PELUANG KEEMASAN DAN MUDAH JADI AGEN PUBLIC GOLD

peluang-keemasan-jadi-agen-emas-public-gold PELUANG KEEMASAN DAN MUDAH JADI AGEN PUBLIC GOLD
peluang keemasan jadi agen emas public gold

Peluang keemasan dan cara mudah menjadi agen public gold serta menguntungkan sempena promosi dealer recruitment drive ramadhan 2015

Promosi Ramadhan Dealer Recruitment Drive (DRD) pada bulan jun 2015 adalah peluang keemasan terbaik menjadi pengedar emas public gold untuk mula membina perniagaan emas sempena bulan puasa yang hampir tiba dan bakal menjelangnya hari raya aidilfitri. Promosi Ramadan ini memberi peluang menjadi dealer public gold dengan modal rendah melalui program gap dan dapat membeli emas 24 Karat pada harga murah.

Promosi hebat ini memberi tawaran untuk menjadi agen emas public gold dengan hanya membeli emas sahaja tanpa yuran atau kos tersembunyi. Promosi Ramadhan Dealer Recruitment Drive ini akan memberi peluang bergelar agen emas public gold secara otomatik dengan hanya membeli 100g emas 24K atau emas 999.9 program GAP yang berharga lebih kurang RM15k dalam satu resit. Selain terus layak menjadi dealer malah mendapat cash voucher bernilai RM200 dan tiada minimum order untuk menggunakan voucher tersebut. Bertindak segera kerana voucher tunai hanya terhad untuk 200 pembelian pertama sahaja. Promosi ini adalah dari 1 jun 2015 hingga 30 jun 2015.

10 sebab peluang keemasan menjadi dealer public gold pada promosi jun ini :

 1. Dapat membeli emas dengan harga murah melalui program gap pertama di asia. Contohnya, harga gold bar 1 gram emas 24k bebas gst program gap hanya lebih kurang RM150 berbanding jika membeli terus gold bar 1 gram secara terus berharga RM180 secara online atau membeli di cawangan public gold.
 2. Dapat menjadi agen emas dengan modal rendah iaitu hanya 100g emas 999.9 iaitu lebih kurang RM15k berbanding syarat biasa menjadi agen emas adalah dengan membeli emas RM30K.
 3. Dapat membeli emas pada masa yang sesuai dimana harga emas masih lagi rendah atau harga emas masih murah.
 4. Dapat membeli emas pada harga murah kerana emas public gold adalah dikecuali dari cukai gst.
 5. Mendapat membeli, menyimpan atau berniaga emas fizikal yang tulen, murah dan bebas gst.
 6. Dapat mengeluarkan gold bar atau emas dinar 24 K sekurang-kurangnya gold bar 1 gram untuk diniagakan.
 7. Tiada yuran simpanan emas dikenakan dalam program GAP selagi tidak mengeluarkan emas tersebut.
 8. Masa terbaik memulakan perniagaan emas di bulan puasa atau menjelang hari raya dimana kebiasaannya permintaan tinggi terhadap emas.
 9. Mudah mendapat atau mengeluarkan emas fizikal di mana-mana 18 cawangan Public Gold setiap negeri dalam Malaysia dan singapura.
 10. Kemudahan belian atau jualan emas secara online 24 jam mengikut harga emas antarabangsa.

CARA MEMBELI EMAS 100 GRAM MELALUI PROGRAM GAP DAN TERUS MENJADI AGEN PUBLIC GOLD :

Langkah membeli emas 100 g emas melalui program GAP public gold otomatik jadi dealer public gold, tanpa perlu daftar. Ikuti saja 3 langkah mudah di bawah :

1. Rujuk harga emas 1 gram pada harian GAP di WEBSITE PUBLIC GOLD .

Contohnya jika harga emas 1 gram RM151, maka anda perlu membeli sebanyak 100 gram emas 24k dalam satu resit iaitu berjumlah RM15,100.

perbandingan-harga-gold-bar-1-gram PELUANG KEEMASAN DAN MUDAH JADI AGEN PUBLIC GOLD
perbandingan harga gold bar 1 gram

2. Masukkan wang sebanyak minima RM15,100 ke akaun Public Gold melalui Bank-in, maybank2u, perbankan internet, deposit di kaunter bank, mesin deposit tunai atau pemindahan ATM. Jika perlu buat dua resit pun boleh, tapi pastikan pada masa yang sama.

Masukkan wang Ke Akaun Public Gold berikut :

Nama Akaun : PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD

 • Maybank : ke akaun bernombor 5071-3410-4563  atau
 • Public Bank : ke akaun bernombor 3167-52-0833

3 : Hantar gambar/snap slip bayaran dan maklumat seperti dibawah ke SMS/Whatsapp ke 017-4866 916 DAN hantar emel ke gap@publicgold.com.my.

Maklumat butiran perlu di hantar tuliskan :

 • PG NEW BELI GAP RM15,100 (02/06/2015 & 23:45:59)
 • Nama Penuh : Anda
 • Nombor Kad Pengenalan : Anda
 • No. Telefon : Anda
 • Emel : Anda
 • Item pembelian : GAP RM15,100
 • No Akaun Maybank/public bank : Anda
 • Nama Introducer : MOHD ZAIDI BIN JUNUS
 • Kod PG Introducer : PG001425
 • Catatan : Promosi Ramadhan Dealer Recruitment Drive

SUDAH SIAP DAN TAHNIAH, ANDA TELAH MENJADI AGEN ATAU PENGEDAR EMAS PUBLIC GOLD.

Langkah seterusnya :

Tunggu balasan sms/whatsapp dari pihak public gold dalam tempoh 24 jam. Sia hantar salinan buku akaun maybank/public bank di cawangan pg terdekat seberapa segera.

