EMAS PERHIASAN 916 MURAH TANPA CUKAI GST

Emas-perhiasan-916-murah-tanpa-gst EMAS PERHIASAN 916 MURAH TANPA CUKAI GST
Emas perhiasan 916 murah tanpa gst

Emas perhiasan 916 termurah tanpa cukai GST melalui belian emas akaun gap modal kecil serendah RM100 atau beli emas 1 gram melalui program kumpul emas.

Program gap yang diperkenalkan oleh syarikat pelaburan emas public gold telah menyediakan peluang peminat barang kemas perhiasan 916 mengumpul barang kemas dengan modal rendah melalui program gap. Program gap ialah program kumpul emas pertama di malaysia dan asia bukan saja memberi peluang mengumpul jongkong emas modal rendah, tapi juga memberi peluang mengumpul emas perhiasan tanpa cukai gst dengan modal rendah.

Pelaburan emas modal kecil melalui program gap kini akan membolehkan ahli akaun gap mengeluarkan emas fizikal, bukan sahaja jongkong emas 999.9 atau 24k lbma atau emas dinar 24k lbma bebas gst, tapi juga dapat mengeluarkan barang kemas perhiasan 916 seperti rantai tangan, loket emas, rantai leher dan sebagainya tanpa cukai gst di 18 CAWANGAN PUBLIC GOLD BERDEKATAN berdekatan.

Pelaburan emas bermaksub anda membeli emas fizikal atau produk-produk kewangan berasaskan emas bagi tujuan memenuhi objektif pelaburan. Pelaburan emas bukan hanya melibatkan emas fizikal tetapi juga produk-produk kewangan yang bersandarkan emas yang direka untuk memenuhi keperluan pelabur seperti  Akaun Simpanan Emas (Gold Saving Account) yang mana pelabur boleh membeli dan menjual emas mengikut harga emas semasa tanpa melibatkan emas fizikal. Produk-produk kewangan dicipta bagi tujuan memudahkan pelabur. contohnya pelabur tidak perlu berfikir tentang aspek penyimpanan. Ia juga mempunyai kecairan yang tinggi di mana belian dan jualan boleh dilakukan bila-bila masa tanpa perlu membawa emas.

Terdapat 4 objektif pelaburan emas iaitu:

  1. Sebagai insurans kekayaan. Pelaburan emas untuk melindungi harta atau insurans kehidupan (insuran kekayaan) maka anda perlu memilih emas fizikal
  2. Simpanan untuk pelaburan. Pelaburan dan simpanan ialah pelaburan emas fizikal atau melabur melalui akaun simpanan emas bank atau menyertai program pengumpulan emas GAP, Public Gold Gold Accumulation Program. Klik PERBANDINGAN AKAUN EMAS GAP PUBLIC GOLD DENGAN AKAUN EMAS BANK.
  3. Pelaburan. Pelaburan emas tanpa emas fizikal iaitu membeli saham-saham syarikat perlombongan atau Gold Exchange Traded Fund. Pelaburan emas tanpa emas fizikal berisiko tinggi dan mudah diperdaya dengan pelaburan emas tipu atau skim cepat kaya.
  4. Spekulasi. Pelaburan emas bersifat spekulasi (membuat keuntungan daripada pergerakan harga emas) juga tanpa emas fizikal atau tanpa melibatkan produk boleh memilih BSKL Gold Futures atau Spot Gold. Spekulasi juga berisiko tinggi.

Matlamat pelaburan emas terbaik tanpa risiko adalah sebagai insurans kekayaan dan simpanan untuk pelaburan.

1) Insuran kekayaan

Pelaburan emas sebagai insurans kekayaan, pilihan produk emas terbaik tanpa cukai gst adalah emas fizikal di dalam bentuk jongkong emas Public Gold LBMA. Jongkong emas ini boleh disimpan selamanya sebagai insurans kehidupan jika kecemasan dengan mengadai atau menjualnya dan boleh diberikan kepada anak-anak sebagai harta. Klik CARA BELI EMAS PUBLIC GOLD untuk DAFTAR PERCUMA bagi memulai pelaburan emas fizikal public gold.

