KENAPA MESTI SIMPAN EMAS TAHUN 2016

Kenapa-Mesti-Simpan-Emas-1 KENAPA MESTI SIMPAN EMAS TAHUN 2016
Kenapa Mesti Simpan Emas

Promosi berniaga emas, kenaikan kos sara hidup, harga emas termurah, persiapan hadapi krisis ekonomi antara sebab kenapa mesti beli emas awal tahun 2016.

Kenapa perlu simpan emas ?

Penyimpanan emas di tahun baru 2016 bukan lagi suatu keperluan tetapi suatu kemestian di dalam keadaan ekonomi Malaysia dan dunia yang tidak stabil dan waktu keemasan harga emas terendah. Penyimpanan emas adalah persiapan sebelum kesusahan dan pelaburan untuk mendapat keuntungan, meningkatkan kekayaan, mengekalkan kuasa beli, perlindungan harta, insuran diri dan mengelak kebocoran wang.

KENAPA MESTI SIMPAN EMAS ?

 1. KENAIKAN KOS SARA HIDUP

Kehidupan rakyat di Malaysia diramal akan lebih mencabar pada 2016 kerana kenaikan kos sara hidup yang berterusan terutamanya disebabkan kenaikan harga barangan dan pengangkutan. Kenaikan kos sara hidup Malaysia akan menyebabkan kejatuhan wang ringgit Malaysia dan nilai wang ringgit akan jatuh dengan mendadak.

Penyimpanan wang adalah satu kerugian pada waktu kejatuhan nilai ringgit Malaysia atau inflasi kerana wang akan mengalami susut nilai yang banyak dimana semakin banyak wang kertas diperlukan untuk membeli sesuatu barang.

“ Timbalan Presiden Gabungan Persatuan-Persatuan Pengguna Malaysia (FOMCA), Mohd Yusof Abdul Rahman berkata sekiranya tidak ada pemulihan harga minyak dan kejatuhan nilai Ringgit masih berterusan, kehidupan rakyat sebagai pengguna akan menjadi lebih teruk. Kenaikan mendadak harga barangan dan perkhidmatan berlaku selepas kerajaan memperkenalkan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) sebanyak enam peratus bermula 1 April lalu. Ia ditambah dengan kenaikan kadar tol beberapa lebuh raya antara bandar pada Oktober lalu dan kenaikan tambang pengangkutan awam berkuatkuasa 2 Disember lalu. Tahun 2016, kadar tol lebuh raya PLUS dijangka naik sebanyak lima peratus seperti mengikut perjanjian konsesi. Namun setakat ini, kerajaan belum memberi kata putus. Lapan lebuh raya tersebut adalah Lebuh Raya Utara-Selatan (Plus), Lebuh Raya Link Kedua, Lebuhraya Damansara -Puchong (LDP), Lebuhraya Seremban- Port Dickson (SPDH), Lebuhraya Shah Alam (Kesas), Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah (Elite), Lebuhraya Selat Klang Utara (NKSB) dan Lebuhraya Butterworth-Kulim (BKE). Tambang ERL pula naik sebanyak RM20 bagi perjalanan sehala kepada RM55 berkuatkuasa 1 Januari 2016” Rujukan HIDUP RAKYAT DIRAMAL LEBIH TERUK PADA 2016.

 1. HARGA EMAS TERMURAH, MASA TERBAIK BELI EMAS
waktu-keemasan-beli-emas KENAPA MESTI SIMPAN EMAS TAHUN 2016
waktu keemasan beli emas

Harga emas kini termurah dan mulai naik, iaitu waktu keemasan untuk mula membeli dan menyimpan emas. Harga emas kini terendah dan di ramalkan harga emas lantai, paling sesuai untuk mula menyimpan emas.

Pelabur bijak akan mengambil peluang di waktu pasaran lembap dimana pelabur lain tidak menunjukkan minat. Warren Buffet mengelak melabur dalam pelaburan yang panas atau pasaran tinggi untuk berjaya dalam pelaburan. Klik RAHSIA KEJAYAAN PELABURAN WARREN BUFFETT

 1. EMAS PELINDUNG HARTA SEMASA INFLASI.

Penyimpanan utama emas adalah sebagai perlindungan dan insuran harta semasa dalam keadaan ekonomi tidak menentu sesebuah negara dalam keadaan inflasi. Ini adalah kerana emas sentiasa bernilai, dan akan bertambah nilainya apabila kejatuhan matawang atau keruntuhan mata wang.

