PAKEJ UMRAH MURAH DENGAN 10 DINAR EMAS

pakej-umrah-murah PAKEJ UMRAH MURAH DENGAN 10 DINAR EMAS
pakej umrah murah

Pakej umrah murah dengan 10 dinar emas secara bayaran ansuran melalui program kumpul emas GAP Public Gold.

Public gold adalah syarikat emas pertama yang menyediakan pakej umrah ke Mekah, 10 dinar to umrah untuk ahli atau pengedar emas public gold iaitu pakej umrah termurah dan termudah dengan tajaan public gold secara bayaran ansuran melalui penyimpanan emas melalui Program Gold Accumulation Program (GAP) Public Gold. Program kumpul emas GAP adalah pembelian emas dengan modal kecil iaitu mengumpul emas sedikit demi sedikit dalam akaun GAP. Pembelian pertama emas program GAP minima RM100 atau 1g emas 999.9 akan melayakkan terus jadi ahli public gold tanpa yuran. Pengumpulan emas sebanyak 10 dinar emas iaitu 42.5 gram emas 999.9 melayakkan ahli public gold menunaikan umrah ke Mekah di bawah tajaan public gold.

PENGERTIAN UMRAH :
Menurut bahasa : ziarah atau berkunjung. Menurut istilah syarak umrah ialah mengunjungi baitullah (Kaabah) untuk mengerjakan ibadah umrah dengan niat dan syarat-syarat yang tertentu dengan melakukan ihram, tawaf, sa’i dan bertahallul mengikut tertib.

HUKUM MENGERJAKAN UMRAH :
Umrah adalah fardhu seperti Haji. Ini adalah pendapat al-Imam as-Syafie r.a. yang al-Azhar. Ijmak Ulama mengatakan bahawa hanya wajib dilakukan sekali sepanjang hayat bagi orang yang mampu kecuali orang yang bernazar, maka dia wajib memenuhi nazarnya.
Sabda Nabi yang diriwayatkan Ibnu Majah, Al-Baihaqi dan sanad yang sahih daripada Aisyah r.a. katanya:
Aku berkata : “Wahai Rasullah,apakah wanita wajib berjihad?”. Sabda Baginda: “Ya, jihad yang tiada peperangan padanya iaitu haji dan umrah”.

WAKTU MELAKUKAN UMRAH :
Umrah boleh dilakukan sepanjang tahun selain daripada masa seseorang itu berada dalam ihram haji sehingga dia selesai melakukan kerja-kerja haji tersebut.

Kos menunaikan umrah atau haji ke Mekah meningkat setiap tahun. Peningkatan kos umrah adalah kerana harga minyak petrolium atau kejatuhan nilai wang ringgit Malaysia yang menyebabkan nilai tukaran kepada wang ringgit Malaysia meningkat. Public gold menyediakan pakej umrah tanpa susut nilai wang iaitu dengan hanya membeli emas 10 dinar dalam akaun GAP untuk menunaikan umrah ke Mekah. Maksubnya hanya perlu ada emas seberat 10 dinar emas ataupun 42.5 gram dalam akaun GAP untuk mengerjakan umrah sebelum hujung tahun 2016.

CARA MENUNAIKAN UMRAH 10 DINAR PUBLIC GOLD :

1. Beli emas Gold Accumulation Program (GAP) minima 1 gram dan terus jadi ahli public gold dengan 2 langkah seperti di bawah :
a) : Rujuk harga emas harian GAP di www.publicgold.com.my. Harga emas GAP ( Gold Accumulation Program) berubah sekali sehari iaitu berubah setiap pukul 12 malam mengikut harga emas dunia.

beli-emas-gap-public-gold PAKEJ UMRAH MURAH DENGAN 10 DINAR EMAS
beli emas gap public gold

Masukkan wang/transfer/cash deposit/bank in mengikut harga emas harian GAP ke akaun Public Gold berikut :

Nama Akaun : PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD
Maybank bernombor : 5571-3923-8048 atau
Public Bank bernombor : 3167-52-0833

Attach atau ambil gambar resit pembelian emas/ bank in/transfer untuk dihantar ke whatsapp ibu pejabat public gold 017-4866916 atau whatsapp saya 019-9185593 berserta maklumat seperti dibawah.

b) : Hantar Whatsapp Ke 017-4866 916 atau 019-9185593, GAMBAR RESIT PEMBELIAN EMAS dan MAKLUMAT berikut seperti dibawah dengan menyertakan maklumat pembayaran, maklumat diri berserta nama dan kod introducer :
contoh, Harga emas 1 gram 24 Karat pada 30 Disember 2015 ialah RM160 segram. Format penulisan tajuk PG NEW BELI GAP RM160 (tarikh & masa) tercetak pada resit bank pembelian emas.

