PILIHAN MODAL MELABUR EMAS PUBLIC GOLD BAGI PELABUR EMAS

modal-melabur-emas PILIHAN MODAL MELABUR EMAS PUBLIC GOLD BAGI PELABUR EMAS

Public gold menyediakan pilihan modal untuk melabur emas fizikal public gold agar semua orang dapat menceburi pelaburan emas yang sememangnya di akui dapat mendapat pulangan yang tinggi. Pelabur dapat menceburi pelaburan emas hanya dengan modal yang rendah sebanyar RM700 dengan membeli satu dinar syiling emas hingga kepada modal beratus ribu. Ini satu keistimewaan pelaburan emas dan berbeza dengan pelaburan hartanah yang memerlukan modal beratus-ratus ribu. Emas public gold juga mudah di jual beli, jadi anda boleh menyimpan emas untuk masa kecemasan kerana emas mudah dijual. Modal minimum untuk memulakan pelaburan emas public gold ada tiga kategori  bergantung kepada modal yang anda ada hinggakan para pelajar juga dapat mencuba pelaburan emas ini. Jadi sesiapa saja boleh melabur dalam pelaburan emas public gold dan terbuka kepada semua bangsa dan agama asalkan umur melebihi 18 tahun ke atas.

Pilihan modal minimum untuk melabur emas fizikal public gold :

1. MODAL MINIMUN JADI PELANGGAN PUBLIC GOLD

Modal minimun untuk mula melabur emas fizikal dengan menjadi pelanggan public gold adalah dengan membeli 1 dinar emas yang berharga lebih kurang RM700 (lihat harga semasa disebelah).

Perkara perlu dibuat untuk mula melabur dan seterusnya menjadi pelanggan public gold atau customer public gold :

Telefon, emel atau hantar SMS kepada saya Zaidi 019-9185593 dengan menyertakan NAMA PENUH ANDA,NOMBOR KAD PENGENALAN,NOMBOR HANDPHONE,EMEL ,JENIS EMAS YANG MAHU DIBELI dan CAWANGAN PUBLIC GOLD TERDEKAT ANDA untuk anda bayar dan ambil stok emas anda tersebut.Saya akan lock harga beli emas tersebut untuk anda dan daftarkan nama anda sebagai pelanggan public gold dimana pun anda berada kerana public gold mempunyai cawangan seluruh negeri dalam Malaysia

Bayar harga emas tersebut dalam masa TIGA  hari di cawangan public gold yang anda pilih dan dapat ambil produk emas anda.

Pelanggan public Gold atau customer public gold akan diberi nombor KOD PG yang terdapat pada Sales Order (S.O)  yang saya lock harga beli emas tersebut untuk membolehkan anda lock harga beli emas atau lock harga jual emas sendiri di website public gold atau SMS dan apabila anda cukup modal RM20k anda boleh lock harga beli emas sendiri untuk menjadi dealer public gold.

Untuk maklumat lebih terperinci kaedah MENJADI PELANGGAN PUBLIC GOLD SILA KLIK.

Keuntungan menjadi pelanggan public gold atau jadi customer public gold :

1. Dapat lock price harga beli emas atau kunci harga jual emas sendiri dengan mudah pada website public gold atau SMS 24 jam sehari, iaitu tidak perlu lagi melalui dealer public gold untuk membeli atau menjual emas anda.

2. Cara mudah menjadi dealer iaitu bila anda cukup modal RM20k keatas anda boleh lock harga emas sendiri membeli emas RM20k keatas dan menjadi dealer public gold. Anda juga boleh kumpulkan lock harga emas yang dikehendaki oleh adik beradik atau kawan asalkan jumlah belian emas adalah RM20k keatas dalam satu resit atau s.o untuk menjadi dealer public gold.

5. Urusan jual beli emas anda selamat kerana anda berurusan secara langsung dengan syarikat public gold untuk jual beli emas, maklumat dan sebagainya.

Keburukkan :

Anda tidak dapat komisen dari public gold, tapi saya akan beri saguhati…

2. MODAL MINIMUN MENJADI NEW DEALER PUBLIC GOLD

Modal minimun untuk mulakan melabur emas fizikal dengan menjadi new dealer public gold adalah dengan membeli emas dengan jumlah harga lebih dari RM20,000 (lihat jenis dan harga semasa disebelah). Anda boleh membeli dengan mencampur pelbagai jenis emas asalkan jumlah belian emas tersebut bernilai sekurang-kurangnya RM20,000.

Langkah yang perlu dibuat untuk mula melabur dan seterusnya menjadi pengedar public gold atau new dealer public gold :

Hubungi atau SMS kepada saya Zaidi 019-9185593 dengan menyertakan atau hantar NAMA PENUH ANDA,NOMBOR KAD PENGENALAN,NOMBOR HANDPHONE,EMEL ,NO AKAUN MAYBANK ATAU PUBLIC BANK (untuk syarikat public gold memasukkan komisen),JENIS EMAS YANG MAHU DIBELI ( mesti berjumlah RM20k) dan CAWANGAN PUBLIC GOLD TERDEKAT ANDA (untuk anda bayar dan ambil stok emas anda tersebut).Saya akan lock harga beli emas tersebut untuk anda dan daftarkan nama anda sebagai new dealer  public gold dimana pun anda berada kerana public gold mempunyai cawangan semua negeri dalam Malaysia. Apabila anda sudah menjadi new dealer public gold atau pengedar baru public gold dan mempunyai kod pg, anda akan dapat mengunci atau lock harga beli emas atau lock jual emas di internet atau SMS.

