SATU-SATUNYA DINAR EMAS BEBAS GST DI MALAYSIA

satu-satunya-dinar-emas-bebas-gst-di-Malaysia SATU-SATUNYA DINAR EMAS BEBAS GST DI MALAYSIA
satu-satunya dinar emas bebas gst di Malaysia

Dinar emas public gold satu-satunya emas dinar bebas cukai gst di Malaysia sebagai pilihan terbaik dan harga termurah untuk pelaburan serta insurans harta.

Public Gold adalah satu-satunya syarikat pengeluar emas yang dikecualikan dari cukai gst. Ini akan menjadi pilihan pertama pelabur yang bijak kerana dapat penjimatan 6% dari pengecualian cukai gst semasa membeli emas dan 6% lagi penjimatan semasa menjual emas. Jadi kini, pilihan terbaik melabur dalam emas adalah emas yang bebas gst, satu-satunya syarikat emas terunggul Malaysia iaitu Public Gold.

Emas dinar public gold 24K atau berketulenan 999.9 adalah satu-satunya dinar emas tanpa cukai gst kerana diiktiraf dunia bertaraf LBMA. Emas dinar public gold tanpa gst boleh di beli dengan murah dengan pelbagai nilai iaitu ½ dinar, 1 dinar, 5 dinar dan 10 dinar. 1 dinar emas adalah bersamaan dengan 4.25 gram emas.

Dinar emas dan jongkong emas bebas gst pastinya menjadi pilihan pelabur yang bijak selepas perlaksanaan cukai gst di waktu yang sesuai harga emas rendah dan pelindung inflasi kerana nilai wang ringgit malaysia yang semakin rendah. Public Gold Marketing Sdn Bhd (Public Gold) menyasarkan unjuran peningkatan jualan sebanyak 50 peratus sepanjang tahun ini menerusi produk emas Public Gold khususnya bar emas yang mendapat pengecualian Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

Berita dalam Harian Metro pada 6 Mei 2015 bertajuk ‘Public Gold unjur tingkat jualan 50 peratus’ pada tahun 2015 adalah bertepatan kerana pilihan pelabur emas kini adalah produk emas public gold yang bebas gst.

satu-satunya-syarikat-emas-dikecualikan-cukai-gst SATU-SATUNYA DINAR EMAS BEBAS GST DI MALAYSIA
satu-satunya syarikat emas dikecualikan cukai gst

Georgetown: Public Gold Marketing Sdn Bhd (Public Gold) menyasarkan unjuran peningkatan jualan sebanyak 50 peratus sepanjang tahun ini menerusi produk Public Gold khususnya bar emas yang mendapat pengecualian Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

Pengerusi Eksekutif Kumpulannya, Datuk Louis Ng berkata, sebagai satu-satunya syarikat pengeluar emas di negara ini yang dikecualikan pembayaran enam peratus cukai GST, pelbagai usaha dilakukan bagi menarik lebih ramai usahawan emas yang baru. Beliau berkata, sejak pelaksanaan cukai GST 1 April lalu, jumlah keseluruhan pasaran Public Gold mencatatkan penurunan kira-kira 50 peratus dan tidak dinafikan kesannya namun ia tidak mematahkan usaha untuk menarik lebih ramai pembeli pada masa depan.

“Bagaimanapun, dengan permintaan yang semakin tinggi, Public Gold terus memacu kejayaan apabila berjaya meningkatkan sistem data dalam urusniaga pembelian dan penjualan emas serta perak selain menjadi syarikat pertama di dunia memperkenalkan produk logam berharga (IPM). “Setiap pembelian dan penjualan emas Public Gold dapat mengurangkan risiko kejatuhan ringgit dan pelanggan tidak akan mengalami kerugian tinggi sebaliknya memperolehi keuntungan daripada kejatuhan ringgit,” katanya.

Katanya, orang ramai tidak perlu keliru kerana Public Gold adalah satu-satunya syarikat penjualan dan pengedaran emas di Malaysia yang mendapat pengecualian cukai GST. “Sejak menerokai pasaran emas lapan tahun lalu, Public Gold terus berkembang dan kini mempunyai lebih 60,000 pengedar dan pelanggan selain memiliki 18 cawangan di seluruh negara. “Kejayaan akan didorong oleh perniagaan atas talian yang bakal dilaksanakan pada masa depan melalui pasaran produk Public Gold selepas adanya pakar peniagaan emas untuk meningkatkan lagi taraf dan perkembangan perniagaan yang semakin maju,” katanya lagi.

Maklumat lanjut klik http://www.hmetro.com.my/node/48792

beli-emas-dan-dapat-menangi-gold-bar SATU-SATUNYA DINAR EMAS BEBAS GST DI MALAYSIA
beli emas dan dapat menangi gold bar

Public Gold memberi peluang keemasan kepada pembeli emas untuk memenangi jongkong emas serta pelbagai produk public gold bernilai RM30,000 pada promosi bulan mei 2015. Inilah peluang terbaik untuk membeli emas murah tanpa cukai gst dan memenangi hadiah jongkong emas serta barangan berasaskan emas dengan hanya membeli emas bernilai RM500 ke atas dalam satu resit. Lebih banyak beli emas, lebih peluang memenangi pelbagai hadiah emas. Promosi ini dikenali May Promotion: Win Gold Bar!