2) simpanan untuk pelaburan.

Pelaburan emas sebagai simpanan dan pelaburan, pilihan terbaik adalah Gold Accumulation Plan (GAP) atau Program Akumulasi Emas Public Gold. Program GAP adalah pelaburan emas modal kecil iaitu membolehkan kita membeli emas dengan nilai minima RM100 atau beli 1 gram emas sahaja. Pembelian atau penambahan akaun GAP boleh dilakukan bila-bila masa dan juga boleh dibeli secara online bila-bila masa tanpa perlu pergi ke pejabat Public Gold.

Emas-Perhiasan-916-Tanpa-Cukai-GST EMAS PERHIASAN 916 MURAH TANPA CUKAI GST
Emas Perhiasan 916 Tanpa Cukai GST

Program GAP public gold adalah bersandarkan emas fizikal iaitu :

  1. Boleh mengeluarkan emas fizikal dalam akaun GAP seperti gold bar 24 Karat LBMA bila-bila masa di 18 cawangan public gold berdekatan.
  2. Boleh mengeluarkan emas fizikal dalam akaun GAP seperti emas dinar 24 Karat LBMA bila-bila masa di 18 cawangan public gold berdekatan.
  3. Boleh mengeluarkan emas fizikal dalam akaun GAP seperti emas perhiasan 916 bila-bila masa di 18 cawangan public gold berdekatan
  4. Boleh menjual emas di dalam akaun GAP bila-bila masa sahaja secara online atau menjual di 18 cawangan public gold berdekatan.

Program GAP adalah program menyimpan emas modal kecil sedikit demi sedikit mengikut kemampuan yang dikumpul dalam akaun GAP. Contohnya, jika membeli dan menyimpan 1 gram emas setiap bulan maka dalam setahun berjaya mengumpulkan 12 gram emas 999.9 atau emas 24 karat. Jika penyimpanan emas gap dilakukan secara konsisten atau berterusan maka tanpa di sedari akan berjaya mengumpulkan emas dengan banyak. Bak kata pepatah, sedikit-sedikit lama-lama menjadi bukit.

PANDUAN MENEMPA EMAS PERHIASAN 916 TANPA CUKAI GST MELALUI AKAUN GAP

1.Mesti membeli dahulu emas 24k atau emas 999.9 program GAP minima RM100 atau beli 1 gram emas 24K program GAP dan terus menjadi ahli public gold. Klik CARA MULA MEMBELI EMAS PROGRAM GAP PUBLIC GOLD.

panduan-tempa-emas-perhiasan-akaun-gap EMAS PERHIASAN 916 MURAH TANPA CUKAI GST
panduan tempa emas perhiasan akaun gap

Setelah mula membeli emas minima RM100 program GAP secara otomatik menjadi ahli public gold dan mendapat kod pg ahli public gold. Kod pg ahli public gold untuk dapat LOGIN masuk ke website public gold. Gunakan kod pg ahli pada username dan password anda, tanda centang pada I am human dan klik login.

2. Klik MYGAP untuk masuk ke akaun gap.

barang-kemas-dari-akaun-gap EMAS PERHIASAN 916 MURAH TANPA CUKAI GST
barang kemas dari akaun gap

3. Klik butang TRANSFER untuk tempah barang kemas 916

4. Klik butang ADD NEW

keluarkan-barang-kemas-dari-akaun-gap1 EMAS PERHIASAN 916 MURAH TANPA CUKAI GST
keluarkan barang kemas dari akaun gap

5. Teliti keseluruhan paparan skrin dan pastikan butiran peribadi adalah betul.

6. Pada ruangan “transfer to” tuliskan PG010134 akan terpapar pada ruangan ‘name” nama “Public Gold & Jewellery Sdn Bhd”. Tuliskan jumlah kuantiti gram emas yang ingin di tempa iaitu 5 g atau 10 g untuk loket emas (pendent), 10 g untuk rantai tangan atau 20 g atau 50 g untuk rantai leher emas 916. Pastikan transfer ke pg010134 Public Gold & Jewellery Sdn Bhd serta kuantiti adalah betul dan akhir sekali klik REQUEST.