Sejarah membuktikan bahawa kos sara hidup akan sentiasa naik. Contohnya, pada tahun 1985 an semasa saya di bangku sekolah rendah, hanya membawa wang 50 sen kesekolah dan dapat membeli nasi dan air. Pada masa itu nasi berlauk hanya berharga 30 sen sahaja. Kini wang 50 sen di anggap tiada nilai. Rata-rata pelajar kini membawa wang ke sekolah sekurang-kurangnya 300 sen. Berapa kejatuhan purata nilai wang setahun ?. Peratus penyusutan nilai wang iaitu 300 – 50 bahagi 50 darab 100 iaitu 500% dalam tempoh masa 2015 hingga 1985 iaitu 30 tahun. Jadi purata kejatuhan nilai wang setahun ialah 500 bahgi 30 tahun iaitu 17 % setahun. Jadi adakah penyimpanan wang dalam bank atau ASB menguntungkan ?. Kini, masa keemasan menukar simpanan wang dengan simpanan emas.

Kos sara hidup tak kan turun tapi akan sentiasa naik. Petikan berita terbaru dari timbalan menteri, Ahmad Maslan pada 6 januari 2016, KOS SARA HIDUP TAKKAN TURUN, KATA AHMAD MASLAN. “Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Ahmad Maslan berkata hari ini tidak ada kemungkinan kos sara hidup akan turun, sambil menambah ia adalah realiti yang dihadapi seluruh dunia. Pada akhir bulan lalu, timbalan menteri itu mengadu kenyataan beliau diputar belit media mengenai cadangannya agar masyarakat membuat 2 kerja bagi menampung kos sara hidup. Katanya, beliau berniat baik dan mencadangkan perniagaan online untuk mendapatkan pendapatan tambahan”

 1. PELUANG TERBAIK BERNIAGA EMAS.

Emas fizikal seperti jongkong emas dan perak atau dinar emas boleh dijadikan portfolio pelaburan yang menguntungkan berbanding menyimpan wang di bank. Pelaburan dan perniagaan emas fizikal yang laris akan lebih menguntungkan dan menambah pendapatan melalui jual dan beli emas. Emas pelaburan yang paling laris di Malaysia adalah emas public gold yang kini memiliki ahli melebihi 70,000 orang. Public Gold memberi peluang keemasan untuk melabur dan berniaga emas iaitu dengan menjadi dealer atau pengedar emas dengan modal yang rendah melalui promosi New Year Dealer Recruitment Drive (DRD) Public Gold.

Promosi-Berniaga-Emas-1 KENAPA MESTI SIMPAN EMAS TAHUN 2016
Promosi Berniaga Emas

Promosi DRD Tahun Baru 2016 adalah promosi membeli emas program GAP ( Gold Accumulation Program ) terus jadi ahli tanpa caj atau yuran hangus. Beli emas dan kumpul emas dalam akaun GAP dan boleh keluarkan emas fizikal 24K bila-bila masa di cawangan Public Gold berdekatan. Promosi Dealer Recruitment Drive (DRD) Tahun Baru 2016 hanya terhad untuk 100 dealer pertama sahaja.

Promosi DRD tahun baru terdiri daripada 2 status pangkat dealer :

Promosi Menjadi Normal Dealer Public Gold :

Be a Dealer with purchase of 100gm GAP in single invoice and Extra: FREE 0.5.gm GAP * :

 • Syarat : Membeli emas GAP sebanyak 100 gram dalam satu resit atau hari yang sama.
 • Tambahan dapat Percuma : Free 0.5 gram GAP.
 • Kelayakan : Terus menjadi Normal Dealer Public Gold dengan memperolehi komisen atau insentif belian 1% untuk belian kedua & seterusnya dan insentif jualan semula sebanyak 0.3% dari jumlah jualan emas.
 • Kelayakan biasa menjadi Normal Dealer adalah dengan membeli emas RM30,000 dalam satu resit.

Promosi Menjadi Priority Dealer Public Gold :

Be a Priority Dealer with purchase of 250gm GAP in single invoice and Extra: FREE 1gm GAP :

 • Syarat : Membeli emas GAP sebanyak 250 gram dalam satu resit
 • Tambahan dapat Percuma : Free 0.5 gram GAP
 • Kelayakan : Terus menjadi Pengedar Prioriti Public Gold dengan memperolehi komisen atau insentif belian 1.5 % untuk belian kedua & seterusnya dan insentif jualan semula sebanyak 0.3% dari jumlah jualan emas.
 • Kelayakan biasa menjadi Priority Dealer adalah dengan membeli emas RM200,000 dalam satu resit.

