KUTU EMAS TERBAIK MODAL KECIL

Kutu-Emas-Terbaik-Modal-Kecil KUTU EMAS TERBAIK MODAL KECIL
Kutu Emas Terbaik Modal Kecil

Kutu emas terbaik modal kecil dan paling selamat dengan hanya modal RM100 untuk mengumpul emas pelaburan atau barang kemas 916 melalui program GAP

Ramai peminat emas terutama di kalangan wanita yang main kutu emas untuk mendapat barang kemas dengan cara membayar wang bulanan dan mendapat emas apabila tiba giliran. Namun permainan kutu emas seperti itu berisiko kerana wang kita di pegang oleh seseorang, risiko kenaikan harga emas yang menyebabkan kita perlu menambah wang, risiko tidak memperolehi emas dan risiko di tipu oleh penganjur.

Kutu emas biasanya melibatkan kumpulan 5 hingga 10 kenalan atau kenalan online bermain kutu dengan berkongsi bayaran setiap bulan untuk mendapat barang kemas mengikut giliran. Biasanya di anjurkan oleh pengedar atau peniaga emas tertentu yang menawarkan barang kemas tertentu. Namun terdapat risiko dimana barang kemas yang dijanjikan tidak diperolehi kerana penganjur tidak menepati janji mungkin di sebabkan salah seorang kutu tidak dapat membayar, harga emas naik menyebabkan harga emas mahal, barang kemas yang dijanjikan tiada stok, penganjur penipu dan sebagainya.

Sebenarnya semua orang mengenali dan ingin memiliki emas kerana mengetahui bahawa emas adalah logam berharga dan diterima seluruh dunia. Namun beberapa langkah keselamatan mesti di lakukan sebelum main kutu emas iaitu :

 1. Pastikan harga emas adalah rendah dengan membuat beberapa perbandingan harga emas setelah di tolak kos upah, cukai gst dan sebagainya. Banding harga emas semasa online dengan harga emas fizikal public gold di publicgold.com.my
 2. Pastikan mengenali penganjur kutu emas yang jujur dan sah untuk elak dari di tipu
 3. Kesahihan ketulenan emas yang akan dimiliki sama ada emas 916 atau emas 999.9
 4. Kemudahan mengadai emas di arrahnu terutamanaya emas pelaburan jenama tertentu yang tidak diterima di Arrahnu.
 5. Pastikan spread peratus emas kerana semua syarikat emas mempunyai peratus spread yang berlaianan terutama perbezaan ketara antara kutu emas pelaburan dengan kutu barang kemas. Biasanya harga jual barang kemas dipotong sehingga 25% daripada harga emas semasa.
 6. Kemudahan menjual emas sama ada kebolehan menjual emas online atau kemudahan menjual emas di tempat tertentu.

Kini terdapat satu program terbaik iaitu pengumpulan emas modal kecil paling selamat seperti kutu emas melibatkan syarikat pelaburan emas terbesar, sah dan kukuh di Malaysia iaitu Syarikat Pelaburan Emas Public Gold melalui Program GAP ( Gold Accumulation Program). Program pengumpulan emas GAP Public Gold adalah program kumpul emas fizikal pertama di Asia yang memudahkan penyimpan emas mengumpul emas modal rendah iaitu minima RM100 atau mengumpul emas 1g 24K dalam akaun GAP. Kaedah belian emas GAP ni mirip Akaun Emas bank seperti yang ditawarkan oleh Kuwait Finance House (KFH) atau Gold Investment Account (GIA) Public Bank. Perbezaanya, program GAP membolehkan pengumpul emas dalam akaun GAP boleh mengeluarkan emas fizikal termurah diiktiraf dunia, lbma tanpa cukai gst atau barang kemas bila-bila masa di cawangan Public Gold berdekatan. Walaupun GAP adalah “akaun emas” tetapi penyimpan boleh keluarkan emas pelaburan atau barang kemas tanpa cukai gst bila-bila masa untuk simpan sendiri atau menjual emas dalam akaun gap secara online atau boleh digunakan untuk mengerjakan umrah atau boleh digunakan untuk membeli pelbagai barangan dan perkhidmatan dalam PG MALL. Penyimpanan emas dalam akaun GAP adalah percuma dan tiada tarikh luput iaitu penyimpan emas boleh menambah belian emas GAP bila-bila masa dan dimana sahaja secara online.