7. Selepas klik butang “request” laman web akan terus ke senarai transfer di dalam gap portal. Cawangan public gold berdekatan akan hubungi untuk pengesahan pengeluaran emas perhiasan 916 dalam masa 48 jam.

harga-emas-perhiasan-tanpa-cukai-gst EMAS PERHIASAN 916 MURAH TANPA CUKAI GST
harga emas perhiasan tanpa cukai gst

Program GAP adalah pembelian emas 24 Karat atau emas 999.9 tapi anda berpeluang juga mendapat emas perhiasan 916 tanpa cukai gst. Sebenarnya setelah di kaji dan dibuat analisa pembelian emas 916 tanpa cukai gst melalui akaun gap ini lebih murah jika dibandingkan dengan pembelian emas dikedai emas yang dikenakan cukai gst 6% berserta upah tukang emas yang tinggi. Contoh pengiraan, harga emas 916 atau 22K public gold iaitu RM153 darab cukai gst 6% dapat RM9.18 menghasilkan RM162.18 iaitu harga emas 22k berserta cukai gst. Harga emas program gap 1 gram semasa iaitu RM161 sahaja. Jadi emas perhiasan 916 atau 22k yang dikeluarkan dari akaun gap adalah lebih murah. Jika keluarkan emas fizikal dari akaun gap dikenakan caj gold premium, keluarkan emas perhiasan di cawangan public gold berdekatan dikenakan upah tukang RM10 pergram.

Boleh percaya ke menyimpan wang iaitu membeli emas melalui program GAP public gold ni?

Boleh dan terbukti dengan kekukuhan syarikat emas public gold group yang ditubuhkan pada 2008 yang kini mempunyai 18 cawangan public gold setiap negeri, arrahnu koperasi dagang emas, muzium emas pertama di maalaysia PG Gold Museum dan bilangan ahli public gold kini melebihi 70,000 orang.

kerjasama-public-gold-dengan-pos-arrahnu EMAS PERHIASAN 916 MURAH TANPA CUKAI GST
kerjasama public gold dengan pos arrahnu

Bukti kukuh keteguhan syarikat public gold terbaru, Lakar Sejarah perjanjian jalinan kerjasama antara public gold dengan pos arrahnu sendirian berhad. Datuk Mohd Shukrie Mohd Salleh, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Pos Malaysia, menangani perjanjian dokumen kerjasama dengan Dato’ Wira Louis Ng iaitu Pengerusi Eksekutif Public Gold untuk menjalin kerjasama antara Public Gold dengan Pos Arrahnu. Kini Pos Arrahnu Malaysia adalah agen korporat tunggal public gold menawarkan produk pelaburan emas public gold di 65 cawangan Ar-Rahnu pos di seluruh Malaysia. Produk bar emas koleksi pos malaysia 1 gram 24K LBMA dikeluarkan dan boleh di beli di Arrahnu Pos dengan harga RM200.

gold-bar-0.5-gram-24-karat-bebas-gst EMAS PERHIASAN 916 MURAH TANPA CUKAI GST
gold bar 0.5 gram 24 karat bebas gst

Produk jongkong emas terbaru berat 0.5 gram 24k lbma tanpa cukai gst boleh dibeli di cawangan public gold berdekatan. Jongkong emas 0.5 gram terbaru tanpa cukai gst dikenali Penang Street art 0.5 gm Skippy dan gold bar 0.5 gram kids on bicycle kini sudah tiba dipasaran dan boleh didapati di cawangan public gold berdekatan. Masa membeli gold bar di cawangan public gold berdekatan, maklumi kakitangan public gold bertugas, nama introducer MOHD ZAIDI JUNUS dan kod pg introducer PG001425.

Sekian, terima kasih.

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593