UMRAH CUTI SEKOLAH TERMURAH

umrah-cuti-sekolah UMRAH CUTI SEKOLAH TERMURAH
umrah cuti sekolah

Umrah cuti sekolah termurah adalah pakej pergi umrah dan ziarah paling murah, mudah dan selesa dengan 10 dinar emas Public Gold.

Kemudahan dan keselesaan mengerjakan umrah dengan harga murah menjadi pilihan umat islam yang mahu menunaikan umrah di Mekah. Public Gold adalah syarikat pengeluar emas dan perak fizikal terbesar malaysia membuka peluang untuk umat islam mengerjakan umrah dan ziarah dengan hanya 10 dinar emas public gold. Program umrah public gold melalui 10 dinar to umrah adalah kerjasama dengan syarikat umrah berpengalaman iaitu Safari Haramain Travel and Tour Sdn Bhd.

Syarikat Safari Haramain Travel & Tours Sdn. Bhd. telah ditubuhkan pada tahun Disember 2008 dan pemiliknya mempunyai pengalaman selama 8 tahun dalam menguruskan Umrah Dan Ziarah. Syarikat yang beroperasi di alamat 16E, tingkat 1, Taman Permatang Indah, Permatang Damar Laut, 11960, Bayan Lepas Pulau Pinang ini telah berdaftar dengan Suruhan Syarikat Malaysia (SSM), Kementerian Kewangan dan Kementerian Pelancongan Luar Negara dan berkelulusan dalam menguruskan penerbangan Haji, Umrah dan percutian luar negara. Dengan pimpinan pemiliknya, Ustaz Khalid Ibnu Jaafar, Safari Harmain Travel & Tours Sdn. Bhd. telah menguruskan 2 penerbangan Umrah dan Ziarah yang merangkumi sehingga 70 orang peserta dengan jayanya. Safari Haramain Travel & Tours kini memiliki cawangan bertempat di Bandar Seri Putra, Kajang. Maklumat lanjut layari http://www.safariharamain.com

pakej-umrah UMRAH CUTI SEKOLAH TERMURAH
pakej umrah

Pakej umrah dengan 10 dinar emas program GAP adalah pakej umrah dan ziarah mudah, murah serta selesa. Kumpulan pertama pakej umrah dengan 10 dinar emas GAP ini diadakan pada masa puncak iaitu musim cuti sekolah dan bulan puasa. Harga pakej umrah hanya 10 Dinar sahaja walaupun dalam waktu Puncak seperti Bulan Ramadhan dan Musim Cuti. Kebiasaanya pakej umrah pada waktu begini boleh mencecah hingga RM12,000. Pakej umrah dan ziarah public gold dengan 10 dinar program GAP hanya lebih kurang RM7,000 SAHAJA.

Contoh harga pakej umrah 10 dinar emas public gold berdasarkan harga emas GAP pada 22 Januari 2016 dengan harga emas GAP 1 gram adalah RM165 segram. Maka harga emas 10 dinar (42.5 gram) iaitu RM165 X 42.5 g iaitu RM7,012.50 SAHAJA. Pakej mengerjakan umrah dengan murah, mudah, selesa dimana urusan tiket, visa, tempat penginapan di uruskan oleh pihak Public Gold. Klik PAKEJ UMRAH MURAH DENGAN 10 DINAR EMAS untuk maklumat lanjut serta kelebihan pakej umrah dengan 10 dinar emas Public Gold.

Batch pertama pakej umrah public gold adalah pada ketetapan berikut :

Travel date: 31/5/2016 – 11/6/2016. (Bulan Ramadhan – Super Peak Season)

Booking Fee: 2 Dinar GAP

Register sebelum: 15/2/2016

Terhad kepada 50 orang sahaja.

CARA SERTAI PAKEJ UMRAH 10 DINAR EMAS GAP PUBLIC GOLD :

Terdapat 2 cara menyertai pakej umrah 10 dinar emas GAP dengan membeli emas program GAP terus jadi ahli public gold :

1.Mempunyai sekurang-kurangnya 2 dinar iaitu 8.5 gram emas dalam akaun GAP untuk yuran tempahan (booking fee). Peserta pakej umrah 10 dinar emas GAP boleh daftar dengan membeli emas GAP 10 gram dahulu (8.5 gram untuk booking fee), lepas itu tambah pembelian emas GAP atau terus membeli emas 10 dinar iaitu 42.5 gram untuk pergi umrah dan ziarah 31/5/2016 – 11/6/2016.