Tuliskan dan hantar ke 017-4866 916

 • PG NEW BELI GAP RM160
 • Tarikh Belian : 30/12/2015 (tercatat pada resit)
 • Masa Belian : 11;53;41 (tercatat pada resit)
 • Nama Penuh :
 • Nombor Kad Pengenalan :
 • No. Telefon :
 • Emel :
 • Item pembelian : BELI GAP RM160
 • Nama Introducer : MOHD ZAIDI BIN JUNUS
 • Kod PG Introducer : PG001425
 • Disertakan :
  Resit pembelian emas GAP

Contoh penghantaran mesej maklumat dan resit bank belian ke Whatsapp ke 0174866916 (office public gold, bahagian GAP) ATAU hantar ke whatsapp saya 019-9185593 untuk saya proses :

cara-mudah-beli-emas-gap PAKEJ UMRAH MURAH DENGAN 10 DINAR EMAS
cara mudah beli emas gap

SELESAI MENJADI AHLI PUBLIC GOLD DENGAN MEMBELI EMAS GAP PUBLIC GOLD
Setelah menghantar mesej Whatsapp, pihak public gold akan menghantar penyata pembelian GAP berserta kod pg ahli public gold dan password melalui emel dalam tempoh 24 jam dimana sah menjadi ahli Public Gold dan mula boleh LOGIN masuk ke website Public Gold untuk melihat penyata gap, beli jual emas secara online dan sebagainya.
Sebagai langkah keselamatan optional, tak buat pun tak apa dengan menghantar emel slip bayaran dan maklumat anda serta introducer ke gap@publicgold.com.my.

ATAU

CARA MUDAH DAFTAR BELI EMAS GAP PROGRAM GAP :

Hadirkan diri ke mana-mana 18 CAWANGAN PUBLIC GOLD BERDEKATAN dengan membawa wang tunai dan ic sebanyak nilai harga emas GAP 1 gram atau 2 gram. Maklumi kakitangan public gold bertugas bahawa ingin

“Beli emas program GAP public gold 1g atau 2g dimana NAMA INTRODUCER : MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan KOD PG INTRODUCER : PG001425”.

Harga emas program GAP lebih murah daripada belian emas secara lansung. Jadi lebih baik daftar beli emas program GAP terus jadi ahli public gold untuk kemudahan menyemak penyata GAP, mudah jual beli emas dan perak online atau berpeluang menjadi dealer public gold.
Klik CARA MEMBELI EMAS 1 GRAM PROGRAM GAP PUBLIC GOLD untuk maklumat lanjut, panduan tambah pembelian emas online dan maklumat tentang program GAP public gold.

2). Tambah pembelian emas GAP sehingga mempunyai sekurangnya 1 dinar iaitu 4.25g emas dalam akaun GAP untuk pendaftaran pakej mengerjakan umrah dengan 10 dinar. Hubungi cawangan public gold berdekatan untuk pendaftaran pakej menunaikan umrah public gold setelah mempunyai emas sekurangnya 4.25 gram atau 1 dinar emas.

3. Baki 9 dinar emas iaitu 38.25g boleh dilakukan secara ansuran dengan menambah pembelian emas GAP sebanyak 4 atau 5 gram emas setiap bulan supaya cukup berat emas 42.5 gram emas atau 10 dinar dua bulan sebelum berlepas menunaikan umrah ke Mekah.

Program menunaikan umrah oleh syarikat public gold telah lama di rancang, alhamdulillah sekarang Public Gold telah mengrealisasikan impian untuk ahli atau dealer public gold mengerjakan umrah. Program menunaikan umrah telah lama di tunggu dan semoga kita semua dapat menunaikan umrah bersama-sama pada akhir tahun 2016. Penyimpanan emas untuk menunaikan umrah di Mekah adalah tindakan bijak untuk mengelakkan kebocoran wang dan mengerjakan umrah dengan mudah dimana urusan tiket, visa, tempat penginapan di uruskan oleh pihak Public Gold.

pakej-umrah-public-gold PAKEJ UMRAH MURAH DENGAN 10 DINAR EMAS
pakej umrah public gold

Reputasi kekukuhan syarikat emas Public Gold sebagai pengeluar emas fizikal terbesar malaysia tidak dapat disangkalkan lagi. Klik KENALI PUBLIC GOLD MELALUI PROGRAM SIP untuk menyertai program program Sales Incentive Program (SIP) untuk mengenali syarikat public gold dan mengunjungi tempat menarik di Penang.