Program-kumpul-emas-fizikal-public-gold KUTU EMAS TERBAIK MODAL KECIL
Program kumpul emas fizikal public gold

KELEBIHAN GOLD ACCUMULATION PROGRAM ( GAP ) PUBLIC GOLD :

Banyak kelebihan GAP atau kebaikkan membeli emas program GAP Public Gold antaranya :

 1. PENYIMPANAN EMAS MODAL RENDAH

Program GAP hanya perlukan modal RM100 atau beli emas berketulenan 999.9 ( 24 karat ) 1g iaitu dengan bajet serendah RM188. Klik www.publicgold.com.my bagi melihat harga emas 1g 24 karat GAP public Gold yang dikemaskini sekali sehari pada jam 12:00 malam atau bandingkan dengan harga emas jenama lain.

 1. HARGA EMAS PALING MURAH

Harga emas GAP Public Gold adalah harga emas paling murah kerana ianya adalah harga emas akaun namun boleh keluarkan emas fizikal bila-bila masa sahaja kerana Public Gold adalah syarikat emas, bukan bank.

 1. BELIAN EMAS SECARA ONLINE

Emas GAP Public Gold boleh beli secara online 24 jam sehari, 7 hari seminggu dimana sahaja tanpa perlukan kos pengangkutan minyak membeli emas.

 1. PENAMBAHAN BELIAN EMAS GAP FLEKSIBAL

Penambahan pembelian emas dalam akaun GAP boleh dilakukan mengikut bajet masing-masing asalkan dalam gandaan 1 gram dan tiada syarat wajib beli dalam jumlah tertentu atau tempoh tertentu.

 1. KEAHLIAN PERCUMA TANPA YURAN

Pembelian emas GAP dengan minima RM100 secara otomatik menjadi ahli Public Gold tanpa yuran hangus dan emas dalam akaun GAP disimpan secara percuma tanpa yuran tahunan atau apa-apa caj tambahan.

 1. PENGELUARAN EMAS FIZIKAL BILA-BILA MASA

Pengeluaran emas fizikal boleh dilakukan bila-bila masa untuk disimpan sendiri dengan mudah dimana-mana 19 CAWANGAN PUBLIC GOLD MALAYSIA SINGAPURA DAN INDONESIA BERDEKATAN. Contohnya, membeli emas GAP semasa berada di Kuala Lumpur, boleh keluarkan emas fizikal apabila balik ke kampung di Kelantan dan sebagainya kerana Public Gold mempunyai cawangan di seluruh Malaysia.

Emas dalam akaun GAP boleh dikeluarkan dalam bentuk fizikal sama ada emas pelaburan seperti gold bar atau emas dinar lbma bebas gst atau barang kemas 916 tanpa cukai gst. Pengeluaran minima akaun GAP kepada bentuk fizikal adalah serendah gold bar 1 gram 24 karat lbma bebas gst dan pengeluaran emas gap kepada emas perhiasan 916 adalah minima 5g. Klik EMAS PERHIASAN TERMURAH TANPA CUKAI GST untuk maklumat mengeluarkan emas perhiasan dari akaun GAP Public Gold.

 1. PENGELUARAN EMAS FIZIKAL YANG FLEKSIBAL

Paling menarik dan menguntungkan program GAP adalah kebolehan mengeluarkan emas perbagai saiz, denominasi atau pelbagai design emas. Contoh, jika dalam akaun GAP tersimpan 5 gram, boleh pilih untuk keluarkan 1 gram X 5 keping atau 5 gram X 1 keping. Caj gold premium dikenakan semasa mengeluarkan emas fizikal iaitu jika keluarkan gold bar 1g lbma dikanakan gold premium RM5. Gold Premium adalah caj yang dikenakan ketika membeli emas secara terus atau mengeluarkan emas dalam akaun GAP mengikut item beratnya kerana jongkong emas Public Gold diiktiraf dunia, LBMA tanpa cukai gst yang dikeluarkan di Turki. Klik APAKAH LBMA DAN KEPENTINGAN BELI EMAS DAN PERAK LBMA.

 1. KEMUDAHAN JUAL EMAS GAP ONLINE

Emas dalam akaun GAP boleh dijual secara online dengan mudah.