Jika anda belum lagi menjadi ahli public gold hanya perlu beli emas 10 gram program gap untuk pendaftaran umrah, terus jadi ahli public gold tanpa yuran hangus atau tanpa daftar hanya ikuti 2 cara di bawah :

CARA 1 : MEMBELI EMAS GAP TANPA MENGUNJUNGI CAWANGAN PUBLIC GOLD

a) : Rujuk harga emas harian GAP di www.publicgold.com.my. Harga emas GAP ( Gold Accumulation Program) berubah sekali sehari iaitu berubah setiap pukul 12 malam mengikut harga emas dunia. Contoh harga emas Gold Accumution Program pada 22/1/2016 adalah Rm165 segram, maka membeli emas GAP 10 gram GAP (RM165 X 10) berjumlah RM1650.

harga-emas-1g-999.9 UMRAH CUTI SEKOLAH TERMURAH
harga emas 1g 999.9

Masukkan wang/transfer/cash deposit/bank in sebanyak RM1650 iaitu membeli emas 10 gram emas GAP (yuran tempahan hanya 8.5 gram sahaja) ke akaun Public Gold berikut :

 • Nama Akaun : PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD
 • Maybank bernombor : 5571-3923-8048 atau
 • Public Bank bernombor : 3167-52-0833

Attach atau ambil gambar resit pembelian emas/ bank in/transfer untuk dihantar ke whatsapp public gold berserta maklumat seperti dibawah.

b) : Hantar mesej SMS atau Whatsapp Ke 017-4866 916, RESIT PEMBELIAN EMAS dan MAKLUMAT berikut seperti dibawah dengan menyertakan maklumat pembayaran, maklumat diri berserta nama dan kod introducer :

Tuliskan dan hantar ke 017-4866 916

Format tajuk PG NEW BELI GAP RM1650 ( tarikh & masa tercatat pada resit bank in atau transfer)

 • PG NEW BELI GAP RM1650 (22/01/2016 & 12:34:56)
 • Nama Penuh :
 • Nombor Kad Pengenalan :
 • No. Telefon :
 • Emel :
 • Item pembelian : BELI GAP RM1650
 • Nama Introducer : MOHD ZAIDI BIN JUNUS
 • Kod PG Introducer : PG001425
 • Disertakan :
 • Resit pembelian emas GAP

Contoh pembelian emas GAP melalui whatsapp tanpa kunjungi cawangan public gold

pembelian-emas-gap UMRAH CUTI SEKOLAH TERMURAH
pembelian emas gap

SELESAI MENJADI AHLI PUBLIC GOLD DENGAN MEMBELI EMAS PROGRAM GAP PUBLIC GOLD.

Selepas mesej SMS atau Whatsapp di hantar, pihak public gold akan menghantar penyata pembelian GAP berserta kod pg ahli public gold melalui sms dan emel dalam tempoh 24 jam.

Sebagai langkah keselamatan pilihan (optional), tak buat pun tak apa dengan menghantar emel slip bayaran dan maklumat anda serta introducer ke gap@publicgold.com.my. Namun jika menghantar maklumat pembelian emas melalui sms, emel perlu di hantar kerana sms tidak dapat menghantar imej atau resit pembelian emas.

CARA 2 : MEMBELI EMAS DENGAN MENGUNJUNGI CAWANGAN PUBLIC GOLD

Hadirkan diri ke 18 CAWANGAN PUBLIC GOLD BERDEKATAN untuk pendaftaran pakej umrah public gold dengan membawa wang tunai lebih kurang RM1650 (atau resit bank in pembelian emas jika sudah masukkan wang ke akaun public gold) dan kad pengenalan. Maklumi staff public gold bertugas bahawa “mahu membeli emas GAP 10 gram dan daftar pakej umrah 10 dinar emas GAP dimana NAMA INTRODUCER : MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan KOD PG INTRODUCER : PG001425”

SELESAI PENDAFTARAN PAKEJ 10 DINAR TO UMRAH PUBLIC GOLD.

Klik CARA MEMBELI EMAS 1 GRAM PROGRAM GAP PUBLIC GOLD untuk maklumat lanjut, panduan tambah pembelian emas online dan maklumat tentang program GAP public gold.

2) Tambah pembelian emas GAP sehingga mencukupi 42.5 gram emas iaitu bersamaan 10 dinar emas dua bulan sebelum berlepas menunaikan umrah ke Mekah.

