INFO TERKINI PELABURAN EMAS FIZIKAL

info-terkini-pelaburan-emas-fizikal INFO TERKINI PELABURAN EMAS FIZIKAL
info terkini pelaburan emas fizikal

Info terkini maklumat perancangan berita dan produk emas terbaru untuk pelaburan emas fizikal public gold dalam Forum Master Dealer 2015
Forum master dealer Public Gold diadakan pada 13 disember 2014 di ibu pejabat Public Gold iaitu di Bayan Lepas Pulau Pinang yang dihadiri oleh pengedar emas master public gold seluruh negeri. Forum ini bertujuan untuk berbincang dan mendapat cadangan diantara pengedar emas master bersama syarikat emas fizikal public gold dan memberi arah tuju serta maklumat terkini mengenai public gold yang di pengerusikan oleh pengerusi public gold sendiri iaitu Dato’ Louis Ng. Pelbagai info dan maklumat terkini yang dikongsi oleh Dato’ Louis Ng, Founder & Chairman Public Gold Group. Pengerusi eksekutif Public Gold juga menyatakan hala tuju dan perancangan Public Gold bagi tahun 2015.

banjir-di-kelantan-2014 INFO TERKINI PELABURAN EMAS FIZIKAL
banjir di kelantan 2014

Saya lewat menulis artikel dan memberi maklumat serta info terbaru kerana banjir yang melanda negeri pantai timur seperti Kelantan, Pahang, Perlis dan Johor. Banjir yang melanda negeri Kelantan pada disember 2014 adalah banjir yang terburuk semenjak 40 tahun yang yang menyebabkan kemusnahan rumah, tanaman dan harta benda yang menyebabkan terputus bekalan elektrik, air, makanan, petrol dan sebagainya. Banjir di Kelantan tahun 2014 adalah pengalaman pertama kali dalam hidup mengalami sendiri banjir yang terbesar yang menengelamkan rumah dan merosakkan harta benda. Kini 31/12/2014 banjir sudah semakin pulih dan air sudah semakin surut yang membolehkan sebahagian penduduk negeri Kelantan balik kerumah dari pusat pemindahan sementara untuk membersihkan rumah masing-masing.

Perbincangan yang paling menarik dalam forum master dealer 2014 adalah mengenai GST yang akan di perkenalkan oleh kerajaan Malaysia pada 1 april 2015. Public Gold Executive chairman, Dato’ Louis Ng memaklumkan bahawa emas pelaburan public gold akan dikecualikan dari cukai gst dengan membuat sedikit perubahan pada emas pelaburan public gold untuk memenuhi syarat dikecualikan dari cukai.

produk-emas-terbaru INFO TERKINI PELABURAN EMAS FIZIKAL
produk emas public gold terbaru

Jongkong emas atau gold bar public gold akan di ubah kepada gold bar diiktiraf antarabangsa LBMA dan berbungkus. Perubahan ini akan membolehkan gold bar public gold memenuhi syarat untuk di kecualikan dari cukai gst. Emas dinar 916 public gold juga di ubah kepada emas dinar 999.9 atau 24K yang bercop antarabangsa LBMA untuk di kecualikan dari cukai GST. Jongkong emas dan emas dinar 24K telah di keluarkan untuk jualan kepada umum pada 24 Disember 2014. Caj yang dikenakan apabila membeli serta mengambil emas di cawangan public gold yang dikenali kos transpot sebelum ini di tukar kepada caj Gold premium.

Gold premium bagi jongkong emas atau gold bar 24k LBMA iaitu :

Produk jongkong emas terbaru public gold Gold bar 5 g, kos premium ialah RM5
Gold bar 999.9 lbma 10 g, kos gold premium ialah RM10
Gold bar 999.9 lbma 20 g, gold premium ialah RM15
Gold bar 999.9 lbma 50 g, gold premium ialah RM30
Gold bar 999.9 lbma 100 g, kos premium ialah RM50

Emas dinar 24K terbaru juga dikenakan gold premium iaitu :

Produk dinar emas terbaru public gold Gold, Emas 1/2 dinar 24K LBMA, 2.125g gold premium ialah RM5
Emas 1 dinar 24K LBMA, 4.25 g gold premium ialah RM5
Emas 5 dinar 24K LBMA, 21.25g gold premium ialah RM15
Emas 10 dinar 24K LBMA, 42.5g kos premium ialah RM30

Cara beli produk emas public gold ini dan terus dapat emas serta terus jadi ahli public gold adalah dengan klik CARA BELI EMAS OTOMATIK JADI AHLI PUBLIC GOLD.