Dengan pembelian RM500 ke atas dalam satu invois, anda mendapat satu peluang untuk cabutan bertuah untuk memenangi jongkong emas atau pelbagai produk public gold dimana hadiah keseluruhannya bernilai RM30,000. Promosi ini sah bagi pembelian emas sama ada gold bar, emas dinar, barangan kemas atau pembelian emas program GAP dengan pembayaran penuh dengan minima pembelian RM500 dalam satu resit. Pelbagai jongkong emas untuk dimenangi seperti pelbagai jenis gold bar 1 gram dan pelbagai aksesori public gold seperti jewellery shining gel. Jewellery shining gel adalah pencuci barang kemas atau barang berharga logam yang cepat, mudah dan berkesan untuk digunakan bagi mencuci dan menyerikan barang kemas sendiri di rumah. Jewellery shining gel keluaran public gold ini berharga RM68 dan boleh di beli di cawangan public gold terdekat atau boleh ditempah secara online di website public gold.

jewellery-shining-gel-public-gold SATU-SATUNYA DINAR EMAS BEBAS GST DI MALAYSIA
jewellery shining gel public gold

Rebut peluang membeli emas public gold pada waktu harga emas masih rendah dan memenangi gold bar dan pelbagai produk public gold yang berjumlah RM30,000. Contohnya, jika membeli emas 1 dinar berharga lebih kurang RM630, anda berpeluang memenangi cabutan bertuah. Klik CARA BELI EMAS PUBLIC GOLD untuk cara membeli emas public gold.Promosi mei ini sah untuk pembelian emas dari tempoh  1 mei 2015 hingga 31 mei 2015.

Anda juga boleh menyertai cabutan bertuah ini dengan pembelian emas melalui program GAP ( Gold Accumulation Program ). Klik CARA MEMBELI EMAS PROGRAM GAP untuk membeli emas serta mengumpul emas dan otomatik jadi ahli public gold.

promosi-emas-public-gold-mei-2015 SATU-SATUNYA DINAR EMAS BEBAS GST DI MALAYSIA
promosi emas public gold mei 2015

Public Gold juga membuat promosi bulan mei 2015 iaitu promosi GOLD EXCHANGE dan promosi PERCUMA 1 GRAM GOLD BAR dengan penyimpanan emas di kotak keselamatan Public safe public Gold.

Promosi Gold Exchange adalah promosi penukaran jongkong emas public gold atau jongkong emas jenama lain kepada jongkong emas 1 gram hari raya bebas cukai gst. Gold bar 1 gram Salam Aidilfitri amat sesuai di perolehi sekarang untuk sambutan hari raya aidilfitri 2015 sebagai hadiah untuk keluarga tercinta. Gold bar lama boleh di tukar kepada gold bar 1 gram baru tanpa cukai gst dengan sedikit penambahan wang iaitu:

  • Bagi gold bar public gold lama boleh ditukar kepada gold bar 1 gram tanpa gst salam aidilfitri dengan menambah RM15 setiap gram.
  • Bagi gold bar jenama lain boleh ditukar kepada gold bar 1 gram tanpa gst salam aidilfitri dengan menambah RM18 setiap gram.

Promosi free gold bar pula adalah promosi pendaftaran peti simpanan keselamatan selama setahun dan diberi percuma gold bar 1 gram 24k lbma tanpa gst. Harga penyimpanan emas dalam peti keselamatan Public Safe ialah harga promosi RM200 setahun dan diberi gold bar 1 g berharga RM180. Jadi harga sebenarnya kos penyimpanan dalam peti keselamatan adalah RM20 sahaja.

Bertindak sekarang membeli emas sebagai pelindung harta dan insuran masa depan. Anda boleh membayar insuran kemalangan atau insurans nyawa yang hilang jika tiada kemalangan, kenapa tidak boleh membeli emas sebagai insuran semasa kemalangan. Insuran emas lebih mudah di cairkan atau di klaim daripada insuran kemalangan.

Apabila membeli emas di cawangan public gold atau mendaftar secara online untuk membeli emas, tulis serta beritahu nama introducer ialah MOHD ZAIDI JUNUS dan kod pg introducer ialah PG001425. Satu kerugian besar tanpa meletakkan nama introducer yang boleh kita jadikan guru atau pembimbing dalam pelaburan dan perniagaan emas. Introducer akan memberikan kesan langsung dengan pelaburan emas daripada ilmu dan pengalaman.

Ilmu lebih mahal daripada emas itu sendiri. Peranan introducer ialah memberi tunjuk ajar dalam pelaburan emas public gold, memberi nasihat dan maklumat terkini tentang berita terbaru emas public gold, pemudah cara dan bantuan dalam proses dan urusan  jual beli emas Public Gold dan sebagainya. Perkara paling penting ialah anda tidak perlu membayar atau mengalami kerugian dengan meletakkan nama introducer dalam belian emas anda malah mungkin akan mendapat keuntungan. Klik lihat HARGA EMAS DAFTAR BELI EMAS SECARA ONLINE untuk daftar sendiri serta beli emas secara online atau lihat harga emas public gold.

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593