CARA BELI EMAS GAP TERUS JADI PENGEDAR EMAS PUBLIC GOLD MELALUI PROMOSI NEW YEAR DRD PUBLIC GOLD :

CARA 1 :  BELI EMAS GAP MINIMA 100 GRAM MELALUI PEMBAYARAN WANG DI BANK :

Masukkan wang ke akaun public gold dan hantar slip bayaran serta maklumat ke whatsapp Hq public gold iaitu 017-4866916, tanpa perlu daftar online hanya ikuti 3 langkah mudah di bawah :

harga-jongkong-emas-gap KENAPA MESTI SIMPAN EMAS TAHUN 2016
harga jongkong emas gap

1 . Rujuk harga emas 1 gram pada harian GAP di www.publicgold.com.my. Contohnya, harga emas I gram 24k program gap pada 8 januari 2016 ialah RM166, maka anda perlu membeli sebanyak minima 100g dalam satu resit iaitu RM166 x 100 iaitu berjumlah RM16,600.

2 . Masukkan wang sebanyak RM16,600 ke akaun Public Gold melalui Bank-in, maybank2u, perbankan internet, deposit di kaunter bank, mesin deposit tunai atau pemindahan ATM. Jika perlu buat dua resit pun boleh, tapi pastikan pada masa yang sama.

Masukkan wang Ke Akaun Public Gold berikut :

 • Nama Akaun : PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD
 • Maybank : ke akaun bernombor 5571-3923-8048 atau
 • Public Bank : ke akaun bernombor 3167-52-0833

simpan resit pembelian bank in, ambil gambar serta catat maklumat tarikh & masa bank in.

3 . Hantar gambar/snap resit bayaran DAN maklumat dibawah, ke SMS/Whatsapp ke 017-4866 916.

Maklumat butiran perlu di hantar tuliskan :

PG NEW BELI GAP RM16,600 ( Tarikh & Masa pada resit bank in)

 • PG NEW BELI GAP RM16,600 (8/1/2016 & 12:34:56)
 • Nama Penuh : Anda
 • Nombor Kad Pengenalan : Anda
 • No. Telefon : Anda
 • Emel : Anda
 • Item pembelian : BELI GAP RM16,600 iaitu 100 gram
 • No Akaun Maybank/public bank : Anda
 • Nama Introducer : MOHD ZAIDI BIN JUNUS
 • Kod PG Introducer : PG001425
 • Catatan : Promosi New Year DRD menjadi normal dealer

Disertakan resit bayaran pembelian emas GAP.

Contoh penghantaran whatsapp ke 017-4866 916 untuk pembelian emas 1 gram GAP menjadi ahli public gold ( untuk jadi dealer kena beli minima 100g emas GAP) pada harga emas GAP RM168 segram pada 30 Oktober 2015 dengan cara pemindahan wang/transfer wang pada 30/10/2015 pada masa 11:53:41.

cara-mudah-beli-emas-gap KENAPA MESTI SIMPAN EMAS TAHUN 2016
cara mudah beli emas gap

TAHNIAH, Anda telah menjadi normal dealer atau peniaga emas public gold yang sah tanpa perlu kunjungi cawangan public gold. Anda akan dapat percuma 0.5 gram gap dari public gold.

Langkah seterusnya :

Tunggu balasan sms/whatsapp dan emel dari pihak public gold dalam tempoh 24 jam. Setelah mendapat balasan sms dan emel, aktifkan kod pg dealer ke website public gold. Sila hantar salinan buku akaun maybank/public bank di cawangan pg terdekat seberapa segera. Akaun Maybank/Public bank untuk syarikat Public Gold memasukkan wang komisen setiap kali membeli atau menjual emas.

CARA 2. BELI EMAS GAP MINIMA 100 GRAM DI CAWANGAN PUBLIC GOLD TERDEKAT.

Kunjungi cawangan public gold terdekat dengan membawa wang tunai minima sejumlah harga 100 gram gap iaitu RM16,600 atau resit bank in pembelian emas jika sudah masukkan wang ke akaun public gold, kad pengenalan dan buku akaun maybank/public bank (jika ada, buku bank ini untuk public gold masukkan komisen dealer dan boleh dihantar dilain kali jika belum ada). Maklumi staff public gold bertugas bahawa mahu “membeli emas GAP 100 gram untuk jadi dealer promosi New year DRD dimana NAMA INTRODUCER : MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan KOD PG INTRODUCER : PG001425”

SUDAH SIAP DAN TAHNIAH kerana telah menjadi dealer atau peniaga emas public gold yang sah dengan mengunjungi cawangan public gold. Minta broucer public gold percuma untuk memulakan perniagaan emas public gold.