Semua produk emas Public Gold seperti gold bar atau emas dinar 24K LBMA termasuklah gold bar 1 gram walaupun berbungkus diterima untuk di gadai di Arrahnu Pos seluruh Malaysia. Jaminan ketulinan dan kepercayaan terhadap emas Public Gold menyebabkan hanya emas Public Gold dan Pamp Suisse yang di terima oleh Arrahnu Pos. Ini satu pengiktirafan besar terhadap emas fizikal Public Gold yang sememangnya telah terbukti syarikat emas sah dan terbesar Malaysia yang mengeluarkan emas fizikal yang tulen dan diiktiraf antarabangsa. Only Pamp Suisse Minted Bar & Public Gold up to 100 grams wafer are accepted.
http://www.pos.com.my/pos/services/ARRAHNU/ARRAHNU_Overview/ARRAHNU_about.aspx

Pelaburan emas fizikal modal rendah melalui program GAP ( Gold Accumulation Programme) pertama di Malaysia dan Asia pula melibatkan jongkong emas 1 gram. Bagi membeli gold bar 1 gram dan menyertai program GAP, anda tidak perlu daftar seperti cara membeli produk emas seperti di atas, tetapi dengan cara terus memasukkan wang atau bank in minimum RM100 atau harga harian gold bar 1 gram dan menghantar mesej SMS/Whatsapp berserta emel. Maklumat lanjut membeli gold bar 1 gram program GAP otomatik jadi ahli public gold Klik CARA BELI GOLD BAR 1 GRAM PROGRAM GAP TERUS JADI AHLI PUBLIC GOLD. Jadi ada dua kaedah berlainan membeli emas public gold iaitu pembelian emas dapat emas dan pembelian emas program GAP. Program GAP melibatkan pelbagai gold bar 1 gram dan ½ emas dinar, namun apabila dikumpul boleh menghasilkan pelbagai gold bar atau emas dinar, bergantung kepada jumlah kumpul berat emas. Contohnya, jika anda mengumpul 23 g emas melalui program GAP, anda boleh mengeluarkan atau mendapat emas 5 dinar dan sebagainya. Untuk mengeluarkan jongkong emas atau emas dinar dikenakan caj gold premium seperti gold premium gold bar dan emas dinar seperti di atas. Bagi Gold Bar 1 gram, gold premium yang dikenakan adalah RM5. Produk gold bar 1 gram terbaru yang telah dilancarkan pada 24 Disember 2014 adalah Gold Bar 1 gram bertema kambing untuk Tahun Baru Cina. Gold bar 1 gram bertema yang akan menyusul adalah gold bar perkahwinan, gold bar 1 g tema hari jadi dan sebagainya.

Dato’ Louis Ng, Founder & Chairman Public Gold Group telah berkongsi beberapa perancangan bagi tahun 2015 iaitu :

1.Public Gold akan meluaskan pasaran emas antarabangsa ke Indonesia, kini public gold telah mempunyai cawangan seluruh Malaysia dan Singapura. Dengan pengeluaran jongkong emas dan emas dinar 24 K diiktiraf antarabangsa, public gold akan memasuki pasaran Indonesia dalam masa terdekat.
2. Public Gold akan membina ‘gold museum’ atau muzium emas pertama di Malaysia. Muzium emas ini akan di bina di Pulau Pinang untuk pendidikan tentang emas dan tarikan pelancongan.
3. Cawangan public gold ipoh perak telah berpindah ke bangunan public gold sendiri yang baru dan cawangan public gold kota bharu, Kelantan akan berpindah ke bangunan sendiri iaitu bangunan Masterskill yang telah di beli beberapa tahun yang lepas.
4. Public Gold telah melancarkan Public Gold Foundation untuk membantu anak yatim dan sebagainya.
5. Public Gold akan menggunakan database Oracle untuk urusan jual beli emas secara online yang lebih cekap dan lancar.

oracle-database INFO TERKINI PELABURAN EMAS FIZIKAL
oracle database

Public gold akan menambah kecekapan, kemudahan, efektif dan kebolehpercayaan jual beli emas online dengan menggunakan database baru iaitu Database oracles. Oracle Database adalah relational database management system (RDBMS) digunakan untuk mengurus maklumat secara terbuka, tersusun dan komprehensif. Kini database Oracle mendominasi industri perbankan. Sepuluh bank top dunia menggunakan database Oracle untuk melakukan urusan perbankan. Database Oracle akan dapat menangani pembelian emas melalui GAP dengan lebih mudah, efektif dan lancar. Contohnya dengan database oracle akan dapat membeli emas dengan lebih cepat, yakin dan efisien seperti membeli tiket kapal terbang air asia, iaitu membeli emas online, terus membayar online dan terus mendapat resit pembelian.

Kelebihan menggunakan database oracle adalah kerana ia mempunyai kemampuan yang tinggi menangani jumlah data dalam ukuran yang besar menjadikan ianya lebih cepat dan lancar kerana mempunyai klien-server dan High Transaction Processing Performance yang membolehkan di akses oleh ramai pengguna pada waktu yang sama. Database Oracle juga mempunyai Virtual Private Database yang dapat memberikan dan meningkatkan kepercayaan jaminan security yang boleh membuat aplikasi menjadi semakin mudah untuk melakukan transaksi melalui Internet. Oracle adalah database yang dapat bekerja dengan baik dengan tugas-tugas berat, memastikan integrasi data yang selamat dan dapat menyimpan data dengan banyak. Jadi melalui database oracle proses pembelian atau penjualan emas dapat dijalankan dengan mudah, cekap, lancar, terjamin, selamat dan di iktiraf antarabangsa kerana boleh juga membuat belian atau jualan emas dalam matawang usd.

SELAMAT TAHUN BARU 2015

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593