Bayar harga emas tersebut dengan bank in jumlah belian emas tersebut ke akaun maybank atau public bank PUBLIC GOLD MARKETING SDN.BHD dalam masa TIGA hari di cawangan public gold yang anda pilih dan dapat ambil produk emas anda.

Untuk maklumat lebih terperinci kaedah MENJADI DEALER PUBLIC GOLD SILA KLIK.

New dealer public gold atau pengedar emas apabila cukup syarat akan menjadi priority dealer public gold.

Keistimewaan new dealer public gold :

Memperolehi komisen dari syarikat public gold 1.0% setiap kali membeli emas dan dapat komisn 0.5% apabila menjual emas

Dapat lock price harga beli emas atau kunci harga jual emas sendiri dengan mudah pada website public gold atau SMS 24 jam sehari.

Dapat ganjaran daripada promosi public gold.

Kekurangan :

Tiada

3. MODAL MINIMUN TERUS MENJADI PRIORITY DEALER

Modal minimun  mulakan pelaburan emas fizikal public gold dengan terus menjadi priority dealer public gold adalah dengan membeli emas dengan jumlah harga belian emas minimun RM100,000 (lihat jenis dan harga semasa disebelah). Kategori mulakan pelaburan ini paling menguntungkan kerana anda terus mendapat pangkat priority dealer public gold. LIHAT SYARAT PANGKAT DEALER DAN KOMISEN DEALER PUBLIC GOLD untuk melihat kategori pangkat dealer public gold.

Dengan modal ini juga anda berpeluang mendapat keuntungan yang cepat dengan membeli produk emas yang berat untuk mendapatkan spread yang rendah.boleh membeli dengan mencampur pelbagai jenis emas asalkan jumlah belian emas tersebut bernilai sekurang-kurangnya RM20,000.

Cara cepat menjadi priority dealer public gold :

Hubungi atau SMS kepada saya Zaidi 019-9185593 dengan menyertakan NAMA PENUH ANDA,NOMBOR KAD PENGENALAN,NOMBOR HANDPHONE, EMEL ,NO AKAUN MAYBANK ATAU PUBLIC BANK (untuk syarikat public gold memasukkan komisen),JENIS EMAS YANG MAHU DIBELI ( mesti berjumlah RM100k) dan CAWANGAN PUBLIC GOLD TERDEKAT ANDA (untuk anda bayar dan ambil stok emas anda tersebut).Saya akan lock harga beli emas tersebut untuk anda dan daftarkan nama anda sebagai prioriti dealer  public gold dimana pun anda berada kerana public gold mempunyai cawangan semua negeri dalam Malaysia. Apabila anda sudah menjadi priority dealer public gold dan mempunyai kod pg, anda akan dapat mengunci harga emas atau lock harga beli emas atau lock jual emas di internet atau SMS.

Bayar harga emas tersebut dengan bank in jumlah belian emas tersebut ke akaun maybank atau public bank PUBLIC GOLD MARKETING SDN.BHD dalam masa TIGA hari di cawangan public gold yang anda pilih dan dapat ambil produk emas anda.

Tips pelaburan emas untuk PEMILIHAN PRODUK EMAS TERBAIK KLIK..

Keistimewaan pangkat priority dealer public gold :

Memperolehi komisen dari syarikat public gold 1.5% setiap kali membeli emas dan dapat komisen 0.5% apabila menjual emas dan mendapat 0.5% dari belian emas new dealer kita.

Dapat lock price harga beli emas atau kunci harga jual emas sendiri dengan mudah pada website public gold atau SMS 24 jam sehari.

Dapat ganjaran daripada promosi public gold.

Kekurangan :

Peluang keemasan ini adalah terhad pada tempoh promosi, jadi cepat bertindak sebelum peluang ini ditutup…

Pelabur emas juga boleh pergi terus ke cawangan Public Gold untuk membeli emas atau jadi dealer public gold, katakan dan tulis pada borang nama introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS dan no.kod introducer PG001425.

Kekurangan jika walk in atau pergi terus ke cawangan public gold ialah belian harga emas adalah pada masa tersebut dan anda tidak  dapat terus  produk emas yang anda ingin beli…jadi adalah lebih baik SMS kepada saya untuk saya daftarkan sebagai pelanggan emas public gold,new dealer public gold atau priority dealer public gold.
Harga emas adalah tetap,jika anda TIDAK beritahu atau tulis nama INTRODUCER,komisen TIDAK akan diperolehi kepada sesiapa atau diperolehi oleh Syarikat Public Gold TAPI jika beritahu saya sebagai introducer, SAGUHATI akan diberi kepada anda…..

Author: mohd zaidi junus

FOUNDER MASTER DEALER PUBLIC GOLD, PG001425 Pengalaman dalam pelaburan dan perniagaan emas fizikal sejak 2010 Pelaburan emas public gold adalah pelaburan terbaik untuk menjana aset harta, pelaburan masa depan, pelindung kejatuhan nilai wang, mengelak kebocoran wang dan peluang perniagaan untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup yang boleh di warisi. Maklumat lanjut Whatsapp 019-9185593