3) Daftar atau register pakej umrah 10 dinar emas gap batch pertama sebelum 15 Februari 2016. Pakej umrah 10 dinar gap akan di teruskan pada masa yang lain, jadi mulai membeli emas 1 gram GAP bagi mula mengumpul emas untuk menunaikan umrah dan ziarah untuk kumpulan yang berikutnya.

pakej-umrah-cuti-sekolah UMRAH CUTI SEKOLAH TERMURAH
pakej umrah cuti sekolah

PANDUAN MEMILIH PAKEJ UMRAH:

Perbandingan pakej umrah terbaik dan termurah penting untuk keselesaan dan kemudahan menunaikan umrah di tanah suci. Faktor penting memilih pakej umrah sebagai perbandingan adalah seperti di bawah :

1) Latar belakang agensi

Perkara utama yang perlu dititikberatkan sebelum memilih pakej umrah adalah melihat latar belakang agensi pelancongan atau pengelola umrah.

Pakej umrah 10 dinar emas public gold diuruskan agensi umrah berpengalaman iaitu Syarikat Safari Haramain Travel & Tours Sdn. Bhd.

2) Harga pakej yang ditawarkan.

Pilih harga pakej termurah untuk penjimatan melakukan umrah dah ziarah.

Pakej umrah 10 dinar emas public gold adalah berharga lebih kurang RM7000 sahaja.

3) Musim mengerjakan umrah.

Musim cuti sangat mempengaruhi harga harga hotel di Mekah dan Madinah dan harga tiket kerana permintaan yang tinggi. Tiket mahal pada peak season iaitu pada cuti sekolah.

Menunaikan umrah 10 dinar emas public gold pada musim cuti sekolah iaitu peak season

4) Bilangan hari pakej tawarkan kepada jemaah.

Umrah 10 dinar emas public gold ialah 12 hari 10 malam.

5) Bilangan jemaah dalam satu bilik.

Pakej umrah 10 dinar emas public gold hanya menempatkan 2 orang sebilik.

6) Tempat penginapan

Pakej umrah 10 dinar public gold menginap di hotel bertaraf 4 bintang.

7) Makanan

Pakej umrah murah dengan 10 dinar emas menyediakan makanan buffet melayu dengan 3 kali makan ditaja oleh Public Gold.

8) Jarak hotel penginapan ke Mekah dan Madinah.

Jarak hotel penginapan ke Mekah bagi pakej 10 dinar to umrah adalah 50 meter dan jarak ke Madinah adalah 400 meter.

9) Senarai tempat lawatan.

Tempat lawatan penting kerana ada agensi yang tidak masukkan bayaran dalam pakej umrah iaitu kena bayar asing.

Pakej umrah 10 dinar to umrah public gold termasuk tempat lawatan makam Rasulullah S.A.W, saidina Abu Bakar R.A, saidina Umar R.A, perkuburan Baqi, Masjid Quba, Masjid Qiblatain, jabal Uhud, medan peperangan khandaq, kilang mencetak al quran, Ladang kurma, kota Mekah, Gua Thur, padang Arafah, Jabal Rahma Via Mudzalifah, Mina, Masjid Jaaranah, Hudaibiyah dan muzium Mekah.

Penyimpanan emas adalah satu tindakan bijak pada masa kejatuhan nilai wang dan bertujuan menunaikan umrah termurah dengan 10 dinar emas program gap public gold sebagai perlindungan, insuran, langkah berjimat cermat dan mengelak kebocoran wang.

Pakej 10 dinar to umrah public gold melalui program kumpul emas GAP adalah pakej umrah terbaik dan paling murah pada masa harga emas rendah. Rebut peluang membeli emas program gap sebagai simpanan untuk mengerjakan umrah dengaan mudah, murah dan selesa dimana segala urusan diuruskan oleh pihak public gold seperti urusan tiket, visa, tempat penginapan dan sebagainya. Dengan pembelian emas public gold, secara otomatik menjadi ahli public gold tanpa yuran dan berpeluang menjadi dealer atau pengedar emas public gold melalui PROMOSI NEW YEAR DEALER RECRUITMENT DRIVE PUBLIC GOLD dengan hanya membeli emas 100g public gold. Berminat menunaikan umrah dengan 10 dinar emas whatsapp 019-9185593, Mohd Zaidi Junus ( PG001425, Master Dealer Public Gold ) untuk maklumat lanjut.

JOM PERGI UMRAH DENGAN 10 DINAR EMAS PUBLIC GOLD

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593