PUBLIC GOLD

 • Syarikat pelaburan emas fizikal pertama dan terbaik Malaysia adalah :
 • Public Fine Gold International Sdn. Bhd. (Public Gold)
 • Public Fine Gold International Sdn Bhd (818840-U)
 • 12E Ground Floor, Jalan Rumbia,
 • 11900 Bukit Jambul, Penang.
 • www.publicgold.com.my
 • Tel : 04-644 9999

Kini nama syarikat ini adalah Public Gold Marketing Sdn. Bhd. Kini Public Gold mempunyai cawangan seluruh Malaysia. Klik untuk melihat ALAMAT CAWANGAN-CAWANGAN PUBLIC GOLD SETIAP NEGERI DALAM MALAYSIA 

Public Gold tidak ada kena mengena dengan Public Bank.

Public Gold adalah syarikat tempatan yang mengeluarkan sendiri emas pelaburan dan dijual pada harga pasaran antarabangsa 24 sehari. Syarikat ini mempunyai kilangnya sendiri dan mengeluarkan jongkong emas bertaraf antarabangsa. Ini kerana setiap emas yang dihasilkan mempunyai sijil ketulenan yang disahkan oleh   “Certified  Assayer”.

Public gold mengeluarkan sendiri emas yang terdiri daripada :

 • emas pelaburan iaitu berbentuk jongkong emas atau gold bar public gold dan syiling dinar.Gold bar mempunyai pelbagai jenis mengikut berat seprti 10g,20g,50g,100g,250g dan 500g yang berktumpatan emas 999.9 dan syiling dinar mmpunyai empat jenis iaitu 1 dinar,2 dinar,5 dinar dan 10 dinar. Emas dinar adalah emas berketumpatan emas 916.
 • Jongkong perak atau silver bar dan syiling dirham
 • barangan kemas daripada emas 916.Public gold mengeluarkan dua jenis emas berbentuk barangan kemas iaitu dikenali emas i-series dan d-series.Iseries adalah  barangan kemas berbentuk biasa yang dikenali juga emas gajah untuk tujuan simpanan atau gadaian.Dseries pula adalah barangan kemas dengan pelbagai bentuk yang cantik sesuai untuk dipakai oleh orang perempuan.

Peminat emas boleh mula melabur emas dengan membeli emas public gold.Lihat CARA MULA MELABUR EMAS FIZIKAL BELI EMAS ATAU JADI DEALER PUBLIC GOLD

gold bar dan dinar public gold

jongkong emas dan syiling dinar bersijil

HARGA JONGKONG EMAS DAN SYILING DINAR PUBLIC GOLD.

Harga emas dan syiling dinar Public Gold mengikut harga emas antarabangsa yang berubah setiap 20 minit 24 jam sehari. Pembeli atau pelabur emas boleh melihat sendiri harga emas secara ‘live’ di laman web Public Gold di http://www.publicgold.com.my .

Pembeli boleh membeli emas public gold, syiling dinar atau barang kemas public gold daripada Dealer Public Gold seperti saya dimana pun anda berada kerana public gold mempunyai cawangan seluruh negeri dalam malaysia.. Anda juga berpeluang berniaga emas dengan menjadi dealer public gold dengan hanya “lock harga” membeli emas sekurang-kurangnya RM20,000 sahaja. Untuk menjadi new dealer akan di ‘lock harga’ beli oleh dealer, anda hanya perlu hubungi atau SMS saya. Saguhati akan diberikan kepada anda.

Maklumat lanjut untuk MENJADI DEALER ATAU PENGEDAR EMAS PUBLIC GOLD, beli atau jual emas public gold hubungi / SMS :                                                        019-9185593 ( Master Dealer Mohd Zaidi bin Junus  PG001425 bachok, Kelantan )

BACA ARTIKEL TERBARU PELABURAN EMAS PUBLIC GOLDclose