Hubungi saya sms/whatsapp ke nombor 019-9185593 untuk mendapat wang saguhati lebih kurang 1% dari belian emas dan juga untuk mendapat bimbingan serta maklumat lanjut atau sebarang persoalan.

Special Bonus :

 • Ahli public gold boleh naik taraf menjadi dealer. Customer entitle upgrade to Dealer
 • Dealer yang mengrekrut 5 orang dealer di bawahnya dapat menjadi Priority dealer. Dealer recruit 5 x Dealer entitle upgrade to Priority Dealer
 • Priority dealer yang dapat mengrekrut atau dapatkan downline 30 dealer akan dapat menjadi Master dealer. Priority Dealer recruit 30 x Dealer entitle upgrade to Master Dealer.

Pelabur emas juga boleh memulakan pelaburan emas modal rendah iaitu minima RM100 dengan menyertai program GAP dengan menjadi ahli public gold. Klik CARA BELI EMAS PROGRAM GAP untuk maklumat cara membeli emas program gap secara otomatik menjadi ahli public gold atau cara menjual emas program GAP.

Banyak kelebihan atau keistimewaan apabila menjadi agen public gold. Klik KELEBIHAN MENJADI DEALER PUBLIC GOLD untuk melihat kelebihan atau kebaikkan menjadi agen atau dealer public gold.

pg-gold-museum PELUANG KEEMASAN DAN MUDAH JADI AGEN PUBLIC GOLD
pg gold museum

Kelebihan terbaru menjadi agen public gold adalah mendapat keistimewaan apabila mengunjungi muzium emas pertama di Malaysia iaitu PG Gold Museum. Dealer Public Gold akan mendapat harga diskaun dan juga mendapat imbuhan apabila membawa pelanggan mengunjungi muzium emas public gold. PG Gold Museum adalah merupakan muzium emas yang pertama dan satu-satunya muzium emas di Malaysia telah dibuka pada 1 Mei 2015 yang bertempat di No. 95, Lebuh Bishop, Pulau Pinang, Malaysia. Harga tiket untuk melawat muzium emas public gold adalah RM30, kini sempena promosi pembukaan harga tiket hanya RM20 sahaja. Keistimewaan untuk dealer Public Gold kerana diberikan harga tiket diskaun lebih murah.

muzium-emas-public-gold PELUANG KEEMASAN DAN MUDAH JADI AGEN PUBLIC GOLD
muzium emas public gold

Muzium emas public gold bercirikan rekabentuk lombong emas dan mengambil masa lebih kurang sejam untuk meneroka pelbagai pengalaman dan ilmu emas. Dalam PG Gold Museum ini pelawat akan memperolehi ilmu berkaitan emas, pengalaman berada dilombong emas, pengalaman mendulang emas sendiri, demonstrasi pembuatan jongkong emas, menyentuh jongkong emas terberat iaitu 50 kg, jongkong perak terbesar 30 kg dan sebagainya. Jangan lepaskan peluang mengunjungi muzium emas pertama di Malaysia apabila mengunjungi Pulau Pinang.

muzium-emas-pertama-di-Malaysia1 PELUANG KEEMASAN DAN MUDAH JADI AGEN PUBLIC GOLD
muzium emas pertama di Malaysia

Dengan mengunjungi PG Gold Museum ini pelawat tidak perlu lagi mengunjungi muzium emas di Jepun atau Gold Museum di Switzerland kerana PG Gold Museum lebih hebat iaitu kombinasi beberapa museum emas dunia.

program-orientasi-dealer-public-gold PELUANG KEEMASAN DAN MUDAH JADI AGEN PUBLIC GOLD
program orientasi dealer public gold

Public Gold juga melancarkan program orientasi Sales Incentive Program SIP setiap masa untuk memberi peluang kepada agen emas public gold untuk mengunjungi Ibu Pejabat Public Gold Penang, Public Safe, Muzium emas, tempat-tempat menarik di Penang, makanan-makanan tersohor di Penang dan sebagainya. Dealer public gold hanya perlu membayar sebahagian kos dimana segala pengangkutan, hotel, makan minum di sediakan oleh Public Gold.

pertukaran-emas-dinar PELUANG KEEMASAN DAN MUDAH JADI AGEN PUBLIC GOLD
pertukaran emas dinar

Public Gold juga memberi peluang menukar emas dinar 916 Public Gold lama atau emas dinar jenama lain kepada emas dinar 999.9 atau 24k public gold baru diiktiraf LBMA yang bebas cukai gst. Emas dinar 916 atau 22k lama boleh ditukar kepada emas dinar 24k lbma bebas cukai gst dengan menambah RM80 sahaja. Harga ini adalah murah kerana hanya mengambil harga emas yang bertambah dari ketulenan 916 kepada berketulenan 999.9. Emas dinar 916 jenama lain juga boleh ditukar kepada emas dinar public gold bebas gst dengan menambah wang RM120 dan emas dinar 999.9 jenama lain boleh ditukar kepada emas dinar public gold bebas gst dengan menambah wang RM80 sahaja. Jika ingin menukar emas dinar anda, sila kunjungi cawangan public gold terdekat dan maklumi staff public gold, Nama Introducer Mohd Zaidi Junus dan Kod PG introducer PG001425. Rebut peluang tukar emas dinar sekarang kerana promosi pertukaran emas dinar ini hanya terhad untuk 3 kg emas dinar sahaja.

JANGAN TUNGGU, BELI EMAS JADI DEALER,

SUDAH BELI EMAS, HANYA TUNGGU SAMBIL BERNIAGA.

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593