KELAYAKAN DAN SYARAT BARU USAHAWAN EMAS PUBLIC GOLD 2014

syarat-baru-menjadi-pengedar-emas-public-gold KELAYAKAN DAN SYARAT BARU USAHAWAN EMAS PUBLIC GOLD 2014
syarat baru menjadi pengedar emas public gold

Kelayakan dan syarat baru bagi yang mahu menjadi usahawan emas dan peraturan terkini bagi dealer atau pengedar emas public gold bermula 8 september 2014.

Bermula bulan September 2014 public gold telah menaikkan syarat, kelayakkan dan peraturan pengedar emas public gold. Perubahan syarat menjadi usahawan emas dinaikkan daripada pembelian produk emas minimum berjumlah RM20k sebelum ini kepada pembelian RM30k dalam satu resit untuk layak menjadi Normal Dealer (ND). Kelayakkan menjadi Priority Dealer (PD) pula dinaikkan daripada membeli emas berjumlah RM100k kepada RM200k dan syarat menjadi Master Dealer (MD) adalah sama iaitu dengan pembelian produk emas atau perak public gold dengan minimun RM 1 juta.

Customer Public Gold yang bermodal kecil juga berpeluang menjadi usahawan emas dengan cara mengumpul belian emas, accumulation purchase sehingga berjumlah RM50k untuk layak menjadi Dealer public gold dalam tempoh 6 bulan iaitu penggumpulan belian produk emas atau perak dari tarikh 1 september hingga 28 februari atau 1 mac – 31 ogos. Klik CARA BELI EMAS PUBLIC GOLD untuk membeli pelbagai produk emas secara kecil-kecilan dan menjadi customer public gold.

Apakah kelebihan bergelar usahawan emas ?
Banyak kebaikkan atau kelebihan apabila bergelar usahawan emas atau pengedar emas public gold. Salah satu kelebihan menjadi pengedar emas public gold adalah mendapat komisen setiap kali membeli emas dan menjual emas.

Peraturan dapatan komisen usahawan emas atau dealer adalah sama seperti syarat sebelumnya kecuali hanya satu perubahan seperti berikut :

Normal Dealer mendapat 1% dari nilai belian semua produk public gold (kecuali belian pertama tidak mendapat komisen) dan 0.5% dari nilai jualan produk public gold. Produk public gold adalah semua jenis emas, semua produk perak dan barangan kemas public gold pada website www.publicjewellery.com.
Satu perubahan kecil syarat dealer adalah pada belian pertama, Normal dealer tidak mendapat komisen. Hanya belian ke 2 dan seterusnya akan mendapat komisen 1% tersebut.

Jadi jika anda bakal atau mahu menjadi Normal Dealer dan mahu wang saguhati lebih kurang 1% dari belian emas pertama anda, sila SMS atau Whatsapp kepada saya, 019-9185593 untuk saya daftarkan serta lock harga beli emas untuk menjadi pengedar emas public gold atau maklumkan kepada staff public gold dan tuliskan NAMA INTRODUCER : MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan KOD PG INTRODUCER : PG001425 semasa booking harga emas atau beli emas di cawangan public gold atau lock harga emas online. Selepas itu SMS atau Whatsapp saya, 019-9185593 beritahu jumlah belian emas anda untuk saya bagi wang saguhati lebih kurang 1% dari jumlah belian emas anda.
Jika Normal Dealer memperolehi customer, akan dapat 1% dari belian produk public gold customernya.
Jika New Dealer perkenalkan seorang ND, akan dapat 1.2% dari nilai belian emas pertama dan setiap kali ND yang anda perkenalkan itu membuat belian, anda akan mendapat komisen 0.2%.

Priority Dealer mendapat 1.5% dari nilai belian semua produk public gold (kecuali belian pertama) dan 0.5% dari nilai jualan produk public gold. Produk public gold adalah semua jenis emas, semua produk perak dan barangan kemas public gold pada website www.publicjewellery.com.
Satu perubahan kecil syarat dealer adalah pada belian pertama, Priority Dealer tidak mendapat komisen. Hanya belian ke 2 dan seterusnya akan mendapat komisen 1.5% tersebut.

Jadi jika anda berminat menjadi Prority Dealer dan mahukan wang saguhati 1.5% dari belian emas pertama anda, sila SMS atau Whatsapp kepada saya, 019-9185593 untuk saya daftarkan serta kunci harga beli emas untuk menjadi priority dealer public gold atau maklumkan kepada staff public gold dan tuliskan NAMA INTRODUCER : MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan KOD PG INTRODUCER : PG001425 semasa booking harga emas atau membeli emas di cawangan public gold atau atau lock harga emas online. Selepas itu SMS atau Whatsapp saya, 019-9185593 beritahu jumlah belian emas anda untuk saya bagi wang saguhati 1.5% dari jumlah belian emas dan perak anda.