Syarat penerimaan wang tunai di cawangan public gold adalah RM3000 kebawah, tapi biasanya Staff public gold akan menerima tunai RM16,600 untuk beli emas gap bagi pendaftaran pertama dealar public gold. Staff Public Gold akan memberikan anda percuma 0.5 gram gap secara percuma. Klik ALAMAT 18 CAWANGAN PUBLIC GOLD SETIAP NEGERI DALAM MALAYSIA DAN SINGAPURA  untuk melihat alamat 18 cawangan public gold terdekat untuk anda kunjungi.

Hubungi Mohd Zaidi Junus, Master Dealer Public Gold dengan whatsapp ke nombor 019-9185593 untuk mendapat wang saguhati, bimbingan, pertanyaan, maklumat lanjut dan cara aktifkan akaun gap di website public gold setelah meletakkan nama saya sebagai introducer dalam promosi drd tahun baru ini.

Banyak kelebihan menjadi pengedar emas atau dealer public gold. Klik KELEBIHAN MENJADI DEALER PUBLIC GOLD untuk melihat banyak kelebihan atau kebaikkan apabila telah menjadi dealer atau peniaga emas public gold.

Rebut peluang keemasan membina perniagaan jongkong emas dan perak public gold yang mudah, modal rendah, perniagaan tanpa kedai dan perniagaan online untuk menambah pendapatan dan menjana kestabilan kewangan masa depan.

Grab this golden opportunity to start your business with Public Gold New Year Dealer Recruitment Drive (DRD) limit first 100 only.

 1. PELABURAN DAN PERNIAGAAN YANG SELAMAT

Penyimpanan emas fizikal adalah pelaburan dan perniagaan yang selamat walau dalam apa jua keadaan ekonomi. Belum pernah kita dengar syarikat emas fizikal yang bangkrap kerana permintaan emas sentiasa tinggi. Jauhi syarikat pelaburan emas tidak sah atau skim cepat kaya. Klik mengenali CIRI-CIRI PELABURAN HARAM ATAU SKIM CEPAT KAYA agar tidak terjerumus ke dalam skim pelaburan haram yang akan boleh menyebabkan cepat miskin.

Harta benda atau Aset seperti rumah, kereta, perabut atau wang akan rosak dan tidak bernilai apabila terbakar, terendam di dalam air atau berlaku bencana alam. Namun, emas adalah kalis api, kalis air, kalis bencana alam dan tidak boleh di cipta menyebabkan emas adalah selamat di simpan untuk sepanjang zaman.

 1. EMAS SENTIASA BERNILAI, MUDAH DI BAWA DAN LAKU SELURUH DUNIA

Emas dikenali serta laku seluruh dunia, mudah dibawa dan mudah ditukarkan kepada wang kertas seluruh dunia.

 1. KEMUDAHAN MENUNAIKAN UMRAH.

Penyimpanan emas adalah untuk persediaan menunaikan umrah atau haji dengan mudah. Penyimpan emas dalam akaun GAP public gold akan membolehkan ahli public gold menunaikan umrah dengan 10 dinar emas tajaan Public Gold. Contohnya, pembelian emas gap 100g emas akan melayakkan pengedar emas menunaikan umrah pada bila-bila masa kerana modal di perlukan untuk menunaikan umrah adalah 10 dinar iaitu 42.5 gram emas. Pelaburan emas public gold memberi banyak kemudahan serta keuntungan iaitu dapat melabur emas, menjadi peniaga emas dan juga dapat menunaikan umrah. Klik PAKEJ UMRAH 10 DINAR PUBLIC GOLD untuk maklumat menunaikan umrah yang murah, selesa dan mudah tajaan Public Gold.

Rebut peluang keemasan memulakan perniagaan emas fizikal atau menyimpan emas dengan mula membeli jongkong emas 1 gram atau syiling emas dinar murah tanpa cukai gst, otomatik menjadi ahli public gold. Klik segera LANGKAH PERTAMA MELABUR EMAS DENGAN DAFTAR PERCUMA MENJADI AHLI PUBLIC GOLD.

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593