 1. AKAUN EMAS GAP UNTUK MENGERJAKAN UMRAH

Emas dalam akaun GAP Public Gold boleh digunakan untuk mengerjakan umrah apabila mencukupi emas 10 dinar ataupun 42.5g emas dalam akaun GAP. Klik PAKEJ UMRAH MURAH DENGAN 10 DINAR EMAS

 1. PEMBELIAN BARANGAN DENGAN AKAUN GAP MELALUI PG MALL
pg-mall-public-gold KUTU EMAS TERBAIK MODAL KECIL
pg mall public gold

PG MALL adalah platform terbaru Public Gold iaitu pembelian pelbagai barangan dan perkhidmatan menggunakan emas GAP. PG MALL akan dilancarkan pada bulan julai 2016 iaitu suatu pusat jual beli barangan dan perkhidmatan menggunakan emas dalam akaun GAP.

 1. AKAUN GAP TANPA HAD MASA ATAU JUMLAH

Penyimpanan emas dalam akaun GAP tiada tarikh luput atau had masa dan tiada had jumlah simpanan.

 1. EMAS GAP BOLEH DILETAKKAN PENAMA WARIS DAN AKAUN BERSAMA ANAK

Emas dalam akaun GAP boleh dinamakan pewaris dan juga boleh diletakkan nama anak yang berumur kurang 18 tahun melalui akaun bersama atau “joint account”.

pembelian-emas-gap-online KUTU EMAS TERBAIK MODAL KECIL
pembelian emas gap online

Penyimpanan atau penggumpulan emas paling murah dan selamat seperti kutu emas untuk mendapat emas pelaburan atau barang kemas 916 tanpa risiko kerugian atau ditipu adalah melalui Program GAP Public Gold. Pembelian emas GAP tiada risiko di tipu kerana pembeli emas terus berurusan dengan syarikat Public Gold dan boleh membeli emas mengikut kemampuan sendiri seperti beli emas 1g sebulan dan sebagainya. Bertindak segera memiliki aset emas 1 gram sebagai permulaan dengan membeli emas 1g GAP sebagai tapak pelaburan atau kutu emas bagi menympan emas sedikit demi sedikit untuk mengumpul emas fizikal termurah tanpa sebarang risiko. LAKUKAN SEKARANG dengan Klik CARA MEMBELI EMAS GAP PUBLIC GOLD untuk panduan mula membeli emas GAP Public Gold dan maklumat mengenai Progam GAP atau whatsapp 019-9185593 untuk maklumat lanjut.

Kini masa terbaik membeli dan menyimpan emas sebagai jaminan masa depan kerana emas adalah pelindung kejatuhan wang dan inflasi, insuran dana kecemasan, pengelak kebocoran wang dan penjana keuntungan di waktu harga emas rendah dengan ramalan harga emas akan meningkat di sebabkan isu Brexit dan kejatuhan nilai ringgit Malaysia. Ekonomi dunia sekarang berada dalam keadaan inflasi dengan isu Brexit yang menyebabkan harga emas meningkat. Artikel terbaru, 5 julai 2016 bertajuk “Gold prices will reach all-time HIGH within 18 months, investor claims” meramalkan harga emas akan meningkat berterusan dalam tempoh 18 bulan. Menurut LANA CLEMENTS, pelabur mendakwa harga emas boleh mencapai harga paras tertinggi pada bulan-bulan akan datang, apabila para pelabur mencari tempat selamat untuk wang mereka dengan membeli emas. “isu Brexit telah mencetuskan kebimbangan mengenai kelembapan harta dimana beberapa pelanggan yang telah menjual harta mereka untuk membeli syiling emas fizikal dan gold bar.” Maklumat artikel penuh klik http://www.express.co.uk/finance/personalfinance/686122/Gold-prices-could-reach-record-highs-amid-fears-for-global-economy

raya-aidilfitri-2016 KUTU EMAS TERBAIK MODAL KECIL
raya aidilfitri 2016

Bagi pelabur emas yang mempunyai modal besar iaitu berkemampuan membeli emas GAP minima 100 gram, boleh menjadi peniaga emas Public Gold melalui PROMOSI MENJADI PENGEDAR EMAS JULAI 2016 untuk berniaga emas pelaburan Public Gold tanpa dikenakan yuran hangus. Rebut peluang sekarang untuk mula menyimpan emas fizikal dengan membeli emas minima RM100 untuk menjadi ahli Public Gold tanpa yuran atau menjadi pengedar emas dengan membeli emas 100g GAP dalam promosi julai Sinar Aidilfitri 2016 sempena hari raya Aidilfitri 2016.

JANGAN TUNGGU BELI EMAS, SUDAH BELI EMAS HANYA TUNGGU

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2016, Maaf Zahir Batin.

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593