Jika New Dealer perkenalkan seorang ND, akan dapat 0.2% dari nilai belian emas dan
setiap kali ND yang anda perkenalkan itu membuat belian, anda akan mendapat komisen 0.2%.
Jika Prority Dealer mendapat customer, akan dapat 1.5% dari belian produk emas atau perak customernya.
Jika Priority Dealer mengrekrut seorang ND, akan memperolehi komisen 1.5% dari nilai belian pertama dan 0.5% dari belian ND seterusnya.
Setiap kali customer atau dealer dibawah anda membuat belian, anda akan terus mendapat komisen. Klik CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD untuk mengetahui cara-cara menjadi dealer Public Gold.

Public Gold kini mempunyai lebih kurang 50 ribu pelanggan dan dealer seluruh Malaysia dan Singapura. Bilangan pelanggan dan dealer adalah berdasarkan kod pg customer public gold. Contohnya, Kod PG saya PG001425 iaitu pelanggan atau dealer berdaftar yang ke 1425 tapi kini kod PG telah melebihi PG048000 dan meningkat setiap masa. Namun begitu hanya sebahagian darpada dealer atau pengedar emas public gold yang aktif. Mungkin salah satu sebab inilah, Public Gold telah mengenakan peraturan baru bagi dealer Public Gold iaitu Kelayakan Semula Pengedar atau Requalification Dealership. Requalification Dealership Public Gold ini adalah peraturan atau syarat untuk dealer melakukan urusniaga jualan emas, personal sales dalam tempoh 6 bulan iaitu dari tarikh 1 september – 28 Februari atau 1 mac – 31 Ogos.

syarat-pengedar-emas-public-gold KELAYAKAN DAN SYARAT BARU USAHAWAN EMAS PUBLIC GOLD 2014
syarat pengedar emas public gold

Pengedar emas atau dealer hendak melakukan target jualan emas peribadi, personal sales mengikut pangkat dealer atau mungkin pangkat akan diturunkan jka tidak mencapai target jualan berikut :

Normal Dealer dapat membeli dan menjual emas atau perak dengan nilai minimun RM10k.
Priority Dealer dapat membeli dan menjual emas atau perak dengan nilai minimun RM50k.
Master Dealer dapat membeli dan menjual emas atau perak dengan nilai minimun RM100k.

Public Gold tidak mengenakan yuran atau kos tersembunyi untuk menjadi pengedar emas atau peniaga emas. Setiap nilai wang yang di keluarkan untuk membeli emas adalah nilai belian emas yang sebenar tanpa apa-apa kerugian, jadi jika anda mempunyai modal yang banyak dan dapat membuat belian yang tinggi sekaligus seperti RM30k akan dapat menjadi dealer Public Gold. Dealer adalah peniaga emas yang sepatutnya menjalankan urusniaga jual beli emas bukan penyimpan emas.

harga-emas-dunia-10-tahun KELAYAKAN DAN SYARAT BARU USAHAWAN EMAS PUBLIC GOLD 2014
harga emas dunia 10 tahun

Kenapa beli emas atau jadi dealer atau peniaga emas sekarang ?
1. Harga emas sekarang berada pada tahap yang paling rendah dan amat sesuai untuk menjadi dealer atau peniaga emas public gold atau mula membeli emas. Belian emas RM30k pada harga murah kini akan memperolehi berat emas yang lebih berbanding belian emas ketika harga mahal. Contohnya, harga emas 999.9 kini RM130/g maka dengan belian RM30k anda akan mendapat 230g emas. Jika harga emas RM230/g seperti September 2011, maka dengan belian RM30k pembeli emas hanya dapat emas 130g sahaja. Jadi dengan andaian harga emas naik sama seperti September 2011, maka anda akan untung 230g – 130g = 100g emas 999.9 iaitu bernilai berbelas ribu ringgit.
2. Masa yang sesuai menjadi peniaga emas apabila memiliki banyak emas. Sebenarnya inilah waktu sesuai untuk menjadi peniaga emas kerana dengan nilai RM30k dealer akan memiliki banyak emas untuk di niagakan dengan permintaan yang tinggi dan mendapat keuntungan apabila harga emas mulai naik.
3. Mudah, lebih nilai dan modal terendah menjadi peniaga emas berbanding membuka kedai emas. Dengan modal RM30k jika ingin membuka kedai emas, hanya dapat membeli kelengkapan kedai sahaja tanpa emas lagi, tapi dengan menjadi dealer emas public gold lebih nilai pada wang anda kerana akan memiliki emas untuk di niagakan.
Pembeli emas atau peniaga emas pada masa kini adalah beruntung kerana dapat memiliki emas dengan harga yang murah di kala harga emas kini berada di tahap paling rendah ( Lihat sejarah harga emas 10 tahun di atas ). Klik HARGA EMAS SEMASA PUBLIC GOLD untuk menyemak harga emas terkini public gold yang berubah setiap 20 minit. Rebut peluang menyandarkan sebahagian wang kepada emas di saat kenaikkan harga minyak dan barang yang akan menyebabkan nilai wang semakin rendah.

Jangan tunggu beli emas, selepas simpan emas hanya tunggu…

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593