SYARAT PAKEJ UMRAH PUBLIC GOLD :

1. Mempunyai emas dalam akaun GAP sebanyak 10 Dinar emas (42.5g) dapat mengerjakan umrah bila-bila masa.
2. Pendaftaran mengerjakan umrah dengan mempunyai 1 dinar (4.25g) dalam akaun GAP dan selebihnya (38.25g) boleh di tambah secara ansuran dan perlu di selesaikan 2 bulan sebelum tempoh penerbangan ke Mekah.
3. Tarikh mengerjakan umrah di putuskan oleh Public Gold sepanjang masa secara berkumpulan.
4. Baki perlu di selesaikan 2 bulan sebelum tempoh penerbangan ke Mekah
5. Boleh pergi secara persendirian/personal atau berkumpulan/grouping ( minimun 20 orang untuk grouping)

KELEBIHAN 10 DINAR TO UMRAH PUBLIC GOLD :

 1. Tiket pergi dan balik disediakan oleh public gold
 2. Visa disediakan oleh Public Gold
 3. Penginapan umrah di hotel bertaraf 4 bintang
 4. Makanan 3 kali sehari di taja oleh Public Gold
 5. Tempoh umrah 12 hari 10 malam
 6. Pakej umrah murah
 7. Penginapan selesa 2 org sebilik
 8. Jarak hotel dekat iaitu lebih kurang 100m ke Mekah
 9. Jarak ke Madinah dekat lebih kurang 50 hingga 100 meter
 10. Makanan enak buffet melayu
 11. Ziarah tempat-tempat lain seperti  Arafah, Mina dan sebagainya
 12. Di urus syarikat umrah berpengalaman Safari Haramain Travel and Tour Sdn Bhd. Syarikat Safari Haramain Travel & Tours Sdn. Bhd. telah ditubuhkan pada tahun Disember 2008 dan pemiliknya mempunyai pengalaman selama 8 tahun dalam menguruskan Umrah Dan Ziarah. Syarikat yang beroperasi di alamat 16E, tingkat 1, Taman Permatang Indah, Permatang Damar Laut, 11960, Bayan Lepas Pulau Pinang ini telah berdaftar dengan Suruhan Syarikat Malaysia (SSM), Kementerian Kewangan dan Kementerian Pelancongan Luar Negara dan berkelulusan dalam menguruskan penerbangan Haji, Umrah dan percutian luar negara. Dengan pimpinan pemiliknya, Ustaz Khalid Ibnu Jaafar, Safari Harmain Travel & Tours Sdn. Bhd. Maklumat Pakej Umrah dan Ziarah pengurus umrah public gold, klik Syarikat Safari Haramain Travel & Tours Sdn. Bhd
 13. Tiada kenaikkan harga atau susut nilai wang kertas kerana hanya perlukan 10 dinar dalam akaun GAP
 14. Bayaran secara ansuran dengan membeli emas gap setiap bulan mengikut kemampuan.
 15. Tiada caj tersembunyi atau yuran hangus, hanya beli emas terus menjadi ahli public gold.
 16. Pengumpulan emas yang belum mencukupi 10 dinar emas hingga akhir tahun 2016, boleh menunaikan umrah tahun berikutnya.
 17. Penyimpanan emas public gold akan dapat bonus keuntungan jika harga emas naik, dimana pelabur emas gap boleh menjual emas akaun gap untuk mendapat tunai dan memilih pakej umrah yang lebih murah.

Bertindak menyimpan emas sekarang pada masa harga emas terendah kini. Mula menabung emas dalam akaun GAP sekarang sedikit demi sedikit sebagai perlindungan inflasi kerana kejatuhan nilai wang ringgit, sebagai insuran waktu kecemasan, mengelak kebocoran wang kerana kos sara hidup yang meningkat dan pelaburan yang menguntungkan apabila harga emas naik. Mula disiplinkan diri menabung emas sekurang-kurangnyanya 1gram sebulan untuk masa depan dan menunaikan umrah di Mekah.

gold-bar-1g-public-gold-bebas-gst PAKEJ UMRAH MURAH DENGAN 10 DINAR EMAS
gold bar 1g public gold bebas gst

Produk jongkong emas 1 gram terbaru bebas cukai GST bertema tahun baru cina 2016 iaitu
“Zhao Cai Jin Bao” dibuka untuk tempahan. Gold bar 1 gram bertema tahun baru cina ini bertaraf LBMA, bentuk yang unik dan dikecuali dari cukai GST di buka tempahan sekarang. Maklumat lanjut mengenai pakej umrah public gold atau pelaburan emas fizikal public gold hubungi Whatsapp 019-9185593, Mohd Zaidi Bin Junus, Authorised Master Dealer Public Gold (PG001425).

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593